Merhabalar,bulunduğum şehirde ixora,david walker ve d&p farfümeri mağazaları var,aslında açık parfüm almak istemiyorum ama kokularıda bilmediğimden riske girmek istemiyorum,yaş 22 ve bu yaşlara tavsiye edilenler genelde ck intense, Givenhcy play intense, givenhcy xeryus,xeryus rouge, burberry london,antonio banderas spirit,hugo boss boss, hugo boss soul,hugo boss dark blue parfümleriydi,bu parfümlerin yazdığım 3 mağazalara gmre kodlarının karşılığı var mı,kodlara göre gidip denemek isterim,birde hangi parfüm mağazası hangi parfüme en yakın ürün çıkarıyorsa onu da belirtirseniz memnun olurum, İyi akşamlar...
quote:
Orijinalden alıntı: rap789
diesel fuel for life aldım sizce kızların hoşuna gider mi ?
vermek için sıraya giren bile olur sen ne diyosun
quote:
Orijinalden alıntı: by_efendy34
quote:
Hemen alayım ben de bir tane o zaman.
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hpilgir
quote:
quote:
beyler t...k geçin diye söylemedim ama
quote:
Orijinalden alıntı: ubiquitous_arda
Halil abi sen önceden Emotion için fena değil demiştin bende onu merak ediyorum bakim bu ay Oriflame'dan S8 Night ve Soul alıcam önümüzdeki ayda belki Emotion alırım. Revelation'ın da şişesi hoş duruyo nasıl bi koku? Bide Tabac nasıl hangisi?
Pierre Cardin'in Revelation ile birlikte denediğim 2 kokusundan biri olan Emotion, (bence) Revelation kadar iyi olmasa da aynen A.Banderas'ın kokularında olduğu gibi fiyat/performans açısından oldukça başarılı bir koku. Bir çok pahalı marka kokuyu cebinden çıkarır Emotion. Yalnız bana biraz fazla tatlı gelmişti Emotion, tatlılığı biraz daha düşük seviyede olsa Revelation'dan daha fazla beğenmem de mümkün olabilirdi.
Uygun fiyatları da dikkate alınarak bir değerlendirme yapıldığı takdirde; koku güzelliği olarak Revelaton 8/10, Emotion 7/10 notlarını rahatlıkla hak eder.
Malum parfümde beğeni çok göreceli olay, bu yüzden eğer deneme şansın varsa deneyip karar vermen en iyisi tabi ki.
Yalnız bu kokuları çok katlı mağazalar yerine standart parfümerilerden ya da Amerikan Pazarı gibi yerlerdeki tanıyıp, güvendiğiniz satıcılardan pazarlıkla almayı denerseniz daha uygun fiyatlara alırsınız diye düşünüyorum.
Şöyle söyleyeyim, mesela ben Dunlop Chic Sport'u (100 ml EDT) internette 30 TL'den aşağı fiyata bulunmazken 25 TL'ye satın aldım.
quote:
Orijinalden alıntı: ubiquitous_arda
Halil abi sen önceden Emotion için fena değil demiştin bende onu merak ediyorum bakim bu ay Oriflame'dan S8 Night ve Soul alıcam önümüzdeki ayda belki Emotion alırım. Revelation'ın da şişesi hoş duruyo nasıl bi koku? Bide Tabac nasıl hangisi?
Yalnız şunu da eklemeliyim ki, P.Cardin'in bu 2 kokusunu yaklaşık 6-7 ay kadar önce sadece 2 kez parfümeride deneme şansım olmuştu, yani haklarında uzun uzun değerlendirme yapacak kadar bilgiye sahip değilim. Fakat şunu kendi adıma ve tekraren net olarak söyleyebilirim ki her 2 koku da fiyatının hakkını fazlasıyla veren ve genel beğeniye hitap eden kokular. Muhteşem demezsiniz belki ama bu paraya da helal olsun dersiniz.
