Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
787
Cevap
17
Favori
236.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Dostlar bugün usta montaja geldi ama bakır kablo mesafemiz uzun olduğundan montaj yapılamadı.
    Uzun kablo getirecekler (12 metre). Ben de gelmişken bu su tahliye sistemini sordum, Birol ustanın
    söylediği hava hortumunu söyledim, usta da "evet öyle yapılıyor, hatta şırınga kullanılıyor ama sizin bu
    aşağıdaki gibi yerden gelen su yukarı doğru çıkmaz" dedi, ne dersiniz?

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

Bu yükseklikten çıkmaz ise en azından şu seviyeden çıkar mı, ne dersiniz?

Not : Birol usta şöyle söylemişti..

quote:

Birakin hava borusunndan sonra meyili,ykus olsa bile gider su. Yeterki hava borusundaki dikey yuksekligi gecmesin.

Fiziksel olarak çıkar, yani fizik kanunlarına göre çıkar, Ama o yükseklik boyunca boru içerisinde her daim su bulunur :)

Hani şu mutfakta yataya giden ilk yer varya oradan itibaren o ilk kıvrımdan itibaren su birikir ve bekler o borunuzun içinde. Atıyorum çıkış yeriniz yerden 50 cm yukarda ise tüm boruda 50 cm yüksekliğe kadar su bulunur. Sizin klima atıyorum 250 cm yukardan başlıyorsa (tüm boru seviyesi sıfır cm yukarda dersek, 200 cm kadar kısmında su olmaz sadece.

Hocam bakın daha öncede demiştim bakır borularla birlikte o tahliye hortumunu sarmasınlar o ayrı gitsin ve en son kısım varya kombi altında onun en alt kısmında hemen sizin yatay pvc kombi borularının üstünden matkapla deldirip oradan sadece su tahliye hortumunu çıkartın. İşte size çözüm.

Ekleme Not: Ustalar daha iyi bilir ama bir konuda daha dikkat edin. Klimanızın özelliğine göre EK GAZ EKLEME olayı olabilir. 5 metreden uzun borular için. Bu konudada USTAlarımızın fikirlerini mutlaka alınki yarın servis geldiğinde gerekiyorsa gaz ilavesi yapsınlar.

Ekleme 2.Not: Burası perde betonmu? Yani delik deldirdiğiniz yer sanki karotla çıkmış gibi görünüyor hatta karot makinesinin bağlantısı için dübeller bile duruyor galiba orada

Değerli dostum aynen öyle orasi perde beton ve Karotcu gelip deldi, ben yere sifir deldirmek istedim ancak karotcu yerin dar olmasindan dolayi calisamadi ve ancak orayi deldirebildik.

Sizin onerdiginiz gibi o yere yakin PVC borularina yakin bir delik delme olanaksız yani anlayacaginiz. Ayrica gaz ilavesi aklimda, onu konusacagim zaten ve de su tahliye borusunu ayri getirecegim oraya ama iste o yükseklikten suyu nasil atlatacagiz hep kafamda soru işareti. Yani bu işi bilen usta yok ki gelenler hep direk gitmez abi falan diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Değerli dostum aynen öyle orasi perde beton ve Karotcu gelip deldi, ben yere sifir deldirmek istedim ancak karotcu yerin dar olmasindan dolayi calisamadi ve ancak orayi deldirebildik.

Sizin onerdiginiz gibi o yere yakin PVC borularina yakin bir delik delme olanaksız yani anlayacaginiz. Ayrica gaz ilavesi aklimda, onu konusacagim zaten ve de su tahliye borusunu ayri getirecegim oraya ama iste o yükseklikten suyu nasil atlatacagiz hep kafamda soru işareti. Yani bu işi bilen usta yok ki gelenler hep direk gitmez abi falan diyorlar.

Valla perde betonuda delmişler ya helal olsun İnşallah sadece betonu kesmişlerdir ve donatılarda kesilen yoktur

Karotla değilde büyük uçlu bir matkapla sadece o tahliye borusunun geçebileceği şekilde bir delik deldirin dediğim yerden. Su gitmez diye birşey yok su gider ama yukarda dediğim gibi gider. O seviyeye kadar tüm borunuzun içinde yukardan borunun indiği aşağıdanda kıvrıldığı ilk yere kadar içerde su birikir sadece. Ve o su orada durağan bir su olur yıllar içinde yosunlanıp boruda belki tıkanmaya sebep olabilir.

