Şimdi Ara

Organik Kimya Nereden Çalışmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar organik kimyadan temelim var, yılın başında hepsine çalışmıştım. Sıra bu konuyu tamamen süpürmekte. Sizden istediğim şu, internetten çalışmayı düşünüyorum, bana hangi siteyi önerebilirsiniz? Teknofem üyeliğim var ama çok mantıklı bulmuyorum organik kimya için. Ekol hoca dışında da sizin bildiğiniz bir site varsa, söylerseniz çok işime yarayacaktır

• İnternettekilerin çok iyi olduğunu düşünmüyorum,temelin varsa bi kitap alıp çalışabilirsin biraz yavaş ilerlersin belki ama kavramış olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selenimm kullanıcısına yanıt
    İnternettekiler neden iyi değilki?
  • palme organik soru kitabını bitir yeter sana
  • Escherich kullanıcısına yanıt
    Hocam o kitabı aldım, şu an masamda tertemiz duruyor, dersi önce dinleyip sonra palmeden çözmeyi düşünüyorum.

Yardım, up!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vr.Cr

İnternettekiler neden iyi değilki?

Yani mantığını anlatmaktan çok ezbere anlatıyorlar,teknofem ve Körfez'den bahsediyorum

• İnternetten organik öğrenmez zor. Önünde kitabın olacak yazarak çalışacaksın yani edebiyat gibi.

Zaten güzel video da yok sanal alemde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biyoloji Palme mi Okyanus mu?
    9 yıl önce açıldı
    Biyoloji mi Kimya mı?
    6 yıl önce açıldı
    kimya ve geometri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Organik kimya genel olarak ezber değil mi zaten?

edit: yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vr.Cr -- 22 Nisan 2014; 19:15:28 >
  • quote:

Organik kimye genel olarak ezber değil mi zaten?

Öyle düşünüyorsan ac kitabı ezberle sonra soru çözerken çok zorlanırsın.

Organik kimya ne matematiğe benziyor, ne de fiziğe. Mantığını kavramayı ben de isterim tabi, ama konu genel anlamda ezber. Zaitsev kuralı, markovnikov kuralı, elektrofilik katılma, nükleofilik katılma... Bunların neresinden mantıklı bir açıklama çıkarılabilir ki? En azından bizim seviyemizdeki biri için. Ufak tefek yerlerde mantık çerçevesinde hangi tepkimeler veriliyor onları bilebiliyoruz sadece.

Agresif olmaya lüzum yok, sorularımı sakin bir şekilde soruyorum.
  • quote:

Organik kimya ne matematiğe benziyor, ne de fiziğe. Mantığını kavramayı ben de isterim tabi, ama konu genel anlamda ezber. Zaitsev kuralı, markovnikov kuralı, elektrofilik katılma, nükleofilik katılma... Bunların neresinden mantıklı bir açıklama çıkarılabilir ki? En azından bizim seviyemizdeki biri için. Ufak tefek yerlerde mantık çerçevesinde hangi tepkimeler veriliyor onları bilebiliyoruz sadece.

Agresif olmaya lüzum yok, sorularımı sakin bir şekilde soruyorum.

Çok kızdım sana organigi ezber sandığın icin off nasıl sinirliyim suan anlatamam :D neyse ezberlenecek yerler tabiki var hangi derste yok ki? Ama her şeyi ezberlemeye kalkarsan sene sonunda birçoğunu unutursun,sayisaliz biraz mantığımızı kullanalım dımı ,ben şanslıyim ki dersanedeki hocam çok iyi anlatti birçoğu aklımda suan,o yüzden internettekileri beğenmedim.sen nasıl anlıyorsan öyle çalış tabi ve sanaldan yazdıklarımdan agresif olduğumu çıkarabiliyorsan helal :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selenimm -- 22 Nisan 2014; 19:23:29 >

Organik ezber değil yani Neyse teşekkür ederim. Optik izomer çalışırken, ayraçları çalışırken, propiyonik, valerik bla bla çalışırken, Zaitsev kuralını çalışırken, katılma tepkimelerini çalışırken, yer değiştirme tepkimelerini çalışırken belki de aklıma gelmeyecek bu dediklerin.

'Öyle düşünüyorsan ac kitabı ezberle' gibi ileri bir çıkış, hele ki ortalık sakinken. Evet, agresifleştin biraz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.