Şimdi Ara

Orta Sınıf Spor Görünümlü Araç gençler için (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
14.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu arada biz fanatik değiliz arkadaşlar ve ben alfistiyiz.Alfa'nın iyi olduğu konular yol tutuş,dizayn,motor ve motor sesidir.97de 156 ile birlikte ilk silindir başı çift buji sistemli motorları,164 ta ne zamanlar çıktı 2.0lt 12v 200pslik turbo motoru,hele hele 155in dtm yarış versiyonu olarak ilk 11 bin devir çeviren yarış arabası oluşu boxer motorları wtcc başarıları alfayı alfa yapan unsurlardır.Mesajımdada belirtiğim gibi ya alfayı seversiniz yada nefret edersiniz ortası yokki.Alfa romeo=aşk,duygu,his,hayel ve cuore sportivo ruhudur.Benim yukarıdaki mesajlarımda mazda veya mazda3 konusunda herhangi bir yorumum olmadı.Sen mazda3ü önerirsin ben alfa 147yi öneririm.Olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS

Bu arada biz fanatik değiliz arkadaşlar ve ben alfistiyiz.Alfa'nın iyi olduğu konular yol tutuş,dizayn,motor ve motor sesidir.97de 156 ile birlikte ilk silindir başı çift buji sistemli motorları,164 ta ne zamanlar çıktı 2.0lt 12v 200pslik turbo motoru,hele hele 155in dtm yarış versiyonu olarak ilk 11 bin devir çeviren yarış arabası oluşu boxer motorları wtcc başarıları alfayı alfa yapan unsurlardır.Mesajımdada belirtiğim gibi ya alfayı seversiniz yada nefret edersiniz ortası yokki.Alfa romeo=aşk,duygu,his,hayel ve cuore sportivo ruhudur.Benim yukarıdaki mesajlarımda mazda veya mazda3 konusunda herhangi bir yorumum olmadı.Sen mazda3ü önerirsin ben alfa 147yi öneririm.Olay bu.

MRT_RS hocam boşuna uğraşma bilen bilir.......

• alfa-mazda savasları round 1
  • Bir Alfa Romeo 2.0 156 Selespeed kullanıcısı olarak söylüyorum ki her yer araba dolu ama ben bir otomobile hemde ruhu olan bir otomobile sahibim
    Mazda kötü bir otomobil değil fakat anlattığınız gibi çok kaliteli bir otomobilde değil
    En azından benim aracımdan değil bunu bilir bunu söylerim çünkü çok bindim kullandım sedanını da hatcback modelini de özellikle de sürüş hissi olarak bir Alfa modelinden çok uzaklarda
    Fakat Alfa Romeo yu seven Alfisti olarak kabul edilen bir gerçek var
    bu kadar insan boşuna bu kadar tutkuyla bu kadar aşkla sevmesi zaten tüm gerçekleri açıkça ortaya dökmekte
    bunları görebilmek için ekstra bir çabaya gerek yok aslında
  • Alfa hiç bir zaman sevmediğim bir araç olmadı.Motoru olsun dizaynı olsun italyan sportizminin ve safkanlığının her yanından fışkırması olsun çok güzel araçlar üreten bir firma.Hiç bir zaman Alfaya karşı bir haksızlığım söz konusu olamaz,yollarda az bulunması,kendi karakteri olması,yarış geçmişi olması tam benlik özellikler.Fakat iç malzeme kalitesinin(orta konsoldan söz ediyorum deri kaplı direksiyondan yada koltuklardan değil!) vasatlığınıda dediğim gibi tartışmam.Öyle olsun bende istemezdim bu araca yapılmış bir haksızlık olarak bakmışımdır konuya hep,fakat ne yazık ki öyle.Burada da kabullenilmesi gereken bir durum çıkıyor ortaya.

