Şimdi Ara

[b]Osmanlı'da Türklük karşıtlığı var mıydı?[/b] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
5.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tenten20

quote:

Orjinalden alıntı: M

[
    Her şeyden önce ise, dünya üzerinde milliyetçilik akımları başlamadan önce çok açık bir milliyetçilik olduğunu sanmıyorum. Milliyetçilik Osmanlıyı da vurmuştur. Turancılık akımı gibi akımlar ortaya çıkmış, Türklük kavramı değer kazanmıştır.

ben bu görüşe katılmıyorum
    ey türk yukarıda gök çökmedikçe aşğıda yağız yer delinmedikçe senin İl ini,töreni kim bozabilir. Bilge kağan(gök Türkler)

ben ve milletim tanrının kırbacıyız tanrı yoldan çıkan milletleri cezalandırmak için bizi gönderdi. Atilla (Hun İmparatorluğu)

Timur. "Biz ki Mülük-i Turan, Emir-i Türkistan'ız:
    Biz ki Türk oğlu Türk'üz;
    Biz ki milletlerin en kadîmî ve en ulusu
    Türk'ün başbuğuyuz!..."
    bu TÜRK büyüklerin sözlerine bakarak milleyetçi veya türkçü değildi diyemezsiniz.

Alıntıları Göster
    quote:

Osmanlı'da 18. yüzyıl sonlarına kadar divan eserlerinde veya devlet belgesınde Türk adını göremezsiniz. Osmanlı, kendine Türk demekten resmen utanmış, Arap emperyalizminin kölesi olmuştur. Resmi dil Türkçe yerine Arapça olmuş, hiçbir padişah kendisine Türk dememiş, mekteplerde Türk tarihi değil Arap tarihi okutulmuştur. Zaten Osmanlı'ya baktığımızda milliyetçi görüşlerden çok ümmetçi hareketlerle ön plana çıkıyor, yani fazla şaşırtıcı değil aslında.

Osmangazi'nin yanındaki beylere savaşlardan önce hitap ederken "Kahraman Türk beyleri." diye hitap ettiğini yada kendini tanıtan fermanlarında "...ben ki orta asya bozkırlarından gelen Türk hakanı ceddim Oğuz Han'ın torunuyum..." şeklinde cümlelerini görmekteyiz. Ayrıca Y.Beyazıt'ın Ankara savaşı öncesinde Timur'a uzlaşmak için gönderdiği elçilerindeki fermanlarda "...boşa Türk kanı akmasın, müslümanlar birbirine kırılmasın..." diye söylediği bilinmektedir. Bu Osmanlı Türk demekten asla utanmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: me_the_deli

quote:

Osmanlı'da 18. yüzyıl sonlarına kadar divan eserlerinde veya devlet belgesınde Türk adını göremezsiniz. Osmanlı, kendine Türk demekten resmen utanmış, Arap emperyalizminin kölesi olmuştur. Resmi dil Türkçe yerine Arapça olmuş, hiçbir padişah kendisine Türk dememiş, mekteplerde Türk tarihi değil Arap tarihi okutulmuştur. Zaten Osmanlı'ya baktığımızda milliyetçi görüşlerden çok ümmetçi hareketlerle ön plana çıkıyor, yani fazla şaşırtıcı değil aslında.

Osmangazi'nin yanındaki beylere savaşlardan önce hitap ederken "Kahraman Türk beyleri." diye hitap ettiğini yada kendini tanıtan fermanlarında "...ben ki orta asya bozkırlarından gelen Türk hakanı ceddim Oğuz Han'ın torunuyum..." şeklinde cümlelerini görmekteyiz. Ayrıca Y.Beyazıt'ın Ankara savaşı öncesinde Timur'a uzlaşmak için gönderdiği elçilerindeki fermanlarda "...boşa Türk kanı akmasın, müslümanlar birbirine kırılmasın..." diye söylediği bilinmektedir. Bu Osmanlı Türk demekten asla utanmamıştır.

Alıntıları Göster
    me_the_deli
    iyide senin verdiğin örnekler osmanlının ilk yıllarındaki örnekler sorunda bu osmanlı yavuzla birlikte türk kimliğini dışlamıştır ilk mesajda arkadaşın dediği osmanlı devleti kelimensin'den kasıt yavuz dönemini kastetmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

me_the_deli
    iyide senin verdiğin örnekler osmanlının ilk yıllarındaki örnekler sorunda bu osmanlı yavuzla birlikte türk kimliğini dışlamıştır ilk mesajda arkadaşın dediği osmanlı devleti kelimensin'den kasıt yavuz dönemini kastetmektedir.