İllaki o orjinal tahliye kıkırdak borusu çapındada olmayabilir deliğiniz, arada ekleme yapıp su sızdırmayacak şekilde mutlaka aiağılardan tahliye edin suyunuzu

• Valla elimde uzun uc var dediginiz gibi deneyecegim yarin matkapla ama perde betonu delmek biraz zor olacak pek umitli değilim açıkçası, önerileriniz için çok teşekkür ediyorum en kotu artik bir bidona aktaracagim suyu istemesem de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Valla elimde uzun uc var dediginiz gibi deneyecegim yarin matkapla ama perde betonu delmek biraz zor olacak pek umitli değilim açıkçası, önerileriniz için çok teşekkür ediyorum en kotu artik bir bidona aktaracagim suyu istemesem de.

Karotla orayı delen adamda kalın uç ve güçlü matkapta varmıştır hocam. 3-5 lira fazla verip delerler sizin için orayı. O resimdeki matkap ucu ince gelir. Önemli olan demire denk getirmemek

Yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz, bu aşamadan sonra yılmak yok :)

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 16 Ağustos 2012; 22:52:58 >

• Pnomatik matkap olmadan delemezsiniz. Dranajn icin 25 mmcapli matkap lazim
  • quote:

Karotla orayı delen adamda kalın uç ve güçlü matkapta varmıştır hocam. 3-5 lira fazla verip delerler sizin için orayı. O resimdeki matkap ucu ince gelir. Önemli olan demire denk getirmemek

Yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz, bu aşamadan sonra yılmak yok :)

Edit:imla

Valla pek sonuç istediğim gibi olmayacak, keza gelen ustalarda bırakın orayı delecek alet edavatı,
    adam benim eve yetecek kablodan bihaber geldi ve fırçamı yiyip gitti yarın geleceğini söyleyerek.
    Allah gerçekten bizlere sabır versin usta diye geçinip ve servisim diye hizmet verenler yüzünden
    çıldırmamak elde değil. Karotçuya sorarım artık.

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Pnomatik matkap olmadan delemezsiniz. Dranajn icin 25 mmcapli matkap lazim

Birol usta, yukarıda x-calibur'un söylediği boruda suyun birikmesi ve zamanla yosun yapması
    konusunda ne diyorsunuz acaba, bir zararı olur mu ya da ne önerirsiniz?

• quote:

Valla pek sonuç istediğim gibi olmayacak, keza gelen ustalarda bırakın orayı delecek alet edavatı,
    adam benim eve yetecek kablodan bihaber geldi ve fırçamı yiyip gitti yarın geleceğini söyleyerek.
    Allah gerçekten bizlere sabır versin usta diye geçinip ve servisim diye hizmet verenler yüzünden
    çıldırmamak elde değil. Karotçuya sorarım artık.

Merak etmeyin deldirirsiniz

Deldirirken size bir tüyo vereyim. Karot aldıktan sonra çıkan betona bir bakın Demir Donatı varmı diye (ki inşallah yoktur), Eğer demir donatı varsa vede kalınsa 12mm ve üstü gibi vede düşeyde bir donatı ise matkapla deldireceğiniz kısım yukardaki deliğin olduğu düşey hizasında olsun. Buradan şunu anlarsınız düşeydeki donatıya denk gelmeden deliğinizi rahatlıkla delebilirsiniz. Bu hizalarda delerken bir donatı denk gelirse gelen donatı etriyedirü yani yatayda donatıdır onlarda fazla kalın olmaz deleceğiniz deliği 1 cm yukardan ve aşağıdan rahatlıkla delebilirsiniz demektir.

