Şimdi Ara

Oruç ne zamana kadar bozulabilir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
15.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence en sağlıklısı şöyle yapmalısın.Sahura kalk ve yemeğini suyunu neyse işte iç fakat niyet etme çünkü oruca niyetin öğle vaktine kadar süresi vardır.Öğleye gelene kadar biraz dene kötü olursan niyet etmessin iyi olursan niyet edersin.Tabii ki yine imsak vaktinden sonra bir şey yemeyeceksin.Ayrıca biri bayram günü kaza edersin demiş bayram günü oruç tutmak mekruhtur(harama yakın derecede).
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir007

Yok kardeşim istemeyerekde kusarsan bozulur oruç.Gel sen beni dinle niyet edip etmemn önemli değil senin gerçekten dayanamayacak kadar hasta olup olmaman önemli zaten niyet etsende etmesende dayanamayacak kadar hastaysan yemek yersin.Niyet etmezsende kazası gerekir etsende anladınmı datliim

Hocam araştır bi istersen.İstemeyerek kusarsan oruça devam edebilirsin deniliyor.Bence çünkü;hem istemeyerek gerçekleşiyor(istemeyerek su içmek gibi) hemde içinden bişey cıkıyor,midene bişey gitmiyorki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightful

Bence en sağlıklısı şöyle yapmalısın.Sahura kalk ve yemeğini suyunu neyse işte iç fakat niyet etme çünkü oruca niyetin öğle vaktine kadar süresi vardır.Öğleye gelene kadar biraz dene kötü olursan niyet etmessin iyi olursan niyet edersin.Tabii ki yine imsak vaktinden sonra bir şey yemeyeceksin.Ayrıca biri bayram günü kaza edersin demiş bayram günü oruç tutmak mekruhtur(harama yakın derecede).

Hocam araştırdım öyle yapmak yanlışmış.Sahurda tutup tutmuyaçagına göre hariket etcekmişin.
  • Konunun yarısı saçmalamış..

Arkadaşlar herkes gerizekalı bir siz mi akıllısınız? Öğleye kadar vakit var falan nedir ya aklınız alıyomu böyle bişeyi? İmsak vaktine kadar ya niyet edersiniz yada etmezsiniz. Orucun başlangıcı imsak vaktidir, bitişi ise akşam vaktidir. Niyet imsak vaktinde alınır. Canınız istediğinizde oruca başlayıp bitiremezsiniz. Daha fazla saçmalayıp milletin vebalini almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 24 Ağustos 2011; 1:28:10 >
  • Haklısın ama sahurda öbür gün hasta olup olamayacağını nasıl bileceksinki?

oruçla ilgili sorular http://www.diyanet-lev.de/oruc/oruc.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CCC610F8A -- 24 Ağustos 2011; 1:28:23 >
  • ne öğleni ya? beyler sahur vakti niyet edilir günün ortasında değil.

cok hastaysan güzel kardesim oruç tutma. ayrıca kusunca oruc bozulur diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Bugün çok kötü üşütmüşüm, iftara son 3 saat kala çok fena oldum ama kendimi tuttum.Annem yarın tutma felan diyor.Gece sahuru yapsam niyet etmessem,yarın kalktığımda kendimi kötü hissedersem bozabilirmiyim ? Kendimi iyi hissedersem devam etcem.Bozarsamda Sahuru yemek yemiş olurum.Yani dinde öğlene kadar oruç bozma felan varmı ?

Niyet etsen bile bozabilirsin yok ben ölümüne dalacam diyorsan senin bileceğin iş.
    Birisi ormanda giderken ramazan ayında yana yana su arıyormuş derken su bulmuş ve kana kana içmiş, bunu gören bir adam aha oruç gitti demiş. Suyu içenin cevabı basittir, oruç gitti ama can geldi. Sen öldükten sonra zaten orucun sana faydası dokunmaz. Çok kötü oluyorsan dayanamayacağını anlayınca git yemek ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

quote:

Orijinalden alıntı: butchertheidiot

tut kusarsan yada bilinç kaybı geçirirsen mecbur bozulur

İstemeyerek kusarsan oruç bozulmaz ama kendim istiyerek kusarsan kaza olur deniliyor.

evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir007

Haklısın ama sahurda öbür gün hasta olup olamayacağını nasıl bileceksinki?

oruçla ilgili sorular http://www.diyanet-lev.de/oruc/oruc.html

Bilmene gerek yokmuş.Oruç tutamayacak kadar hastalanırsan bozabilirsin ve kazasını tutacaksın deniliyor.
  • Tutma, hastayken muaf olursun.
    Bayramdan sonra birgün kaza tutarsın.
    Tutmazsanda sen bilirsin tabi.
    Ama sahura kalkmak başlı başına bi niyettir zaten.
  • Oruç bozmanın zamanı olur mu kardeş?Zaten iftara 2 saat kaldı deyip orucu mu bozacaksın?Ne zaman bozarsan boz kefaretini ödemelisin..61 gündü yanılmıyorsam...Öğleden sonra bozulur gibi şeyler söyleyenlere aldırma.

Edit:Tabi işin ucunda hastalık varsa bozarsın mecburen.Bunun kefareti olacağını sanmıyorum.Hocalara filan sor bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 24 Ağustos 2011; 4:49:33 >
  • Oruçta önemlı olan kalp niyeti yarın oruc tutucm demen bıle bir nıyet sahura kalkman ble niyet aslında
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.