Alıntıları Göster
    şu var. bu suçlamalar tüm Osmanlıya yönelik. Osmanlının osmanlı olduğu dönemler kanuniden sonra bitiyo... bunun sebebi de bu yavuz ve osmangazi örneklerinin kanuniden sonra görülmemesi. zaten fatih beyazıt yavuz ve kanuniden sonra evet birşeyler bozuldu. gerek dini gerek sosyal yapı olarak bozulmalar başlamıştır. ama osmanlıda genel bi Türklük karşıtlığı yoktur.

• quote:

şu var. bu suçlamalar tüm Osmanlıya yönelik. Osmanlının osmanlı olduğu dönemler kanuniden sonra bitiyo... bunun sebebi de bu yavuz ve osmangazi örneklerinin kanuniden sonra görülmemesi. zaten fatih beyazıt yavuz ve kanuniden sonra evet birşeyler bozuldu. gerek dini gerek sosyal yapı olarak bozulmalar başlamıştır. ama osmanlıda genel bi Türklük karşıtlığı yoktur.

Alıntıları Göster
    tarih kitaplarını okursan osmanlıda yavuzla birlikte türklük karşıtlığı başlamıştır buradaki arkadaşlarda onu tartışıyorlar zaten burada kimse ertuğrul gaziden osmanbeyden orhanbeyden bahsetmiyor

• quote:

tarih kitaplarını okursan osmanlıda yavuzla birlikte türklük karşıtlığı başlamıştır buradaki arkadaşlarda onu tartışıyorlar zaten burada kimse ertuğrul gaziden osmanbeyden orhanbeyden bahsetmiyor

Alıntıları Göster
    quote:

osmanlıda yavuzla birlikte türklük karşıtlığı başlamıştır

mesela?
  • quote:

quote:

osmanlıda yavuzla birlikte türklük karşıtlığı başlamıştır

mesela?

Alıntıları Göster
    meselası yok araştırırsan öğrenebilirsin buraya uzun uzun yazamam google diye birşey var biraz araştırırsak bilgiye ulaşabiliriz
  • quote:

meselası yok araştırırsan öğrenebilirsin buraya uzun uzun yazamam google diye birşey var biraz araştırırsak bilgiye ulaşabiliriz

Alıntıları Göster
    Türk tarih kurumunun osmanlı klasik dönemi hükümdarları: fatih-yavuz-kanuni

bu kitabı okursan yavuzun yaptıklarının Türk karşıtlığı olmadığını anlarsın
  • quote:

Türk tarih kurumunun osmanlı klasik dönemi hükümdarları: fatih-yavuz-kanuni

bu kitabı okursan yavuzun yaptıklarının Türk karşıtlığı olmadığını anlarsın

Alıntıları Göster
    benim maddi durumum yok kitap almaya gidecek vaktimde yok google'dan aradım bu kitabın tam içeriniği bulamadım buraya hatırladıklarını yada fikirlerini yazarsan ona göre bir karşılık yazarım sana

unutmuşum
    NOT: Türklük'derken Alevi Türklerini kast ediyoruz bilgin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 29 Mart 2008; 14:29:33 >

• quote:

benim maddi durumum yok kitap almaya gidecek vaktimde yok google'dan aradım bu kitabın tam içeriniği bulamadım buraya hatırladıklarını yada fikirlerini yazarsan ona göre bir karşılık yazarım sana

unutmuşum
    NOT: Türklük'derken Alevi Türklerini kast ediyoruz bilgin olsun

Alıntıları Göster
    eksik bilgi vermek istemiyorum. ama şunu söyleyebilirim. anadoluda çaldıran öncesinde alevilerin bölgede kanlı eylemler yaptıklarını şah kulu isyanına katıldıklarını söylüyor. ve dininden dolayı öldürüldüğü iddaa edilen hurufilerin yürüttükleri gizli ve kanlı faaliyetlerden bahsediyo.

bu kaynağın Türk Tarih Kurumuna ait olduğuna dikkat çekmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 29 Mart 2008; 14:51:12 >

• quote:

eksik bilgi vermek istemiyorum. ama şunu söyleyebilirim. anadoluda çaldıran öncesinde alevilerin bölgede kanlı eylemler yaptıklarını şah kulu isyanına katıldıklarını söylüyor. ve dininden dolayı öldürüldüğü iddaa edilen hurufilerin yürüttükleri gizli ve kanlı faaliyetlerden bahsediyo.

bu kaynağın Türk Tarih Kurumuna ait olduğuna dikkat çekmek isterim.

