Arkadaşlar opteron 165@1.8 işlemcimi 2.9ghz e hızaşırttım?2.9ghzde çalışan opteron 165 am2 deki 2.9da çalışan X2 işlemciyle arasında nasıl bir fark vardır? Sıcaklıklar maximum 58 dereceyi gördü oda 5 saat everestin sistem stabilite testinden sonra.Ortalama 40 ila 50 arasında.Anakartım Msi k8n Sli Platinum.Anakartta çok garip bi sorun var.Ramlerim Kingston ddr400 maximum 225mhzde çalıştırabildim bende bu sebebten ramleri 133e düşürdüm fakat bu seferde fsb 275te yukarda sistem açılmıyor.166 yaparsam açılıyor fakat 275ten sonra ramlerin hızı 225 i geçtiği için windows açılmıyor. 100e düşürdüğüm vakit sorun olmuyor fakat şuan ramler 161de çalışıyor.ddr400 ile ddr333 arasında çok fazla bir performans farkı varmı?161 de çalıştığı için çok performans kaybı yaşarmıyım?Neden ramler 133 yaptığım vakit fsb 275i geçince sistem açılmıyor?
HT Multiplier ' i düşür. FSB'yi yükseltirsen HT 'de yükselir otomatikman. Üst sınırı geçerse sistem açılmayabilir. HT hızını sabitlemek için FSB'yi yükseltirken, denge için HT Multiplier 'i düşüreceksin.
Ht Multiplier şuan zati 3te ve 968 de çalışıyor 1100 e kadar sorunsuz hiçbir sorun yok.Ram bölenini 133 yaptığım vakit oluyor 100 de sorunsuz sistem açılıyor.166 ve 200 de ramler çok fazla overclock olmadığı için Belli bir Fsb den sonra pc açılıyor fakat windows açılmıyor. benim kafama takılan ramler 166mhz 2.5 2 2 5 zamanlarında çalışıyor diye performans kaybı çok olurmu? işlemci 2.4 de ramlerde 225 çalışır iken Crysis high detailda 1208*1024 de arada birde takılsa genellikle akıcı birşekilde oynanıyordu.Fakat warheadde işlemci 2.9 ve ramler 166 de çalışırken çok fazla takılıyor.Bunun nedeni 2gb ram olmasımı yoksa ramlerin 166 da çalışmasımı? Elimdeki ramleri satıp 2gb DDR500 ram mi alsam 2 elden yoksa sisteme 1 gb ram mi eklesem? Hangisi warheadteki takılmaları önler?
am2 ile sisteminin en büyük farkı am2 de ddr2 ye geçilmiş olması.ram hızı fark yaratacaktır.2.9 ghz de çalışan bir am2 x2 li sistem ile senin sistemin arasındaki performans farkının büyük çoğunluğunu ramlerin hız farkı oluşturur.ramleri 161 e çektiğin için performans kaybı yaşarsın ama onuda timingleri düşürerek aşabilirsin.2-2-2-5 dene..işletim sistemin vista ise 2gb ram warhead da sorun yaratıyor!4gb ram öneririm.ama bu saatten sonra ddr1 li bir sisteme fazla yatırım yapmanı önermem.kolay gelsin.