Şimdi Ara

Opel Astra 2012 Easytronic Sedan Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model 1.6 115 bg Astra Clasic Sedan Easytronic benzinli araç sahibiyim. Aracımı 0 km olarak satın aldım. Aracımla sürekli şehir içi yol yapıyorum. Ve 14000 km' ye geldi. Son sıfırladığımda aracımla 7,5 lt/100 km tüketim yapmışım. Aracı ilk aldığımda 10,5 lt /100 km leri görmüştüm. Aracımın yakıt sarfiyatı gittikçe motor açıldıkça düşüyor. Size sorum 7,5 lt/100 km nasıl bir tüketimdir? Aracımın motor açılmasından dolayı yakıt tüketimi daha da düşer mi?

Saygılar...

• Aracı daha önce kullanmış biri, veya bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız yok mu?
  • son tüketim 7.4 lt/100km...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enico -- 28 Mart 2013; 12:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enico

son tüketim 7.4 lt/100km...

normal.biraz daha düşebilir ama bu birazda kullanıcıya bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

quote:

son tüketim 7.4 lt/100km...

normal.biraz daha düşebilir ama bu birazda kullanıcıya bağlı.

teşekkürler, daha ilerleyen zamanlarda son yakıt tüketimi verilerini bu başlıktan paylaşacağım...
  • araba alıyorsan yakıt düşünmeyecen önce binecen sonra güzel bir mekan bulacan ohhhh gezecen tozacan nedir bu tasarruf olayı o zaman bin otobüse :))))

yada git
    https://www.istanbulunfirsati.com/firsat-etiler-los-angelesta-kusum-aydinin-sahne-performansi-ile-limitsiz-yerli-ve-yabanci-icecek-bonus-kartlara-3-taksit-99-tl-1513.aspx

https://www.istanbulunfirsati.com/firsat-nispet-alaturkada-aldo-ile-muzik-keyfi,2-adet-ickili-yemek-menusu-bonus-kartlara-3-taksit-65-tl-1530.aspx

yiyin için gezin kardeş ya nedir bu tasaaruf olayı aman hayat sana güzel olsun oooo

hamam sauna gidecen misss

https://www.istanbulunfirsati.com/firsat-turvan-otel-de-turk-hamami-sauna-jakuzi-kese-kopuk-keyfi-bonus-kartlara-3-taksit-sadece-49-tl-1422.aspx

ya bir de bu sitede marmaray die bir yer gördüm süper be araba var benzin düşünme gez toz amannnn uf .... ne anlatıyorum ben :))))

• soy adımla alay edilmesin lütfen :) hahahhahaha kayıt tan gelio bi kere tamammı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcu kaydi

araba alıyorsan yakıt düşünmeyecen önce binecen sonra güzel bir mekan bulacan ohhhh gezecen tozacan nedir bu tasarruf olayı o zaman bin otobüse :))))

yada git
    https://www.istanbulunfirsati.com/firsat-etiler-los-angelesta-kusum-aydinin-sahne-performansi-ile-limitsiz-yerli-ve-yabanci-icecek-bonus-kartlara-3-taksit-99-tl-1513.aspx

https://www.istanbulunfirsati.com/firsat-nispet-alaturkada-aldo-ile-muzik-keyfi,2-adet-ickili-yemek-menusu-bonus-kartlara-3-taksit-65-tl-1530.aspx

yiyin için gezin kardeş ya nedir bu tasaaruf olayı aman hayat sana güzel olsun oooo

hamam sauna gidecen misss

https://www.istanbulunfirsati.com/firsat-turvan-otel-de-turk-hamami-sauna-jakuzi-kese-kopuk-keyfi-bonus-kartlara-3-taksit-sadece-49-tl-1422.aspx

ya bir de bu sitede marmaray die bir yer gördüm süper be araba var benzin düşünme gez toz amannnn uf .... ne anlatıyorum ben :))))

evet haklınısınız aslında.bende öyle düşünüyorum ama bennzini 5 lira olduğu bu ülkede bunları düşünmek zorundayız.dünyanın en pahalı benzini sonuçta.

tabi buda tüm kullanıcıların cebini yakıyo buda çok acı bi durum.