Alıntıları Göster
    Genel olarak cevap vermek istiyorum.OSMANLIDA TÜRLÜK karşıtlığı ÇOK BÜYÜK BİR ŞEKİLDE VARDI...

Bir kaç Örnek vermek gerekirse;
    Osmanlıda bir çok yönetici devlet adamı devşirme idi.Türkler bastırılmış bir halk durumuna gelmişti.Çünkü Osmanlı İmparatorluğuı çok uluslu bir devletti ve Türklük gibi bir milliyetçilik uyguladıkları azınlıkları hoş tutma politikasını kökünden sarsardı bu yüzdende hem Türklük hemde Türk kavramı mümkün olduğunca suistimal edilmiştir...

Taaki ÇANAKKALE savaşına kadar...Çanakkale savaşında unutulmuş olan Türklük tekrardan gerek yazarlar gerekse askeriyenin desteğiyle ortaya çıkmıştır.Bu milliyetçilik dalgası öyle bir şekilde başlamıştırki birdahada önüne geçilememiştir.

TURGUT ÖZAKMAN'ın son kitabı DİRİLİŞ'i okursanız Çanakkale cephesinden itibaren Milliyetçiliğin yeniden nasıl doğduğunu gözlerinizle görüp tanık olucaksınız...

Ozaman kadar halk Türk'üm demekten bile acizdi çünkü milliyetçilik olarak görülür ve düzen bozulurdu kitapta buna şöyle bir örnek verilmiş ;

Bir gün gazilerimizden Orhan(kitapta klişelerden biridir bu kişi) hastaneden çıkar ve at arabasına biner .

Orhana gazi olup olamdığını sorduktan sonra içini döker.Yıllarca arabama binenler ben arabım,fransızım,mısırlıyım,italyanım gibi şeyler söyledi bense asla Türk'üm diyemedim yıllarca bunla yaşadık ama artık uyandık allah sizden ve şehitlerimizden razı olsun gibi bir cümlesi vardır...

Bu kısa olay bile Türklüğün Osmanlıda tamamen silinmeye çalışıldığının en önemli göstergesidir.Buyüzdendir ki ATATÜRK'ümüz ''Ne mutlu Türküm diyene'' gibi sözler söylemiş ve yıllardır uyuyan milliyetçilik duygumuzu kabartarak milli mücadeleyi sürdürmüştür...

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Osmanlıda bir çok yönetici devlet adamı devşirme idi.Türkler bastırılmış bir halk durumuna gelmişti.Çünkü Osmanlı İmparatorluğuı çok uluslu bir devletti ve Türklük gibi bir milliyetçilik uyguladıkları azınlıkları hoş tutma politikasını kökünden sarsardı bu yüzdende hem Türklük hemde Türk kavramı mümkün olduğunca suistimal edilmiştir...

Devşirme dediğiniz kişilere bakar mısınız? Barbaros Hayrettin, Sokullu... Nice Türk'ten büyük işler yapmış insanlar.

quote:

Çünkü Osmanlı İmparatorluğuı çok uluslu bir devletti ve Türklük gibi bir milliyetçilik uyguladıkları azınlıkları hoş tutma politikasını kökünden sarsardı bu yüzdende hem Türklük hemde Türk kavramı mümkün olduğunca suistimal edilmiştir...

O zamanlar milliyetçilik yoktu. ve bi imparatorlukta nüfus olarak azınlıkta kalmış bi toplumun milliyetçiliğini yapmak ülkede her bir ırkın ayrı ayrı isyanına neden olacaktır. Türk ermeni ayrımı yapılmamaktaydı. Türkler tarih boyunca ticaretle değil de tarımla uğraştıkları için yönetici kadrosuna girmemişlerdir. Ancak bu onların suistimal edildiği anlamına gelmez.

quote:

Taaki ÇANAKKALE savaşına kadar...Çanakkale savaşında unutulmuş olan Türklük tekrardan gerek yazarlar gerekse askeriyenin desteğiyle ortaya çıkmıştır.Bu milliyetçilik dalgası öyle bir şekilde başlamıştırki birdahada önüne geçilememiştir.

Milliyetçili evet Çanakkale de alevlendi. ancak fransız ihtilali ile ortaya çıktı. bundan önce milliyetçilikten söz edilemezdi. buna da gerek yoktu. o gönemde insanları bir arada tutan milliyet değil dindi. TÜM DÜNYADA böyleydi... Milliyetçilik olsa bile imparatoorlukta milliyetçili yapılması beklenemezdi.

