Şimdi Ara

Organik kimya 1 günde bitirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl oldu ben de anlamadim. 150 sayfayi tek günde roman okur gibi ama anlayacak sekilde okudum. Daha once hic bir bilgim yoktu ama su an kendimi bayaa bilgili hissediyorum. Son zaman denemesinda kimyadan 9 dogru yapmistim. Bu hafta sonucu merakla bekliyorum. Sinav olalim bi editlerim.

Edit: kimya 26D 1Y geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A436FF961 -- 20 Nisan 2015; 20:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• I know that feel bro..

• Realist olmak gerekirse 10 doğru kardeşim. 1 günde 9 doğru yapan adam(temelin zayıf anlamında) organik bitiremez.

• KavanozunDibi kullanıcısına yanıt
    Sonuc nasildi peki?

• aqustine kullanıcısına yanıt
    Yalniz kimya temelim zayif degil organik kimya temelim yok sadece ve Ovunmek icin soylemiyorum ama anlamasi icin saatlerce calismasi gereken insanlardan da degilim. Ama hakli da olabilirsin tabi belki de anladığımı dusunuyorumdur.

• Mesele okuyup bitirmekse 1 gun cok bileBence su an butun konudan anladigin organik bilesiklerde C ve H bulundugu.

• Organik reaksiyonlar disinda biter bence ama konu biraz ayrintili katalizor falan sorabiliyolar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15 günde ayt fizik bitermi
    geçen yıl açıldı
    Günde 3 Saat AYT Matematik
    2 yıl önce açıldı
    10 Günde Tyt Mat
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hahaha aslinda siNav oncesi risk budur diye yapsaydim keske gecen sene. Onun yerine hic risk almadan girdim.

• Lan sen 10. sınıf değil miydin

• Organik kimya ezber bir derstir. Daha doğrusu %80 ezber, %20 mantık bir konudur. Organikte dikkat çok önemlidir, 1 günde okumayla asla bitmez. Ben denemelerde organiği full çıkartırdım, lys'de tökezledim birkaç soruda. Çok basiti de vardır çok zoru da mantıkla ve ezberle maksimum 1.5 dakikada yapılacak (en zor reaksiyonları dahil buna) ama püf noktaları bilmiyorsan kesinlikle yanlış yapacağın soruları da vardır.

Yani 1 günde, 5 günde çalışıp organik kimya bitti diye avutmayın kendinizi :) Ben kimyayı organik kimya ile sevdim, daha redoksu var başka konuları var. Organik kimyada müfredat değişti mi bilmiyorum ama en zor kısmı reaksiyonlar kısmıydı. O da basit bir mantık ve gerekirse ezberle hallediliyordu.
  • gibiscilerinzippo1 kullanıcısına yanıt
    Aman ne komik. Ama sen eglendiysen engellemiyim gül sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: islazim

Aman ne komik. Ama sen eglendiysen engellemiyim gül sen.

Yok hocam gerçekten . Sizi daha önce araştırmıştım yani bi 10-15 dk yaptığınız yorumları vs. incelemiştim. Hatta baya şaşırmıştım 10. sınıftaki biri nasıl yapar bunetleri diye ?

• hocam organik kimyanin mantigini anlarsan hepsi su gibi geliyor . ezber diyenlere bakma mantigini ogrenmeye calis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 haftaya kalmaz ya unutcan ya da hepsi birbirine gircek

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzcan546

hocam organik kimyanin mantigini anlarsan hepsi su gibi geliyor . ezber diyenlere bakma mantigini ogrenmeye calis

COOH grubu nükleofilik mi elektrofilik mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada1 -- 18 Nisan 2015; 8:45:12 >
  • dr_usgudar D kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi öğrendim knk.

• hacı nasıl anlıyoruz nükleofilik yada elektrofilik olduğunu ?
  • C nın değerliğine bakıyoruz. + ise e çekici elektrofilik diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ging_Gral

hacı nasıl anlıyoruz nükleofilik yada elektrofilik olduğunu ?

H2O'yu örnek alalım. İyonlaşması H(+) + OH(-) şeklinde. H(+) elektron seven, OH(-) elektron alan oldu.

HNO3 iyonlaşması NO2(+) , OH(-) şeklinde.

H2SO4= SO3H(+) + OH(-) şeklinde

Aklımda ben böyle tutuyorum daha farklı nasıl tutulur bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.