Şimdi Ara

ORİGİN'E DAVA AÇMA HAKKIM VARMI SİZCE ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 gun oncesinde medal of honor warfighter oyununu SIRF multiplayer oynamak için aldım ve suan hileli oldugunu farkettim arastırdım ve hile olduguda açık neler yapabilirim fikri olan varmı ?

• en ufak fikri yada bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim
  • Kurulum yaparken next next finish yapmadan önce kullanıcı sözleşmesini okusaydın cevabını alırdın hiç bişey yapamazsın maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablomania

Kurulum yaparken next next finish yapmadan önce kullanıcı sözleşmesini okusaydın cevabını alırdın hiç bişey yapamazsın maalesef

Kullanıcı sözleşmesinde oyunun hileli olduğuna dair bir madde olduğunu zannetmiyorum. Taraf olarak Origine dava açamazsın. Origin EA'ye bağlıydı sanırım. Taraf olarak EA şirketine dava açabilirsin ancak. Davanın nerede açılacağı ile ilgili de bir avukatla görüşebilirsin.İstersen de ilgili kanunları araştırabilirsin.
  • oyundaki hile açıklarında büyük ihtimalle sorumlu değillerdir
  • Bu şey gibi oldu Steam'dan X bir oyun alıyorsun ve o oyunda hile var bundan steam'a yada origin'e ne ?

yada şöyle söylim en basitinden

DR'dan yada farklı bir yerden oyun aldın o oyunda hile var gidipte DR ye dava açabilir misin yada teknosaya yada farklı bir yere ?

• Origine değilde yazılım şirketine dava açabilirsiniz ama ne menfaat sağlarsınız orası meçhul.Sözleşmeyi baştan aşağı okumak lazım.Her sözleşmede açık bulunmasu muhtemeldir.Sigara firmalarını mahkemeye verip milyonlarca dolar ödemeye mahkum eden davalar var.Sebebide kutu üstünde sigara sağlığa zararlıdır yazmıyor diye.Umarım anlatabilmişimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dava açarsınız ama kazanamazsınız.

davayı ea ye açmanız lazım. yalnız hileyi yapan ea değil. kullanıcılar. sözleşmenin bi yerinde kullanıcıların yaptıkları hatalardan biz sorumlu değiliz gibisinden genel bi kural zaten mevcut. her oyun firmasının, hatta çoğu firmanın kesin eklediği madde. burada hileyi yapan ea değil, başka bi kullanıcı. ea bu durumda mağdur olan konumunda. aynı senin gibi yani. senin asıl dava açacağın kişi ise hileyi kullanan kişi olması lazım. onu da bulman çok zor. ayrıca bulsan bile tespit edilmesi için mahkemenin ea den oyun raporu istemesi lazım. nereden baksan 1-2 sene, belki daha da uzun sürecek bi mahkeme olacak. diyelim ki hileyi kullanan kişiye bu davayı açtın, ea de oyun raporlarını göndererek adamın hile kullandığını kanıtladı. bu durumda senin de o hileden mağdur olduğunu kanıtlaman lazım. adam ben hileyi kullandım ama bu adama karşı kullanmadım dese. onu da kanıtlaman lazım. diyelim ki o da kanıtlandı. maddi olarak oyun paran ödenir. manevi tazminatta ise pek bi para alamazsın. oyunun parasının 2 katını alırsın anca. o da kanıtlayabilirsen. oyun 80 lira ise 160 lira alırsın. tabiki açtığın tüm mahkeme masrafları sana ait. bunu da gözönünde bulundur.

• Hile var diye dava açılacak olsaydı ohoo şu an EA, Valve, Activision gibi firmalar çoktan batmıştı..
  • Kullanıcı sözleşmesi var hem de BORU gibi arkadaşlar. Yani Steam'de falan kurulum yaparken kaç sayfa anlaşma var. Bence "hile" yüzünden asla şansınız yok.
  • saolun beyler ilgilendiğiniz için farkındayım zaten originin EA'e baglı oldugunun ben aslında ea kastetmiştim dediğiniz gibi sozlesme okunmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

Bu şey gibi oldu Steam'dan X bir oyun alıyorsun ve o oyunda hile var bundan steam'a yada origin'e ne ?

yada şöyle söylim en basitinden

DR'dan yada farklı bir yerden oyun aldın o oyunda hile var gidipte DR ye dava açabilir misin yada teknosaya yada farklı bir yere ?

En güzel açıklama budur....
  • Dağıtıcıya değilde oyunun yapımcısına dava açabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevilAttack

Dağıtıcıya değilde oyunun yapımcısına dava açabilirsin.

merakında oldugum seyde buydu evet tesekkurler :)
  • boşver oynamaya degmez zaten sat gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman80

quote:

5 kuruş alamazsın, üstüne davayı onlar açar ödersin milyarları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TehErozbey

quote:

quote:

5 kuruş alamazsın, üstüne davayı onlar açar ödersin milyarları.

/>

• Hile var derken başka oyuncular mı hile kullanıyor?
  • yok arkadaşım malesef oyun şirkerleri hile için garanti vermiyor. ama sessiz kalmadığın için seni tebrik ederim
  • quote:

quote:

Önemli değil.
    Ama diğer arkadaşların dediği gibi baya zor kazanman.Kaybedersen maddi durumunu çok çok etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevilAttack -- 10 Şubat 2013; 20:57:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.