• quote:

quote:

Devşirme dediğiniz kişilere bakar mısınız? Barbaros Hayrettin, Sokullu... Nice Türk'ten büyük işler yapmış insanlar.

quote:

Çünkü Osmanlı İmparatorluğuı çok uluslu bir devletti ve Türklük gibi bir milliyetçilik uyguladıkları azınlıkları hoş tutma politikasını kökünden sarsardı bu yüzdende hem Türklük hemde Türk kavramı mümkün olduğunca suistimal edilmiştir...

O zamanlar milliyetçilik yoktu. ve bi imparatorlukta nüfus olarak azınlıkta kalmış bi toplumun milliyetçiliğini yapmak ülkede her bir ırkın ayrı ayrı isyanına neden olacaktır. Türk ermeni ayrımı yapılmamaktaydı. Türkler tarih boyunca ticaretle değil de tarımla uğraştıkları için yönetici kadrosuna girmemişlerdir. Ancak bu onların suistimal edildiği anlamına gelmez.

quote:

Milliyetçili evet Çanakkale de alevlendi. ancak fransız ihtilali ile ortaya çıktı. bundan önce milliyetçilikten söz edilemezdi. buna da gerek yoktu. o gönemde insanları bir arada tutan milliyet değil dindi. TÜM DÜNYADA böyleydi... Milliyetçilik olsa bile imparatoorlukta milliyetçili yapılması beklenemezdi.

Alıntıları Göster
    quote:

Bir gün gazilerimizden Orhan(kitapta klişelerden biridir bu kişi) hastaneden çıkar ve at arabasına biner .
    Orhana gazi olup olamdığını sorduktan sonra içini döker.Yıllarca arabama binenler ben arabım,fransızım,mısırlıyım,italyanım gibi şeyler söyledi bense asla Türk'üm diyemedim yıllarca bunla yaşadık ama artık uyandık allah sizden ve şehitlerimizden razı olsun gibi bir cümlesi vardır...

Belge gösterebilir misin bu ifadenin doğruluğunu kanıtlayan? Tarihi kötülemek ve insanlara geçmişi unutturmak için uydurulan olaylardan biri olmadığının belgesi varmı? Neden diyorum bunu? Çünkü; şöyle bi olay da uydurulmuştur.. "Bir gün halktan biri Fatih'e şu şu şahıslar Türklere eziyet ediyo dediği zaman fatih bu şikayet edenin kellesini vurdurmuştur.".... Bu tür uydurmalar sürekli bilinçaltına işlenmektedir. Aslına bakarsanız bu konu olsun 1915 olaylarına ilşkin ermeni iddiaları olsun kürt laz die alt kimlikler oluşturma olsun bunların hepsi şark meselesinin birer parçasıdır.

quote:

Bu kısa olay bile Türklüğün Osmanlıda tamamen silinmeye çalışıldığının en önemli göstergesidir.Buyüzdendir ki ATATÜRK'ümüz ''Ne mutlu Türküm diyene'' gibi sözler söylemiş ve yıllardır uyuyan milliyetçilik duygumuzu kabartarak milli mücadeleyi sürdürmüştür...

yine aynı konuya geliyoruz. o dönemlerde hiçbiryerde milliyetçilik yoktu. fransız ihtilali ile ortaya çıktı. insanları bir arada tutan değer dindi.

O dönemi düşünürken bugünün şartlarıyla düşünmemek gerekir. Şu an milliyetçilik kavramı birinci koşuldur insanları birarada tutan. sen kalkıp 1400lü yılları da bu düşünceyle yorumlarsan hata yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 29 Mart 2008; 16:05:59 >

• quote:

quote:

Belge gösterebilir misin bu ifadenin doğruluğunu kanıtlayan? Tarihi kötülemek ve insanlara geçmişi unutturmak için uydurulan olaylardan biri olmadığının belgesi varmı? Neden diyorum bunu? Çünkü; şöyle bi olay da uydurulmuştur.. "Bir gün halktan biri Fatih'e şu şu şahıslar Türklere eziyet ediyo dediği zaman fatih bu şikayet edenin kellesini vurdurmuştur.".... Bu tür uydurmalar sürekli bilinçaltına işlenmektedir. Aslına bakarsanız bu konu olsun 1915 olaylarına ilşkin ermeni iddiaları olsun kürt laz die alt kimlikler oluşturma olsun bunların hepsi şark meselesinin birer parçasıdır.

quote:

yine aynı konuya geliyoruz. o dönemlerde hiçbiryerde milliyetçilik yoktu. fransız ihtilali ile ortaya çıktı. insanları bir arada tutan değer dindi.

