Şimdi Ara

Oppo Find X9 Ultra [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.183
Cevap
29
Favori
36.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Mühendisler için üretilen test cihazı buraya mı gelmiş :) CPH2841 olarak e-devlet'te görülmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Çin cihazına global yazılım yükleyip sonrasında hat takıp e-devlette CPH2841 diye görülmesini beklemişlerdir.

Gemini ile yaptığım derin araştırmanın kısa özetini okuyun lütfen:

Değerlendirme ve Sonuç

Yapılan mimari ve operasyonel analizler, Oppo Find X9 Ultra PMA120 modelinin anakart düzeyinde eSIM çipine sahip olduğunu, ancak stok Çin yazılımında bu özelliğin uluslararası operatör profillerine kapalı tutulduğunu göstermektedir. Cihaza bootloader kilidi açılmadan Qualcomm EDL modu üzerinden CPH2841 Global ROM'unun yüklenebilmesi, Google Play Integrity ve bankacılık güvenliğini koruyarak küresel bir yazılım deneyimi sunsa da, donanımsal ve altyapısal katmanlarda orijinal CPH2841 modelinden belirgin biçimde ayrılmaktadır.

Global ROM yüklenmiş PMA120 varyantında, cihazın en önemli donanımsal avantajlarından biri olan Tiantong ve Beidou uydu haberleşme sistemi yazılımsal olarak tamamen devre dışı kalmaktadır. Bununla birlikte, eSE çipindeki EID bölgesel kaydı nedeniyle uluslararası eSIM profillerinin indirilmesinde kararsızlıklar yaşanabilmekte ve RF ön uç kalibrasyonunun Çin frekanslarına göre yapılmış olması nedeniyle belirli 4.5G/5G bantlarında sinyal kazancı düşebilmektedir. Otomatik kablosuz sistem güncellemelerinde donanım kimliği denetimine takılma veya açılış döngüsü riski de göz önüne alındığında, kesintisiz eSIM işlevselliği, tam band desteği ve sorunsuz güncelleme takvimi arayan kullanıcılar için fabrikasyon çıkışlı CPH2841 Global modeli teknik açıdan daha güvenilir bir çözüm sunmaktadır.

Tüm yazı için link:

Dosyaya buradan erişebilirsiniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/XfxJuYeU5ZaY2A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibrahimgalip -- 10 Ağustos 2026; 2:23:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selim_09 kullanıcısına yanıt

İnşallah ironidir bu mesaj

Onurum sadakatimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilibrahimgalip

Mühendisler için üretilen test cihazı buraya mı gelmiş :) CPH2841 olarak e-devlet'te görülmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Çin cihazına global yazılım yükleyip sonrasında hat takıp e-devlette CPH2841 diye görülmesini beklemişlerdir.

Gemini ile yaptığım derin araştırmanın kısa özetini okuyun lütfen:

Değerlendirme ve Sonuç

Yapılan mimari ve operasyonel analizler, Oppo Find X9 Ultra PMA120 modelinin anakart düzeyinde eSIM çipine sahip olduğunu, ancak stok Çin yazılımında bu özelliğin uluslararası operatör profillerine kapalı tutulduğunu göstermektedir. Cihaza bootloader kilidi açılmadan Qualcomm EDL modu üzerinden CPH2841 Global ROM'unun yüklenebilmesi, Google Play Integrity ve bankacılık güvenliğini koruyarak küresel bir yazılım deneyimi sunsa da, donanımsal ve altyapısal katmanlarda orijinal CPH2841 modelinden belirgin biçimde ayrılmaktadır.

