Şimdi Ara

Optik Görüntü Sabitleme Özelliği Olmayan Telefonlara Bu Özelliği Kazandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yöntemi bilenler mutlaka vardır ama bilmeyen de birçok kişi olabileceğini düşündüğüm için bu konuyu açma gereği duydum.

Bilindiği gibi 2 çeşit sabitleme var. Biri optik diğeri ise dijital. Optik genelde daha iyi sonuçlar veriyor çünkü donanımsal olarak katkı yaparken dijital tamamen yazılımsal. Dolayısıyla optik sabitleme ile daha az sarsıntılı videolar çekmek mümkün. Yine de bunun bir çözümü mevcut. Bunu da mümkün kılan şey Youtube.

Şöyle ki; eğer videonuzu Youtube'a yükleyip görüntü sabitleme filtresini uygularsanız mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Gerçekten iyi çalışıyor. Başlıkta "bu özelliği kazandırma" yazdım ama tabii ki donanımsal olarak bu özelliği bulunduran telefonlar daha iyi sonuçlar verecektir. Yine de büyük fark olmayacak. Aşağıda belirteceğim olumsuzluklar dışında tabi.

Bu uygulamanın 2 tane negatif yanı var.

Birincisi; karanlık veya loş mekanlarda çekilen videolarda aydınlık olanlar kadar iyi çalışmamasıymış. Ben sadece 1 adet aydınlıkta çekilmiş bir video koydum ve mükemmel oldu. Loş bir mekanda çekilmiş video çekip onu da deneyeceğim. Ben bunu aslında çok büyük bir negatif durum olarak saymıyorum çünkü loş veya karanlıkta çekilen videoların kaliteleri zaten çok yüksek olmadığı için en önemsiz kısım sarsıntı oluyor. Detay düşük ve kumlanma fazla iken optik sabitleme olsa ne işe yarar :)

İkincisi; videoyu biraz kırpması. Yani çekim açınız yanlardan veya alttan, üstten biraz düşüyor. Çok değil tabi. %10-15 civarı bir fark var diyebilirim.

Videoyu yükledikten sonra isterseniz ücretsiz video indirme programlarından biriyle bilgisayarınıza tekrar indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 4 Haziran 2013; 23:54:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.