O dönemi düşünürken bugünün şartlarıyla düşünmemek gerekir. Şu an milliyetçilik kavramı birinci koşuldur insanları birarada tutan. sen kalkıp 1400lü yılları da bu düşünceyle yorumlarsan hata yaparsın.

Alıntıları Göster
    Hala anlamak istemeyen arkadaşlar var galiba...

Bakın çok uluslu bir devlette son çaredir milliyetçilik...Sen baştan milliyetçilik yaparsan diğerlerini dışlarsan ülke zaten parçalanma sürecine girer...Osmanlıda 1850e kadar net bir milliyetçilik yapılmamıştır...Genelde yapılan ayrım din üzerineydi..Gayrimüslim ve müslüman diye...Ancak Osmanlı 1800lere gelindiğinde ortaya atılan Osmanlıcılık ve İslamiyetçilik başarılı olamadı ayrışmalar başladı..Bundan sonrada devlet kendi soyunu öne çıkarmaya, kendini diğerlerinden ayırmaya başladı....Zaten Kanuni Esasi'e Devletin dilinin Türkçe olduğunun yazılmasıda milliyetçiliğin etkisinin başladığını gösterir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 29 Mart 2008; 16:53:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Hala anlamak istemeyen arkadaşlar var galiba...

Bakın çok uluslu bir devlette son çaredir milliyetçilik...Sen baştan milliyetçilik yaparsan diğerlerini dışlarsan ülke zaten parçalanma sürecine girer...Osmanlıda 1850e kadar net bir milliyetçilik yapılmamıştır...Genelde yapılan ayrım din üzerineydi..Gayrimüslim ve müslüman diye...Ancak Osmanlı 1800lere gelindiğinde ortaya atılan Osmanlıcılık ve İslamiyetçilik başarılı olamadı ayrışmalar başladı..Bundan sonrada devlet kendi soyunu öne çıkarmaya, kendini diğerlerinden ayırmaya başladı....Zaten Kanuni Esasi'e Devletin dilinin Türkçe olduğunun yazılmasıda milliyetçiliğin etkisinin başladığını gösterir....

Alıntıları Göster
    quote:

Bakın çok uluslu bir devlette son çaredir milliyetçilik...Sen baştan milliyetçilik yaparsan diğerlerini dışlarsan ülke zaten parçalanma sürecine girer

şu 2 cümleyi anlamak zor olmasa gerek. Anlamayan arkadaşlarım için söylüyorum. Dönemi, dönemin şartlarına göre yorumlayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 29 Mart 2008; 16:58:25 >

• quote:

quote:

Bakın çok uluslu bir devlette son çaredir milliyetçilik...Sen baştan milliyetçilik yaparsan diğerlerini dışlarsan ülke zaten parçalanma sürecine girer

şu 2 cümleyi anlamak zor olmasa gerek. Anlamayan arkadaşlarım için söylüyorum. Dönemi, dönemin şartlarına göre yorumlayınız.

Alıntıları Göster
    Çılgın Türklerin ve Dirilişi okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...

Türkler suistimal edilmiştir yönetime alınmamışlardır ve birçok padişah Türk değildir.

Ayrıca mimar sinan bir RUM devşirmesi olup gerçek adı Joseph'dir.Osmanlıda birçok önde gelen kişide devşirmedir.Türkler arka plana itilmişlerdir.Halk OSMANLIYIZ diye kendilerini hitap eder hale gelmişti nitekim Fransız ihtilaliyle çıkan milliyetçilik duygusu ÇANAKKALE savaşında doruk noktaya ulaşmıştır ki zaten o zamnda Kadınlarda yavaş yavaş ayaklanmaya başlamışlardır..

Neyazıkki bu böyledir o zamanın koşullarında bunu hedeflemişlerdir ama bu ırkların arasında kendi sonlarını hazırlamıştır Osmanlı...
    Unutmayınki Cumhuriyet öncesine kadar halkın 100de 99 u okuma yazma bilmiyordu kadınlar kara çarşaf içinde dışarı çıkmaları yasak gezmeleri konuşmaları herşey yasaktı....

Böyle bir zihniyetteyken zaten Türklük gibi kavramları düşünücek pek zamanı olmadı halkın ve ulusun sürekli gerileme sürekli savaş ve kıtlık ...

Umarım bu sefer anlaşılmıştır...

• quote:

Orijinalden alıntı: sendenbenden

Çılgın Türklerin ve Dirilişi okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...

Türkler suistimal edilmiştir yönetime alınmamışlardır ve birçok padişah Türk değildir.

