Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
777
Cevap
15
Favori
141.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stilist07

mrb, bende mpv tarzında scenic c maz verso gibi araçlar bakarken bir tane zafira cosmo hoşuma gitti. araç 2008 model 100 000 km civarı 1.6 benzinli cosmo .aracta lpg yok. böyle bir araca ne kadar verilir acaba? bu aracların motoruna lpg uygulaması yapılıyor mu ? biraz arastırdım ama net birşey bulamadım..yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Hocam biraz forumu okusanız görürdünüz ama neyse..

Evet LPG uygulanabiliyor. Sıkıntı yaratmıyor ben Landirenzo kullanıyorum memnunum (enjektör sesleri hariç) bir kaç arkadaşta BRC ve Prins taktırdı onlarda memnun. Tabi fiyatlarıda ona göre değişiyor.

Aracın fiyatına gelince Cosmo 2008 bir araç 34-36 arası eder diye düşünüyorum (LPG ve hasar yoksa)

http://www.olgunlpg.com/?MenuCase=BasinDetay&BasinID=4&BasinBaslik=OPEL%20LPG%20PROJES%DD%20HAYATA%20GE%C7T%DD

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    uzun dönem ortalaması için ortalama hız 43km
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

uzun dönem ortalaması için ortalama hız 43km

bence çpk iyi
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Meb76 hocam merhaba

Zafira 1,6 CDTI alma arifesindeyim. Sana sormak istediğim iki şey var. Sanırım daha çok şey olacak. Bu araçların Adblue tüketimi hakkında biraz fikir verebilir misin. Kullandığın bir marka, kaç lt alıyor, bir depo adblue ile menzil nedir.

Bir diğeri ise 1,6 CDTI motorlu Astra'larda dpf ile ilgili bazı sıkıntı yaşayan kullanıcılar var. Çok sık rejenerasyon yaptığı vs gibi. Astralar adblue kullanmıyor dolayısıyla Zafiralardan farklı bir sistem var. Zafirada böyle bir sıkıntı yaşadınız mı? Kulağınıza gelen bir şey oldu mu? Bunu sorarken SCR + EGR birleşik sistem yani hem Adblue hem partikül filtresi olduğunu düşündürüğüm için soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 24 Mayıs 2015; 3:17:55 >
  • Merhaba Burock3427,

Doğrusu Ad-blue o kadar uzun dayanıyorki araçtaki varlığını bile unuttum! sanıyorum 23binli bir km idi, artık sabrım gelmedi ve 5 Litre'ye yakın ad-blue ekledim.
    (bildiğim kadarı ile 5lt'den büyük bir deposu var, çünkü yaklaşık 5000km kala seni uyardığında 5 lt ilave ediyorsun)

Aslında çok araştırmıştım hangi marka diye ancak 20lt altında satışları olmadığı için bende benzin istasyonlarındaki açık ad-blue'lardan doldurtmuştum, şimdilerde 28500 civarındayım, çok şükür bir sıkıntım olmaksızın devam ediyorum.

Benim tecrübeme göre, rejenerasyon tekrar sıklığında en önemli etkenler kullanım şekli ve yakıt. Uzunca bir dönem Petrol Ofisi kullandım, bu dönem içerisinde bir ara sıklıkla neredeyse her 2000km de bir partikül filtresi yakımı uyarısı geliyordu bu yüzden bir kaç defa arabada misafirlerim olduğu halde bir kaç ekstra tur atmak zorunda kaldım. Ancak son zamanlarda Total kullanıyorum, tam km'yi hatırlamıyorum ancak uzun bir süredir bu uyarıyı almıyorum. Kullanım tarzım pek değişmedi halen karma ve sakin bir kullanım şeklim var.
    bu arada belki bu link'de ilginiziçekebilir:
    www.opel.com.tr
    Üzgünüz! İstek, hatalı biçimlendirilmiş sözdiziminden dolayı sunucu tarafından anlaşılamadı - Opel Türkiye
    http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/new_zafira/features/engines-transmissions.html

Özetle, Ad-blue'yu hiç kafanıza takmayın varlığını bile unutacaksınız zaten.