@xylit156

Mazda'nında her köşesi alıntıdır dediğinize göre bir bildiğiniz var!Konuyu açıklığa kavuşturun biz de öğrenelim.Zira Mazda şu anda motoruyla bile dünyada tek.Mazda'nın aldığı tasarım ödüllerini yan yana dizsek Japonya'dan İtalya'ya yol olur.Madem bu kadar kopya bir araba onun kopyaladığı araçlar niye yakalayamadı bu başarıları?

Sadece gösterge'den bahsediyorsanız onun patenti Alfa'da değil,bütün hız motorları ters gösterge kullanıyor,Ferrari,Porsche,Lamborghini,Maseratti,Bugatti bütün ss ler bu tarz kadranlar kullanıyor.Kaldı ki ben yukarıdaki mesajımda göstergeler konusunda Mazda Alfa'dan esinlenmiş olabilir dedim,diğer tüm spor markalardan esinlenmiş olabileceği gibi.Tonlarca spor marka dururken Mazda'nın kopyalayacağı arabanın Alfa olma ihtimalide çok düşük ama yinede yüreğinize su serpmek için "tamam Alfa'dan esinlenmiş olabilir" diyorum fakat siz hala durulmayıp olayı "Mazda'nın herşeyi kopya"'ya getiriyorsunuz.Niye her şeyi bu kadar üstünüze alınıyorsunuz anlamıyorum.Satın alabilme gücünüzün olduğu tek araçlar Alfa olduğu içinmi Mazda onu kopyalıyor diye düşünüyorsunuz?

Orta Sınıf Spor Görünümlü Araç gençler için

Evet arkadaşlar açıklıyorum...Yukarıdaki bütün araçlar Mazda gibi Alfa'dan kopyalamıştır çünkü bu kadranın patenti Alfa'dadır.

Hadi şimdi dağılın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 29 Aralık 2010; 1:47:00 >

• Evet bizim paramız yetmiyo alfadan başka arabalara Çok fakiriz, anca alfa alabiliyoruz, keşke biraz daha paramız olsa da mazda 3 alabilsek En ucuz, en dandikleri bunlar, bu yüzden hep başka arabaların hayalini kuruyoruz, bugatti veyron falan Hep de 2011 model olanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Evet bizim paramız yetmiyo alfadan başka arabalara Çok fakiriz, anca alfa alabiliyoruz, keşke biraz daha paramız olsa da mazda 3 alabilsek En ucuz, en dandikleri bunlar, bu yüzden hep başka arabaların hayalini kuruyoruz, bugatti veyron falan Hep de 2011 model olanları.

Merak etme Mazda 3 Alfadan daha ucuz sen Alfaya çok verdiğine göre .... Bugatti hayali kursanız Alfanın yuvarlak göstergeleri içinde boğulmazdınız.En azından bi dünya görüşünüz olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 29 Aralık 2010; 4:02:22 >

• @zoom-zoom, sadece merakımdan soruyorum. Mazda'yı niçin bu kadar seviyorsunuz?
    Ben de Mazda'yı severim. Tasarımları oldukça başarılı ve wankel motor konusunda da iyiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexter48

@zoom-zoom, sadece merakımdan soruyorum. Mazda'yı niçin bu kadar seviyorsunuz?
    Ben de Mazda'yı severim. Tasarımları oldukça başarılı ve wankel motor konusunda da iyiler.

Aslında bu konu çok uzun üzerine tez yazılır fakat ben kısaca değinmeye çalışayım,Mazda sevgim eskilere dayanır,Mazda'nın mizacıma en uygun otomobil markası olduğunu düşünüyorum.

Mazda firmasının karakteristik olarak amatör ruhlu mühendis ve yöneticilerden oluşuyor olması herşeyin başlangıcını oluşturuyor.

Markanın inatçı ve asi olması;

-Rotary motor konusunda görünürde hiç mantıklı sebep yokken ısrar etmesi tüm dünya anyaya giderken Mazda'nın konya'ya gitmesi,firmanın kendi yolunu çizmesi en görünür sebeptir benim için.