Ha bu arada iyicene diptende deldirip bu sefer bakondan içeriye su girmesine sebep olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 17 Ağustos 2012; 0:02:06 >

• quote:

Merak etmeyin deldirirsiniz

Deldirirken size bir tüyo vereyim. Karot aldıktan sonra çıkan betona bir bakın Demir Donatı varmı diye (ki inşallah yoktur), Eğer demir donatı varsa vede kalınsa 12mm ve üstü gibi vede düşeyde bir donatı ise matkapla deldireceğiniz kısım yukardaki deliğin olduğu düşey hizasında olsun. Buradan şunu anlarsınız düşeydeki donatıya denk gelmeden deliğinizi rahatlıkla delebilirsiniz. Bu hizalarda delerken bir donatı denk gelirse gelen donatı etriyedirü yani yatayda donatıdır onlarda fazla kalın olmaz deleceğiniz deliği 1 cm yukardan ve aşağıdan rahatlıkla delebilirsiniz demektir.

Ha bu arada iyicene diptende deldirip bu sefer bakondan içeriye su girmesine sebep olmayın

Haklısınız çok teşekkürler, çok yerinde bilgiler verdiniz bana gene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 17 Ağustos 2012; 0:21:24 >

• Saçma bir resimleme oldu ama yukarda anlatmaya çalıştığımın resimlenmiş hali :)

Mavi yuvarlak olan yer su tahliye borusu üst noktası, mavi çizginin üstünde olacak her delik boruda su birikmesine sebep olur, birikecek suda tüm yatayda götürdüğünüz ev içindeki boru ile mavi ve sizin karotla deldirdiğiniz yer arasındaki mesafe kadar olur.

Mutlaka mavi çizgi altında bir delik deldirmeniz lazım gelir. Su birikmemesi için.

Siyah ile çizdiğim çizgiler sizin karottaki betonda düşeyde donatı yani çelik inşaat demiri yoksa bu arada sağlıklı bir şekilde delik delebilirsiniz demektir. Kırmızı çizgilerde Etriyeler bunlar yatayda olurlar yaklaşık 10-15 cm yada daha veya daha çok aralıklarla olurlar. Eğer o siyah çizgi arasında delerken bir demir denk gelirse yeşille belirttiğim yerlerden delebilirsiniz demektir.

• quote:

Haklısınız çok teşekkürler, çok yerinde bilgiler verdiniz bana gene

Ben teşekkür ederim hocam, ne demek. Birbirimize yardımcı olmayacaksak buralarda işimiz ne

Siz ben resimli anlatım mesajımı yapana kadar cevap vermişsiniz. İnşallah resimlerle daha da anlaşıolır olmuştur durum.

Ha bu arada ek bir not daha hocam yatayda götüreceğiniz hiç bir yerde battı çıktı yapmamaya çalışın , ya dümdüz yatay gitsin borunuz yada çıkışa doğru meğilli gitsin borunuzun her hangi bir yerinde su birikmemesi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 17 Ağustos 2012; 0:37:38 >

• Detaylı çalışma ve resim için tekrar teşekkür ederim, mutlaka deldirirken göz önünde bulunduracağım.

Bu arada su tahliye borusu konusunda bir arkadaşım da şöyle bir yorumda bulunmuş, mutlaka mutfağa
    giren kısımla çıkan kısım (yani bizim bu deleceğimiz yer) arasında 5-6 cm yükseklik farkı olsun demiş.
    Ona hava borusu sisteminden bahsetmiştim, "bunu yaparsak düz de olsa gidiyormuş" demiştim ama şöyle demiş :
    Ne dersiniz?

quote:

Sistem şöyle aslında, iç ünitenin içinde asıl soğutmayı yapan radyatör benzeri metal yapraklar vardır. Odanın içindeki sıcak hava bu soğuk yaprakla temas ettiğinde aniden soğur ve içindeki nem su damlacığına dönüşür buradan süzülerek altındaki tavada birikir. Tavadaki bir deliklede bahsi geçen boruya akar. Yani sistem kapalı değildir ve hava oradan da çıkar. Hava hortumu bir işe yaramaz. Düz yapılırsa, zaten çok fazla su gelişi olmadığı için mutfaktaki bölümde borunun içinde kalan su buharlaşır ve borunun içine tortu bırakır bir iki seneye kadar tıkanır.

• quote:

Detaylı çalışma ve resim için tekrar teşekkür ederim, mutlaka deldirirken göz önünde bulunduracağım.

