Şimdi Ara

ORGİNAL 320GB XBOX360S HDD 100TL OLDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Adana
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harddisk orjinal ms un ürettigi hddlerden kesinlikle sahte felan deildir. Sahte olsa xbox görmez bu hddler xboxa özel olarak üretilmiştir.Oyunları suana kadar hep hddden oynadım.RGH yaptırmayı düşünmedigim için satıyorum.

Adanada elden teslim yapılır.Diger illere önce havale sonra kargo seklinde gönderilir.

NOT:harddiskte 4-5 tane oyun vardır
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 25 Mart 2012; 13:41:37 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Satısa devam güncel

• seni bozmak istemem ama...GB belirten kücük kumas uzun. Yani sahte :(
  • :DD arkadasım o kutusu hdd ye baglı bişey deil kuması uzun diye sahte mi oluyor bu nasıl mantık anlamadım. Harddisk kesinlikte orjinaldir alıcının kafasında en ufak terettüt olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 12 Mart 2012; 20:51:15 >

• Ben de uzun süredir orijinal HD arıyorum ve bayağı bir araştırdım. Uzun lafın kısası arkadAs haklı.maalesef şerit uzun olunca sahte oluyor.
  • Harddisk zaten ayrı kutu 250gb lıgın kutusu içindeki harddisk 320gb lık birde nerden anlıyorsunuz bukadar ölçmedik bişey yapmadık kaç cm oldugunu yani bana sacma geldi biraaz uzunlugu kısalıgı birde fotografı çekiş acıma baglı da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 12 Mart 2012; 23:38:26 >

• ya dediğim gibi seni kırmak istemiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Kurarsın tabiki patchi ama orjinal kullanıyorsan oyunları sanırım sahte hdd gibi ürünler banlanma sebebi sayılabiliyormuş.Tabi bu benim birkaç yerde okuduğum birşey ne derece gerçek bilmiyorum ama doğruysa orjinal alman iyi olur tabiki.Ayırt etme konusuna gelecek olursak;

quote:

Orijinalden alıntı: pspfreak

Selamlar herkese

Bu konuyu benim gibi 4gb'lık slim sahibi olanlar için açtım Eğer sizde 250 GB'lık bir HDD alak istiyorsanız xbox'ınızı riske atıp sahte ürün almayın.Bu xbox hdd'si ayrıca satılmaya başlandığı gün kopyasını da piyasaya sürdüler ve sizinde bildiğiniz gibi xbox'ı modifiye etmek yada microsoft'un ürünü olmayan aletleri xbox üzerinde kullanmak bir ban sebebi.

Dolayısıyla sahte HDD alıp banlanmamanız için size aralarındaki 1-2 farkı söyliycem.

Orjinal Olan

Sahte Olan

FARKLAR

1)Orjinal olanın kutusunun üstünde XBOX 360 yazısının arasında boşluk var.Sahte olanda ise boşluk yok.

2)HDD'nin ucundaki 250 GB yazılı kumaş parçası orjinalde daha kısa, sahtede ise daha uzun.

3)Plastik kalitesi; sahte olanda plastik daha dandik tabi bunu farketmeniz için önce bi orjinali görmeniz lazım.

Ayrıca forumda 110 tl ye satan arkadaşlar var orjinal olduklarını iddia ediyolar koydukları fotoğraflardaki ürünün aynısı gönderilceğinide belirtiyorlar ve fotoğraflarındaki ürünlerde fake aman dikkat edin.Orjinal diye alıp banlanmayın

Yazı şekli bile aynı senınki ile :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benm anlatmak istedigimi anlamadınız heralde kutuusu 250gb içindeki 320gblık wd marka orjinal xbox harddiski ondan içini acıp resmini cektim siz burda kutuları cekip koymussunuz kutudan birsey anlasılmaz bosuna vakit harcamıssınız bunlara kutu seklini gösteripte bu sahte demek olmaz. Siz içindeki hdd bakın öyle konusun bosyere ilanımı kirlettin zaten birde heryere konu acmıssın bu sahte diye hayırdır arkadasım noldu sna ürünü %100 sahte cıkardın kutudan.

• Hadi o sahte HDD konusunu açan adam cahilde, buraya gelip o konuyu kanıt göstererek HDD sahte diyenler ondanda beter kara cahil.

