Şimdi Ara

Optik kablo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Optik kabloların içinden geçen kırmızı ışık veri iletiminde bir rol oynuyor mu? yoksa sadece süs mü?

Veri metal uçlu kısımdan mı transfer oluyor yoksa?

Aşağıdaki foto kafamı karştırdı...

Optik kablo hakkında

• Evet o "kırmızı ışık" verinin ta kendisi, süs falan değil, optik kablo üzerinde veriler ışık yolu ile gönderilir.
  • peki bu gördüğümüz splitterın içindeki kablodanda ışık geçiyor mu?
  • Geçmiyorsa zaten işe yaramıyordur. Ama şunuda belirteyim resimdeki cihaz kesinlikle bir splitter değil, bir ihtimal 1 giriş 3 çıkışlı bir switch (anahtar). Üstündeki bir düğme ile falan kablonun ucunu 3 çıkıştan birine bağlıyor mekanik olarak gibi geldi bana.
  • ewet aynen dediğin gibi, Switch.

Ama içinden ışık geçmesi gerekmeyecek mi yinede? Gerekiyorsa o kablodan ışık geçer mi?
    Bizim forumda bu ürünü kulanan çok kişi var.

Optik kablo hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razorback -- 3 Temmuz 2012; 8:19:24 >
  • Elbette geçer, o kablonun içinde ışığı taşıyan çok ince bir fiber tel vardır.
  • benim ses sistemimin optik girişini ışığı yanmıyor.

tv nin ve dijitürkün optik girişinin ışıkları yanıyor ..

ses sistemininki yanmıyor ses sisteminide yeni aldım acaba problemmi var ses sisteminin girişindeç

bu arada inernetten optik kablo aldım ama ne tv ye ne dijitürke nede ses sisteminin girişine olmuyor hemede iki tane almıştm olmayınca iade için gönderdim.
    bunların giriş kafaları farklı olabilir mi acaba. yanlış kablomu aldım ki.

ürün şu ;

http://www.hizlial.com/u30.041.0543.0024/frisby-fa-op33-toslink-optik-ses-kablosu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkmert737

benim ses sistemimin optik girişini ışığı yanmıyor.

ses sistemininki yanmıyor ses sisteminide yeni aldım acaba problemmi var ses sisteminin girişindeç

bu arada inernetten optik kablo aldım ama ne tv ye ne dijitürke nede ses sisteminin girişine olmuyor hemede iki tane almıştm olmayınca iade için gönderdim.

ürün şu ;

http://www.hizlial.com/u30.041.0543.0024/frisby-fa-op33-toslink-optik-ses-kablosu

Hocam optik girişlerde zaten ışık yanmaz. Optik çıkışlarda ışık yanar, ses ışık olarak çıkmaya hazırdır.

Linkini gönderdiğin normal optik kablo, sorunsuz çalışması lazımdı. Bir arkadaşım ucundaki plastik kapakları çıkartmadan kullanmaya çalışmıştı , sen çıkartıp denedin değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZarakiKenpachi

quote:

Orijinalden alıntı: berkmert737

benim ses sistemimin optik girişini ışığı yanmıyor.

ürün şu ;

Hocam optik girişlerde zaten ışık yanmaz. Optik çıkışlarda ışık yanar, ses ışık olarak çıkmaya hazırdır.

Linkini gönderdiğin normal optik kablo, sorunsuz çalışması lazımdı. Bir arkadaşım ucundaki plastik kapakları çıkartmadan kullanmaya çalışmıştı , sen çıkartıp denedin değil mi ?

çok teşekkürler tamam hallettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.