Şimdi Ara

OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
23.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde optik girişi olmayan bir 5 + 1 sinema sistemi var ve ben çok memnum bu cihazdan değişmek istemiyorum ancak yeni aldığım led tv le uyumlu değil tabiki sinema sistemini direk tv ye bağlayıp ses almak istiyorum bunun için kulaklık çıkışını denedim pek verimli olmadı internette araştırırken resminide yüklediğim bir çevirici gördüm kullanan varmı işe yarar mı? veya başka tavsiyesi olan var mı?

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU



  • quote:

    Orijinalden alıntı: omurkoca

    Arkadaşlar elimde optik girişi olmayan bir 5 + 1 sinema sistemi var ve ben çok memnum bu cihazdan değişmek istemiyorum ancak yeni aldığım led tv le uyumlu değil tabiki sinema sistemini direk tv ye bağlayıp ses almak istiyorum bunun için kulaklık çıkışını denedim pek verimli olmadı internette araştırırken resminide yüklediğim bir çevirici gördüm kullanan varmı işe yarar mı? veya başka tavsiyesi olan var mı?

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU


    Ses sisteminin optik girişi yoksa bu adaptör işinize yaramaz. Buna analog giriyor, dijital çıkıyor, size sanırım bunun tersi lazım.




  • BU LAZIM SİZE
     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU
  • N-HakaN bey ,

    bu aparat benim işimi görür diyorsunuz kullandınız mı? ve 5 + 1 de ses alabilirmiyim markası nedir? nasıl temin ederim?
  • ocaklilar ,

    evet haklısınız yanlış resim koymuşum optik giriş olup analog çıkış olmalıydı yani aşağıdaki resim peki bu cihaz işe yarar mı?

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU
  • Çoğu zaman ürünün sadece fotoğrafına bakıp karar vernek kolay değildir. Teknik özelliklerine de bakmak lazım. Örneğin, girişte hangi tür ses kullanacaksınız, stereo haricinde Dolby Digital 5.1 ve/veya DTS 5.1 girecek mi yoksa sadece 2.0 stereo mu girecek? Sadece fotoğrafını koyduğunuz bu çeviricinin modeli DCT-3 ise, teknik spesifikasyonlarında sadece sıkıştırılmamış stereo sesleri çevirebilir yazıyor.

    • Supports non-compression digital stereo audio input.

    Stereo girip stereo çıkış yeterliyse işinize yarar görünüyor.
  • evet bu cihaz dct-3
    o zaman şöyle yardım alayım yeni aldığım tv 55d6500 samsung led tv elimde ise shov marka 5 + 1 ev sineması var bu cihazı değiştirmek istemiyorum tv ünitesini felan bu cihaza göre tasarlatmıştım ve ayriyeten ses çıkışı ve özellikle bass'larını çok beğeniyorum.Tv de digital optik çıkış mevcut kullanamadım o yüzden kulalaklık çıkışına bir kablo yaptırıp ses sistemine bağladım ancak bu cıkışta tv nin seside gidiyor buna bağlı olarak ses sistemsiz kullanamıyorsun ev sinema sistemin analog girişli başka giriş yok buna göre yardımcı olursanız sevinirim.
  • Önceki mesajımda da değindiğim gibi, TV'den sadece stereo ses çıkacaksa bu çevirici işinizi görür. Ses sisteminize 5+1 demişsiniz ama dijital bir girişi bile olmayan bir ses sistemi (kendi üzerinde bir dvd oynatıcısı yoksa) 5+1'i verse verse sanal olarak verebiliyordur. Kendi üzerinde bir dvd oynatıcısı varsa ancak DVD izlerken 5.1 veriyordur. TV'nize stereo haricinde bir kaynaktan giriş yapmıyorsanız sorun olmaz. Ama yarın, "ben bir DVD oynatıcı aldım, bunu TV'ye HDMI ile bağladım, şimdi Dolby Digital veya DTS sesleri nasıl alırım?" derseniz o zaman işiniz zorlaşır. :)
  • yanlız şöyle bir durum var dvd oynatıcım var ve dolby ve direkt olarak bu ses sistemine bağlı ve netice güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omurkoca

    yanlız şöyle bir durum var dvd oynatıcım var ve dolby ve direkt olarak bu ses sistemine bağlı ve netice güzel.

