Şimdi Ara

Organik Nasıl Çalışılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Organiğe 0 dan başlamış gibi çalışacağım. zaten hidrokarbonlar harici bilmediğim için 0 sayılırım :) ama çok sıkıcı geliyor; haliyle aklıma da girmiyor yok mu bunu zevkli hale getirecek bi teknik veya iyi anlatan bi site?

• organiği bitirmiş, tavsiye verecek hiçkimse mi yok?
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organik tam bitmedi son ünite kaldı fakat çalışma yöntemimi söyleyeyim.

Herşeyi not ederek çalıştım. Yanınızda mutlaka bol bol kağıt bulundurun, yazarak çalışın. Konular birbiriyle alakalı zaten o yüzden bir konuyu tam bitirmeden diğerine geçmeyin.

Bol bol soru çözün. 2 günde bir her konu hakkında 2-3 soru çözün. (Atıyorum, alkanların adlandırılmasından 2 soru alkenlerin adlandırılmasından 2 soru.) İyi bir tekrar olur.

Kolay gelsin.
  • Geçen sene sınava girmiş biri olarak tavsiyem özet çıkarmak olacaktır.Geçen sene çıkardım.Bu sene de çıkaracağım.Bir de mümkünse küçük bir not defterine çıkar.Her yerde okursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: thelastnight

Organik tam bitmedi son ünite kaldı fakat çalışma yöntemimi söyleyeyim.

Herşeyi not ederek çalıştım. Yanınızda mutlaka bol bol kağıt bulundurun, yazarak çalışın. Konular birbiriyle alakalı zaten o yüzden bir konuyu tam bitirmeden diğerine geçmeyin.

Bol bol soru çözün. 2 günde bir her konu hakkında 2-3 soru çözün. (Atıyorum, alkanların adlandırılmasından 2 soru alkenlerin adlandırılmasından 2 soru.) İyi bir tekrar olur.

Kolay gelsin.

peki nereden başladınız? direk organiğe giriş ünitesi, ardından tepkimeler ardından alkan, alken, alkol, eter, .. mi yoksa önce alkan, alken, alkol, eter... den mi? bi baktım giriş ünitesi hepsini içeriyor gibi kafam karıştı :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayar94

Geçen sene sınava girmiş biri olarak tavsiyem özet çıkarmak olacaktır.Geçen sene çıkardım.Bu sene de çıkaracağım.Bir de mümkünse küçük bir not defterine çıkar.Her yerde okursun.

sağolun.. özellikle tepkimelerde her kaynak her tepkimeyi almamış oluyor. bunları tarayıp bir notta birleştirmektense adam gibi eksik olmayan bi kaynak tavsiyeniz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: voldemort245

quote:

Kolay gelsin.

peki nereden başladınız? direk organiğe giriş ünitesi, ardından tepkimeler ardından alkan, alken, alkol, eter, .. mi yoksa önce alkan, alken, alkol, eter... den mi? bi baktım giriş ünitesi hepsini içeriyor gibi kafam karıştı :S

önce adlandırmaları bitir sonra tepkimeleri hatim edip test çözmeye başla

• Ben ölümüne ezberledim yazın ezberlemiştom sonra tekrarlar yapa yapa gittim 3 aydır bakmıyorum %85 gibi aklımda

• quote:

Orijinalden alıntı: tıpçıeleman

quote:

quote:

Kolay gelsin.

önce adlandırmaları bitir sonra tepkimeleri hatim edip test çözmeye başla

organiğe giriş ünitesinde verdiği ıvır zıvırlara takılma diyosun yani :D eyv kardeşim öyle yapacağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Ben ölümüne ezberledim yazın ezberlemiştom sonra tekrarlar yapa yapa gittim 3 aydır bakmıyorum %85 gibi aklımda

şu elde edilme tepkimelerinden bazı kaynaklar eksik almış, bazılarının aldığı diğer kaynaklarda yok fazla almış :D kafam karıştı ya hepsinden toplayıp hepsini mi ezberlesem? sınavda nasıl çıkar bilginiz var mı?
  • quote:

Ben ölümüne ezberledim yazın ezberlemiştom sonra tekrarlar yapa yapa gittim 3 aydır bakmıyorum %85 gibi aklımda

soru çözerek mi yoksa okuyarak mı ezberledin??
  • quote:

quote:

şu elde edilme tepkimelerinden bazı kaynaklar eksik almış, bazılarının aldığı diğer kaynaklarda yok fazla almış :D kafam karıştı ya hepsinden toplayıp hepsini mi ezberlesem? sınavda nasıl çıkar bilginiz var mı?

