Şimdi Ara

Orjinal-Yan sanayi parça farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
31.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: Can Baran

Yetkili servise fiyat sormaya gitmiştim orda reklam amaçlı olarak Orjinal-Yan sanayi parça farklarını yazmışlar.

Debriyaj orjinalde 1 milyon kavrama yan sanayide 80.000 kere;
    Hava filtresi mikron bazında orjinal yan sanayiye göre 5 kat fark ediyor ve daha birsuru farklar yazmışlar... Bunlar ne derece doğru? bilen var mı?

Önümdeki arabaya vurdum. Tamponum ortadan çatladı. Yapıştırsın diye tampon tamircisine gittim. Adam tamponu inceledi. Bu tamir olmaz dedi. Ben yaparım, paranı alırım ama sen bana 20 gün sonra küfredersin dedi. Neden dedim. Yan sanayi tampon bu. Düşük kaliteli plastik. Tamir olmaz dedi. Eğer orişinal tampon olsaydı zaten böyle kırılmazdı. Esnerdi. Tekrar kendiliğinden düzelirdi dedi.

Bir de çok önemli bir şey söyledi. Orijinal tamponla bir canlıya 50 km hızla vurursan bacağını kırarsın. Adam iyileşir. Yan sanayi tamponla aynı hızda vurursan adamın ölme ihtimali çok yüksek.

İşte sana orijinal-yan sanayi farkı.

tamponda orjinalden sasmamak gerek

• lpgli araba varken iyiydi herşey yansanayi takıp geçiyorduk ama dizel çok hasas ya malesef çok etkiliyor yansanayi urunler. Dizelde orjinal şart oldu şu durumda
  • burada parcaci falan mi var her yan sanayi cesit cesittir diyene eksi basilmis

orijinalden bile kaliteli oluyor bircok yan sanayi parca ve ben ozellikle yansanayi arastirip onu kullaniyorum, servislerin en buyuk kazanci parcadir bunu bilmeyen anlamaz, iscilik yazamaz ama parcadan guzel gecirir bunun da en basit yolu abi orijinal parca bu ondan pahali cevabidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

burada parcaci falan mi var her yan sanayi cesit cesittir diyene eksi basilmis

orijinalden bile kaliteli oluyor bircok yan sanayi parca ve ben ozellikle yansanayi arastirip onu kullaniyorum, servislerin en buyuk kazanci parcadir bunu bilmeyen anlamaz, iscilik yazamaz ama parcadan guzel gecirir bunun da en basit yolu abi orijinal parca bu ondan pahali cevabidir

benım takıpçelirim var. Çok kısıyı bozdum cevap atamadılar zamanla artık benı takıp etmeye basladılar. Nerde konu açsam yorum yaparlar eksi basarlar. Acılarını anlıyorum tabıkı. Pek artı eksi basanlara ve mantıksız yorum yapanlara takılmayın burda paylaşımlara devam etmek en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

burada parcaci falan mi var her yan sanayi cesit cesittir diyene eksi basilmis

aynen katılıyorum,bi örnek vereyim renonun orjinal aküsü 5 para etmez,2 yıl ömrü var mutlu aküden bile çokdaha pahalı, ben birçok parçayı özellikle orjinal almıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

Yan sanayi o kadar çok farkediyormu gercekten

Bisey sorduk onu bile 2 kişi eksilemis. Cins cins insanlar türemiş forumda :D

parçanın önemine ve markasına göre değişiyor,örneğin reno servisine sordum hava filtresi yansanayi olması benzinlide önemli değil dedi,dizelde orjinal olmalıymış.
    orjinalin muadilini üreten kaliteli markalar varken kalitesiz üretenlerde var,bu konuda bilinçli olmak önemli.

Bu dizelerde çok önemli oluyor çok hassas motorlar

• udmexpert U kullanıcısına yanıt
    bu forumdakilerin çoğu babasının arabasını kullanan çocuklar,bakımdan yedek parçadan anlamazlar

• mercedes c180 aracımın gaz kelebeği bozuldu mercedes orjinal parça 2900 tl bosch marka 800 tl şimdi gidip kim orjinal alır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

mercedes c180 aracımın gaz kelebeği bozuldu mercedes orjinal parça 2900 tl bosch marka 800 tl şimdi gidip kim orjinal alır?

yenı c serisinde artık orjinal renault ve bosch marka da olacak. Renault motoru kullanmaya başladı mercedes. Bosch ta kalite sonucta bosch alınabilir orjinalinden daha iyidir belkide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Baran

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

mercedes c180 aracımın gaz kelebeği bozuldu mercedes orjinal parça 2900 tl bosch marka 800 tl şimdi gidip kim orjinal alır?

yenı c serisinde artık orjinal renault ve bosch marka da olacak. Renault motoru kullanmaya başladı mercedes. Bosch ta kalite sonucta bosch alınabilir orjinalinden daha iyidir belkide

Mercedes üretimi kompressor motorlu aracım. 2100 tl fark az buz değil. Tabi yenilerde dediğiniz gibi durum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.