-Mazda Ceo'sunun geçenlerde bir demeci vardı.""Rotary'den asla vazgeçmeyeceğiz"" dedi,ve bir kez daha teyid etti "Ben inatçı bir markayım" olgusunu.Mazda onca soruna rağmen yılmadı (dayanıklılık,yakıt tüketimi vs).Rotary motoru geçmişte kullanmaya çalışan pek çok marka vardı baktılar ki olmuyor hemen bıraktılar bir köşeye.Bu taşın altına elini bir tek Mazda sokmaya cesaret edebildi.Cefasınıda kendi çekti sefasını da kendi sürdü.Motorun dayanıksız diyenlere 91 Le Mans'ında tokat gibi cevap verdi.Rotary motorla sorunlar yaşamasına rağmen hala bu motora baş koyma deliliğini gösterebilen bir marka Mazda.

Yukarıdaki yazıma ek olarak Attraction nickli şahısa başka bir konuda yazdığım cevabı buraya kopyalıyorum.

"Mazdayada helal olsundur..niye biliyormusun?Çünkü hiç bir sebebi ve çıkarı yokken,rotary ye yapılacak ar ge ile çok daha başarılı işler yapılabilecekken,ekonomik değilken,mantıklı değilken,bazılarına göre "çöplük bir motoru" 50 yıldır inatla ve inatla ve inatla bıkmadan usanmadan kullanıyor.

Zamanında hisselerinin yüzde 33 ünü Ford'a satmak zorunda kalmasına rağmen,krizdeyken,en kötü günündeyken bile rotary'den vazgeçmemiştir Mazda.Dünyada bu cesareti ve inadı herşeye rağmen sürdürebilecek.Bu "AKILSIZLIĞI" "DELİLİĞİ" herşeye rağmen yapabilecek kaç tane otomobil firması var?Hepsi zamanın popüler teknolojilerine kaymadı mı?Birbirlerini taklit etmediler mi?Honda vtec yaptı millet deli gibi vtec kastı,Vw 1.4 turbo yaptı diğer tüm üreticiler küçük hacim+ turbo kastı..Biri bir şey yaptı diğerleri taklit etti.Kim hariç?

Ve o kadar zorluğa rağmen hala Mazda başkanı çıkıp "Rotary'den asla vazgeçmeyeceğiz" diyorsa helal olsundur.Birileri istediği kadar kendini paralasın...

-Günü birlik akımlara kolay kapılan bir marka değil (en basitinden Honda Vtec üretti herkes hızlıca benzer sistemler geliştirdi,Vw Tsi üretti Mercedes dahil herkes düşük hacim + turbo uygulamasına gitti) Ama Mazda bastığı yere sağlam bastı her şeye balıklama dalmadı.Mazda'nın en yeni teknolojilere geçmesi hep zaman aldı fakat yaptığında da en sorunsuzunu yaptı.

-Mazda hiçbir zaman çok satma amacı güden bir marka olmadı.Kendi mühendisleri söylüyor bunu.Amacımız çok satmak değil iyi bir araç yapmak diyorlar.Yaptıkları her şeyin hakkını da veriyorlar.

-Sorunsuz araçlar üreten bir marka.Beni yolda bırakacak araca bir daha asla ısınamam.Otomobil hastasıyım,bu nedenle araçlarımı da arkadaşım,dostum gibi görürüm,kullandığım araca ruh yükleyen bir insanım.Bu yüzden ruh yüklediğim bu araç beni yolda bırakırsa bir dostumun beni yarı yolda bırakmasından farksız hissederim.Mazda bu konuda sadık ve vefalı bir dost gibi...canını da alsan yolda bırakmıyor.Bir aracın sen çok zor durumdayken (olağandışı bir durumdayken,misal çölün ortasındayken) seni kendinin suçu olmayan bir arızadan dolayı yolda bıraktığını düşünebiliyormusun?Bir daha sevebilirmisin o aracı?Ben asla sevemem...bu yüzden de dostlarımı iyi seçtiğim gibi araçlarımı da iyi seçerim.Ben kasıtlı davranmadığım sürece beni ortada bırakmayacak bir araç isterim yani sorunsuz bir araç.Bu konuda da en iyi markalardan biri Mazda.

