Şimdi Ara

OpenDNS Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar OpenDNS kullananların bazı şifrelerinin çalındığını birkaç yerden duydum.Bu ne kadar doğrudur.Doğruysa da nasıl oluyorda şifreleri çalıyorlar.DNS de güvenlik açığı mı var?

4.2.2.1 ve 4.2.2.5 DNS lerini kullanıyordum uzun süredir lakin nedense artık bu DNS lerde zaman zaman sorun çıkmaya başladı.Son aylarda da giderek sorunlarım çoğaldı.OpenDNS kullanmayı düşündüm nedir diye araştırırken böyle birşey duydum.Doğruluğu hakkında emin olmadığım için konu açmaya karar verdim.

• Ben de opendns kullananlardanım ilk defa böyle bir risk olduğunu duydum.
    Açıkcası içime şüphe düşmedi değil, neyse şimdilik otomatik dns ayarına aldım.
    Youtube'a işim düşerse opendns kullanırım.
  • Biraz google da araştırınca bununla ilgili bazı şeyler bulanabiliyor.Ne kadar doğru bilinmez ama ateş olmayan yerden dumanda çıkmaz.Şuan ismi hatırlamıyorum ama bu forumda birisi opendns kullananların şifrelerini çalındığında söz ediyordu.Benimde dns ler artık işe yaramaz hale gelince herkesin kullanıdğı opendns ye geçeyim dedim ama o üyenin söyledikleri aklıma geldi.
  • Şifrelerin direk olarak DNS server'dan çalınmasının bir yolu yok.

Şifrelerin çalınmasının tek yolu sizi başka bir sahte siteye yönlendirirler. DNS kayıtları hacklenirse böyle bir olay olabilir, ama OpenDNS'in ttnet sunucularına göre bu anlamda çok daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 4 Eylül 2009; 20:24:33 >
  • yine de ssl bağlantılarından, özellikle banka işlemlerinde otomatik dns' e geçmeyi tercih ederim.
    neydi 195.175.39.39 ve 40 idi galiba.. hazır dns demişken, bu trakya programı ne oldu? faydalı olmadı mı..
  • Aksine opendns güvenliği artırır, phishing sitelerini engeller. Sitesinden gerekli açıklamaları okuyabilirsiniz. Biraz reklam gibi oldu
  • Uzun zamandır Opendns kullanıyorum böyle bişey yaşamadım.Şifresi çalınanların belkide başka açıkları vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN hakkında birkaç soru
    6 yıl önce açıldı
    VPN ile ip yönlendirme...
    7 yıl önce açıldı
    Statik IP Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • open dns net hızında %kaçlık bir düşüşe neden oluyor??

ek:
    quote:

Orijinalden alıntı: ç-alıntı
    "/etc/host" altına koyarsanız, ip adresi değişimlerinde sorun yaşarsınız. zira zaman zaman sitelerin server'ları değişir, veya yoğunluk durumuna göre, yükü dengelemek için size her seferinde farklı bir server'ın ip adresini verebilir.
  • OpenDNS kullanılabilecek en güvenli DNS servislerinden biridir. DNS üzerinden şifre çalınma olayı bildiğim kadarı ile mümkün değil. Ben kullanıyorum, tavsiye ederim.
  • Güvenlik olayını bilmiyorum ama ne zaman dns ayarıyla uğraşsam net yavaşlıyor otomatiğe aldığımda hızlanıyor, tabi şikayetçi değilim giriyoruz işte yada indirmeleri yapıyoruz.
    Burada DNS vermek kurallara aykırımı bilmiyorum ama 4.2.2.2/4.2.2.3'i kullanıyorum bazı indirme işlemlerinde DNS'den DNS'ye hız farkı oluyor. IDM bazılarını indiremiyor. %99a geliyor ve indirme hızı sıfırlanıyor öyle kalıyor. Son 1 haftadır kaç tane indirmem öyle %99da kaldı. Bu IDM'den mi yoksa DNS'den kaynaklanan bir sorunmu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: locturnal

Güvenlik olayını bilmiyorum ama ne zaman dns ayarıyla uğraşsam net yavaşlıyor otomatiğe aldığımda hızlanıyor, tabi şikayetçi değilim giriyoruz işte yada indirmeleri yapıyoruz.
    Burada DNS vermek kurallara aykırımı bilmiyorum ama 4.2.2.2/4.2.2.3'i kullanıyorum bazı indirme işlemlerinde DNS'den DNS'ye hız farkı oluyor. IDM bazılarını indiremiyor. %99a geliyor ve indirme hızı sıfırlanıyor öyle kalıyor. Son 1 haftadır kaç tane indirmem öyle %99da kaldı. Bu IDM'den mi yoksa DNS'den kaynaklanan bir sorunmu bilmiyorum

DNS kaynaklandigini düşünmüyorum o zaman bendede olurdu ayni peoblem...

OpenDNS en güvenilir sunuculardir. Aklinizda soru işaretleri kalmasin.

• 5-6 aydır kullanıyorum. Hız ve güvenilirlik konusunda problem yaşamadım.
  • opendns yi sadece youtube için kullanıyorum ttnet in sunucuları hız açısından daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraDavut1989

Arkadaşlar OpenDNS kullananların bazı şifrelerinin çalındığını birkaç yerden duydum.Bu ne kadar doğrudur.Doğruysa da nasıl oluyorda şifreleri çalıyorlar.DNS de güvenlik açığı mı var?

4.2.2.1 ve 4.2.2.5 DNS lerini kullanıyordum uzun süredir lakin nedense artık bu DNS lerde zaman zaman sorun çıkmaya başladı.Son aylarda da giderek sorunlarım çoğaldı.OpenDNS kullanmayı düşündüm nedir diye araştırırken böyle birşey duydum.Doğruluğu hakkında emin olmadığım için konu açmaya karar verdim.

Öyle birşey yok birisi kafadan uydurmuş demekki şifrelerin çalınması için pc'de Trojan veya Keyloger bulunması gerekir. Bunlardan korunmak içinde iyi bir Firewall ve Antivirus kullanmak gerekir. Open DNS güvenlik olarak sorun yaratıcak birşey değil diğerleride içinde aynı şey geçerli. Open DNS hızlıdır bu yüzden tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: nehalem28

opendns yi sadece youtube için kullanıyorum ttnet in sunucuları hız açısından daha iyi

Sadece Youtube için Open DNS kullanmaya gerek yok Hosts dosyasının sonundaki satıra Youtube'un IP adresi ve bu şekilde yazılsa yeter.

208.117.236.69 youtube.comwww.youtube.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Eylül 2009; 15:54:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Şifrelerin direk olarak DNS server'dan çalınmasının bir yolu yok.

Şifrelerin çalınmasının tek yolu sizi başka bir sahte siteye yönlendirirler. DNS kayıtları hacklenirse böyle bir olay olabilir, ama OpenDNS'in ttnet sunucularına göre bu anlamda çok daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

evet haklısınız. böyle bir şeye düşmemek için 4.2.2.x li dns leri kullanın en güvenilir olan onlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.