Şimdi Ara

ORTAM DEĞİŞKENLERİNİ ESKİ HALİNE GETİREMİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Veri yapıları dersinde MinGW kurmamız gerekiyordu ve ortam değişkenlerini değiştirmemiz gerekiyordu aslında normal path in sonuna MinGW deki bin dosyasını eklemem yeterliydi fakat ben bunu normal path in sonuna yazmak yerine hepsini sildim ve bin klasöründeki g++ olarak değiştirdim ve eski haline döndüremiyorum yardım edebilcek varmıdır?

• ORTAM DEĞİŞKENLERİNİ ESKİ HALİNE GETİREMİYORUM

bende de fazlalıklar olabilir genel olarak budur

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sistem geri yükleme yapıyorum olmassa bakıcam bişry sormak istiyorum internette sistem geri yükleme 20 30 dk sürer demişler ama 1.5 saat oldu hala bekliyorum bi bilgin varmıdır
  • çok eskiye dönersen uzun sürer ama o kadar da sürmez bence bi sorun var

• Bir path değişkeni bozuldu diye sistem geri yükleme yapmak?

Path değişkeni Windows 7 için

C:\Windows\system32
    C:\Windows
    C:\Windows\System32\Wbem
    C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0
    C:\Windows\SysWOW64

default olarak içerir, kurduğun programlara göre buna eklenir. Yani, sadece yukardaki satırları araya ';' koyarak Path içine elle girsen işlem tamamdı.

Bir diger ipucu. Yeni bir program kurduğunda programın kurulum klasörünü ayrı bir ortam değişkeni olarak örneğin
    MySQL'i C:\Program Files\mysql-5.7 altına kurduysan bunu önce MYSQL gibi ad verdiğin bir ortam değişkenine ata sonra PATH değişkeni sonuna: %MYSQL%\bin ekle böylelikle PATH değişkeni kısalır ve yönetimi daha kolay olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.