Bu arada su tahliye borusu konusunda bir arkadaşım da şöyle bir yorumda bulunmuş, mutlaka mutfağa
    giren kısımla çıkan kısım (yani bizim bu deleceğimiz yer) arasında 5-6 cm yükseklik farkı olsun demiş.
    Ona hava borusu sisteminden bahsetmiştim, "bunu yaparsak düz de olsa gidiyormuş" demiştim ama şöyle demiş :
    Ne dersiniz?

quote:

Sistem şöyle aslında, iç ünitenin içinde asıl soğutmayı yapan radyatör benzeri metal yapraklar vardır. Odanın içindeki sıcak hava bu soğuk yaprakla temas ettiğinde aniden soğur ve içindeki nem su damlacığına dönüşür buradan süzülerek altındaki tavada birikir. Tavadaki bir deliklede bahsi geçen boruya akar. Yani sistem kapalı değildir ve hava oradan da çıkar. Hava hortumu bir işe yaramaz. Düz yapılırsa, zaten çok fazla su gelişi olmadığı için mutfaktaki bölümde borunun içinde kalan su buharlaşır ve borunun içine tortu bırakır bir iki seneye kadar tıkanır.

Evet doğru söylemiş.

Arkadaşınızın dediği gibi açık bir sistem. Kendi klimamda bakmadım ama geneli öyledir herhalde. Altta tüm klima boyunca bir kanal tava var ve su bu kanalın ucundaki bir yerden boruya bağlanıyor. Ama bu kanal yatay düzlemde bir kanal ve klima tozlardan dolayı filtrelerden vb yerlerden buralarda pislik olup bu ucun yeterli hava almasını tıkayabiliyor. Aslında akışkanlar mekaniğine göre su giden yerden havada gider, hava giden yerden suda gider :) Her hangi bir tıkanmada zaten suda gitmeyeceği için iç üniteden su damlatmaya başlar. Düşey boruda bırakılacak bir delik sadece emniyet amaçlı olabilir, tıkanma ihtimali olmayacağı için. Yada o kısımdan gerekirse üfleyip borudaki tıkanıklığı açabilmek için de kullanılabilir. Zararı yok faydası var yani.

Klimalardan çıkan su tüm boru çapında çıkan bir su değil, yani musluk suyu gibi komple boru dolupta gitmiyor, sızıntı şeklinde bir su gidişi var. Evin nem durumuna ve soğutmanın yüksek olmasına göre arkadaşınızın anlatımındaki gibi yoğunlaşmaya bağlı, ama yinede komple hortum çapında bir su çıkacağını sanmam Mutlaka eğim olması şart suyun beklememesi için ama eğim yapamıyorsanızda suyun birikerek tavaya kadar çıkması zaten engellenmiş oluyor. Yani su mutlaka tahliye ediliyor. Esas ihtiyaç olanda bu zaten.Ayrıca oluşan su saf suya yakın bir su belkide saf su, bu yüzden kireçli su gibi buharlaşınca tortu yapacağını sanmam, yaptı diyelim bu tortununda o plastik boruda kaç yılda tıkanmaya yol açabileceğini siz tahmin edin

Yukarıda demiştim battı çıktı olmasın su içerde birikip yosunlaşmasın vb gibi. ama tortu oluşturupta boruyu tıkayacağını zannetmiyorum çünkü dediğim gibi su zaten tüm boru çapında akmıyor borunun üst kısımlarına ( boru ya bakınca üste gelen iç kısım) belki hiç su değmeyecek. Burada dikkat etmeniz gerek şey bence kesit kesit ele alırsanız bir önceki yer kesinlikle bir sonraki yerden yukarda olacak olamıyorsada mutlaka aynı hizada olacak, aşağıda olursa o kısımda mutlaka su birikir ve bekleyen su yosun tutabilir. Güneş ışığı vb şeyler görmeyeceği için belkide yosunlanma hiç olmaz.

Burada sadece görsel kaygılardan dolayı sizin yatay götüreceğinizden dolayı bu şekilde suyun gideceğini söylemiştim. İçiniz hiç rahat etmedi ise kanalı hafif meğilli şekildede döşeterek bu suyun beklemesi olayını çözebilirsiniz. Eğer kanal yatayda dümdüz döşenecek ise artık bu meğilleri kanal içerisinde yer varsa boruyu yukarı aşağı yaparak siz vereceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 17 Ağustos 2012; 2:23:04 >

• Arkadaşlar kafama sabah sabah birşey takıldı.