1- Xbox HDD'lerinde kutunun bir önemi yok, isterse 60 metre kumaşı olsun kutunun üretim ve tasarım şekli HDD'yi etkilemiyor.

2- Xbox'un kullanıcılar tarafından cihaz ile uyumlu hale getirilen tek model HDD'ler WD'dir, ve bunlarda sahte değildir. Zaten HDD'nin sahtesi diye birşey yok hayatımda duyduğum en saçma şey, yan sanayi hdd mi çıkarıyorlar xbox için? Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz. :) Xbox hdd'lerini sadece microsoft xbox ile kullanılabilir hale getiriyor WD harici modelleri. Dolayısıyla sonradan patchlenmiş hdd'ler bile WD'nin sayılı modeli olduğu için sahte olma imkanını ortadan kaldırıyor. Diğer modelleri MS harici kimse patch'leyin üzerine orjinal WD etiketi yapıştıramaz zaten.

3- XBOX LİVE'IN BAN MANTIĞI HDD ÜZERİNDEN ÇALIŞMAZ. HDD SAHTE = BAN? KUSURA BAKMAYIN AMA BUNA KENDİNİZİ İNANDIRDIYSANIZ AKLINIZDAN ŞÜPHE EDERİM.

Xbox Live'ın ban mantığı, oynanılan oyunun ID'si üzerinden tanımlama ile yapılır. Eğer aynı ID'ye bir kez daha saptanmışsa (ki kaçınılmaz her bağlantıda ID'ler kaydolur) Microsoft bu ID'leri saptar ve rahatlıkla görebilir. Aynı ID'den iki tane varsa ban sebebidir.

Bir - ikincisi de: live üzerinde orjinal oyunlar için uygulanan güvenlik tarama süresi korsan oyunlarınkinden daha kısadır. Microsoft güvenlik taraması log'larını tutarak bunların ortalamasına bakar. Eğer ortalamanın atlında bir süre tarama süresi kaydı varsa ban sebebidir. HDD ile alakalı birşey yok burada. Kaldı ki eğer sahte HDD gerçekten olsaydı bile, yinede bu ban sebebi olmayacaktı. Microsoft eşşek değil, kullanıcının taktığı parça ile ilgilenmez o adamlar. Zaten entegre bir parçayı da değiştiremezsin, ancak jtag gibi board üzerine uygulanan işlemler yapabilirsin ki bu da zaten beraberinde ban'ı getiriyor mevcut methodlardan dolayı.

Ayrıca ROM keyleri ile alakalı methodlarıda bulunabilir. Ama HDD ile ilgili bir çalışma mantığı yok live'ın. Yani o yazılan bilgiler tamamen hurafe, hatta adamın yazdığı dip nota bakılırsa, tamamen bir başlığı baltalamak amacıyla açılmış, önceden planlanmış bir hareket gibi geliyor bu bana. Dediğim gibi MS eşşek değil kullanıcının taktığı parçalara göre ban atacak.

Böyle ufak şeyler için, gerçekten bilmeyen insanların kafasını karıştırmayın. Bence bu hurafe yüzünden DH yöneticileri sizi banlamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne-2 -- 13 Mart 2012; 16:11:01 >

• Hocam engin bilgilerin ile bizi aydınlattığın için teşekkürler..
    Fakat şunu belirteyim, kendi adıma yazıyorum, Bu HD konusunu
    bence Istanbul'da Xbox'tan en iyi anlayan kişi olduğunu düşündüğüm
    Atik Elektronik'e bizzat sordum çünkü forumda bu konuda her kafadan
    ayrı ses çıkıyordu ve bana verilen cevap "evet" idi.
    Kendilerinin bilgisinden şüphe duymadığım için bunu bu şekilde kabul ettim
    ve o nedenle de orjinali Dubai'de bile 200tl civarı iken, forumda 110-120tl'ye
    orjinal diye satılan cihazlara itibar etmiyorum.
    Samimiyetle soruyorum, Bu arkadaşın sattığı veya diğer WD harddiskleri
    Xbox'ta sorunsuzca kullanabileceğimiz ve bu konuda kesinlikle Microsoftun
    bir yaptırımı ile (ban gibi) karşılaşmayacağımızın garantisini Microsoft veriyor mu ?
  • Microsoft "www.xbox.com/support " linkinde support sekmesi üzerinde iletişim seçeneği bulunuyor. Burada iletişim sebebini live sorunu olarak seçerek microsoft'a sorunu bildiyorsun. Yani eğer kullanıcı, her ne şekilde olursa olsun FW'siz cihaz ile orijinal oyun kullandığı halde ban yediyse, support üzerinden %100 olarak o banı açtırabiliyor. Yani evet, eğer cihaz'da FW yoksa ban'ı yemeyeceğinin garantisini bu şekilde veriyor.