Tüm bunların dışında araçla ilgili kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz, müsait oldukça zevkle cevaplarım.

• Hocam tskler verdigin bilgiler için.3 yıllık 1,3 cdti astra kullanıcısı olarak dpf için en uygun yakıt shell ve total. Benim astra 45 bim km de 1 kez uyarı verdi. Devamlı Shell yakıt. İngilizce makalemin birinde okumuştum kullanılam yağ da çok önemli Bu konuda Mobil 1 en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum, teşekkür ederim. Aklımda tutacağım.

Bu arada Zafira'yı alternatifleri ile mukayese ettin mi? yoksa opel'i sevdiğin için mi Zafira'yı düşünüyorsun?
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Hocam yarın Zafirayi almaya gidiyorum inşallah ama hala yabanci sitelerde 5008 vs Zafira Tourer diye makale/test ariyorum desem anlarsin sanirim. En büyük handikap etg6 denen aliskanlik isteyen şanzıman. C4p2 direk eledim. Aşırı pahalı ve aşırı elektronik. Gördüğüm kadarıyla bu modelin daha çok olgunlaşmasi gerek. Ford CMax tipten, yarım porsiyon ikinci sıra orta koltuk ve oturma pozisyonundan kaybediyor. BMW motorlu Verso ise malzeme kalitesi ile bastan kaybediyor. Scenic yakit sarfiyati, titreşim ve ön konsolun tipsizliginden elendi. ZT'de biraz daha oyuncak olsa 5008 ile arasındaki kararsızlıgim azalacak. Sanirim 136 bg 320 tork ve Alman sağlamlığına ibre kayıyor. Oyuncaklarka kandırılma yaşını gectim sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 27 Mayıs 2015; 1:14:53 >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Doğrusu, her ne kadar oyuncaklarla oynama yaşlarımız geçtiyse de, benzeri çelişkiler 2 yıl evvel benim kafamı karıştırmıştı. Dürüstçesi oyuncaklarda çok cazip görünüyor du bana : )
    Size tavsiyem, ZT opsiyonel donanımlarınıda almaya çalışın çünkü ileride ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Ben aldığım zaman yıl başına yakındı ve zam gelme durumu olduğu için risk almak istemedim ve enjoy prestij aldım. Ancak akabinde müzik setini değiştirdim navigasyon ve blue tooth ihtiyacı yüzünden. Bugün bile zaman zaman acaba yeni bir oyuncak ekleyebilir miyim diye hem araştırıyorum hemde vakit geçiriyorum. Ben 2 yıldır aracımdan çok memnunum. Umarım sizde memnun kalırsınız.
  • Merhaba

Aldigim arac 2013 model 29.000 km mart 2014 trafiğe çıkışlı 14 aylık ikinci el. Ekstrasi olmayan prestige donanim. Sattığım astra sport bazı bakımlardan daha donanımlı bir araçtı ama bu kiyasi yapmazsak gayet yeterli aslinda. Ilk gün izlenimim kullanımı çok rahat bir araç. Korkarım bir süre sonra bir daha binek araç binememe hastalığı başlayacak. Bu sınıfın genel hastalığı. Vaktim olunca ilk fırsatta resimlerini eklerim.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burock3427

Merhaba

Aldigim arac 2013 model 29.000 km mart 2014 trafiğe çıkışlı 14 aylık ikinci el. Ekstrasi olmayan prestige donanim. Sattığım astra sport bazı bakımlardan daha donanımlı bir araçtı ama bu kiyasi yapmazsak gayet yeterli aslinda. Ilk gün izlenimim kullanımı çok rahat bir araç. Korkarım bir süre sonra bir daha binek araç binememe hastalığı başlayacak. Bu sınıfın genel hastalığı. Vaktim olunca ilk fırsatta resimlerini eklerim.

