Şimdi Ara

OPEL VECTRA DİREKSİYON KUMANDA APARATI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
10.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığım Opel marka araçlarımızın direksiyon kumanda sorununa çözüm buldum. Hepiniz bilirsiniz ki aracın orijinal kasetçaları sökülerek farklı bir cd çalar takıldığında direksiyon üzerinde bulunan kontrol tuşları çalışmaz hale geliyordu. Bu durumda da hem araç sürüş güvenliği tehlikeye düşüyor hem de eli daha önceden direksiyon üzerinden kumanda etmeye alışmış olan kişilerde büyük bir eksiklik hissediliyordu.
    Ben de elimden geldiğince yılmadan konu üzerinde çalıştım ve mikrokontrolcü(PIC) kullanarak direksiyon kumanda kolunu tekrar çalışır hale getiren aparatı oluşturdum. Yapmış olduğum aparatın hem kaliteli hem de maliyetinin düşük olmasını hedef edindim. Aparatta kullandığım mikrokontrolcüyü (PIC) piyasadaki en ucuz fakat kalitesi tartışılır olanlardan seçebileceğim halde kaliteyi ön plana çıkarmak adına segmentinin en iyisi olanlardan kullandım. Amacım aparatın uzun yıllar sorunsuzca çalışmasını sağlamak olduğundan aparatı yaparken kullandığım malzemeyi biraz kısayım da maliyeti düşüreyim gibi bir düşünceye asla girmedim.Elektronikten anlayanlar bilirler PIC için dahili osilatör kullanabileceğim halde kalite adına harici osilatör kullandım.Sonuçta ortaya pırıl pırıl,saat gibi çalışan bir ürün çıktı.
    Aparatın montajı da çok basit olarak yapılıyor.Aracınızda hiç bir kablo kesmeden teybinizin arkasından 3 adet bağlantı yapacaksınız. ( + , Şase ve Direksiyondan gelen kontrol ucuna )
    Bağlantıyı yaptıktan sonra aparattan çıkan 3,5 mm lik jakı resimde işaretlenmiş olan W/R girişine taktığınızda sisteminiz çalışır hale gelecektir.Tüm işlemler 5 dakika içinde yapılmış olacaktır.Bağlantıyı yapmanız için elektrikten anlamanız veya oto elektrikçiye gitmenize de gerek yoktur.Mail adresinize göndereceğin PDF formatlı dosyada bağlantının yapılışını da fotoğraf ile detaylı olarak açıklayacağım.APARAT BAĞLANDIĞINDA YAPILAN KONTROLLER ŞU ŞEKİLDE OLUYOR,FARKLILIK DİLEYEN ARKADAŞLAR OLURSA ONLARA DA İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞİK KONTROL İŞLEMLERİ SUNABİLİRİM:


    VOL + (Sesi artırma)

    VOL - ( Sesi azaltma

    ATT= MUTE ( Sesi ani olarak kısma)

    SEEK + ( Radyo modunda frekansı ileri alınır ,CD veya USB modunda Parça İleri alınır)
    SEEK - (Radyo modunda frekansı geri alınır ,CD veya USB modunda Parça geri alınır.)

    CD – TUNER - AUX – USB CHANGE ( Yukarı ok tuşu ile teybinizi direksiyondan açıp kapayabilirsiniz ve Radyo-CD Çalar-Aux-USB tercihinizi yapabilirsiniz. Bu tuşa kısa süreli bastığınızda bu tercihleri yapabilir, 2 sn ve daha uzun süreli basışlarda ise cihazınızı kapatırsınız.Bu özellik Pionner cd çaların kendi özelliğidir.)
    cherno359@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherno359 -- 5 Ocak 2018; 20:30:50 >







  • Arkadaşlar ,çalışmanın videosunu ekliyorum.

    http://tinypic.com/r/2hn5r7k/7[link]
    Siteye yönlendirilince videonun yüklenmesi için bir süre beklenmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherno359 -- 4 Eylül 2011; 14:15:13 >
  • slm ellerıne saglık ama gec kalmıs bır calısma
  • İyi akşamlar,benzer çalışmayı yapan bir çok arkadaş zaten var.Ama benim amacım ortaya yapılmış olanlardan daha farklı bir şey çıkarmak,acaba işin maliyetini düşürebilmek mümkün olabilir mi diye yapılmış olan bir çalışmadır.Yoksa ''bunu benden başka yapan yok,ben bu işte tekim'' demek gibi bir düşüncem asla olmadı,olamaz da.Bu arada değerli görüşünüz için ayrıca teşekkür ederim,keşke herkes sizin gibi düşünse; ortaya beyin fırtınası çıkarsak ve sorunları daha kolay bir şekilde aşabilsek.Zaten forumun amacı bilgi alışverişidir,amaç ticaret yapmak olsa benden devre şemasını isteyenlere devrenin şemasını verme gibi bir lüksüm de olmazdı.Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherno359 -- 5 Ocak 2018; 20:31:53 >
  • OPEL VECTRA B PİONEER İÇİN ELİMDE 1 TANE APARAT VARDIR FİYATI 60 TL DIR. İLETİŞİM: alidincer@hotmail.com
  • deatylı anlatım yaparsınız.aracım vectra c olurmu.bende yapöak istiyorum. tessekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.