Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Sorum şöyle, şimdi ben daha önce eşi benzeri olmayan bir websitesi buldum diyelim, yani tamamen kendi fikrim ve henuz hayata geçirmedim bunu, ancak fikrimin çalınmasından, kopyalanmasından endişeliyim. Yani ben bu websitesini yayına soktuktan sonra benzerlerinin olmasını istemiyorum bunu nasıl sağlayabilirim? Bu fikrin patentini vs. mi almam lazım? Mümkün mü böyle birşey? Bilgilendirirseniz sevinirim...
eğer ilk isen, çevrene fazla yayma ve siteyi açtığında kazanacaklarını gör. çalınması durumu olsa da eğer tutunursan sahteler asıllarını yüceltir:) pek dikkate alınmaz aslında ama copyright satırı yazmalısın. notere gidilebilir mi diye kunuşulmuştu zamanında böyle birşey için de pek birşey çıkmadı ama illa tescil ettircem diyorsan notere istersen uğra. ama fazla da yapabilecek şey şu an aklıma gelmiyor.
bir de şu var, hostingini fln sağlam bir yerden alman gerekir.
Hmm cevap için teşekkür ederim, noterden ziyade patent enstitusune gitmeyi dusundum ancak ülkemizde direk fikire patent verilmiyor sanırım. Sanayileştirilebilecek şeylere veriliyormuş, işin yoksa sanayileştir web sitesini
eğer bu iş için firma olma olasılığın varsa, bence bu artı puan olabilir senin için.
Evet firma olma olasılığı var iyice araştırmam lazım bu konuyu, teşekkürler yardım için...
firma olup da turkticaret gibi veya gittigidiyor gibi sorumsuz olursan sonun belli yalnız, söylemeden edemeyeceğim:) işini doğru yaparsan tutunursun. kolay gelsin arkadaşım, başarılar.
Teşekkür ederim, benimde aklıma bu konuda hep gittigidiyor örneği geldi zaten, şu anda bir sürü açık arttırma sitesi var hepsi gittigidiyor'dan sonra açıldı, ancak bu firma hiçbir şekilde bunu engelleyemedi benide korkutan bu oldu aslında. (Gerçi gittigidiyor bu konuda ilk sayılabilecek bir site değil tamamen ebay'in turkcesi konumunda yayına girdi.)
gittigidiyor un şanslı tarafı o:) nevaria aslında daha iyi bir merkez satıcılar için, daha az masraflı ama gg oturttu sistemi bir kere, şu an da tekel durumunda sayılabilir.. ama dikkat ettiğim birşey var, o da nevaria ile gg nin yardım sayfaları neredeyse kelimesi kelimesine aynı, bu da bence bir hata:)
2 sitede lisanslı aslında benzerlik konusunda birbirleri ustunde hak iddia edebilirler ama memnunlar sanırım böyle :)
@Murdoch, yaptıklarınızı veya fikirlerinizin patentini alabilirsiniz, bunun için firma veya sanayi işlemleri olmasına gerek yoq.
Saygılar.:)
quote:
Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®
@Murdoch, yaptıklarınızı veya fikirlerinizin patentini alabilirsiniz, bunun için firma veya sanayi işlemleri olmasına gerek yoq.
Saygılar.:)
Valla çok sevinirim eğer dediğiniz gibiyse, patent almanın maliyeti hakkında bir fikriniz varmı?
şu anda herhangi bir bilgim yok ama bu işlerle ilgilenen birisini arayabilirim, bilgi alınca buraya yazarım, en geç yarına kadar bilgi veririm,
Saygılar.
Çok teşekkür ederim, cevabınızı bekliyorum. Saygılar...
ortalama bir milyara yakın ücrete patent alırsın. içeriğin özgün olur ama düşündüğün kadar yararlı olmaz. örnek veriyorum şimdi google gidip arama motur patentini alsa diğer arama motorları kapanacakmı? yada henüz alınmamış bir patent o gün araştırdım daha hosting kavramı patentlenmemiş. 1 milyara alıp buraya gelip ben hosting kavramını patentledim hadi başka iş bulun desem ne yaparsınız bana
Şaka bir yana düşünceyi patentleyemezsin sadece eğer iyi reklam yaparsan biraz işine yarar bire bir kopyasını yapamazlar ama benzerini yapabilirler.
Saygılarımla,
bence de pek etkili olmaz ama birerbir çalamazlar .
gittigidiyorla ne alakası var anlayamadım şimdi gittigidiyor da ebay gibi dünya devlerinden dan almadımı fikri.. sanalmağaza patenti diye bir patent yok zaten... eğer youtube derseniz başka yada milliondollarhomepagegibi siteler bunun önüne geçemezsiniz
eğer sitemin içeriği çalınmasın scriptim nullenmasın dersen encorde edebilirsin.. bunuda belirli ücretler karşılığında yapılıyor yada lisanslı program alıp kendi yapabilirsin
Teşekkür ederim cevaplar için, patent olayını Türk Patent Enstitusu'ne gidip araştırmaya karar verdim, eğer patent alınca benim sistemimin aynısını tamamen farklı bir arayuz ile yayına sokabileceklerse patent alma olayından vazgeçicem. Ama kesinlikle patenti aldıktan sonra aynı sistem bir websitenin yayına girmesi hukuki yollarla engellenir derlerse hemen patent için başvuruda buluncam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme