Şimdi Ara

OSİLATÖR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bertan88

Olmaz.Bozacak birşey anca emp ile yapılabilir.

peki bana ne kadarlık kondansatör lazım anlık bi atma sağlamak için ?
    10 tane 1000 mikrofarad,6.3 volt ile yapabilir miyim (10.000 mikrofarad olcak şekilde bağlasam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgscnd -- 14 Ağustos 2013; 0:27:40 >
  • İlla yapacaksınız yani .

Yüksek voltajlı kondansatörler gerekiyor.Bunları yüksek voltaj ile şarj edeceksiniz.Tam olarak kesin birşey söyleyemiyorum.3KV-5KV arası bir kondansatör kullanmalısınız.Kapasite 10uf yeter sanırım.Yinede hesaplama yaparak değerleri bulursanız daha kesin olur.

Proje bitince olumlu bir sonuç alabileceğinizi hiç düşünmüyorum.
  • http://www.youtube.com/watch?v=JkpboTeTm9A
    burdaki alet nasıl çalışıyor???
    florasan lamba nasıl öyle oldu(lambaya giden bi kablo falan yok)
  • Tabikide fake bir video.Fake olduğunu yazmasınlar diye yorum yapmayıda kaldırmış.
  • Nasıl oluyor peki Hocam?
  • quote:

Tabikide fake bir video.Fake olduğunu yazmasınlar diye yorum yapmayıda kaldırmış.

O video hakkında birşey söylemek istemiyorum ama TIP'da FTR alanında kullanılan KDD(Kısa Dalga Diatermi) dediğimizi Radar Cihazları vardır.Amacı içsel ısı vererek dokuyu uyarmaktır.(Detay isterseniz yazarım)
    Normal şartlartda hastaya cihaz bağlanmadan önce verilecek olan değer seçildikten sonra bir floresan yardımıyla cihazın çalışıp çalışmadığı test edilir.Yani sözün özü böyle birşey mümkün
    Cihazı merak eden olabilir aşağıda mevcuttur
     OSİLATÖR

• secollah kullanıcısına yanıt
    Şimdi nasıl yapıyor tam bilmiyorum , ama bir şekilde florasanın yandığını gösteriyor.

Emp ile florasan yakılamaz.Emp manyetik alan yaratır.Manyetik alanla florasanı yakamazsınız.

Videoda 3 tane pil kullanmış markasıda bilindik birşey değil.Biz her pil 500ma (olmaz zaten) veriyor desek 3 tane ile 13.5w oluyor toplamda.13.5 w ile nasıl , bir florasan yakılabilirki.Anca yüksek voltaj üreterek olur , oda tesla bobini ile yapılabilir.Videoda tesla bobini ile ilgili bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bertan88 -- 14 Ağustos 2013; 1:02:24 >
  • quote:

İlla yapacaksınız yani .

Yüksek voltajlı kondansatörler gerekiyor.Bunları yüksek voltaj ile şarj edeceksiniz.Tam olarak kesin birşey söyleyemiyorum.3KV-5KV arası bir kondansatör kullanmalısınız.Kapasite 10uf yeter sanırım.Yinede hesaplama yaparak değerleri bulursanız daha kesin olur.

Proje bitince olumlu bir sonuç alabileceğinizi hiç düşünmüyorum.

hocam kırma hevesimi yav
    bu mantıklı geldi bana http://www.youtube.com/watch?v=miF014yRJhs

• quote:

Orijinalden alıntı: dgscnd

quote:

R1 220kΩ
    R2 1kΩ
    C1 82pF
    C2 0.001µF
    C3 100pF
    C4 0.01µF
    C5 0.001µF
    Q1 2N3904
    XTAL1 CRYSTAL (1 to 20 MHz)
    1-20 Mhz arasında istedğin değerde kristal bağlarsan sonuç alabilirsin

quote:

Buyur hocam devre semasi anlamadığın bi yer olursa sorabilirsin ( bu arada 5 numaralı uçtaki kondansator 10 nF ' dir

http://db.tt/v92uqq4C

hepinize çok teşekkürler peki bu parçaları nereden bulabilirim(izmir) bilen var mı ,(okulda elektronik klübü vardı adam kendi getiriyodu parçaları)
    yapabilirim heralde ikisini de

Çankayada elektronikçiler çarşısında 1. onur ve 2. onura bakın ordan temin edebilirsiniz.