Global ROM yüklenmiş PMA120 varyantında, cihazın en önemli donanımsal avantajlarından biri olan Tiantong ve Beidou uydu haberleşme sistemi yazılımsal olarak tamamen devre dışı kalmaktadır. Bununla birlikte, eSE çipindeki EID bölgesel kaydı nedeniyle uluslararası eSIM profillerinin indirilmesinde kararsızlıklar yaşanabilmekte ve RF ön uç kalibrasyonunun Çin frekanslarına göre yapılmış olması nedeniyle belirli 4.5G/5G bantlarında sinyal kazancı düşebilmektedir. Otomatik kablosuz sistem güncellemelerinde donanım kimliği denetimine takılma veya açılış döngüsü riski de göz önüne alındığında, kesintisiz eSIM işlevselliği, tam band desteği ve sorunsuz güncelleme takvimi arayan kullanıcılar için fabrikasyon çıkışlı CPH2841 Global modeli teknik açıdan daha güvenilir bir çözüm sunmaktadır.

Tüm yazı için link:

Dosyaya buradan erişebilirsiniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/XfxJuYeU5ZaY2A

Ben de araştırma yaptım ve gerçekten PMA110 olarak görünen bir cihaz global rom yüklendikten sonra cph2841 olarak görünüyormuş.

• KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt

Yok ben daha sonra Global rom yüklenen bir cihazın cph2841 olarak görünebileceğini düşünmemiştim. Bu yüzden belirli bir sayıda 16/512 global cihaz üretildiğini söylediklerinde inandım.

İnanmayın hocam, öyle bir şey yok. Bazı satıcılar kötü niyetli olmamalarına rağmen sırf bilmedikleri için fake globalleri orijinal global diye satıyorlar. Bazıları da çakallık peşinde işte.

Bence benim görüştüğüm satıcı da bilmiyordu. E-Devlet de imei sorgulama kısmından kod değişikliği şu şekilde mantıklı geldi, kendi yaptığım araştırmada E-Devlet verilerinde sürüm değişse de global-çin kodu sonradan değişmez algısı çıkıyor; ancak bu btk kayıtlı(ithalat veya normal kayıtlı) cihazlar için doğru olabilir. Yd cihazlarda sanıyorum Btk operatör verileriyle kod işlemesi yapıyor. Bu yüzden yanıldım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim_09 -- 10 Ağustos 2026; 9:23:43 >

E-devlet verileri cihazın global olup olmadığını doğrulamak için mantıklı bir yol değil. Ben Endonezya'dan 16GB/1TB X9 Ultra global getirip satıyordum. 1-2 hafta önce fake global ROM olayı peydah oldu, satıcılar ellerindeki Çin cihazlarını global rom'a çevirdiler. Ne hikmetse benim 95 bine sattığım cihazı bizim akıllı satıcılar 76 bin lira civarına "global" diye satmaya başladılar. Benim de bu durumda ilanlarım baltalanmış oldu. Yaptıkları ticaret rezil ötesi. 76 bin liraya gerçek global mâl edebiliyor ve bundan kâr edebiliyorlar mı? İmkansız. Umarım alıcılar uyanık olur ve fake global sattıklarını anlarlar. Herkes istediği fiyatta satmakta özgür elbette fakat açıklamayı yalan, yanlış yapmayıp dürüst olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibrahimgalip -- 10 Ağustos 2026; 10:53:2 >

Çin olan bir cihaza global rom yükleyip satmak ve bunu ilanda belirtmemek çok da iyi niyetli olmadıklarını gösteriyor. Ben mesela Çin cihazıma global yükletmem, o şekilde bir cihazı da almak istemem illa ki bir yerlerde yazılım-donanım uyumsuzluğu olacaktır. Örneğin yabancı bir forumda bu iş ilk başladığında ota güncellemesinden sonra 2. simin işlevsizleştiği, kullanılamaz duruma geldiğimden bahsetmişler.

merhaba hocam dediğiniz ayarların çoğunu yaptım ekstra batarya tasarrufu ve özelleştirme serpiştirdim cihaz 1 gün aktif olarak açık olmasına ve 5 saat ekran süresi almasına rağmen %28 batarya azaldı full biterisiye 18 saatden fazla ekran süresi alırım herhalde tavsiye ettiğiniz aklınıza gelen daha fazla ayar var mı

Oppo Find X9 Ultra [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evreslonkauj -- 10 Ağustos 2026; 11:44:48 >

