Şimdi Ara

ORİJİNAL XP BAŞKA BİLGİSAYARDA DA ORİJİNAL OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdşlar meraba, bnm desktop bilgsayarm var, casper marka. satın aldğmda berabernde ürün recovery cd si vermişlerdi, fakat ne gariptir ki bununla format attğımda driverları yüklemedi, ben de bunun normal xp cdsi oldğna kanaat getirdim. şmdi laptop almayı düşünüorm, ve bildğnz üzere freedos notebooklar fiyat olarak oldukça avantajlı. satın almadan önce xp driverlarını bulacağım bir laptop alsam, aynı cd 'den bu laptop a XP yüklesem ve xp nin key istedği yere de benim desktop bilgisayarmn kasasındaki key'i yazsam, iki bilgisayarda da aynı key'i kullandğm için korsan yazılım muamelesi görür müyüm? aksi halde işletim sistemli notebookları tercih edeceğim. lütfen tecrübeyle sabit veya sağlam bilgiye sahip arkdşlar yardım etsin, azımsanmayacak kadar bir parayı çöpe atmak istemiyorum. saygılarımla..

• Bildiğim kadarıyla Casper'lar ile normal işletim sistemi cd'si veriliyor.
    Ama windows etkinleştirmesi biraz garip birşey. bilgisayarınızın donanımında değişiklik yapsanız dahi (ram, hdd, işlemci) internetten güncelleştirme yapamıyorsunuz.
    Bu durumda diyebilirim ki bu cd'yi yeni laptop'unuz da kullanamazsınız.
    Bu işin teknik kısmı.
    Hukuki yanına gelecek olursak, muhtemelen bilgisayarınızla beraber OEM işletim sistemi verildi. OEM işletim sistemi sadece tek bir bilgisayarda kullanılabilir, başka bilgisayara yüklenemez. Ayrıca alınan bilgisayarla işletim sisteminin aynı fatura da olması gerekir.

Vel hasılı kelam, kullanamazsınız.

Eğer masaüstünüzü bir daha hiç açmayacaksanız laptop'a kurduğunuz işletim sistemini telefon yoluyla etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ama başarsanız bile yasadışı bir işlem yapmış olursunuz :)

Eğer oyun oynamıyorsanız ve bilgisayarınızı sadece internet, ofis işleri için kullanıyorsanız Linux dağıtımlarını deneyebilirsiniz. Bu konu da Pardus, Ubuntu yada mandriva'yı önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyg -- 18 Haziran 2009; 10:59:31 >

• internet,müzik ve film için kullanıyorum bilgisayarı.fakat elbette ki çeşitli programlar çalştrmam gerekiyor.mesela ses kaydı yapıp bunları studio programlaryla birleştiriyorum vs. oysa bu kullandğm programlar pardus ubuntu işletim sistemlerine uyumlu mu diil mi,bunlarn daha snra sıkıntı yaratacağını düşünmekteyim.

şmdi bi soru daha sormak istiyorum,herşeye rağmen freedos bir laptop alıp bu xp cdsini ve product keyi kullanarak yükledim dielim. ve dedğnz üzere bu laptopta xpyi kullanamadım. bu durumda herhangi bi yerden orijinal işletim sistemi satın almam mümkün olur mu? işletim sistemlerinin sadece bilgisayarla birlikte satın alınma zorunluluğu gbi birşey sözkonusu mu? eğer satın alabiliyorsam fiyatları hakkında bilgi sahibimisiniz? şmdiden tşk ederim.
  • casper ın verdiği orjinal xp cd sini farklı farklı bilgisayarlara kurdum hiç bir de problem olmadı..

ancak belli bir etkinleştirme sayısını aştıktan sonra telefonla etkinleştirme yapılabiliyor.. o zaman da size soruyorlar başka pc de kurulu mu.. herhangi bir parça değişti mi gibi..

vereceğiniz cevap ramlerin hafızasını arttırdım veya hdd değiştirdim gibi bir cevap olabilir.. böyle olduğu taktirde size yeni bir yükleme numarası veriliyor ve kuruluyor... ama telefonla etkinleştirme olayına geçtikten sonra birden çok pc ye kurma olayı kalkıyor ortadan..

benim orjinal casper ın verdiği windows xp sayısız bilgisayara kuruldu yani ama işte kurulumda belli bir sayıyı aşınca kötü oluyor
  • tşk ederim, içime su serptin :) işi abartmayı düşünmüyorum zaten. 2 kez bu bilgisayara format attğm için online etkinleştrmştim. bu da 3 olcak. bşe demezler heralde:D
  • bende olan orijinal xp sp2 cd.mi modifiye ederek içerisine sp3,güncel driverleri entegre ediyorum ama bu seferde cd keyi kabul görmüyor acaba orijinal cd modifiye edilmiyormu..?
  • konu eski ama merk eden arkadaşlara yazalım
    Sanırım xpde sorun çıkmıyor aynı k-ey ile sürekli aktivasyon yapılabiliyor.
    Ama vista ve 7 de mümkün değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.