Şimdi Ara

Opel Astra Classic 3 HB - Lpg Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
18.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opel Astra Classic 3 1.4 HB araç aldım arkadaşlar. 2011 14 binde. Ecotec motor. Bakımını yapmaya götürdüğüm Opel Gedizlerde danışmana tüp takabilir miyim araca diye sordum. O da "Araç sıfır alınırken lpg uyumlu şekilde çıkartılmadığı için taktıramazsınız dedi. Taktırırsanız vuruntu yapar motoru elinize alırsınız dedi."
    Önceki aracıma lpg taktırdığım yeri aradım. Takılır hocam dediler.

    Astra Classıc 3 1.4 aracına lpg taktıran var mı?

    Bir de lpg taktırınca garantinin bozulmaması için ne yapabilirim?

    İstanbul'da en iyi nerede taktırabilirim ??



  • Keşke serviste alırken direk taktırsaydınız. Serviste taktırınca garantiye birşey olmuyor diye biliyorum.
  • 2. El aldım 2011 model. Yine serviste takılabiliyor mu?
  • Motor kodunuz ne? A14XER mi? (Ruhsatta yazar)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

    Motor kodunuz ne? A14XER mi? (Ruhsatta yazar)

    Z14XEP... BU MOTOR NO KISMINDA YAZIYOR.
  • Yok mu bilen ????
  • ?????????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevap veren yok muuuuu?????????
  • Hay Allah'ım kimse opeline lpg taktırmadı mı yaaa ????





  • aracım 1.6 easytronik 2011 model 320 km de lpg taktırdım, sıkıntım yok.Arabayı almadan önce bir arkadaşım da sıfır 1.6 easytronik alıp tüp taktırmıştı onun arabası 18000 oldu yaklaşık 3000 civarı taktırmıştı tüpü , tüple 15000 km oldu hala sıkıntısı yok.Biraz motor atmosferik olduğunda ve arkadaş taktırdığından bende gözü kapalı taktırdım hemde 320 km de benimde yaklaşık 1000 km oldu bir sıkıntım yok. geçen arkadan bir ford mondeo sıkıştırdı. dip gaz ve spor moduyla yokuş aşağı 200 ü gördüm ama daha araba 1500 de olduğundan fazlada zorlamadım.1.4 motor için ne olur bilemem ama 1.6 motor gayette güzel gidiyor.Atmosferik motorlarda sıkntı olacağını düşünmüşorum.arkadaşım araç garantiden çıktığından dışarıda yaptırıyor bakımını servis 350 alırken . dışarıda 150 lira birde lpg nin verdiği tasarruffu sayarsan , bir sorun açacağını düşünmüyorum ama açsa bile sen paranı burdan çıkartırsın diye düşünüyorum.




  • Z motorlara başarılı montajlar yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. En önemlisi manifold yapısını iyi bilip, ona göre montaj yapılması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filintax

    aracım 1.6 easytronik 2011 model 320 km de lpg taktırdım, sıkıntım yok.Arabayı almadan önce bir arkadaşım da sıfır 1.6 easytronik alıp tüp taktırmıştı onun arabası 18000 oldu yaklaşık 3000 civarı taktırmıştı tüpü , tüple 15000 km oldu hala sıkıntısı yok.Biraz motor atmosferik olduğunda ve arkadaş taktırdığından bende gözü kapalı taktırdım hemde 320 km de benimde yaklaşık 1000 km oldu bir sıkıntım yok. geçen arkadan bir ford mondeo sıkıştırdı. dip gaz ve spor moduyla yokuş aşağı 200 ü gördüm ama daha araba 1500 de olduğundan fazlada zorlamadım.1.4 motor için ne olur bilemem ama 1.6 motor gayette güzel gidiyor.Atmosferik motorlarda sıkntı olacağını düşünmüşorum.arkadaşım araç garantiden çıktığından dışarıda yaptırıyor bakımını servis 350 alırken . dışarıda 150 lira birde lpg nin verdiği tasarruffu sayarsan , bir sorun açacağını düşünmüyorum ama açsa bile sen paranı burdan çıkartırsın diye düşünüyorum.

    Teşekkür ederim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

    Z motorlara başarılı montajlar yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. En önemlisi manifold yapısını iyi bilip, ona göre montaj yapılması.

    Onu nasıl anlayacağız?
  • rica ederim.
  • Araca lpg bağlattım çekişi gayet iyi
  • merhaba arkadaslar,
    2010 model 1,6 astra cl 3 konfort lpg li aracım var.
    1500 km de lpg landrenzo garantili olandan taktırdım.
    aracımla 30000 km servis bakımına kadar 35 lt gazla şehir içi 320km şehirler arası 350-360km menzilli olarak kullandım ve benzim tüketimim de gayet düşüktü. 30bin bakımından sonra anlayamadığım bir nedenle benzin tüketimim arttı ya da şöyle diyim benzin kadranım araç lpg ile çalışırken sanki benzin tüketiyormuş gibi düşmeye başladı. daha önceden böyle değildi. ve 35 lt lpg ile ş.içi 400 km ş .arası 500 km menzilim var şu an. servise benzin kadranın lpg kullanımı esnasında düşmesi durumunu sorduğumda astraların böyle yapabildiği veya da benzin deposunun hava yapabilmiş olabileceğini söylediler. şimdi benzin depomu fulledim tüketimimi ölçicem.