Elde edilmeler çok ö emli değil önemli olan tepkimeler mesela sen alkinlerin suike reaksiyonu sonucu enol ve daha sonra alsehit ve ketona dönüştüğünü bilir isen otomatikman ketonun elde edilme yöntemlerinden birini öğrenmiş olursun sonra primer alkollerin yükseltgenmesi ile aldehit sekinder alkollerin yükseltgenmesi ile ktonların oluştuğunu da bilirsen hop 2. Elde edilme yöntemini de buldun
    Sonra grignard ile formaldehit reaksiyonundan primer aldehit ile sekonder keton ile tersiyer alkol oluştuğunu bilirsen hop alkollerin elde edilmesini öğreiş olursun. Alkollerden su çekilmesi ile alkenin oluştuğunu bilirsen de alkenlerin oluşmasını oğrenmis olursun
    Neyse ben buraya tüm organiği yazmim anladın sen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cern'demuhendis -- 31 Mart 2013; 15:12:54 >

• quote:

quote:

quote:

Elde edilmeler çok ö emli değil önemli olan tepkimeler mesela sen alkinlerin suike reaksiyonu sonucu enol ve daha sonra alsehit ve ketona dönüştüğünü bilir isen otomatikman ketonun elde edilme yöntemlerinden birini öğrenmiş olursun sonra primer alkollerin yükseltgenmesi ile aldehit sekinder alkollerin yükseltgenmesi ile ktonların oluştuğunu da bilirsen hop 2. Elde edilme yöntemini de buldun
    Sonra grignard ile formaldehit reaksiyonundan primer aldehit ile sekonder keton ile tersiyer alkol oluştuğunu bilirsen hop alkollerin elde edilmesini öğreiş olursun. Alkollerden su çekilmesi ile alkenin oluştuğunu bilirsen de alkenlerin oluşmasını oğrenmis olursun
    Neyse ben buraya tüm organiği yazmim anladın sen :)

bayağı karışıkmış ya 1 haftada biter diyodum artık demiyorum :)

• 3 haftada biter mi sizce ? son iki üç hafta yine vi haftami ayirirm toplam 4 hafta ediyor ?

• fem organik kimya lys cep kitabını aldım. kullanan, beğenen var mı ?
  • Ben haftaya başlıyorum organiğe. 2-3 haftada konu anlatımını sindire sindire bitirip seri denemelere kadar her gün organikten 2-3 test çözmeyi planlıyorum. Çok çabuk unutuyorum çünkü.

• hocam benim kişisel önerim öncelikle fonksiyonel grupları ezberlemendir. Hangisi aldehit hangisi keton anlamadan tam bir angaryadır devamı. Bilincede sadece formülden çatır çatır çıkaracağın bilgilerle doludur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xlood

hocam benim kişisel önerim öncelikle fonksiyonel grupları ezberlemendir. Hangisi aldehit hangisi keton anlamadan tam bir angaryadır devamı. Bilincede sadece formülden çatır çatır çıkaracağın bilgilerle doludur

mantıklı.. fakat formülden çıkarılacak bilgilerle DOLU olması korkutuyor beni:)
  • Eğer süreniz kısıtlı ise yazmaya gerek yok,. Okuyarak konuyu çalışın sonra soruları çözün, yanlış yaptığınız soruda konuya gidip tekrar okuyup yanlışınızı anlayın, bu şekilde kısa sürede ortalama bir organik sorusunu yapabilecek seviyeye gelirsiniz ama mükemmel için yazarak çalışın ve bol soru çözün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.