hemide 4 motion yah elimde para var ama babam bu seferde kasa değişmeden arabayı değiştirmem diyo..ne kadermiş yaa elimde para yokken değiştircektim şimdide baba engeli çıktı başımavallaha bedavaya vercem bigün şu arabayı...
valla bende satıp ucuz sole 10 milyarlık bi araba almayı dusunuyorum ama daha onuımde 2 yıl kredi var
Merhaba arkadaşlar, Zaman zaman bu siteden aracımla ilgili forumları takip ediyordum. Bugün üye oldum ve sanırım Opel Combo Kulübü'ne girmeye hak kazandım 2006 model 1.3 CDTI City Plus spor paketli bir aracım var. Yaklaşık otuz aydır kullanıyorum ve 70.000km. yol yaptım. Bu zaman ve km. zarfında aracın olumlu olumsuz yönleriyle ilgili fazlasıyla bilgi ve tecrübe sahibi olduğum düşüncesindeyim. Araçla ilgili soracağınız her türlü soruya elimden geldiğince yanıt vermeyi isterim. Tabii, ben de ihtiyaç duyduğumda sizlerden bilgi talebinde bulunurum Selamlar...
Arkadaşlar o frenlerdeki uğultu bizim eski combo da da gelirdi sanırım disk de aşınmadan dolayı ufak yamulmalar oluyor ve kalitesiz balatadan kaynaklanıyor.. Söktürüp baktımak lazım onlara
quote:
Orjinalden alıntı: peregrine
Merhaba arkadaşlar, Zaman zaman bu siteden aracımla ilgili forumları takip ediyordum. Bugün üye oldum ve sanırım Opel Combo Kulübü'ne girmeye hak kazandım 2006 model 1.3 CDTI City Plus spor paketli bir aracım var. Yaklaşık otuz aydır kullanıyorum ve 70.000km. yol yaptım. Bu zaman ve km. zarfında aracın olumlu olumsuz yönleriyle ilgili fazlasıyla bilgi ve tecrübe sahibi olduğum düşüncesindeyim. Araçla ilgili soracağınız her türlü soruya elimden geldiğince yanıt vermeyi isterim. Tabii, ben de ihtiyaç duyduğumda sizlerden bilgi talebinde bulunurum Selamlar...
Aramıza Hoş Geldiniz Hocam..
Eklendiniz.Arabanızın resimlerini bekliyoruz
quote:
arkadaşım 1.3 yeterli oluyormu yoksa sollamalarda cansıkıcı bir durum varmı? veya kalkışlarda iyimi 1.3 ile 1.7 arasında kaldım yeterliyse bütçeyi sarsmakta istemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: __VaSsiLi__
quote:
Aramıza Hoş Geldiniz Hocam..
Eklendiniz.Arabanızın resimlerini bekliyoruz
Hoşbulduk, teşekkür ederim Aracımın fotoğraflarını tabii ki paylaşırım, standart bir city plus, ekstra bir özelliği yok
quote:
Orjinalden alıntı: hasan4646
quote:
arkadaşım 1.3 yeterli oluyormu yoksa sollamalarda cansıkıcı bir durum varmı? veya kalkışlarda iyimi 1.3 ile 1.7 arasında kaldım yeterliyse bütçeyi sarsmakta istemiyorum
1.3'ün yeterli olup olmadığı pek çok değişkene bağlı bence. Yük durumunuz, yol şartları, sizin araçtan beklentileriniz, kullanım tarzınız gibi... Eğri oturalım doğru konuşalım, "Yeşil yanınca asıldım gaza, nal toplattım!" ya da "Gitmiyor bu araba, çekmiyor, lanet olsun!" şeklinde pek çok duygusal ve gerçeği yansıtmayan yorum okudum bugüne kadar forumlarda. Ben görüşlerimi tarafsız ifade etmeye çalışacağım. Şimdi, teknik verilere bir bakalım, aracımızın motor hacmi 1248cc. (bu arada 1250cc.nin altındaki araçlar benim bildiğim 1.2 motor olarak değerlendirilir, bizimki kağıt üzerinde 1.3 olarak geçiyor, yani aslı 1.2), motoru turbo beslemeli 70hp, tork 170nm(üretildiği yıl Avrupa'da yılın motoru ödülünü aldı.), ağırlık klimasız 