Şimdi Ara

OPEL COMBO NİÇİN TUTMADI? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
0
Favori
131.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dragotreis

quote:

Orjinalden alıntı: hunterxt41

arkadaşlar epeydir bu combo muhabbetini takip ediyorum.bende 1.3 combo sahibiyim.bazı arkadaşlar 1.3 çekmediğini söylüyorlar.ralli yapacak arkadaşlar 1.3 almasın 1.7 alsın.fakat mazotu su gibi içiyor onuda söyleyeyim.mecburen güç ve torku bulması için malum biraz mazot içmesi lazım.1.3 doğrudur biraz kalkışlarda zayıf ama yola tutunmu taksiden farkı yok.şunu da belirteyim bundan önce kango sahibiydim.ancak arabaya bindiğimi anladım.

1.3 MOTOR NE KADAR YAKIYOR?

Abicim 1.3ün fabrika verisi 4,3 litre(sormadın ama gende söleim!)1.7nin ise 4,4 litre..Tabii kullanıma bağlı değişir,ama 1.3ün hızlı kullanımda yakıtı çok yaktığını duydum..

• Aslında 1.3 cdti ve 1.7cdti kullanan arkadaşların şu yakıt işine bi açıklık getirmelerini rica ediyorum.Fabrika değerleri test ortamında hesaplanan değerler.
    Ama bu araçların şehir içi ve şehir dışında klima ile ne kadar yaktıklarını bize en iyi bu araçları kullanan arkadaşlar açıklayabilir.. Tabi sürüş biçimine göre değişir diyenler olacaktır katılıyorum ben sadece fikir ediinmek için , yani sakin ve normal devirlerde ne kadar yaktıklarını öğrenmek istiyorum.. Teşekkürlerr.
  • abim bnm aracım kliam açık ve 100 km.nin üstünde 160-180 krş arası yakıt yakıyo,1.3le hemen hemen aynı dğerler,bu durum 1.7 cdti'de olsaydı 20 krş civarlarında olurdu
  • Arkadaşlar 1.7 CDTI Şehiriçi 20 ykr yakıyor.. Şehirlerarası da sakin kullanımda 15 ykr a kadar düşüyor 90 km hızla
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeTeR PaN

Arkadaşlar 1.7 CDTI Şehiriçi 20 ykr yakıyor.. Şehirlerarası da sakin kullanımda 15 ykr a kadar düşüyor 90 km hızla

çok iyi vallahi. en alınası araç hala combo şu piyasada. 1,7 150 ye kadar düşüyorsa daha ne olsun?
  • combo nun üstelik 1.7 motor ile bu kadar düşük yakıt tüketimi olunca insanın binek otomobil alası gelmiyo
  • Arkadaşın biri combonun yol tutuşu kötü demiş auto bildin ticari araç testinde ki tüm biline rakipleri vardı bu testte ESAS OĞLAN olan caddy dahil hepsini yol tutuşta geçmişti .
  • quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Arkadaşın biri combonun yol tutuşu kötü demiş auto bildin ticari araç testinde ki tüm biline rakipleri vardı bu testte ESAS OĞLAN olan caddy dahil hepsini yol tutuşta geçmişti .

doğru söze ne denir!!
  • 2008 1,3combom var mayısta aldım okm.5000 kmde.biraz perfo kullanıyorum 18.7 kuruş yakıyor.işim gücüm hesap yapmak.yol tutuş iyi bayağı zorladım arkadakiler feryat figan ama pek sapmadı yoldan.tavsiye ederim.fakat ufak tefek problemleri oluyor.ama fiata forda reno pejo ya falan değişmem.
    quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Arkadaşın biri combonun yol tutuşu kötü demiş auto bildin ticari araç testinde ki tüm biline rakipleri vardı bu testte ESAS OĞLAN olan caddy dahil hepsini yol tutuşta geçmişti .
  • benim aracda gene jant fln. yok, virajlarda iyice savruluyo arka tarafı
  • botmx 17 . arkadaşım ....ufak tefek problemleri oluyo... demişsin acaba ne tür problemlerle karşılaştın bir iki örnek verebilir misin?
  • Combonun ne sorunu olcak baba yaa
  • 2006 model 65000 de 1.3 kombom var. mazotu koyup gidiyorum ..çok memnunum .. yalnız performans isteyenler 1.7 alsınlar
  • performans isteyen 1.7 alsınlar derken , hız açısından mı yoksagüç ve serilik açısından mı tavsiye ediyorsunuz?
  • hız açısından bir fark yok gibi. serilik açısından elbette. benim combo hele yaz günü klima açıkken kalkışlarda ve yokuşlarda mahvoluyor. kara kara duman atıyor. yolda gördüğüm çoğu 1,3 de bu duman atma işini gözlemliyorum ama 1,7 lerde bu tarz bir problem yok. bir arkadaşımın 1,7 si var. yanlız onda da motor sesi 1,3 ten biraz daha fazla duyuluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: bayazıt_35

performans isteyen 1.7 alsınlar derken , hız açısından mı yoksagüç ve serilik açısından mı tavsiye ediyorsunuz?

