Şimdi Ara

Opel Astra'ya L.P.G taktıran varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
42.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yurtsevenburak

ARKADAŞLAR UZUN ARAŞTIRMA VE KARARSIZLIKTAN SONRA BENDE ARTIK 28/05/2007 İTİBARİYLE ATİKER SIRALI TAKTIRDIM. OPEL ASTRA CLASSIC 2005 1,6 ARAÇ. İNŞALLAH HAYIRLI OLUR. AMASYA ŞİMŞEK OTOGAZA ÇOK TEŞEKKÜRLER. ZİYA VE FİKRET USTA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE TİTİZ İŞÇİLİK VE MONTAJ GERÇEKLEŞTİRDİLER. İŞLERİNE ÖZEN GÖSTERMELERİ BENİ ETKİLEDİ.
    UMARIM HİÇBİR SORUN ÇIKMADAN KULLANMAYA DEVAM EDERİM. ŞİMDİLİK BİR POBLEM YOK.

SADECE BENZİNDE AYRI BİR ŞAHLANIYORDU. BİRAZ GÜÇ KAYBI OLUŞTU GİBİ GELDİ. GÜÇ KAYBI KONUSUNDA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAK İSTERİM ARKADAŞLAR. SİZLERDE DE HİSSEDİLİR DERECEDE FARKETTİ Mİ? SANKİ GAZ PEDALINA DAHA FAZLA YÜKLENİYORUM ESKİYE GÖRE. AMA BENİM İLK İZLENİMİM GAZI FULLEMEYE GİDERKEN VE EVE DÖNERKEN. ONU DIŞINDA HERHANGİ BİR PROBLEM YOK GÖZÜKÜYOR.

GELİŞMELERİ YAKIT SARFİYATINI İLERKİ DÖNEMLERDE AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIM.

sayın BURAK karseşim eğer katalizör ışığın yanarsa bilki fakir karışımdandır. ve söndürmek üzere taktırdığın servise gidince regülatör basıncının tam olmasını sağla. servisler genelde LPG'yi az yakması için basıncı alt seviyede veya daha az seviyede ayarlarlar. buda özellikle yokuşlarda peformans düşüklüğünü belirgin bir şekilde hissettirir. Taktırdığın servise belirli bir süre sonra son ayara gideceksin o zaman biraz basıncı artırıver çekiş hızlanma çok farkeder fakat yakıt tükrtiminde de 0.5 ile 1 YKR artacaktır. yani şehir içi 13 YKR yakıyorsan 13.5 yada 14 YKR olur.
    hayırlı olsun

• quote:

ARKADAŞLAR UZUN ARAŞTIRMA VE KARARSIZLIKTAN SONRA BENDE ARTIK 28/05/2007 İTİBARİYLE ATİKER SIRALI TAKTIRDIM. OPEL ASTRA CLASSIC 2005 1,6 ARAÇ. İNŞALLAH HAYIRLI OLUR. AMASYA ŞİMŞEK OTOGAZA ÇOK TEŞEKKÜRLER. ZİYA VE FİKRET USTA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE TİTİZ İŞÇİLİK VE MONTAJ GERÇEKLEŞTİRDİLER. İŞLERİNE ÖZEN GÖSTERMELERİ BENİ ETKİLEDİ.

SADECE BENZİNDE AYRI BİR ŞAHLANIYORDU. BİRAZ GÜÇ KAYBI OLUŞTU GİBİ GELDİ. GÜÇ KAYBI KONUSUNDA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAK İSTERİM ARKADAŞLAR. SİZLERDE DE HİSSEDİLİR DERECEDE FARKETTİ Mİ? SANKİ GAZ PEDALINA DAHA FAZLA YÜKLENİYORUM ESKİYE GÖRE. AMA BENİM İLK İZLENİMİM GAZI FULLEMEYE GİDERKEN VE EVE DÖNERKEN. ONU DIŞINDA HERHANGİ BİR PROBLEM YOK GÖZÜKÜYOR.

hayırlı olsun kazasız belasız tasarruflu günlerr

• Sn. yurtsevenburak beyin arabasına montajı biz yapmıştık.. iyi günlerde kullanmanızı dilerim.. Övgüleri için ayrıca teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: sunal65

quote:

sayın BURAK karseşim eğer katalizör ışığın yanarsa bilki fakir karışımdandır. ve söndürmek üzere taktırdığın servise gidince regülatör basıncının tam olmasını sağla. servisler genelde LPG'yi az yakması için basıncı alt seviyede veya daha az seviyede ayarlarlar. buda özellikle yokuşlarda peformans düşüklüğünü belirgin bir şekilde hissettirir. Taktırdığın servise belirli bir süre sonra son ayara gideceksin o zaman biraz basıncı artırıver çekiş hızlanma çok farkeder fakat yakıt tükrtiminde de 0.5 ile 1 YKR artacaktır. yani şehir içi 13 YKR yakıyorsan 13.5 yada 14 YKR olur.
    hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şimşekOTOGAZamasya -- 1 Haziran 2007; 17:27:44 >