Yani live çevre birimleri üzerinden tarama yapmıyor. Biz USB usb hdd üzerinden bile back-up oyun oynuyoruz yıllardır. Bununda ban sebebi olması gerekirdi, çokça karışıklık yaratırdı. Yani adamlar kendi makinesini bizden iyi tanıyor, güvenlik taramaları ve KEY'ler üzerinde kuruludur ban sistemi.

Buna rağmen bazen ban yiyenler oluyor. Onlarında neredeyse istisnasız olarak tek sebebi aynı oyunun iki konsolda kullanılmış olması. Yani iki farklı hesap üzerinde aynı oyun ID'si gözüküyor. Bu tip bir durum normalde korsan kullanıldığının kanıtı aslında ama aynı disk'i bir kaç kişinin kullanma olasılığına karşı bile support üzerinden durumu anlatıp ban'ı kaldırtabiliyorsunuz. Ki HDD yüzünden mümkün değil ban yemez kimse.

Kısacası cihazda FW yoksa, ban konusunda korkmayada gerek yok demektir. Bir karışıklık olduğunda bile MS cihazı kısa süre takibe alır ana sistem üzerinde yabancı yazılım saptamaz ve banı açar.

---

Bu arada ilanı baz alarak 100 - 120 tl iken dışarda bile 200 tl civarına satıldığından bahsetmişsin. Burası ikinci el forumu olduğu için, satılan harddisk'inde kullanılmış bir cihazdan çıkan hdd olduğunu düşünürsek sıfır fiyatına satılmaması normal diye düşünüyorum. Neticede eğer mal kullanılmışsa, mal en kralı bile olsa fiyat esnek olur, adamın paraya ihtiyacı vardır 50 lirayada satar atıyorum. Amazon.com'da fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 94 dolar civarı birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne-2 -- 13 Mart 2012; 16:48:06 >

• MaxPayne-2 teşekkürler arkadasları aydınlattıgın için sacma sapan söylentilerle ilanı kirletiyor üstüne üslük birde konu acıyorlar bu konuda en ufak bir bilgileri dahi yok. Söyledikleri seyler cok sacma ama onlar bu söylenenlere baya bi inanmıslar kafa bedava sonucta Maxpayne arkadasımızın dedigi gibi wd marka hdd lerin sahtesi yok. Sahte diye bişeyde yok. Bnlar sadece bi söylenti

Arkadasım fiyat az geldiyse senin için yükselte bilirim, zaten pahalı versek revize sart dersiniz ucuz versek sahte dersiniz mantıgınız bu sizin