Hocam niye böyle kullanıyorsunuz 😄 keyfini sürün, en efektif olacak şeylerden biri düşük ekran parlaklığı olabilir, sim kart olmadan sadece wifi uçak modunda ve 60hz sabitleyip ekran çözünürlüğünu en düşük yapabilirsiniz 😄

hocam ben pcde bile saçma sapan geri bildirimlerini veya gereksiz özellikleri sevmiyom mesela herkes rgb falan diye ölür biter ben ışıksız istiyom normalde animasyon geçişlerini bile kullanmayan biriyim ama bu telefonunki hoşuma gitti açık tuttum ekran çözünürlük farkını çok görmedim ama 120 hz farkı direk akıyo haptic de açık oda güzel hissettiriyo bu telefon için bilmiyorum ama genel ltpo telefonlar için 120 hz ile 60 hz fark bile yok 60 hz yapmak gram fark ettirmiyo

https://www.youtube.com/watch?v=NllOtO1-fQg

Yapılacak her şeyi yapmışsınız ama ekleyebilirsem 3 tavsiyem var

Kullanmadığınız AI özelliklerini kapatabilirsiniz. Örneğin “Hey Gemini” gibi

Eğer özelleştirmeyi seviyorsanız ve kendi launcherını kullanmak istiyorsanız sorun değil. Ama daha az kaynak tüketen bir şey istiyorsanız Lawnchair kullanabilirsiniz. Pixel Launcher deneyimi sunuyor ve kendi launcher’ına göre daha az pil tüketiyor. Örneğin ben 3 günde kendi launcherıyla yaklaşık 300 mAh, yani ortalama %6 batarya tüketiyorum. Lawnchair ise benim kullanımımda yaklaşık %2 tüketiyor. Artık sinekten yağ çıkartma noktasına döndürürsünüz. Ben minimalist sevdiğim için bunu tercih ettim. Güvenip güvenmemek, kullanıp kullanmamak sizin tercih edeceğiniz bir konu.

Gerekmedikçe Battery Guru kullanmayın. Aslında güzel bir program ama arka plan verilerini çıkartmak için cihazı ciddi şekilde uyandırıyor. Telefon derin uykuya girecekse bile bu uygulama yüzünden hafif uykuda kalabiliyor. Deneysel ve izleme için günlük güzel program ama uzun süre açık kaldığında güzel batarya tüketmeye sebep oluyor. Kendisi tüketmiyor ama diğer programların tüketmesine iyi aday.

Bunun dışında, sadece batarya tasarrufu açısından değil, uzun vadeli batarya sağlığı açısından da ilk dönemlerde biraz daha dikkatli kullanabilirsiniz. Özellikle silikon karbon bataryalarda ilk döngüler önemli çünkü anot üzerinde SEI adı verilen koruyucu bir ara yüzey tabakası oluşuyor. Bu tabaka, elektrolitin anota sürekli reaksiyon göstermesini engelleyerek bataryanın uzun vadeli stabilitesinde önemli rol oynuyor.

Bu yüzden genel olarak 50–100 döngü civarında mümkün olduğunca %20–80 aralığında kullanmaya çalışın deniyor. Silikonun hacim değişimi SEI'nin zamanla çatlamasına ve yeniden oluşmasına neden olabiliyor. 100 döngü sonrası normal kullanımı daha fazla tavsiye ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 10 Ağustos 2026; 13:50:3 >

• darkthepro D kullanıcısına yanıt

önerileriniz için sağolun hocam

Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 11 Ağustos 2026; 13:53:55 >

Sanırım hala RC sürümü, sadece oraya yeni gelmiştir.

V403 de bende ayarlar versiyonu 16.0.0. RC sürümünü yapan varsa bilmiyorum

Kamera da böyle:

• Bu arada daha demin güncelleme geldi 2. V403 güncellemesi geliyor öncekinin numarası B90P01 iken bunun B100P01 Ağustos güvenlik güncellemesini içermiyor

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.