• 555 1mhz veremez uğraşmayın bosuna
  • dgscnd kullanıcısına yanıt
    4kv 10uf 80 joule falan yapar. Ben nerden bulacam bu kapasitorleri dersen bilgisayarcilara gidebilrsin rica edersin bozuk guc kaynakalrini atacaklarina sana verirler. Universal kattaki kapasitorleri sokersen seri ve paralel baglayarak 400v 1500 uf elde edersin. 350v de sarj edersin eder sana 91 joule

350v'u da elde etmek için onunde 2 sık var birisi kameralardaki flash devresini yapmak digeri 220ac yi dogurultultup kapsitorler uzerinden sarj edeip 310v alman ki tavsiye etmem hem cok tehliklei olur hemde o trafonun guzel sesini duymaktan mahrum kalirsin.

Su videoda gayet guzel anlatilmiş flash devresinin calisimini

http://www.youtube.com/watch?v=8YuDlhMMIaw

sonrada o kapsitorleri bir bobin uzerinde desarj edersin. Ancak olup olmaycagin garantisini veremem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hetero Erectus -- 19 Ağustos 2013; 0:36:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

4kv 10uf 80 joule falan yapar. Ben nerden bulacam bu kapasitorleri dersen bilgisayarcilara gidebilrsin rica edersin bozuk guc kaynakalrini atacaklarina sana verirler. Universal kattaki kapasitorleri sokersen seri ve paralel baglayarak 400v 1500 uf elde edersin. 350v de sarj edersin eder sana 91 joule

350v'u da elde etmek için onunde 2 sık var birisi kameralardaki flash devresini yapmak digeri 220ac yi dogurultultup kapsitorler uzerinden sarj edeip 310v alman ki tavsiye etmem hem cok tehliklei olur hemde o trafonun guzel sesini duymaktan mahrum kalirsin.

Su videoda gayet guzel anlatilmiş flash devresinin calisimini

http://www.youtube.com/watch?v=8YuDlhMMIaw

sonrada o kapsitorleri bir bobin uzerinde desarj edersin. Ancak olup olmaycagin garantisini veremem.

eyvallah hocam imkan ve malzeme bulursam yapıyım ,
    bir de 26.4 megahertzlik kristal osilatör buldum hurdaların içinde onu kullanarak nasıl yapabilirim?

• dgscnd kullanıcısına yanıt
    hocam imkan hurdalarda yatiyo. hemde cok cok az bi fiyata. 350-400 v yi uretip kapasitoru sarj edecegimiz yerde 1 transistor, ufak ferit nüveli bir trafo, birkac direnc birde hizli diyota ihtiyac var. ki bunlarin hepsi psu hurdalarinin içinde fazlasiyla var. sarj edilecek kapasitorler zaten hurdalarda ne kaldi bobin teli. onudasagdan soldan sokersiniz neredeyse hic maliyeti yok gibi neyse sorunuza doniyim.

benim tavsiyem anlik desarjdan yana hocam. yapmasi ve maliyet olarak digerine gore daha uygun. once bi dedigim sekilde deneyin eger olmazsa onuda deneyebilirsiniz. benim dedigim devrede kapasitor anlik olark cok yukske bi enerjide desarj edilecek. sonrada bobinin üzerine desarj edilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

hocam imkan hurdalarda yatiyo. hemde cok cok az bi fiyata. 350-400 v yi uretip kapasitoru sarj edecegimiz yerde 1 transistor, ufak ferit nüveli bir trafo, birkac direnc birde hizli diyota ihtiyac var. ki bunlarin hepsi psu hurdalarinin içinde fazlasiyla var. sarj edilecek kapasitorler zaten hurdalarda ne kaldi bobin teli. onudasagdan soldan sokersiniz neredeyse hic maliyeti yok gibi neyse sorunuza doniyim.

benim tavsiyem anlik desarjdan yana hocam. yapmasi ve maliyet olarak digerine gore daha uygun. once bi dedigim sekilde deneyin eger olmazsa onuda deneyebilirsiniz. benim dedigim devrede kapasitor anlik olark cok yukske bi enerjide desarj edilecek. sonrada bobinin üzerine desarj edilecek.

haftaya okula gitcem orda sabah erkenden kalkıp bit pazarına bi uğrıcam arkadaşlarla , flaşı çalışan bir foto. makinesi bulursam ondan yapmayı düşünüyorum zaten youtube vidyosu da var yukarda 5 liraya bulurum heralde dediğiniz gibi hocam kapasitörle uğraşmak daha basit ve ucuz gibi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.