Selam arkadaşlar! Sorun şu ben open officete bi tez 80 sayfa bi yazıyı kitap haline getirmek ve PDF formatına atmak istiyorum. Şimdi bu kitapta sayfa numaraları verirken yapmak istediğim durum; İlk sayfa kapak bu nedenle sayfa numarası olmayacak, 2-3-4. sayfalar içindekiler bölümü şeklinde olduğu için bu sayfalar romen rakamları I - II - III veya L-LL-LLL gibi olacak (farklı bir tür de olabilir farketmez), 5. sayfadan itibaren de kitap kısmı 1-2-3-4-5-.... diye sıralacak
Üstelik bunların hepsi altta ve ortada olacak
Bunu nasıl yapabilirim.
Üstadlara saygılar, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
hocam bu dediklerini normal office te yapsak olmuyor mu? :) open office demişsin
Hocam normal office yok Open officete yapacaz
quote:
Orijinalden alıntı: forumcu22
Hocam normal office yok Open officete yapacaz
Open office hiç kullanmadım. Normal officete sayfa düzeninde kesmeler diye birşey var. Belki onda da benzer birşeydir. Kesmeler kısmında kaçıncı sayfaya kadar i, ii, iii ... numara vereceksen oraya kadar kesmen lazım. Yani kestiğin yer ile diğer kısım bağımsız oluyor. Sonra da diğer kısma normal rakam verirsin.. Yakın bir ifade varsa kesme gibi odur sanırım
open office 3 /biçim/biçemler ve biçimlendirme/liste biçemleri/numaralandırma 1 ve daha fazlası...