-Mazda'nın tasarımı ve donanım özellikleri ise benim için ikinci plandadır hep.Kötü bir tasarımı olsada severdim Mazda'yı çünkü karakterlerimiz uyuşuyor.Ben eminimki Mazda'nın akil adamları benimle aynı dünya görüşüne sahip insanlar.Başta dediğim gibi amatör ruhlular,yaşlarını başlarını almış olsalarda hala onlar için herşey Zoom-Zoom dan ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 29 Aralık 2010; 4:19:02 >

• Spor görünümlü olmasının bir adım ötesine taşıyıp spor araç almak istersen Peugeot 307cc'lere de bakabilirsin. Bu forumda pek anlayan yok spor araçlardan, ama internette araştırma yaparsan o bütçeye alınacak en iyi araç olduğunu görürsün
  • Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Alfa hiç bir zaman sevmediğim bir araç olmadı.Motoru olsun dizaynı olsun italyan sportizminin ve safkanlığının her yanından fışkırması olsun çok güzel araçlar üreten bir firma.Hiç bir zaman Alfaya karşı bir haksızlığım söz konusu olamaz,yollarda az bulunması,kendi karakteri olması,yarış geçmişi olması tam benlik özellikler.Fakat iç malzeme kalitesinin(orta konsoldan söz ediyorum deri kaplı direksiyondan yada koltuklardan değil!) vasatlığınıda dediğim gibi tartışmam.Öyle olsun bende istemezdim bu araca yapılmış bir haksızlık olarak bakmışımdır konuya hep,fakat ne yazık ki öyle.Burada da kabullenilmesi gereken bir durum çıkıyor ortaya.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Orta konsol kalitesiz dediğiniz otomobilde (kendimin ki için konuşuyorum) karbon fiber tasarım bir orta konsola sahip ve bu konsol sürücüye dönük olarak dizayn edilmiş dijital klimaya sahip ve tüm gösterge ve tuşlar simetri ve uyum içinde tasarlanmış
    2002 model bir otomobilde ben daha önce fabrika çıkışı orta konsolda kullanılan bir otomobille karşılaşmadım en azından kendi sınıf çerçevesinde ( süper spor otomobiller dışında)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tasadar

Spor görünümlü olmasının bir adım ötesine taşıyıp spor araç almak istersen Peugeot 307cc'lere de bakabilirsin. Bu forumda pek anlayan yok spor araçlardan, ama internette araştırma yaparsan o bütçeye alınacak en iyi araç olduğunu görürsün

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

307 CC güzel araba konfolu araba ama görüntüsü dışında sportif tarafı hiç olmayan bir araç
    206 RC motoruna sahip 180 hp gücünde kırmızı ve siyah olmak üzere 2 307 geçti elimden ve ikisinde de aynı sorunu yaşadım (Performans hiç yok ) bunun sebebide oldukça ağır otomobiller olması onun dışında gerçektende güzel otomobldir tavsiye ederim ama 1.6 ve 2.0 otm (136 beygirlik) olanını tahmin bile edemiyorum çok hantal kalıyorlardır herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Alfa hiç bir zaman sevmediğim bir araç olmadı.Motoru olsun dizaynı olsun italyan sportizminin ve safkanlığının her yanından fışkırması olsun çok güzel araçlar üreten bir firma.Hiç bir zaman Alfaya karşı bir haksızlığım söz konusu olamaz,yollarda az bulunması,kendi karakteri olması,yarış geçmişi olması tam benlik özellikler.Fakat iç malzeme kalitesinin(orta konsoldan söz ediyorum deri kaplı direksiyondan yada koltuklardan değil!) vasatlığınıda dediğim gibi tartışmam.Öyle olsun bende istemezdim bu araca yapılmış bir haksızlık olarak bakmışımdır konuya hep,fakat ne yazık ki öyle.Burada da kabullenilmesi gereken bir durum çıkıyor ortaya.