Ayrıca mimar sinan bir RUM devşirmesi olup gerçek adı Joseph'dir.Osmanlıda birçok önde gelen kişide devşirmedir.Türkler arka plana itilmişlerdir.Halk OSMANLIYIZ diye kendilerini hitap eder hale gelmişti nitekim Fransız ihtilaliyle çıkan milliyetçilik duygusu ÇANAKKALE savaşında doruk noktaya ulaşmıştır ki zaten o zamnda Kadınlarda yavaş yavaş ayaklanmaya başlamışlardır..

Neyazıkki bu böyledir o zamanın koşullarında bunu hedeflemişlerdir ama bu ırkların arasında kendi sonlarını hazırlamıştır Osmanlı...
    Unutmayınki Cumhuriyet öncesine kadar halkın 100de 99 u okuma yazma bilmiyordu kadınlar kara çarşaf içinde dışarı çıkmaları yasak gezmeleri konuşmaları herşey yasaktı....

Böyle bir zihniyetteyken zaten Türklük gibi kavramları düşünücek pek zamanı olmadı halkın ve ulusun sürekli gerileme sürekli savaş ve kıtlık ...

Alıntıları Göster
    quote:

Ayrıca mimar sinan bir RUM devşirmesi olup gerçek adı Joseph'dir.Osmanlıda birçok önde gelen kişide devşirmedir.Türkler arka plana itilmişlerdir

devşirme dediğin insanlar yabancı ailelerden alınıp Türk aileler tarafından Türk gelenklerine bağlı ve Ülkesi için mücadele edecek şekilde eğitilen insanlar. Türklük sadece DNA ile olmaz diye demiştim daha önce. Nice Türkler var ki yeri gelince yunanlarla bir olup Türkiye ye saldırıyor. (çerkez ethem). Bir mimar sinan bir hayrettin bir sokullu ülkeyi ayakta tutan insanlardır. Ve bu insanlar Türklük gelenek ve göreneklerine uygun yetiştirilmiştir. Devşirme sistemini bilmeden onlar Türk değildi suçlaması yapılamaz. genetik olmasa da kültürel açıdan tam bir Türklerdi.

quote:

Halk OSMANLIYIZ diye kendilerini hitap eder hale gelmişti nitekim Fransız ihtilaliyle çıkan milliyetçilik duygusu ÇANAKKALE savaşında doruk noktaya ulaşmıştır ki zaten o zamnda Kadınlarda yavaş yavaş ayaklanmaya başlamışlardır..

kavramları karıştırmayınız. Osmanlı hanedan ismi olarak kullanılmıştır. Halk osmanlıyız dememiştir. ve ısrarla söylüyorum ki o dönemlerde milliyetçilik imparatorluğun zararına bir sistemden başka birşey değildir. İmparatorluk ve milliyetçilik kavramı birarada kullanılamaz. O dönemde milliyetçili diye bir kavram dahi yok dünyada.

quote:

Biz burda osmanlının 1299 dan 1920ye kadar hiçbir zaman hata yapmadığını savunmuyoruz. Genel olarak osmanlı tarihinde böyle bir suçlamanın söz konusu olamayacağından bahsediyoruz. Osmanlı son dönemlerinde illa ki hata yapmıştır. Yapmasaydı hasta adam olmazdı, çarşaf olmazdı. fakat bu hataların türklük karşıtlığı ile ilgisi olmamıştır. yönetim hatalarıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 29 Mart 2008; 17:20:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sendenbenden

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Kafatası milliyetçisi gibi konuşuyorsunuz....Ben insanın annesinin nereden geldiğine bakmam...Devlete bir yararı olmuş mu diye bakarım...Yoksa benim bir ingilizden japondan ne bir eksiğim var nede fazlam....İnsan ilk önce insandır...Zaten bana soyunuzun safkan Türk olduğun garantisini veremezsiniz...Belki yıllar önce ailenizden biri Haçlı seferleri sırasında tecavüze uğraşmış olabilir..O halde sizinde türk olmama ihtimaliniz yüksek...Eğer Osmanlı padişahlarına Türk değil diyorsanız kendinize "%95 ihtimalle Türk değilim" demelisiniz...