1250, klimayla 1280kg. Bu özelliklere sahip bir araçtan sportif özellikler beklemek, "asfalt kazımasını" istemek büyük haksızlık ve teknik olarak da imkansız bir şey olur. Kaldı ki bu sınıftaki hiçbir araç "hız" için üretilmemektedir. Temel amaç hedef kitleye optimal kalite ve konfora, binek araçların boyutlarına sahip ama çok daha hacimli araçlar sunmaktır. Combo'nun da üretim amacı budur, küçük ama verimli motora sahip, uzunluk ve genişliğiyle standart bir astradan büyük olmayan ama yüksekliği ve tasarım avantajı sayesinde binek araçlardan daha geniş bir kabin ve bagaj sunan, donanımda da binek araçlardan pek geri kalmayan, dar araçlardan sıkılıp ailesini ferah ferah gezdirmek isteyenlerin alabileceği bir araçtır. Ki bu sınıftaki araçların hepsinin üretim felsefesi budur. Peki Combo 1.3'ün motor performansı değişen şartlara göre nasıldır? Bilgim dahilinde fazla uzatmadan yanıtlamaya çalışayım. Eğer aracınız çok yüklü değilse, yani araçta iki ya da üç kişi varsa ve bagajınız dolu değilse Combo 1.3 size kesinlikle boyundan büyük bir performans sunar. En azından ben bugüne kadar ne eğimli çıkışlarda, ne sollamalarda aracımın bana bir güvensizlik yaşattığına şahit olmadım. Sollamalar gibi ekstra hıza ihtiyaç duyduğunuz anlarda mümkün olan en küçük vitese alıp gaza yüklenmeniz yeterli, binek araçları aratmayacak bir gücü hissedersiniz. Ama eğer aracınızda fazla yük varsa (Örn. beş kişi, bagaj dolu) işte o zaman küçük motor hacmi ve düşük torkun etkilerini görürsünüz. Sollamalarda temkinli, rampalarda sabırlı olmalısınız, ki ben de öyle yapıyorum. Combonun sahip olduğu 1.3 cdti motor için son düşüncem şudur, 1280kg.lık bir araç için çok yeterli olduğunu söyleyemem, ama başta belirttiğim gibi ailenizle sakin, konforlu ve güvenli yolculuklar yapmaktan öte bir amacınız yoksa bu araç fazlasıyla tatmin eder. Hele ki 45 litre yakıtla sakin bir kullanımda 950km. uzun yol, 700-750km. şehiriçi yol yapabilmenin keyfi bence ekstradan yapacağınız birkaç km. süratin vereceği keyiften daha fazladır
1.3 mü, 1.7 mi sorusuna gelince, 1.7 100hp gücü ve 240nm torku ile kesinlikle daha cazip görünüyor. Ben 1.7 cdti kullanmadım ama kağıt üzerindeki değerlerden bile performansının 1.3'ten çok daha fazla olduğu açık. Vergisi 1.3 ile aynı (her ikisi de resmiyette kamyonet ve 1900cc.nin altında olduğu için.) Üstelik yakıt tüketimleri arasında da çok ciddi bir fark yok. (100km.de yaklaşık 0,1 litre) 1.7, 1.3'ten yaklaşık 2500ytl daha pahalı, bu farka değip değmeyeceği tamamen kişiye göre... Yalnız, 1.3'te bulunan sürgülü bagaj perdesi, bagaj tabanı kauçuk kaplaması ve tam boy yedek lastik 1.7'de yok ve bunun sebebini hala anlayabilmiş değilim. Daha pahalı bir araç alacaksınız ama 1.3'teki bazı özellikler olmayacak Kararınız ister 1.3 ister 1.7 olsun, bence doğru bir karardır. Sonuçta sağlam, güvenli, geniş, tasarruflu, sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip bir araca sahip olacaksınız. Buna garanti verebilirim. Umarım kafanızdaki soru işaretinin giderilmesinde bir katkım olmuştur. Selamlar...
gerçekten aydınlatıcı ve tereddütleri giderici bir açıklama olmuş. Yorumları için arkadaşımıza teşekkür ediyorum..