Selamlar.

Güle güle kullanın hayırlı olsun. Ne kadara aldınız acaba? Birde opel gerçekte ki aracımı aldınız acaba benim favorilerimdendi bugün ilan kalkmış. Bayagi bir uygun fiyatliYdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Mayıs 2015; 22:10:47 >
  • Teşekkürler. Evet o aracı bugün aldik.

• Ilandaki rakam civarında bir rakama anlaştık sagolsunlar 30 bin bakımını da yaptırmayı kabul ettiler. Çok esnaf insanlar doğruyu söylemek gerekirse.

• quote:

Ilandaki rakam civarında bir rakama anlaştık sagolsunlar 30 bin bakımını da yaptırmayı kabul ettiler. Çok esnaf insanlar doğruyu söylemek gerekirse.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
    Ben araçta kesin bir şey vardır diye düşünerek hiç aramadım bile araç yazıldığı gibi hatasızmıydı?
    Eğer öyleydiyse çok çok fiyata aldınız güle güle binin.
    Tramerde temiz çıkıyor. Opel servis kayıtlarında sadece 15.000 bakım ve garantiden turbo hava hortum değişimi görünüyordu. Araştırdığımda 1,6 CDTI larda sıkça görülen bir sorun olduğunu ve garantiden değişim olduğu bilgisine ulaştım. Aracı ekspertize bile götürmeye gerek görmedim. Aracın garantisi de olduğundan mekanik sorunların riskini aldım. Gerçek bayi yazılı imzalı değişen ve km garantisi veriyor ben de güvendim. Zira Gerçekin diğer ikinci el ilanlarını inceledim. Boya değişen olan aracın ilanında bunları detaylı şekilde belirttiklerini gördüm. Aracın geçmişi ise şirket aracı yani kaskosuz olup da tramere girmeyen bir hasar olma ihtimali çok düşük. Hatta bunlar iki adetmiş plakaları peş peşe. Diğer araç da Yenibosna'da Hyundai bayinde kahverengi o araca da baktım. Ona 72.900 fiyat çekiyorlar. İki araç arasında pek bir fark yok. Hyundai bayindeki araç 24.500 km idi. O araç da iyi. ikisinde de ufak tefek sürtme ve çizikler var kafaya takmazsan alınacak araçlar. Hatta bu çizikler aracın değişen ve boya olmadığı ihtimalini güçlendiriyor.

Bakalım kısmet. Aldık inşallah sorun yaşamadan tadını çıkartırız. Artık buradan haberleşiriz gelişmelerden.

• quote:

Tramerde temiz çıkıyor. Opel servis kayıtlarında sadece 15.000 bakım ve garantiden turbo hava hortum değişimi görünüyordu. Araştırdığımda 1,6 CDTI larda sıkça görülen bir sorun olduğunu ve garantiden değişim olduğu bilgisine ulaştım. Aracı ekspertize bile götürmeye gerek görmedim. Aracın garantisi de olduğundan mekanik sorunların riskini aldım. Gerçek bayi yazılı imzalı değişen ve km garantisi veriyor ben de güvendim. Zira Gerçekin diğer ikinci el ilanlarını inceledim. Boya değişen olan aracın ilanında bunları detaylı şekilde belirttiklerini gördüm. Aracın geçmişi ise şirket aracı yani kaskosuz olup da tramere girmeyen bir hasar olma ihtimali çok düşük. Hatta bunlar iki adetmiş plakaları peş peşe. Diğer araç da Yenibosna'da Hyundai bayinde kahverengi o araca da baktım. Ona 72.900 fiyat çekiyorlar. İki araç arasında pek bir fark yok. Hyundai bayindeki araç 24.500 km idi. O araç da iyi. ikisinde de ufak tefek sürtme ve çizikler var kafaya takmazsan alınacak araçlar. Hatta bu çizikler aracın değişen ve boya olmadığı ihtimalini güçlendiriyor.