    DVD oynatıcnız, ses sisteminize nasıl bağlı?
  • kusura bakmayın sizde yoruyoruz
    üç adet ikili kablo ile bağlı ,
  • üç adet ikili kablo? her iki cihazın arkadan bir bağlantısını görebilsek çok iyi olurdu.
  • bu resimi internetten aldım benim cihaz değil ancak böyle yukarıdaki iki giriş R / L boş olan ve tv ye gireceğim diğer üçde dvd ye giriş yaptığım bu na çok benzer

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU
  • Yazılar pek okunamıyorsa da, DVD oynatıcınızın arkasından her kanal için bir RCA çıkıyor ve ses sisteminize giriyor gibi görünüyor. Ses sisteminizin modelini yazarsanız ayrıca oradan da bakabiliriz. Bu durumda, ses sisteminizde dijital giriş yok, analog 5+1 giriş var ve çözme işlemini de DVD oynatıcınız yapıp ses sistemine çözülmüş olarak gönderiyor. TV'nin optik çıkışından o çeviriciye girip çeviricinin analog çıkışını da ses sisteminin AUX girişine gireseniz, TV izleyeceğiniz zaman ses sistemini AUX moduna alıp TV'nin sesini (stereo olarak) alabilirsiniz. Ses sisteminin sanal ses verme gibi bir özelliği varsa daha da zengin olur. TV'nizin analog ses çıkışı varsa, çeviriciye de gerek kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 21 Mayıs 2012; 15:46:27 >
  • evet deneyelim bakalım ,

    ses sisteminin modelini bulamadım internette ancak sizinde yazdığınız gibi ses sisteminde aux ve dvd şeçimi diye iki seçim var aux aldığınızda tv den dvd ye aldığınızda oradan ses veriyor 1 hafta öncesine kadar tv almadan 55 ekran tüplü tv de termal digatal alıcıya bağlamış oradan ses alıyordum sıkıntı yoktu bu tvde analog çıkış yok bende kulaklık çıkışından aldım ancak burada sürekli ses sistemi kullanmak gerkiyor çünkü kulalaklık modunda tvden ses alamıyorsun harici cihazda gerekmiyor hd cihaz tv nin içinde bu yüzden çözüm arıyordum.
  • cihazın resimide aşağıdakidir

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU
  • TV'nizin arkasındaki optik çıkıştan hangi tür sesleri çıkabildiğini iyice öğrenmek lazım. Dolby Digital 5.1 çıkıyorsa ve siz yarın bir gün TV'nizin USB girişine bir hard disk bağlayıp içeriğinden Dolby Digital 5.1 olan bir film izlemek isterseniz ve TV'niz de bu 5.1 sesi arkasındaki optik çıkıştan vermeye kalkarsa o çevirici 5.1 sesi stereo'ya çeviremeyeceği için ses sisteminizden değil 5.1, stereo ses bile alamayacaksınız. Ancak TV ayarlarında 5.1 sesi 2.0'a downmix et gibi bir ayar varsa (ki genellikle vardır) onu aktif etmeniz gerekebilir. Ama TV'nizden sadece ve sadece her durumda stereo ses alacaksanız ancak o zaman bu çevirici işinize yarar diyebiliriz.
  • tv nin ses özellikleri

    Ses
    Dolby Digital Plus, Dolby Pulse
    DTS 2.0 + Digital Out
    15 Watts x 2 Ses Çıkışı (RMS

    ve dvd ve ses sistemi için benzer resim buldum bir bakın

    dvd aynı
    ses sistemi kare içindeki uçlar aynı

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU
  • buda dvd

     OPTİK SES ÇIKIŞI UYUMSUZLUĞU
  • Evet, ses sisteminizin girişleri ilk fotoğraftan bakıp tahmin ettiğimiz gibiymiş, bu fotoğrafta yazılar daha rahat okunabiliyor.

    TV'nizin ses çıkışları da yine bir önceki mesajımda tahmin ettiğimiz gibi bir hayli zenginmiş. Bu nedenle bir önceki mesajımdaki olasılıklar ve endişeler halen geçerli.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.