Şimdi Ara

Osmanlı 1. Dünya Savaşına girmeseydi ne olurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar girmeseydi tarafsız kalsaydı ne olurdu veya tarafsız kalma gibi bir şansı var mıydı ?



  • Varsayımlarla tarih yapılmaz, varsayımlarla yapılmaya çalışılan tarih fantaziden farksız olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Dönem dönem İlber Hoca'da aynı şeyi yapıyor.Alternatif tarih diye bir olay var.
  • Bende İlber Hoca gibi düşünüyorum tamamen. Alternatif tarih dediğiniz olay bir kurgudan ibarettir ve bu kurgudan ibaret olan alternatif tarih edebiyatın konusudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından bu kadar toprak kaybetmezdik. Orası kesin. Abdülhamidi tahttan indirip koca devleti cihan harbine soktu ahmak bir grup. Böyle bir ahmaklığı dünya tarihi görmemiştir. Yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar bize savaş açtı, nereye girmiyorsun. biz savaş başlamadan itilaf devletlerine katılmak istememize rağmen kabul edilmedik. savaş bizim için kaçınılmazdı.
  • bu soruların cevabı bir kaç sözle açıklanamaz,teferruatlı bir konudur. teferruatını bilirsek iyice anlaşılabilir ama kısaca söylemek gerekirse bence osmanlı tarafsız kalamazdı, bir şekilde savaşa sokulurdu nitekim de öyle oldu. geriye gidersek 2.abdülhamid döneminde ingilizlerin ve yahudilerin (ortadoğu ve isral emelleri için) gizliden desteğiyle kurdurulan ittihatçi oluşumla osmanlının çöküşü sağlanmak isteniyordu, bunda başarılı da oldular. iktidarı ele geçiren ittihatçiler zaten savaş yanlısıydılar, osmanlıyı eski gücüne kavuşturma saplantıları vardı, birde almanlar (onlarında ortadoğu emeli var) bunların sırtını sıvazladı, destek verdi, bu cesaretle hiç sebep yokken ve de padişahın bile haberi yokken kendi başlarına alman zırhlılarıyla rusya limanlarını bombalayıp savaşa dahil oldular. osmanlı devletinin savaş gibi bir gayesi gözükmese bile devlet içindeki bir oluşum bu barışı bozdu. sonuç malum.
    ola ki osmanlı savaşa girmedi, ola ki osmanlıya kimse dokunmak istemeseydi osmanlı devleti padişahıyla ve halifelik makamıyla kör topal yoluna devam ederdi ama sonsuza kadar buna izin vermezlerdi, çünki elindeki topraklar başkasına lazımdı, 1.dünya savaşı olmasa bile 2.dünya savaşına sokulacaktı istenilenler yine alınacaktı. daha sonra cumhuriyet kurulur muydu hilafet kaldırılabilir miydi, işgal yaşanır mıydı bilinmez. varsayımlarla tarih yapılmaz, tarih yaşanarak olur. onun dışında ne söylesek gerçeği tam yansıtmaz sadece beyin fırtınası olur.




  • Çanakkele savaşı olmaz Çarlık Rusya yıkılmaz Anadoluyu Ruslar ezip geçerdi tankla tüfekle bi yandan yunan bir yandan ermeni bir yandan rusları tutamazdık
  • Girmeliydi, zaten gizli antlaşmalarla ( Sykes-Picot ) topraklarımızın nasıl bölüneceği bile belirlenmişken savaş bizim için kaçınılmazdı. Ha girmeseydik yine saldıracaklardı bizlere ve yine savaş verecektik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maşık

    Çanakkele savaşı olmaz Çarlık Rusya yıkılmaz Anadoluyu Ruslar ezip geçerdi tankla tüfekle bi yandan yunan bir yandan ermeni bir yandan rusları tutamazdık

    Rusya imparatorluğu zaten son zamanlarında o kadar güçlü değildi.SSCB Türkiye'ye daha çok tehdit oluşturdu.Bizi Amerika'nın kucağına oturttular.
  • Just Tarih kullanıcısına yanıt
    O savaştan hiç sağ çıkamasaydın karar verme şansın olmayacaktı.Çarlığın zor durumda olması isyancı güçlerle uğraşması ingiliz fransız birlikleri gelse.Erzak cephane gelse kızıl devrimin başı çok rahat ezilirdi.Halk açlıkmtan isyan etti herkes komünist olduğu için mi destek verdi
  • Edebiyat olurdu.
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Aynen
  • geçmiş mazide kaldı önümüze bakalım.Hatta zaman kaybetmeyelim

    Einstein teorisine göre 4.Dünya harbi kılıçla yapılacak diyor.Aklıma bu kadar yıkıcı güç ne olabilir dediğim zaman nükleer geliyor.3'üncü dünya harbi büyük bir felakat olacak ki ortağdoğuda yaşananlar bunun yakın olduğunu gösteriyor.

    Hamdolsun ki dostumuz yok.kaçacak yerimiz yok.Savaşmakta başka çaremiz yok
  • Dua edelim kore ile amerika birbirini pasifikte imha etsin

    Rusya zaten dünya harbi olsa siz devam edin ben rejim değiştirecem diyor.
    Fransan ve ingiltere afrikada''dur hazır dünya karıştı bağımsızlık isteyeyim''diyen zencilerle uğraşur

    Almanya'yada avrupada ihtilal başlatırsa


    Bizde hattı müdafaa mantığıyla hareket edersek
  • Aldolan bağımlısıyım beyler.Yazdıkların aldulan kafası ama kriz anlarında beyin zirve yapıyor.Bakarsın çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.