Devşirme gayrimüslim çocuklarının (özellikle fakir ailelerden) devlet tarafından alınıp Türk ve Müslüman Adetlerine göre yetiştirilip devlete katkılı olmaları sağlanmıştır...Zaten devşirmelerin büyük çoğunluğu Yeniçeri ocağına girerdi...Eğer içlerinde gerçekten zekiler varsa bunlar Sadrazamlığa kadar yükselirdi...Örneğin Sokullu...O kadar ileri görüşlü bir devlet adamıydı ki İngilizlerin yüzyıllar sonra gerçekleştirdiği Süveyş kanal projesini gerçekleştirmek istemiş ama bazı aksilikler nedeniyle gerçekleştirememiştir...Şimdi sırf devşirme diye devlete yaptığı onca katkıyı görmemek insanoğluna yakışmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 29 Mart 2008; 17:29:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Kafatası milliyetçisi gibi konuşuyorsunuz....Ben insanın annesinin nereden geldiğine bakmam...Devlete bir yararı olmuş mu diye bakarım...Yoksa benim bir ingilizden japondan ne bir eksiğim var nede fazlam....İnsan ilk önce insandır...Zaten bana soyunuzun safkan Türk olduğun garantisini veremezsiniz...Belki yıllar önce ailenizden biri Haçlı seferleri sırasında tecavüze uğraşmış olabilir..O halde sizinde türk olmama ihtimaliniz yüksek...Eğer Osmanlı padişahlarına Türk değil diyorsanız kendinize "%95 ihtimalle Türk değilim" demelisiniz...

Devşirme gayrimüslim çocuklarının (özellikle fakir ailelerden) devlet tarafından alınıp Türk ve Müslüman Adetlerine göre yetiştirilip devlete katkılı olmaları sağlanmıştır...Zaten devşirmelerin büyük çoğunluğu Yeniçeri ocağına girerdi...Eğer içlerinde gerçekten zekiler varsa bunlar Sadrazamlığa kadar yükselirdi...Örneğin Sokullu...O kadar ileri görüşlü bir devlet adamıydı ki İngilizlerin yüzyıllar sonra gerçekleştirdiği Süveyş kanal projesini gerçekleştirmek istemiş ama bazı aksilikler nedeniyle gerçekleştirememiştir...Şimdi sırf devşirme diye devlete yaptığı onca katkıyı görmemek insanoğluna yakışmaz...

Alıntıları Göster
    quote:

....Ben insanın annesinin nereden geldiğine bakmam...Devlete bir yararı olmuş mu diye bakarım...

Atatürk milliyetçiliği der ki: "Bundan sonraki Türk milleti Türkiye Cumhuriyetini kuran halktır(Türklerdir demiyor, halktır diyor)"

önemli olan genler değil faaliyettir. Devşirme veyahut saf Türk... farketmez... önemli olan yaptığı işlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 29 Mart 2008; 17:29:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Akıncı

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Bunlar tamamen Türk Milleti'ni şanlı tarihinden soğutmak isteyenlerin tuzağıdır.
    Tarihte savaşlarda yapamadıklarını şimdi psikolojik harekat olarak yapmaktadırlar ve toplumu geçmişinden uzaklaştırmaya çalışmaktadırlar. neden? geleceğimiz karanlık olsun diye...

Tarih geçmişten ders alınmadığı sürece tekerrürden ibarettir. Çünkü her zaman birileri bu topraklara hakim olmak isteyecek ve faaliyetlerine devam edecektir.

quote:

Osmanlı Rumeli'deki fetihlerinin hızlandığı dönemlerde, Orta Asya'dan göç eden Türk bölüklerini, fethedilen bu topraklara yerleştirmiş ve bölgenin Türkleşmesini amaçlamıştır.

evet böyledir. Fatih istanbulu fethettikten sonra ilk işi buraya Türk halkı yerleştirmek olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 29 Mart 2008; 17:44:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akın48

quote:

Orjinalden alıntı: ahmet144

Osmanlı Devleti'ne Türk Devleti demeyen CAHİL bilim adamları var. Görünen köye bile kılavuz arayan cinsten bunlar.

OSMANLI ÖZ BE ÖZ TÜRK DEVLETİ'DİR.

Güneş balçıla sıvanmaz. Güneş'e çamur atarak ışığını engelleyemezsiniz. Avrupa ve bütün dünya Osmanlı dendi mi, Türk'ü anlar. Bir bizimkiler anlamaz.

Her devletin, her yönetimin hataları olmuştur elbet. Sonuçta onlar da insan.

Atatürk ''Köylü milletin efendisidir'' demiştir. Doğru söz. Peki siz ÜÇ KURUŞA MUHTAÇ, KÖLE GİBİ ÇALIŞAN EFENDİ gördünüz mü? O zaman bizim devletimiz de Türk Devleti değil. Baksanıza köylünün haline.

Yahu elin Avrupalısı, Amerikalısı olmayan tarihlerini allayıp pullayıp bize sunuyor. Biz de ekran karşısında salya sümük izliyoruz. Onların tarihinin yanında DAĞ gibi yüce VE TERTEMİZ tarihimize çamur atmak için birbirimizle yarışıyoruz.