Tabac Original ise, hakkında forumda defalarca detaylı yorumda bulunduğum; 35 yaş (hatta 40 yaş) üstüne hitap eden, sabunsu/kremsi, temiz, kuru, kalıcılığı ve fark edilirliği yüksek yer yer sert odunsuluk da içeren bir dönemin efsane Alman kokusu, duştan yeni çıkmış hissi veren bir kokudur, deri mont/ceket ile takım elbiseye çok yakıştırdığım ve vazgeçemediğim bir fenomendir Tabac Original. Benim sürekli kullandığım versiyonu EDT olanı ama size daha yumuşak olan EDC ya da After Shave versiyonunu denemenizi tavsiye ederim. Old Spice tarzı bir koku ancak kalite ve koku güzelliği olarak bence O.Spice'a 10 basar.
quote:
Orijinalden alıntı: natrium
quote:
Orijinalden alıntı: GKHN1905
quote:
Peki Bargello'daki Black Code'un kokusu gerçekten uzak mı?
Denemedim ama oriflame ascendat çok çok yakın. Ve orjinaline göre çok daha kalıcı tavsiye ederim.
O biraz pahalıymış ya. Peki Ixora'nın Black Code versiyonu nasıldır?
Denemedim ama oriflame ascendat çok çok yakın. Ve orjinaline göre çok daha kalıcı tavsiye ederim.
Yetersiz baya.
Bargello'dan Black Code alıyorum o zaman.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Yetersiz baya.
Bargello'dan Black Code alıyorum o zaman.
Bence paraya kıyıp ascendat al ama sen bilirsin.
Armani Black Code David Walker'dan aldım, orjinalinin birebiri mutlaka öneririm Bargello bana kalitesiz geliyor sanki kokulu kolonya gibi Bargello.
quote:
kendi beğendiğiniz parfümü alın kızlar zaten hoşlandığı erkeğin parfümünü beğenir her şekilde. Çok absürt parfümler almazsanız tabi
parfümler hakkında yorum yapılan yabancı bir site vardı, hatırlayan var mı? eski sayfalarda vardı, bulamadım şimdi.
quote:
Orijinalden alıntı: _ANuBiS_
parfümler hakkında yorum yapılan yabancı bir site vardı, hatırlayan var mı? eski sayfalarda vardı, bulamadım şimdi.
basenotes ve fragrantica
quote:
quote:
gönlünü :))) şaban'a gönderme yaptık :))
Herkese iyi geceler,
Bir süredir bu başlığı takip ediyorum, güzel ve samimi yorumlar yazanların eline sağlık ayrıca forumda yazılmasaydı balerin in varlığından bile haberim olmazdı, teşekkürler
İlk icraat Balerin den Dunlop Klasik ve Rebul Silverline Kofre Set aldım, ikisi toplam 32,51 TL'ye geldi. Hiç aklımda yokken maziye gönderme yapıp iki eski kokuyla nostalji yapmak istedim :) Dunlopun deodorantı ve Rebulun Silverline ı eski kültlerdendir inşallah Dunlopun parfümü de deodorantı kadar iyidir ve Rebul da reformüle edilmemiştir. Fiyat uygun olunca böyle kör alışlar hoşuma gidiyor...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _ANuBiS_
basenotes ve fragrantica
@by_efendy34 eyvallah hocam, sağol. @hakgün68 hocam emotion 'u tavsiye eder misin? şekerli koku severim. revelation da yine aynı şekilde f/p oranında tavsiye etmişsin, notaları nasıldır?
xlsunt adlı bir parfüm duyan?
Anladığım kadarıyla yaşlarımız(27) uymasa da parfüm zevklerimiz birbirine yakın olan Halil abiye yeni üyeden yeni bir tavsiye; YSL Rive Gauche Intense. Eski jenerasyon ve yeni jenerasyon maskülen parfümlerin tam ortasında bulduğum, kısmen berbervari sayılabilecek çok klas bir koku. Odunsu ve temiz bir yapısı var ben genelde takım elbiseyle özel sayılabilecek günlerde kullanıyorum. Farkedilirliği iyi kalıcılığı daha da iyi ayrıca diğer maskülen parfümler gibi özele değil genele hitap eden bir yapısı var. Çilekte geçen sene 60ml i 50 yada 60 Tl ye yılbaşı fırsatıyla satılıyordu Türkiye de fiyatlar uçuk! Artık bu parfüme ulaşmanın zor olduğunu düşünsem de parfümerilerde denk gelirse mutlaka deneyin derim...