Şimdi Ara

İlk Çalıştırmada/Sürüşte Hararet ve Ses - Opel Astra 1.4 Classic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel Astra 1.4 Classic 2005 model sedan aracım var. 255000 km'de. LPG ve benzinli.

Araçta şöyle bi sıkıntı var. Mesela bu sabah yaşadığımı anlatayım. Sabah ilk çalıştırmada hararet göstergesi en dipte. İşe giderken 2-3 km civarı sürüşte hararet en dipte, sonra başladı yükselmeye. Yükseliyor yükseliyor, 90'ı geçiyor. 110'a doğru geliyor. O sırada fan açıyor anladığım kadarıyla. Motordan bir yandan değişik bi ses geldi. Zincir sesine benzer bi tıkırtı. Sarı motor ışığı yandı. Araç çekişten düştü, gaz yemiyor. Korkudan çektim aracı kenara, stop etti. Biraz bekledim, tekrar çalıştırdım. Yine ses vardı doğru hatırlıyorsam. Kendim stop ettim bekledim. Tekrar çalıştırdım, ses kesildi ve hararet göstergesi düşmeye başladı. Park yerine geldim aracı bıraktım. Akşam iş çıkışı su deposunu kontrol ettiğimde su eksilmişti, sabah su vardı ama depoda.

Cumartesi günü su eksiltme sıkıntısından dolayı sanayiye gitmiştim. Usta baktı termostat açmıyor dedi, termostatı değiştirdi. Pazar yani dün 30-35 km civarı yol yaptım. Sıkıntı yoktu. Bu sabah depoyu kontrol ettiğimde de su duruyordu dediğim gibi. Ama işe giderken yukarıdaki sıkıntıyı yaşadım, daha önce de olmuştu.

Neyden kaynaklanıyor olabilir acaba, var mıdır anlayan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 21 Ağustos 2023; 20:2:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• devirdaim sorunu olabilir.

• disparity kullanıcısına yanıt
    Yarın akşam iş çıkışı sanayiye gideceğim. Devirdaim pompasına vs baktırayım.

Soğutma suyu sistemde dönmüyor mu yoksa geç mi dönmeye başlıyor nedir anlamadım. Dediğim gibi hararet göstergesi dipte kalıyor 2-3 km kadar şehir içinde ve sonra yükselmeye başlıyor. 100-110'a son seviyelere doğru gelirken motordan ses gelmeye ve araç güçten düşmeye başlıyor. Bir süre sonra hararet düşüyor 80-90 arasına ve tıkırtılı ses kesiliyor.

Böyle yaptığı zamanlarda da depodaki suyun eksilmiş olduğunu görüyorum.

Conta yakacağım, daha büyük masrafa yol açacağım diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 21 Ağustos 2023; 21:48:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devirdaim dağılmış sanırım hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.