Klima dış ünitesinde GİRİŞ-ÇIKIŞ yada KALIN BORU-İNCE BORU gibi bir düzen varmı? Yoksa borular istenen her şekilde girebiliyormu? Klima dış ünitesine giden boruların çapları farklı birisi kalın birisi ince, bu boruların dış ünitede bağlanacağı yerlerdeki kafalar borulardaki ne derler çevirilip sıkıştırılan şeylere göre fakrlımıdır? Yani eğer bir düzen varsa yanlışlıkla farklı farklı takılmaz değilmi?

Bugün birkaç klimaya baktım klimaya karşınıza alıp bakarsanız üst tarafta kalan boru ince alt tarafta kalan boru kalın demekki standart bu şekildemi ki diye düşündüm. farklı farklı markalara ait dış ünitelerdi bunlar. Sonra evdeki aklıma geldi, geçen yağ akmışmı diye bakarken ellemiştim, bendeki durum farklı gibi bende üst boru kalın alt boru ince

Sıkılıan yerdeki somun ve karşılıklar aynı değilse karışıklık olmaz muhtemelende eğer aynı ise bende karıştırıldımı ki yada bunlarda giriş çıkış farketmiyormu ki?

• Herkese selam.

Burada sık sık sorularımla sizleri bunaltmama sebep olan klima montaj olayım Allah'a şükür bitmiş durumda
    Öncelikle yardımlarını esirgemeyen ve yorumlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum

Ne kadar istesem de su tahliye borusunu uzatamadık ve mecburen damacanaya vermek zorunda kaldım, orası olmadı
    En azından damacanayı mutfaktaki kapı arkasına saklama şansım oldu, onunla avunuyorum Klima ile dış ünite arasında
    12 metre bakır kablo gitti ve Vestel 10 metreye kadar karşıladığı için 2 metrelik boru parasını ben verdim (60 TL). O 2 metreyi de
    10 metrelik yekpare kabloya kaynak yapmak zorunda kaldı usta tabii. Onun dışında gelen usta genç olmasına rağmen işinin ehliydi.
    Vakumlamayı 20 dakika kadar yaptı. Neyse fazla uzatmadan işte resimler diyeyim.

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)
     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

• merhabalar...

klima konusunda cahil denebilecek kadar bilgiye sahibim..geçen günlerde samsung boracay 12000btu bir klima aldım yatak odası için..odam 15m2.aslında 9000btu alacaktım ama ellerinde kalmamıştı ve aralarında fiyat farkıda cok yoktu..dün montaj için gelen arkadaşlara mütahit tarafından her odaya çekilen tesisatı gösterdim..arkadaşlar boru çapının klimaya uygun olmadığını ancak kaynak işlemiyle montaj yapılabileceğini söylediler(önce klimaya zarar verir ilerde bu işlem dedi.sonra ofisi aradı cocuk heralde telefonu kapattıktan sonra hiç bişey olmaz garantisi benim filan demeye başladı)..acıkcası bana pek mantıklı gelmedi..sonuç olarak fabrikada o kadr mühendis bir cihaz tasarlıyor ve bircok parametre kullanıp bir boru çapı elde ediyaorlar..kullanılması gereken budur diyorlar..sonra gençten bir servis elemanı gelip abi ben boruya ek yaparım sorun olmaz diyor..bana mantıklı gelmediği için montaj yaptırmadım..

sabah ilk işim bu yazıyı yazmak oldu..şimdi sizin görüşlerini almak istiyorum..klimayı iade mı ediyim, yoksa montaj yaptırıyım mı?

• "mütahit tarafından her odaya çekilen tesisat" demişsiniz, nasıl bir tesisat bu, odanın ve bu tesisatın detaylarını
    anlayabilmek için bir kaç fotoğraf çekip gösterseniz bence iyi olur. Ancak şunu belirteyim, hemen yukarıdaki
    mesajımda da belirtmiştim, benim klima montajı için 12 metre bakır kablo gerekiyordu ellierinde en uzun 10m
    oldugundan 2 metre ilave kaynak yaparak montaj yapıldı, sorun falan yok. Yeter ki işi bilen birisi olsun.

Burada önemli olan şu, arkadaş o tesisatı görünce neden boru çapının klimaya uygun olmadığını, ancak kaynakla
    mümkün olabileceğini söylemiş, size yardımcı olabilmemis açısından onu anlamak lazım.
  • Duvarlar delinmesin bir daha işlemler yapılmasın diye bazı yerlerde bu bakır borular hazır olarak bırakılır. Gerçi yukardaki arkadaşın dediği gibi problem oluşur boru çapları uyuşmaz falan.

Eğer mevcut boruların geçtiği duvarlarınızda içten boru çekilmediyse yani sıva altı falan yoksa eskileri söktürüp yenisini kullanabilirsiniz. Bence farklı çaplardaki boruların bağlanması gazda genleşme daralma vb yaparak ısı transferi oluşturabilir. Sonuçta bu soğutma ve ısıtma işlemleri bu boru çaplarının daralması ve genişlemesi ile oluşan kimyasal ve fiziksel bir işlem.
  • quote:

"mütahit tarafından her odaya çekilen tesisat" demişsiniz, nasıl bir tesisat bu, odanın ve bu tesisatın detaylarını
    anlayabilmek için bir kaç fotoğraf çekip gösterseniz bence iyi olur. Ancak şunu belirteyim, hemen yukarıdaki
    mesajımda da belirtmiştim, benim klima montajı için 12 metre bakır kablo gerekiyordu ellierinde en uzun 10m
    oldugundan 2 metre ilave kaynak yaparak montaj yapıldı, sorun falan yok. Yeter ki işi bilen birisi olsun.

Burada önemli olan şu, arkadaş o tesisatı görünce neden boru çapının klimaya uygun olmadığını, ancak kaynakla
    mümkün olabileceğini söylemiş, size yardımcı olabilmemis açısından onu anlamak lazım.

mütahit duvar delme kırma işlemi olmasın binanın abuk subuk yerlerine kompresör montajı yapılmasın diye sıva altı tesisat döşemiş ve kompresör çıkışlarının tümünü arka balkona vermiş.evim 3 oda 1 salon...servisin söylediğine göre 3 oda için 9000btu klimaya uygun bakır borular kullanılmış salon için se 18000btu klimaya uygun bakır boru tercih edilmiş...ben bu detayı bilmeden 12000btu klima aldım. aldığım klimanın montajının gerçekleşebilmesi için kompresör ve iç ünite bağlantılarına 30cm uygun çapta boru kaynak yapıcak..ben bu işlemi mantıklı bulmadım ve montajı yaptırmadım.şuan işteyim resim paylaşmam mümkn deil malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir2206

quote:

"mütahit tarafından her odaya çekilen tesisat" demişsiniz, nasıl bir tesisat bu, odanın ve bu tesisatın detaylarını

mütahit duvar delme kırma işlemi olmasın binanın abuk subuk yerlerine kompresör montajı yapılmasın diye sıva altı tesisat döşemiş ve kompresör çıkışlarının tümünü arka balkona vermiş.evim 3 oda 1 salon...servisin söylediğine göre 3 oda için 9000btu klimaya uygun bakır borular kullanılmış salon için se 18000btu klimaya uygun bakır boru tercih edilmiş...ben bu detayı bilmeden 12000btu klima aldım. aldığım klimanın montajının gerçekleşebilmesi için kompresör ve iç ünite bağlantılarına 30cm uygun çapta boru kaynak yapıcak..ben bu işlemi mantıklı bulmadım ve montajı yaptırmadım.şuan işteyim resim paylaşmam mümkn deil malesef..

Müteahhit borulamayı doğru yaptırmış, o dediğiniz odaya hesap edildiği gibi 9000 klima en ideali. Siz klimanızı değitirin bence hem enerji tasarrufuda yapmış olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir2206

quote:

Garantisi benimle olmuyor öyle işler.yarın ileride kompresör vs. sıkıntı olumu başlarlar kıvırmaya,biz söyledik vs. Eger riski üzerinize alacaksanız taktırın,yok ben girmem bu işe derseniz 9 luk alacaksınız...
    Doğrusu bu.. gerisi hikaye...

Bana sorarsanız kendi klimam olsa riske girer belki takarım,ama müşteri vs. ise satış kaçsa da müşteri kabullenmeden kesinlikle takmam ve takılmamasını da öneririm.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.