Olmadı farklı konulara da girin bari: Ermenileri kestik, Kürtleri biçtik, Pontus Rumlarını astık vs. vs.....

Biz ne kadar zalimmişiz yahu.

Osmanlı'yı inkar eden Türk, hatalarını görmeyen ve söylemeyen de Türk milliyetçisi olamaz. Bizler, sizlerden farklıyız. Çünkü bizlerin beyni, sizlerinki gibi arabın ideolojisiyle iğfal edilmediği için, aynı hatalara tekrar düşülmemesi adına geçmişte yapılmış olan hataları görür ve söyleriz.

Osmanlı dediğin, Türk tarihi denen engin denize dökülmüş olan nehirlerden sadece biridir . Osmanlı nehrini savunduğunuz gibi, acaba diğer nehirleri neden savunmazsınız? Oysa ki Osmanlı denen nehir, Türk tarihi denen engin denize dökülmüş etnik atıklar içeren bir nehirdi. Sadece Osmanlı'yı savunan senin gibi,insanlar Osmanlı'dan ve Selçüklüler'den önceki 13 bin yıllık Kamcıl Türk tarihini de savunsunlar!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: akın48

Osmanlı'yı inkar eden Türk, hatalarını görmeyen ve söylemeyen de Türk milliyetçisi olamaz. Bizler, sizlerden farklıyız. Çünkü bizlerin beyni, sizlerinki gibi arabın ideolojisiyle iğfal edilmediği için, aynı hatalara tekrar düşülmemesi adına geçmişte yapılmış olan hataları görür ve söyleriz.

Osmanlı dediğin, Türk tarihi denen engin denize dökülmüş olan nehirlerden sadece biridir . Osmanlı nehrini savunduğunuz gibi, acaba diğer nehirleri neden savunmazsınız? Oysa ki Osmanlı denen nehir, Türk tarihi denen engin denize dökülmüş etnik atıklar içeren bir nehirdi. Sadece Osmanlı'yı savunan senin gibi,insanlar Osmanlı'dan ve Selçüklüler'den önceki 13 bin yıllık Kamcıl Türk tarihini de savunsunlar!

Konu Osmanlı olduğu için osmanlıyı savundum. tarihimi her yerde de savunurum. Şöyle bir dünya üzerindeki milletlere ve tarihlerine baktığımızda kimsenin Osmanlıya tek kelime söylemeye hakkının olmadığını görürüz. Elbette ki hataları olabilir. Ama bu hatalar ne Osmanlının büyüklüğüne ne de TÜRKLÜĞÜNE gölge düşüremez.

Bizim beynimiz Arap kültürüyle iğfal edilmemiştir. Osmanlı Arap kültürünü de öyle abartıldığı kadar benimsememiştir. Bunu söyleyenler BATI denildiği zaman salya sümük izlerler. Son yüz elli yılı bir incelerseniz, hangi kültürlerden etkilendiğimizi görürsünüz. Osmanlı bile VAHŞİ BATI'nın kültür emperyalizminden kendini koruyamamıştır. Arap kültüründen etkilendiğimizin kat be kat fazlası BATI'nın ÇİRKEF kültüründen etkilendik.

Ayrıca ben İslam öncesi Türk tarihini de inkar etmem. Benim için Osmanlı neyse Hunlar, Göktürkler de odur. Bilge Kağan, Mete Han ne ise Fatih Sultan Mehmed, Alparslan da odur. Ben tarihimi inkar etmem. Hepsi benim geçmişimdir .HEPSİ TÜRK'TÜR.

Osmanlı da dahil olmak üzere Türk Milleti tarihin en şanlı sayfalarını yazmıştır. Türk'ün yazmadığı tarih sayfası kan ve gözyaşı kokar. Kendi KİRLİ tarihini binbir yalanla örtbas etmeye çalışan VAHŞİ BATI bütün gücüyle ve kiniyle Osmanlıya saldırmaktadır. Biz de ne yazık ki bu tuzağa düşmekteyiz. Osmanlı yok etme politikası uygulasaydı bugün Balkanlarda Yunanlılar, doğuda Ermeniler yaşayabilir miydi? Kültürlerini bugüne kadar yaşatabilirler miydi? Başka milletlere bile bu denli saygı gösteren bir yönetim nasıl olur da öz milletine kötü davransın? Bu akılla izah edilemez. Bunlar tamamen Türk Milleti'ni şanlı tarihinden soğutmak isteyenlerin tuzağıdır.

Bazı hataları olmuş olsa da OSMANLI ÖZ BE ÖZ TÜRK DEVLETİDİR.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.