Şimdi Ara

OPTİK KABLO SES SEVİYESİ ETKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sony dz 940 ev ses sistemimi optik kablo ile tv ye bağlantı yapıp tv' den herhangi müzik açıyorum. Farz edelim ses sisteminin ses seviyesini 25 yaptığımda ideal dinlencek yükseklikte oluyo.
    Ama bilgisayarımdan daihili creative ses kartımdan 3.5 jak ile sisteme jak ran jaka bağlantı yaptığımda ses seviyesi daha yükseliyo.
    Aynı müziği bilgisayardan açtığımda yeterli olan seviye 15 oluyo. Optik ile jak arasında 10 seviye var.
    Optikte sizce neden az çıkıyo ses ?

• Tv nin sesini yukseltirseniz sanirim seste yukselir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef bir etkisi yok.
  • Uydu alicimi kullaniyosunuz

• d smart kullanıyorum fakat televizyona usb den müzik açıyorum. Yani herhangi bir kanaldan değil.
    Aynı olay d smarta bağladığımdada oluyo
  • Bendede ayni sekil optikle digiturke bagli kumandadan ses acinca sistemdende aciliyor

• valla çözmüş değilim normalde optik kablo daha kaliteli olması gerekirken bende jak daha iyi performans ve kalitesi daha yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam emin olmamakla birlikte, sebebin ev sinema amfinizdeki DAC'ın kalitesinden kaynaklandığını düşünüyorum. TV, sesi optik kablo ile ham olarak amfiye iletiyor, amfiniz ise bu ham sesi DAC ile duyabileceğiniz ses formatına dönüştürüyor.
    DAC=Digital-Analog Converter
    1 ve 0 lardan oluşan dijital olarak iletilen ham sesi, duyabileceğimiz sese çevirir.
    Konu dışında fakat bir de ADC vardır. Analog-Digital Converter
    Tahmin edebileceğiniz gibi, duyduğumuz sesleri dijitale yani 1 ve 0 lara çevirir. Bu da ses kaydında kullanılır.
  • convert ettiğinden dolayı diyosun yani. Olabilir aslında mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.