    lpg li astrası olup böyle bir durumla karşılaşan var mı? ayrıca lpg li kullanan arkadsların benzin ve lpg tüketim değerlerini ve menzillerini paylaşabilirler mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gfms

    merhaba arkadaslar,
    2010 model 1,6 astra cl 3 konfort lpg li aracım var.
    1500 km de lpg landrenzo garantili olandan taktırdım.
    aracımla 30000 km servis bakımına kadar 35 lt gazla şehir içi 320km şehirler arası 350-360km menzilli olarak kullandım ve benzim tüketimim de gayet düşüktü. 30bin bakımından sonra anlayamadığım bir nedenle benzin tüketimim arttı ya da şöyle diyim benzin kadranım araç lpg ile çalışırken sanki benzin tüketiyormuş gibi düşmeye başladı. daha önceden böyle değildi. ve 35 lt lpg ile ş.içi 400 km ş .arası 500 km menzilim var şu an. servise benzin kadranın lpg kullanımı esnasında düşmesi durumunu sorduğumda astraların böyle yapabildiği veya da benzin deposunun hava yapabilmiş olabileceğini söylediler. şimdi benzin depomu fulledim tüketimimi ölçicem.

    lpg li astrası olup böyle bir durumla karşılaşan var mı? ayrıca lpg li kullanan arkadsların benzin ve lpg tüketim değerlerini ve menzillerini paylaşabilirler mi?



    benm araç da 2011 classic 3 hb 1.4 lpg taktırdım benzin ibresi de giderken düşüyor. bu normalmiş.




  • arkadaslar geçen hafta yukarıda bahsettiğim lpgli aracımla ankara-bursa arasında hiç durmaksamadan yol yaptım. benzin depomu fulledim kapak altına gelene dek, gazı fulledim, bursaya geldiğimde tekrar yine benzini fullediğimde 8 lt benzin aldığını gördüm, bence benim arabanın başka bi sıkıntısı var bursa ankara arası yol yapınca daha netleşti. bursa neskarla telle görüştüğümde arabaya subapların ıslak kalması için zaman zaman benzin atabileceğinden bahsetti lpg programında böyle bir şey varmış zannedersem. neskara göstericem arabamı muhtemelen benzin kadranın düşmesi de normal bir sonuç yani içinde benzin varken yola bağlı olarak düşme gibi bir durum yok gibi şu an...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gfms

    arkadaslar geçen hafta yukarıda bahsettiğim lpgli aracımla ankara-bursa arasında hiç durmaksamadan yol yaptım. benzin depomu fulledim kapak altına gelene dek, gazı fulledim, bursaya geldiğimde tekrar yine benzini fullediğimde 8 lt benzin aldığını gördüm, bence benim arabanın başka bi sıkıntısı var bursa ankara arası yol yapınca daha netleşti. bursa neskarla telle görüştüğümde arabaya subapların ıslak kalması için zaman zaman benzin atabileceğinden bahsetti lpg programında böyle bir şey varmış zannedersem. neskara göstericem arabamı muhtemelen benzin kadranın düşmesi de normal bir sonuç yani içinde benzin varken yola bağlı olarak düşme gibi bir durum yok gibi şu an...

    benim araçta da benzin ibresi düşüyor ama bilmiyorum benzin de gidiyor mu? Onun için en iyisi depoyu fullemek galiba. o da nerden baksan 200 lira tutar




  • arkadaslar tam 6000km kullandıktan sonra benim lpg enjektörlerinden birinin motora benzin püskürttüğünü öğrendim ve sorun düzeldi. aracım eski haline döndü. bu durumun nedeni ise benim lpg enjektörlerinden birinin soketi bakım esnasında veya hernasılsa çekilip takılmış tekrar takıldığında lpg beynine tanıtmak gerekiyormuş yoksa enjektör kendini kilitleyip benzin püskürtüyormuş herkes benzin le lpg tükewtmez diyor zaten bundan dolayı 6000 km gittim ama bal gibi de gidiyor . arabam benzin yakıyor diye kullandığım sırada motor benzinle gidiyomus gibi seri gidiyordu( ki zaten benzin tüketiyormuş) ancak bu enjektör durumu düzeldikten sonra eskisi gibi lpg kullanımını hissettim.

    benden size tavsiye,
    aracınızın benzin kadranı lpg de kullanıyorken düşüyorsa
    eğer deneyebiliyorsanız uzun yolda deneyin bunu benzin deposunu kapak altında benzin görününe kadar doldurun ve 300-400 km gidip tekrar doldurun benzin deposunu eğer ki tüketim varsa bi kontrol ettirmek gerek( ben bu şekilde 400 km yaptım araba hep lpg de gittiği halde 9 lt benzin yemiş)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.