• Ortalama hizinizida yazarmisinz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Ortalama hizinizida yazarmisinz

ortalama hıza nasıl bakıcam bulamadım, nasıl bakacagımı soylersenız , tarif ederseniz sonucu bildirebilirim...
  • bc tuşuna bastıgınızda görürsünüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli araç olmasına rağmen gayet iyi, benim araç Astra H 2011 1,3 otomatik ama kışın yakıt tüketimi 7,5LT/100KM bulurken yazın ise 6LT/100KM buluyor.
    Bir kırmızı ışıkta fark ettim ki, ilk 10-15 dakika içinde anlık tüketimde 1,5LT/100KM yazarken sürekli olarak bu değer düşüyor ve en son motor ısındığında ise 0,4LT/100KM ye iniyor bu arada tabiki hiç gitmesende ortalama tüketimi yükseltiyor. Tabi benim gözlemlerim ile böyle :D
    Ha bide Artık motorun bence yeterince açılmış benim motor ustalarında duyduğum kadarı ile max. 15000 km de motor artık açılmış oluyormuş. Bundan sonra yağ, filitre gibi şeyler artık önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko44 -- 1 Nisan 2013; 9:48:54 >
  • quote:

bc tuşuna bastıgınızda görürsünüz

bugun araca bındıgımde bakıcam , sizi bilgilendiricem teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko44

Benzinli araç olmasına rağmen gayet iyi, benim araç Astra H 2011 1,3 otomatik ama kışın yakıt tüketimi 7,5LT/100KM bulurken yazın ise 6LT/100KM buluyor.
    Bir kırmızı ışıkta fark ettim ki, ilk 10-15 dakika içinde anlık tüketimde 1,5LT/100KM yazarken sürekli olarak bu değer düşüyor ve en son motor ısındığında ise 0,4LT/100KM ye iniyor bu arada tabiki hiç gitmesende ortalama tüketimi yükseltiyor. Tabi benim gözlemlerim ile böyle :D
    Ha bide Artık motorun bence yeterince açılmış benim motor ustalarında duyduğum kadarı ile max. 15000 km de motor artık açılmış oluyormuş. Bundan sonra yağ, filitre gibi şeyler artık önemli.

sizin aracınız benzinli mi dizel mi acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eko44

Benzinli araç olmasına rağmen gayet iyi, benim araç Astra H 2011 1,3 otomatik ama kışın yakıt tüketimi 7,5LT/100KM bulurken yazın ise 6LT/100KM buluyor.

sizin aracınız benzinli mi dizel mi acaba?

Dizel benim araç. Ama bu standartlar sanırım benzinlide de öyledir diye tahmin ediyorum. Yani benim hiç benzinli arabam olmadı ama otomatik jikle sistemi onda da aynıdır diye düşünüyorum. Bak mesela Ford Mondeo vardı bir akrabamızda onunki benzinli 1.6 motordu ortalamasında 10LT filan yazıyordu. Yani senin araç bence baya ekonomik. Zaten katalog test verilerine göre bakarsan mesela orada şehir içi 7 Litre yazdığını var sayalım. Ona sen 8 veya 7.5 litre olarak bakacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko44 -- 2 Nisan 2013; 9:17:13 >

• Geçen sene tatile gitmeden forum sitelerinden Opel astra h 1,3 Dizel Easytronic'ler uzun yolda ne yakıyor die baktım. Adamın birisi 4.4LT/100KM yazmıştı. Yuh dedim. Neyse yola çıktık araba 95 km hız ile 6. vites de 4.4 litreyi gördü. Aradan 3-4 saat geçtikten sonra klimayı bir açtım, yavrum gösterge yarım saat sonra 5,6LT/100KM demeye başladı. Klimasızda olmuyor ki :D. Şartları çok iyi bilmek lazım. Hatta inanın bana batı kara deniz bölgesinde araç daha az yakar peki neden. Çünkü saf oksijen oranı yüksek. Araştırın görün. Havası kirli şehirlerde araç çok yakar. Araştırın bakın
  • quote:

quote:

ortalama hıza nasıl bakıcam bulamadım, nasıl bakacagımı soylersenız , tarif ederseniz sonucu bildirebilirim...

Ortalama hızıma yeni bakabildim. 1090 km lık menzıldekı ortalamam 7.4 lt/100 km ve ortalama hızım 32.7 km/saat
  • quote:

quote:

quote:

Ortalama hızıma yeni bakabildim. 1090 km lık menzıldekı ortalamam 7.4 lt/100 km ve ortalama hızım 32.7 km/saat

sakin bir güzergahınız var demekki
    ancak yinede güzel bir tüketim değeri.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sakin bir güzergahınız var demekki
    ancak yinede güzel bir tüketim değeri.

teşekkürler bugun araç yakıt tüketim değerleini sıfırladım. yaklaşık 2 tam depo benzin daha tükettikten sonra yeni değerleri burada paylaşacağım, ilginize teşekkürler.

Not: Aracı İzmir'de kullanıyorum.

• takip ediyor olacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.