Bakalım kısmet. Aldık inşallah sorun yaşamadan tadını çıkartırız. Artık buradan haberleşiriz gelişmelerden.

o araçta benim favorilerimde hocam ben bu araçları 2 yıldır internette takip ediyorum 70.000 tl altına hiç ilan görmedim ama opel gerçeğin fiyatını öyle görünce kesin bir hatası vardır dedim aramadım fiyatı gerçekten çok iyi ama expertiz yaptırmamanız doğru olmamış (aklınızı karıştırmak istemiyorum yanlış anlamayın) ilerleyen günlerde tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Bu arada bende 2012 model 1.4 otomatik bir araç kaçırdım kışın 55.000 tl ye bırakıyordu adam.

• Birde siz eski bir j kasa kullanıcısı olduğunuz için iki aracı ilerleyen günlerde kasa anlamında değerlendirirmisiniz.
    Yani amortisör konforu, yalıtım, aracın salınım düzeyi, donanımları anlamında.
    Zafira Tourer hiç kullanma şansım olmadığından sizin görüşünüzü almak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 28 Mayıs 2015; 16:12:41 >
    Astra J buna göre çok sert bir araç. Zafira çok kararında olmuş bana göre ne vıcık vıcık yumuşak ne de kütük gibi. Ben çok beğendim kullandığım kadarıyla darbe sönümlemesi çok başarılı. Kabin hem yol sesi hem de motor sesi anlamında kütüphane gibi Astra 1,3'e göre.

Yol tutuşta da güven veriyor diyebilirim ama daha çok kullanma şansım olmadı. Ama Opel'in yol tutuştaki şanına yakışır bir iş çıkarmışlar. Motor anlamında alışmam lazım. Araç çok daha alt devirlerde toparlıyor. Ben 1,3 den gelen alışkanlıkla bazı yerlerde vitesi küçültüyorum deb riyajdan çekince fazla geliyor ve araç hoplayıp zıplıyor. Motor %50 daha güçlü bg anlamında vites oranları da ona göre farklı. Çok güzel toparlıyor.

Kasa büyük olduğu için kapılar biraz kasayla çalışıyor bundan dolayı fitilleri würth ile spreylemem lazım ama trim sesi açısından Astra gibi başarılı buldum. O büyük kasaya rağmen içerde çok az trim sesi var. Bunda kemikli şase sayesinde kasanın çok rijit olmasının etkisi büyük.

• quote:

Astra J buna göre çok sert bir araç. Zafira çok kararında olmuş bana göre ne vıcık vıcık yumuşak ne de kütük gibi. Ben çok beğendim kullandığım kadarıyla darbe sönümlemesi çok başarılı. Kabin hem yol sesi hem de motor sesi anlamında kütüphane gibi Astra 1,3'e göre.

Yol tutuşta da güven veriyor diyebilirim ama daha çok kullanma şansım olmadı. Ama Opel'in yol tutuştaki şanına yakışır bir iş çıkarmışlar. Motor anlamında alışmam lazım. Araç çok daha alt devirlerde toparlıyor. Ben 1,3 den gelen alışkanlıkla bazı yerlerde vitesi küçültüyorum deb riyajdan çekince fazla geliyor ve araç hoplayıp zıplıyor. Motor %50 daha güçlü bg anlamında vites oranları da ona göre farklı. Çok güzel toparlıyor.

Kasa büyük olduğu için kapılar biraz kasayla çalışıyor bundan dolayı fitilleri würth ile spreylemem lazım ama trim sesi açısından Astra gibi başarılı buldum. O büyük kasaya rağmen içerde çok az trim sesi var. Bunda kemikli şase sayesinde kasanın çok rijit olmasının etkisi büyük.

Teşekkürler. İlerleyen günlerde tecrübelerinizi okumak isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 28 Mayıs 2015; 19:33:15 >

1.4 turbo otomatik astrada bile 50-60 kuruş yakiyorken bu kasada 80 kuruşu bulur herhalde. Çok az km kullanilacaksa belki olabilir.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.