@xylit156

Mazda'nında her köşesi alıntıdır dediğinize göre bir bildiğiniz var!Konuyu açıklığa kavuşturun biz de öğrenelim.Zira Mazda şu anda motoruyla bile dünyada tek.Mazda'nın aldığı tasarım ödüllerini yan yana dizsek Japonya'dan İtalya'ya yol olur.Madem bu kadar kopya bir araba onun kopyaladığı araçlar niye yakalayamadı bu başarıları?

Sadece gösterge'den bahsediyorsanız onun patenti Alfa'da değil,bütün hız motorları ters gösterge kullanıyor,Ferrari,Porsche,Lamborghini,Maseratti,Bugatti bütün ss ler bu tarz kadranlar kullanıyor.Kaldı ki ben yukarıdaki mesajımda göstergeler konusunda Mazda Alfa'dan esinlenmiş olabilir dedim,diğer tüm spor markalardan esinlenmiş olabileceği gibi.Tonlarca spor marka dururken Mazda'nın kopyalayacağı arabanın Alfa olma ihtimalide çok düşük ama yinede yüreğinize su serpmek için "tamam Alfa'dan esinlenmiş olabilir" diyorum fakat siz hala durulmayıp olayı "Mazda'nın herşeyi kopya"'ya getiriyorsunuz.Niye her şeyi bu kadar üstünüze alınıyorsunuz anlamıyorum.Satın alabilme gücünüzün olduğu tek araçlar Alfa olduğu içinmi Mazda onu kopyalıyor diye düşünüyorsunuz?

Evet arkadaşlar açıklıyorum...Yukarıdaki bütün araçlar Mazda gibi Alfa'dan kopyalamıştır çünkü bu kadranın patenti Alfa'dadır.

Hadi şimdi dağılın.

Benim senin kadar uzun yazacak kadar boş vaktim yok arkadaşım, öncelik ile satın alma gücüm ne seni, nede başka birisini ilgilendirir (salaklaşmanın lüzumu yok seviyeni bil!!!!!!!) her neyse polemiğe falan zaten girmiyeceğim. Evet Mazda da buna dahil olmak ile birlikte diğer çoğu Avrupa ve Japon araçlar tasarım için Alfa Romeo'dan ilham almaktadırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: foramencanalis

@Müteferric;
    ilgine hayran kaldım üstad,kafamda birşeyler netleşmeye başladı;çok teşekkür ederim,az km'li temiz kullanılmış mazda3'leri pazarda arıyorum artık :)
    tekrardan çok teşekkürler.

Estağfrullah,ne demek.
    Diğer taraftan Alfa 147'yi de tasarım,sürüş özellikleri nedeniyle beğenirim.Fakat,aracın kibar kullanılması durumunu geçtim(ki ben aracına özen gösteren biri olduğum için zaten kibar kullanırım da),aracın çarpışma testleri akıldaki bütün artılarını siliyor ne yazıkki.
    Özellikle önden çarpma testlerinde aracın akordeondan farklı bir durumu kalmıyor.

• doğru olabilir orası ayrı fakat ilham almayan marka saymak çok zor.kaldıki ben alfayla mazda arasında zerre kadar benzerlik göremedim.veya detaylı incelemedim.kaldıki tasarım konusunda alfada mazdada başarılıdır.bunun aksini iddia etmek çok ilginç olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 31 Aralık 2010; 18:45:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibekir

quote:

Orijinalden alıntı: gmsykt

evet bu aracı biliorm porsukMYO önünden geçerken hep iç çekerdik

oooo benim öğrencilerimde burdaymış sanırım

evet hocam görünce hemen iç çektim yine :):)
  • Alfanın iç tasarımı mı Ya gidin kardeşim allah aşkına ömrümde böylesine iğrenç iç tasarım görmedim.. Arabanın dışına bakıyorsun birşey zannediyorsun içini inceledin mi bom boş geliyor insana..

Örneğin alfa 159 süper ötesi bir araç ama...

Bu araç ''D'' segmenti...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.