• rica ederim. Hak eden insanlara herzaman hakettiği övgüleri vermek gerekir diye düşünüyorum. tekrar teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

bu hafta sonu denizliye gideceğim arkadaşlar. (ilk heves ) Yakıt ve performans konusunda ayrıntılı olarak dönüşte tecrübelerimi paylaşıcağım.
  • --------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar yaklaşık on gündür lpg ile ilgili forumları inceledim ve sonunda bende neden fazla ücret ödiyeyim dedim ve atiker marka sıralı sistemi aracım opel astra 1.4 twinport'a taktırmaya karar verdim.Ancek benim sorunum bulunduğum yerde Osmaniye merkezde bayisinin bulunmayışı.Bu nedenle sistemi ya Osmaniye'nin ilçesi Kadirli'de yada yakın bir ilde Adana,Antep yada maraşta taktırmam gerekiyor.Bu bölgede saydığım illerden herhangi birinde Özellikle Adana tercihimdir Önerebileceğiniz atiker bayisi olan usta varmı. Gördüğüm kadarıyla usta bu işte çok önemli Cumartesi taktırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • Adana da Olgun Lpg var. Ben oraya taktırdım. Memnunum. Merkez Otogarın karşısında.
  • Sayın map sizinde aracınız Opel astra mıydı
    telefonla görüşmemiz mümkünmü
  • Evet 98 Opel Astra 1.6 GLS Ecotech motor.
  • bu güne kadar neden beklemişim diye insan hayıflanıyor. lpg ye geçmek isteyenlere hiç durmayın diyorum ve mümkünse atiker taktırın diyorum. süper gerçektende. neden daha fazla verip yabancıları zengin edelim.
    yaklaşık 9 gün oldu taktıralı daha önce de bahsettiğim gibi araç opel astra 1,6 2005 model. şu ana kadar yaklaşık 2155 km yol yaptım. maaşaallah diyorum hiç bir sıkıntı filan yaşamadım. buradan tekrar ŞİMŞEK OTO GAZ AMASYA bayiine teşekkür ediyorum bu arada tabiki.
    bu süre zarfında yapmış olduğum km nin %80 ini şehir dışı ve toplam aldığım lpg tutarı 250 YTL (+,-)
    yani şöyle açalım toplamda 116 civarı bir şey yaktık km ye.
    ancak sabit hız 90-100 arası ve klimayı çalıştırmadan şehirler arası km ye 100 yaktı.
    biraz süratlenip ve klimayla birlikte de yanılmıyorsam en fazla 110-120 yakacaktır yanılmıyorsam. tabi alınan gazın cinsi de önemli ben genelde aygaz tercih ettim. farklı bir gaz gerçekten. daha uzun gidiyosunuz ve performans süper ha benzinli ha gazlı hiç farketmiyor. diğerleinde az da olsa farkediyor.
    şehir içi de ortalama 130 yakıyor. kullanıma ve lpg fiyatlarına göre değişiklik gösterecektir. tabiki. ben genelde 1,47 den doldurdum bu istatistikler sırasında.

anlayacağınız ben acayip memnunum. inşallah böyle devam eder.

ARKADAŞLAR HAKLIYMIŞ İYİ VARSIN ATİKER DİYORUM.

• merhaba uzun zamandır konuya cevap yazılmamış
    bende de 2000 model otomatik 1600 motor Opel Astra var bugünlerde benzin fiyatları 3.72 yi bulunca bende lpg taktırmaya karar verdim.
    sanayide atikeri sordum 990 tl 10 taksit yapıyorlar ve 2 yıl garanti
    bazı yerlerde atikerin opele uyum sağlamadığı yazıyor opelde atiker kullananlar memnunlar mı ?
  • merhaba ,

ben de opel astraya levato veya atiker takmayı düşünüyorum.
    Atiker fiyat olarak uygun. 1000 lira 10 taksit.
    Levato 1500 lira 10 taksit.

Daha önce levato taktırmıştım, çok memnundum.

