|
Bildirim
|
Dört yıl evvel birlikte masa başında matematik formüllerinin nasıl çıkarıldığını bulmaya çalıştığımız çok zeki bir arkadaşım vardı. Yemez içmez tüm gününü matematiğe ayırır, ünlü matematikçilerin hayatını okumakla geçirir, müfredatta olmamasına rağmen çok ileri düzey ve soyut matematik problemlerini çözmekle uğraşırdı. Hiçbir kaynaktan yararlanmadan sadece zekasıyla bir formülü kendi kendine çıkardığı zaman adeta Arşimed gibi sevinirdi. Bu matematik aşığı, başucu kitabı MY Matematik olan arkadaşım onu tanıdığım günden beri beni şaşırttı, stabil bir ruh hali, her gün aynı yüz ifadesi, ikide bir gözünden çıkarıp temizlediği paslı gözlükleri, masaüstü arka planındaki sigma sembolü, simit-ayranla geçen öğünleri... Genelde tek tabanca takılırdı, hayatına herhangi bir kızın girdiği hiçbir zaman görülmedi, onun aşkı matematikti. Hepi topu 5-6 arkadaşı vardı, birkaçı sırf sorularını çözüyor diye, diğerleri de bu anormal insanın hayatlarını renklendirdiğini düşündüklerinden midir nedir onu yalnız bırakmazlardı. Ben de bırakmazdım, bazen zorla kahveye götürürdüm okey masasında ya da batak atarken yancı pozisyonunda dikkatle bizi seyrederdi. Okeyde atılan taşları sayar kim hangi taşı önceden attıysa hafızasına kazır, bana usulca tüyo verirdi ''kırmızı 8'i atma'' gibisinden.
Onu gördükçe ''ulan ben iddaa kuponuna 3. maçı arıyorum bu herif nelerle uğraşıyor'' derdim, kıskanırdım, gıpta ederdim, benim neden böyle bir idealim yok derdim, bazen de deli bu derdim, çok şaşırırdım. Ona benzer biriyle yıllar evvel bir sosyal medya kanalından konuşmuştum Cerrahpaşa Tıp'ı 2. sınıfta bırakıp Boğaziçi Felsefe'ye yerleşmişti. Felsefe için hayatımı veririm diyordu, hatta asgari ücretle çalışırım yine felsefeyi bırakmam demişti. Bazen geceleri uyurken bu iki insanı düşünürdüm ve şaşkınlık içinde uyurdum. Nasıl şaşırmayayım? Bir insan düşünün 34 derece sıcak havada saçı sakalı birbirine karışmış beyaz atletiyle terden elinden kayan silikon kısmı parçalanmış Rotring kalemle matematik çalışıyor, masası silgi tozlarıyla dolmuş taşmış, otura otura orta kısmı oval bir hal almış yıllanmış gıcırdayan koltuğu, bir tarafı dişlenmiş elması... Hep aynı manzara. Anası babası tatildeyken ziyaret edip yemek yapardım yalnız olunca elmayla simitle çayla beslenirdi yaptığım menemeni bile ekmek arası isterdi çabuk yemek için. Hayati zevklerden uzak, hırssız, nefsini matematikle köreltmiş bir adam. Gittiğiniz her yerde maket bıçağı ile kesip katlayıp cebine sıkıştırdığı soruları çözmeye çalışıyor. Sokakta insanlar şen şakrak sevgilileriyle arkadaşlarıyla gezip dolaşırken arkadaşım bu halde tek tutkusu olan matematikle uğraşıyor. Bu arkadaşım matematiğe karşı böylesine delilik düzeyine varan arzusunun meyvelerini topladı ve şu iyi bir üniversitede o zaman planladığı gibi matematik okuyor. Zaman geçiyor, aylar ayları kovalıyor, geçen haftasonu, yani üç gün önce karşılaşıyoruz... Görünce tanıyamıyorum. Yazın gömlek-keten pantolon, kışın kazak-keten pantolon takılan bu arkadaşım artık kışın dar paça pantolon, slim fit bir uzun kollu giyiyor, saçları günün modasına uygun yanları kazıtmış üstleri uzatmış sağa yatırmış fönlü, tuhaf bir parfüm, değişik bir sakal modeli, nasıl bir dönüşüm... Bende ilk şok... Cebinden Camel paketini çıkarıyor, ikinci şok, bana uzatıyor yakıyoruz ''Eee naptın'' diyor, cevabı beklemeden cebinden telefonu çıkarıp birine bir şeyler yazıyor, göz ucuyla bakıyorum ''aşkım''la biten bir cümle kuruyor üçüncü şok. Şok üstüne şok yaşıyorum. Asıl bombayı ise, en son gördüğümde matematik aşkıyla yanıp tutuşan bu arkadaşım ''okul bitince ne yapacaksın hayalin ne?'' sorusuna yanıt olarak beklediğim ''bilim adamı olacağım, dünyaca ünlü bir matematikçi olacağım'' cevabını vermeyip ''soru bankası yazacağım acayip para var üff'' diyerek kendisi patlatıyor. Ve ekliyor ''hee bir de video dersler çekicem, sen napacan?'' Ne yapayım kırmızı 8'i bekliyorum. |
Hocam en son bu çocuk Behzat Rasuli yazacan sandım ...
|
Ne alakası var kardeşim ? Defteri alanlar mı zeki oluyor. Mal mısınız nesiniz. Bu deftere, soru bankası parasını veren net enayidir. Bu angutluksa angutum.
|
A:Sd:ADA:SD:SD hep merak ederdim kim bu baraji gecemeyen insalar diye aydınlattın <3
|
İkisini toplasan bir adam etmez.
|
Limiti YKS Matematik Soru Bankası: 28.50 Lira
Şenol Defter: 29.00 Lira |
Bu doru mu?
|
gecmis olsun hocam ne diyim kotu olmus . evet uni ortami herkesi cok farkli etkiler , bazilarini pek etkilemez ama cogu insan dedigin yonde degisiyor .
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafcafzee -- 20 Şubat 2018; 9:27:53 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldierrrr -- 20 Şubat 2018; 9:51:8 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoes12 -- 20 Şubat 2018; 11:3:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|