Şimdi Ara

Onna ga kaidan wo agaru toki - When a Woman Ascends the Stairs (1960) | Mikio Naruse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Onna ga kaidan wo agaru toki - Basamaklarda Bir Kadın (1960) - Mikio Naruse - Japonya
     Onna ga kaidan wo agaru toki - When a Woman Ascends the Stairs (1960) | Mikio Naruse

Mama diye çağırılan orta yaşlı kadın (Keiko), onlarca barın bulunduğu Tokyo'daki barlardan birinde müşterileri memnun etmek için çalışmaktadır (bir nevi Geyşalık diyebiliriz), barda çalışan diğer kadınlara göre daha kıdemli olduğunu söyleyebiliriz ve duruşuyla, tavrıyla çevredekiler tarafından saygı duyulan biridir. Onunla aynı barda çalışmış olan başka bir kadın kendine bir bar açmış ve o barın çoğu müşterisini de almıştır. Kısacası Mama'nın çalıştığı barda işler pek iyiye gitmemektedir. Maddi anlamda erimek istemeyen Mama iş hayatında daha güçlü bir kadın olmanın yollarını aramaktadır. Bu sırada müşterilerinden birine de âşık olmuştur fakat yaşadığı hayat şekli onun evlenmesine izin verir cinsten değildir. Kadının hayatındaki iniş-çıkışları yedire yedire anlatan, harika bir film.

Özellikle II. Dünya Savaş'ından sonra her anlamda dönüşen Japonya, bu film aracılığıyla gizli bir şekilde gösterilmekte. Ve bu da güçlü karakteri olan, taviz vermeyen bir kadın üzerinden anlatılmış. Baş roldeki kadın başta olmak üzere oyunculukları çok beğendim. İnsanî duyguları, insanların birbirleriyle olan ilişkileri, samimiyetsizlikleri, gerçekleri en iyi anlatan filmlerden biri. Kesinlikle izlenmeli, yönetmen çok başarılı bana göre.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ya hocam öneriyorsun güzel güzel filmleri insanın ders çalışası gelmiyor film köşede durunca.Vizelerden çakarsam sorumlusu sensin.
  • O zaman biraz sabret vizelerden sonra izle hacı bak mesuliyet kabul etmem Sonra finallerde çok anarsın beni Bu arada güzel film, ama durağanlığı seviyorsan daha çok seversin filmi.
  • Aslında durağanlığı daha çok seviyorum.Yavaş ilerleyince,durağan olunca ve bir de siyah beyaz olursa içim acayip huzur doluyor.Daha önerdiklerinden sevmediğim çıkmadı bakalım bu nasıl çıkacak.Reha erdem,Zeki demirkubuz,Nuri bilge filmleri bir bitsin bakarım buna da
  • Durağanlık bir filmde en sevdiğim özelliklerden biri ama durağan olup da içi dolu olmayan filmler de olmuyor değil. Neyse ki bu filmin içi epey doluydu izlersin artık bir ara. Türk yönetmenleri ben de tamamlayacağım da artık ne ara tamamlarım kim bilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.