Şimdi ise kararsız kaldım. Fikir ve öneride bulanabilecek arkadaşlar var ise,
    çok memnun kalırım.
  • selam arkadaşlar bende de astra 2004 njoy var ben de kararsızım ne yapsam gidip dizel araba mı alayım yoksa lpg mi taktırayım tanıdığım çeşitli ustalar tantarini dediler fakat sanırım fiyatı baya var tam bilmemekle beraber aslında çok kullanan biri de değilim o yüzden çok para vermek te istemiyorum artık hayırlısı buralardan fikir edinip yapacaz bi şeyler çok arttı ya fiyatlar aslında arabalarımız az yakıyor ama şu fiyatlar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hendeklim

selam arkadaşlar bende de astra 2004 njoy var ben de kararsızım ne yapsam gidip dizel araba mı alayım yoksa lpg mi taktırayım tanıdığım çeşitli ustalar tantarini dediler fakat sanırım fiyatı baya var tam bilmemekle beraber aslında çok kullanan biri de değilim o yüzden çok para vermek te istemiyorum artık hayırlısı buralardan fikir edinip yapacaz bi şeyler çok arttı ya fiyatlar aslında arabalarımız az yakıyor ama şu fiyatlar ...

aracını satarsan zarar edersin niye satıp dizel arac bakacaksın gayet güzel araban var taktır lpg ni iyi bir ustaya bak keyfine bence.
  • bende tartarini vardı 2001 otomatik 1.6, hiç bir sorun çıkmamıştı
  • şu sıralar araba arıyorum aklımda opel astra var ama benzın masraflarınıda dusunuyorum cok uzun yol yapmam genelde hafta sonu ve yaz tatillerinde kullanırım aracımı senede 10.000 km gececegımı sanmıyorum genede LPG tavsıye edermısınız saygılar
  • senede 5.000 de ypsanız tavsiye ederiz çünkü 180 tl ye depo doldurup 500 km yol gitmek çok acı oluyor inanın.50 tl ye 230 km yol gitmek heyecan verici olsa gerek.bunlar maximum tüketim rakamlarıdır tabi siz sakin kullanırsanız iyi bir montajla 50 tl ye 320 km yol gidersiniz.bence hiç düşünmeyin lpg ye terfi edin sonra çok canınız yakar aracınıza binmeye korkarsınız
  • ben 3.ayıma girdim atiker otomatik 1.6 astra ile arabam 2000 model 131.000 km de idi taktırdığımda şu an 134000 hiç sıkıntı yok iyi montaj yapacağınıza inandığınız ustaya atiker taktırabilirsiniz inanmadığınız ustaya ampul bile taktırmayın zaten sözün özü 3 aydır 3000 km dir atiker kullanıyorum sıkıntı yaşamadım arkadaslar 100 km de 12 lt lpg yakıyorum bu aralar ayda 20 tl de benzin alıyorum genelde gittiğim mesafe günlük 10 km hafta sonları fazla yaparım hesabını siz yapın
  • Nasıl hangı aracla 50 tl ye 320 km yapmayı dusunuyorsun acaba cok merak edıyorum?lımıtlerı zorlamıs olursun hem motorun bu sekılde randıman saglayarak bu sevıyeyı tutması zor olabılır...lıtre fıyatı bugun 2.10 tl ızmıtte nasıl olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

senede 5.000 de ypsanız tavsiye ederiz çünkü 180 tl ye depo doldurup 500 km yol gitmek çok acı oluyor inanın.50 tl ye 230 km yol gitmek heyecan verici olsa gerek.bunlar maximum tüketim rakamlarıdır tabi siz sakin kullanırsanız iyi bir montajla 50 tl ye 320 km yol gidersiniz.bence hiç düşünmeyin lpg ye terfi edin sonra çok canınız yakar aracınıza binmeye korkarsınız

Ben Zafira 2.0 Turbo OPC 192 hp lik aracımla bır depo gaz ile yaklasık 350 km yapıyorum fakat aracın seyır durumu devamlı kontorlumde sehır ıcı rakamı bu tabı...ama dedıgın gıbı zor 75 liraya falan doluyor gunduz.tabı gece gunes olmadıgında bu tutar artabılıyor.ama ortalam km 350 gıbı...
    Aracım turbo ve performans aracı olmasına ragmen lpgden gayet ıyı sonuc alıyorum.araca asırı gaz basımında lpg den benzıne gecıyor karsılamıyor fakat gayet guzel...4uncu vıteste 190 gordum arac lpg de bence gayet ıyı...ama opel gıbı devamlı sorun cıkaran bır araca lpg gayet ıyı oluyor bence....

• selamlar, ben 2003 opel astra otomatik almayı düşünüyorum... hangi marka lpg tüpü taktırsam iyidir... yani uyumludur... lütfen cevap... saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.