yorumların için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu artık bayilerden güzel bir fiyat alabilirsem 1.3 ü tercih edecegim
quote:
yorumların için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu artık bayilerden güzel bir fiyat alabilirsem 1.3 ü tercih edecegim
Yaşadığınız yerde eğer birden fazla bayi varsa mutlaka hepsinden teklif alın, pazarlık edin ve ısrarcı olun (Hele şu anki ekonomik ortamda başarı şansınız yüksek.) Ben 2006 Nisan'ında aracın fiyatı (city plus-spor paket-klima-metalik boya) 28.000ytl iken üç ayrı bayi ile pazarlık ettim ve nihayetinde bir bayiden yaklaşık iki bin ytl indirim yaptırarak aldım. Opel'in resmi web sayfasında aynı donanımlı bir 1.3 Combo City Plus-spor paket-metalik boya aracın fiyatı yaklaşık 26.500 ytl görünüyor. Bence çok cazip bir fiyat ama yine de neden daha aşağı alınmasın
@peregrine
Hocam Teşekkürler yorum için
comboyu seviyorum almayı da düşünüyoruz ama klima standart değil ve fiyatı niraz uçuk geldi
o kadar para vermişken bi kaç milyar daha koyup 1.7 al dostum yakıt hemen hemen aynı farkedemezsin ancak performans bayagı farkediyormus ancak bundan 1.3 ün hantal oldugunu cıkarmayasın 1. vites icin bişi diemicem ancak 2. ve 3. viteslerdeki ivmelenmesi harika
yah ben babam comboyu satana kadar comboya binmem..passatın yerini tutmuyo ayrı konu ama frenler hala ötüyo şeytan diyo git brembo al kurtul
quote:
quote:
1.3 CDTI ve 1.7 DTI motorlar arasında kalan arkadaşlar...
1.3 CDTI fazla hız ve güç istemeyen ve az yaksın sorun çıkarmasın diyenler için en ideal seçenek. bildiğiniz gibi GM ve FIAT ortak yapımı ve harika bi motor seçeneği...
1.7 DTI modifiyeye açık, chip uygulaması ile güç artışı sağlanabilen bi motor. ama CDTI'a göre daha gürültülü ve ona gör biraz daha sorunlu... ISUZU yapımı bir motor...
seçim yaparken bunları göz önünde bulundurmayı unutmayın...
1.ctdi ile 1.7dti arasında kalmıyor ki millet 1.7ctdi arasında kalıyor dti motorlar tarih oldu biliyorum ben
quote:
Orjinalden alıntı: marikanwap
quote:
quote:
1.3 CDTI ve 1.7 DTI motorlar arasında kalan arkadaşlar...
1.3 CDTI fazla hız ve güç istemeyen ve az yaksın sorun çıkarmasın diyenler için en ideal seçenek. bildiğiniz gibi GM ve FIAT ortak yapımı ve harika bi motor seçeneği...
1.7 DTI modifiyeye açık, chip uygulaması ile güç artışı sağlanabilen bi motor. ama CDTI'a göre daha gürültülü ve ona gör biraz daha sorunlu... ISUZU yapımı bir motor...
seçim yaparken bunları göz önünde bulundurmayı unutmayın...
@marikanwap
Hoş Geldin seni burda görmek güzel.
quote:
Orjinalden alıntı: ne yazsam kii
1.ctdi ile 1.7dti arasında kalmıyor ki millet 1.7ctdi arasında kalıyor dti motorlar tarih oldu biliyorum ben
niye kardeş en çok dtı motor var şuan satış sitelerinde,hatta 2003-2004 kasaları revaçta..!cdtinin farkı sadece sessiz ve kalkışı biraz daha iyi o kadar,keşke comfortlarada ses izelasyonu olsaydı, motor soğukken müziği son ses dinlemek zorunda kalıyosun...
1.3 CDTI Sport kullanıcısı olarak arabamdan gerçekten çok memnun olduğumu söylemeliyim. Herkesin şahsi kararı farklıdır ama bana göre Combo sınıfının en iyisi (Kangoo / Doblo / Partner arasında) diğer arabaların hepsini kullandım hiçbir şekilde aynı konforu aynı kaliteyi aynı yol tutuşunu aynı direksiyon hassasiyetini alamadım. Evet sonuçta bu arabalar ticaret için yapılmış araçlar çok birşey beklememek gerekiyo ama Opel binek ile ticari arasındaki çizgiyi tam tutturmuş. Hem binek konforu ve dinamikliğini sunuyor hemde ticari kullanımın kolaylıklarını. İlk başlarda birçok insan bu arabaya ısınamadı çünkü doğru düzgün reklamı yapılmadı. Doblo ve Kangoo ekmek peynir gibi gittiği için hiçkimse Combo ya bakmaya tenezzül etmedi. Ama son zamanlarda bakıyorum trafikteki Combo sayısı bir hayli çoğaldı. Ve araba şuan baya tuttu. Ben iyiki Combo almışım diyorum hiçbir zaman pişman olmadım. Sizi bilmem ama benim düşüncelerim bu şekilde ... Bu arada şimdiden iyi bayramlar