Şimdi Ara

Onkyo Anfiler arasında Ses Transferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde 2 adet onkyo cihaz var. Birisi onkyo tx-nr5008, diğeri ise onkyo tx-8050. Cihazlar çalışıyor sorunsuz şu an için sıkıntı yok.
    Sormak istediğim konu şu arkadaşlar;
    TX-NR5008 cihazın VCR/DVR kısmına APPLE TV (HDMI olarak) takdım. Ses ve görüntüyü tv den alabiliyorum. Sorunsuz çalışıyor.
    Amacım kısaca şu;
    TX-NR5008 cihazın VCR/DVR kısmına takdığım APPLE TV’ nin aynı zamanda sadece sesini TX-8050 üzerinden alabilirmiyim. Alabilirsem bunu kabloları nereye bağlayarak yapabilirim ve uzaktan kumanda üzerinde herhangi bir ayar yapabiliyormuyum.
    Şimdiden teşekkür ederim.



  • Öncelikle hangi apple tv'ye sahipsiniz? 3.nesilde optik çıkış varken, 4.nesilde sadece hdmi çıkış var.

    Eğer apple tv 3.nesil ise ve optik çıkışı varsa bir tane optik kablo alıp direkt tx-8050'ye bağlayabilirsiniz. Sonra da apple tv'den ses çıkışını optik çıkış olarak seçersiniz. Bu şekilde apple tv hdmi'dan sadece görüntü iletir. Optik ile de sesi diğer stereo amfiye iletir.

    Eğer apple tv 4.nesil ise sesi mecburen hdmi ile onkyo 5008'e iletmeniz gerekecek. Fakat AVR'niz maalesef dijital bağlantı yapılan cihazların sesini Zone 2'ye aktaramıyor. Bu durumda maalesef bir çözüm öneremiyorum. Altta manuelden ilgili kısmın açıklamsını görebilirsiniz.

    Only analog input sources are output by the ZONE 2/3 PRE OUT and FRONT WIDE/ZONE 2 L/R, SURR BACK/ZONE 3 L/R terminals. Digital input sources are not output.

    AVR'nin manueli aşağıdaki linkte
    http://www.eu.onkyo.com/downloads/1/1/6/9/2/21913391_a7b30ba65b.pdf


    Ama AVR dijital kaynakların sesini de Zone 2'ye aktarabilseydi şu şekilde bir bağlantı yapabilirdiniz. AVR'nin zone 2 pre out çıkışından bir tane rca-rca kablo ile 8050'nin phono girişi hariç herhangi bir girişine bağlantı yapabilirdi.


    umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.