• MaxPayne-2 açıklamalar için teşekkürler gayet yararlı oldu.
    Fakat konuyu açan arkadaşı da terbiyeye davet ediyorum.
    Karşınızda çocuk yok. Üslubunuzu bozmayın.Fiyat az veya çok diye birşey
    diyen olmadı size. Sapla samanı karıştırmayın.
    İnsan gibi yorum yaptım ki ilanınız her türlü yoruma açıktır forum kuralları gereği,
    insan gibi de cevap yazarsınız olur biter. Sizinle mahalle ağzı ile konuşulmadı siz de
    karşınızdakine o şekilde davranın.
    Açıklama yapan arkadaşa tekrar teşekkürler fakat size de küçük bir eleştirim var,
    Kimin ne sebeple forumdan Ban'lanacağına bırakın da yöneticiler karar versin.
    2005'ten beri forumdayım, daha dünkü üye değilim. Bir forumda nasıl davranılması
    veya nasıl yazılması gerektiğini iyi bilirim. Yorumlarımı okursanız benimle aynı fikirde
    olacağınıza eminim.
    Burasının forum olduğunu tekrar hatırlatırım.Yani bilgiyi paylaşarak ve saygı çerçevesinde
    tartışarak doğruya ulaşacağız.Birbirimize laf atarak değil.
    Sizin yazdıklarınızı da bir araştıracağım.Hatta Microsofta bir mail atmayı bile düşünüyorum.
    Sonucu buradan paylaşırım isterseniz.Çünkü bu konuda çoğunluk HD konusunda benimle
    aynı fikri paylaşıyor. Siz de aksini söylüyorsunuz. Dolayısıyla bu konu biraz daha derin
    araştırılmalı diye düşünüyorum. Yani microsoft bu konuda bir açıklama yapmaz ise
    sadece live için aldığım ve fw yaptırmayıp orjinal oyun kullandığım bir konsolu
    sadece 1 kişi "HD ban sebebi değildir" dedi diye riske atamam her ne kadar donanım
    konusunda yazdıklarınız bana mantıklı gelse de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solti -- 13 Mart 2012; 17:48:05 >

• siz ne söylediginizi bilmiyorsunuz yazdıklarınızı tekrar bi okuyun

cevabınızı aldıysanız kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 13 Mart 2012; 18:46:40 >

• iyide ben sadece kıyaslama yaptım söyledim.Sahte gerçek olayını bilmiyorum xboxta.Ayrıca ban olayı olmuyor Hdd de.Olsa Flash belleği hdd niyetine kullananlar banlanabilirdi yani.En basitinden böyle bi mantık yürütülebilir .Sadece orda uzun kumaş sahte olduğunu belirtiyor yazıyordu açıkladım.Arkadaş nası bi mantık falan filan diyince koyma gereği duydum.
  • tam bilmedigin bir konuda neden fikirlerini paylasıyorsun, konular acıyorsun ilk mesajında hdd ye direk sahte dedin zaten mesajım da cok sacma geldigini söyledim size zaten size de büyük ihtimalle sacma gelmiştir yazdıkların, kendi yazdıklarınla celistin şimdi neyse bi bakımdan ögrenmis oldun saglık olsun diyelim. Dedigim gibi hdd sahte felan deildir birebir orjinal xbox hdd sidir. Artık işime yaramadıgı için satmak istedim. Alan arkadasa şimdiden hayırlı olsun diyorum satısa devam...

• ya of arkadaş nerenle okuyorsun sen ya.Herkesi kendin gibi Yıkıcı sanma tamam mı... Bir daha mesaj atmicam yaa.Adam zeytin yağı resmen.Bana Mantığı saçma dedin kumaşın al sana link gösterdim.Ortada çelişme gibi bir durum yok.Ama tabi sen beni yine anlamayıp yine beni domine etmeye calısacaksın.Ha başarızsın tabi bu arada üstünlük sağlama konusunda neyse.Hakkaten bazı şeyleri anlatırken 5 yasındaki cocuğa anlatır gibi anlatmak gerekiyor artık günümüzde.İnsanlar konuştuğu kişinin ne dediğine kafa yormuyor bile. Nasıl bir raddeye geldiyse artık insanlık.

Ayrıca tam bilmediğim konu hakkında yorum yapmamak nedir? Sen Dünyadaki herşeyi biliyorsun sanırım yorum yapabilmek için.Nası çöp bir mantıktır bu.Bence Gözlüklerini çıkar derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underoath777 -- 15 Mart 2012; 22:40:55 >
  • Üstünlük saglamak için yazmıyorum kendimi savunuyorum böyle mantıksız konuları benm ilanımda yayınladıgın için sana bişey demiyorum artık kendi yazınla celistin zaten halen de kendini haklı mı cıkartıyorsun. Ben senin dedigin kumasın boyunamı kafa yoracam arkadasım önemli olanı hdd dir dedim zaten kutu nedir 2-3$lık bişey bunları düşünemeyecek durumdasın

İnsanların önyargısını kırmak atomu parcalamaktan daha zor gercektende yorum yapmadan önce düşünmeli ne yazdıklarını neye inandıklarını

• hayırlı satışlar, pm attım.
  • pmler cevaplandı satısa devam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.