• 1,7 zaten daha güçlü motor ve bg ile daha az yakıta sebep olabilir..
  • 2007 Combo Citiplus 1.3 sahibi olarak formda yazılan soru, cevapları okudum.
    Tabiki zevkler ve renklerin kişiden kişiye değişiklik göstermesi kaçınılmaz.
    Forumda yazanların bir çoğu objektif görüşler olmakla beraber, bir çok kişinin yazdıklarından o yada bu nedenle bazı marka araçlarla gerçekle uzaktan yakından alakasının olmadığı, yalan, yanlış kulaktan duyma bilgilerle görüş belirttiği ve gerçekleri yansıtmadığı kanısındayım.
    Ben gerek şehir içi gerekse şehir dışı yüklü, yüksüz yaklaşık 65000 km. yol katetmiş ve daha önceden de ne olduklarını çok iyi bildiğim Doblo multijet, Partner, Kango tip araçlara sahip olmuş, Connect, ve Caddy sahibi yakınlarımın izlenimleri ışığında emin olduğum birşey varki fiyat, konfor, performans ve güvenlik konusunda Combo birçok özelliğiyle öne çıkmaktadır.
    Öncelikle alıcıların kullanım amaçlarını iyi belirlemesi gerekir.
    Genelde şehir içinde bulunan, araç istidap haddini ve hız sınırlarını (ki bu tür araçlarla şehirler arası hız sınırı 88 Km. dir) geçmemeye özen gösteren, rahatına düşkün, güvenliğe önem veren, ekonomiyi ön planda tutan (şehir içi ortalama 20 ykr.) ve hafif ticari araç almak istiyenlere fiyat, performans oranıyla Combo 1.3 yeterince memnun edici sonuçlar vererek pişman etmeyecektir.
    Ancak aracı agresif kullanan, ani hızlanma tutkusu olan, aşırı hızlanıp sınıfında olmayan araçlarla bilinçsizce yarışmaya kalkışan, yüklü araçla rampaları son süratle çıkmak istiyenler için zaten bu sınıftaki hiçbir hafif ticari araç uygun değildir.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliihsaneren -- 28 Eylül 2008; 23:49:18 >

• Bir aracın tutup tutmaması aslında saf tüketici kriteridir bence. Çünkü tutan araçlara baktığınızda şirket filolarında çok bulunan araçları görürsünüz, ayrıca en çok kiralanan araçlar da bunlardandır. Otomotiv sektörünün bir parça içinden olduğum için diyebilirim ki, özellikle yerli üretim araçlarda şirketler için filo satışlarında hem satışta hemde satış sonrası büyük avantajlar sağlanıyor. Tabi şirketler clio, dolblo alınca halkımız bu araçları çok tutan "İYİ" araçlar zannediyor.
    Comboya gelince, amcamda 1,3 var içinde herşey mevcut, tek sıkıntı ilk kalkış, özellikle yokuş yukarı. Bu da son derece normal, çünkü dizel araçların turbosu 2000 devirin üsttünde devreye girer, ondan önce çok verim alınamaz, zaten arabanın dışına bakarsanız spor bir araba olmadığını çok seri kullanılamayacağını anlarsınız. Yani bu aracın ilk kalkışında debriyaj daha yavaş çekilmeli daha fazla gaz verilmelidir, drag yapmaya kalkarsanız araba stop edecektir.

• Arkadaşlar bu 1.3 alınmayacak kadar ağır mı? Ben işe giderken rampalı yolları kullanıyorum malüm istanbul trafiğinde kestirme olması amacıyla. Mesela Kağıthane dereden Gürsel Mah. rampa. burayı bilenler bilirler eğimi çok dik olmasa da az da sayılmaz. Yük v.s. atmak gibi bir derdim yok araca. Sadece eşim ve ben binip gideriz. Düz yolda da sık kullanılacak. okuduklarıma göre 1.3 alınmayacak kadar kötü mü? 1.3 doblodan kötü değildir sanırım. veya eski 2004 model 1.2 doblolardan.
    bügün bir bayi CP/AC/Met/Spor/siyah modeli 2008 aracı 25300 e bırakırım dedi. Tabi pek piyasasını v.s. bilmediğimden burda sormak istedim.
    ille de 1.7 almak şart mı benim için. ööle performans olsun v.s. derdim yok ama kakışta arkamdan selektör yemek istemem açıkçası.
    birinci kriterim yakıttır. ikincisi ise az arıza vermesi ve güvenlik.
    ne yapmalıyım arkadaşlarım.
  • 1.3 multijet ile 1.3cdti aynı değil ve ortak üretilmiyor. Sadece ortak geliştirildi fakat marka bazlı değişikliklikler oldukça fazla. Fiat group ve GMnin ortak kurduğu Powertrain adlı şirket tarafından geliştirildi. Ortak geliştirilmesi motorların aynı olduğu anlamına gelmez. Multijet motor ekonomik üretim sonucu kalitesi opelin cdtilarından oldukça düşüktür. Opel CDTİ ise lazerle şekilledirilmiş motor kapağı hava kanalcıklarına sahip olup aynen lazer ile şekillendirilmiş silindir gömleklerine sahiptir ayrıca klasik opel geleneği cdti motorların tümünde zincir vardır fiatta ise kayış. Ayrıca Opelin yılların birikimi turbo diesel engine sektöründe motorlarının kalitesinden ve adından söz ettirir. Opel Omegada kullanılan 2.5 TDS dizel motoru bmw opelden almıştır ve Bmw 5 serisinde 525di koduyla yıllarca kullanmıştır. Yıllardır İsuzu ile ortak çalışmalarıda cabası bu bakımdan lütfen opel ve fiat motorlarını birbirine karıştırmaktan vazgeçelim. Opel CDTİ motorları GM üretir. Fiat Group ile GM nin kısa süreli evliliğinin bitmesiyle PowerTrainde kapanmıştır.(yüksel abiye teşekkürler (:..)

yaani özetle fiatın 1.3üyle combonun 1.3ünü aynı motor diil

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.