Şimdi Ara

OMÜ TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada okuyan var mı ya da tanıdığı okuyan?artıları eksileri nelerdir? izmirde yaşıyorum.yakın diye celal bayar düşünüyordum ama omüyü merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• samsunluyum samsunda yaşıyorum ve 5-6 tane arkadaşım (Geçen sene girdiler) omü tıpta.

Öncelikle şehirden bahsedeyim üniversiteye sonra gelirim

Şehir kendi içinde bölgelere ayrılıyor ve çok bariz farklılığı hemen hissediyorsun. Atakum bölgesi gerçekten İzmiri aratmayacaktır sana hatta ve hatta fiyatlar izmire göre biraz daha ucuz olduğu için (Gerek ev gerek ortam) daha çok seveceksin.

Merkez yani ilkadım bölgesi genel olarak eski zamanda şehir planlandığı için sokaklar çok dardır. Çiftlik caddesi gerek mağazalar olarak gerek gezecek yer olarak tatmin eder seni. Merkezin en büyük sorunu çok kalabalık olmasıdır. Özellikle pazar günleri mecidiye ve çiftlik caddesinde iğne atsan yere düşmez öyle söyleyeyim.

Canik bölgesi, tokidir kalkınmadır falan sonradan gelişen bir bölge ancak üniversiteye çok uzak her gün o yol çekilmez ve sanayidir, stadyumdur hepsi orada ve öğrenci için iyi bir mekan değil yani.

Genel olarak bir öğrenci için hem ihtiyaçlar hem de eğlence kısmını makul fiyatlara gayet güzel bir biçimde karşılıyor.

OMÜ sağlık alanında gelişmiş bir üniversitedir. Yani omü okuyacaksan ya tıp ya da diş okuyacaksın. Üniversitenin kendisine ait şehirdeki en büyük hastaneye sahip yani pratikliktir iştir şudur budur her şeyi rahat bir şekilde öğretiyorlar merak etme. Profesör sayısı çok fazla bazı kişiler bunları da önemsiyor diye yazdım sanırım 145 tane falan vardı OSYM sitesinde yazıyordu merak edersen bakabilirsin. Derslerin ağırlığı olarak ben ağır ve zor geldiğini duydum ama kişiden kişiye değişebilecek şeyler bunlar.

Puan/Kalite diye oranlarsak gayet iyidir yani.

• Arkadasa aynen katiliyorum atakum gercekten sessiz sakindir samsun zaten cok karmasik bir yer degil sahil kesimi boyunca yerleske zaten elle tutulur bi tip ve dis var onlarda gayet kaliteli yalniz omu tipin ilk seneler zormus biraz.bide universite merkeze biraz uzak ama universiteden baslayip merkezde biten bir tramvay hatti var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsunluyum, arkadaşlarım gecen sene gittiler ve memnunlar,hem calısıyoruz hem geziyoruz diyorlar,kendilerine zaman ayırabiliyorlarmış.Bende bu sene OMÜ düsünüyorum,dedikleri gibi şehir olarak da gayet iyi.
  • RyuRex R kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim aklımdaki tüm soruları cevaplamışsınız :)

• Hocam ben arkadaşların düşüncelerine katılamıcam benim ablam samsunda tıp okuyor,üniversiteden memnun fakat üniversitenin başarısının çok yüksek olduğu söylenemez bilmiyorum sıralamanız nasıl ama ben yerinizde olsam üniversite değerlendirirken tus başarısını da göz önünde bulundururum bir arkadaşım da oradan mezun 2 dönemdir tus kazanamadı başka üniversiteleri de göz önünde bulundurun derim.
  • Underc0ver kullanıcısına yanıt
    evet sadece uzak işte.izmirde yaşıyorum manisa tutuyor ama incelemelerime göre manisadan daha iyi

• abcde111 A kullanıcısına yanıt
    hocam celal bayar,çanakkaleyi de düşünüyorum omü dışında.bunlar hakkında bilginiz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: vaveylavaveyla

evet sadece uzak işte.izmirde yaşıyorum manisa tutuyor ama incelemelerime göre manisadan daha iyi

Bende izmir istiyordum cok iyi araştırmamız lazım şu zamanlardaki pisman olmayalım.
    Tus biraz da kişinin kendisinde bitiyor bence.
  • Underc0ver kullanıcısına yanıt
    evet hocam peki manisa ya da çanakkale düşündünüz mü?bir bilginiz var mı

• hocam çok bi bilgim yok ama çanakkalenin iyi olduğunu duymuştum siz nerede yaşıyordunuz
    izmirde yaşıyorum

• RyuRex R kullanıcısına yanıt
    dediğiniz doğru ama üniversitenin etkisi de çok büyük çünkü bu kötü bir dershaneye gidip oradan iyi bir üniversite kazandım demeye benzemez tus çok farklı bir olay akademik bir şey ve gittiğiniz üniversite bunda çok etkili
  • hocam izmirde yaşıyosanız samsunda zorluk çekersiniz izmir kadar büyük değil, manisa size çok yakın celal bayarda okumak da mantıklı ve ora da güzel bir üniversite. sizin yerinizde olsam celal bayarı tercih ederdim.
    evet hocam manisaya gittim birçok kez sıkıcı buluyorum açıkçası ama yakın olması ciddi bir avantaj.çanakkaleye de gidip görmek lazım aslında.en doğru karar öyle verilir.

• Önünüzde bu üniversiteler varken samsunu biraz geri planda düşünmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Şimdi tercih zamanı insanlar sıralamasını yakmamak istiyor,üniversite hayatı için şehir olanaklarına bakıyor ama bence en önemli olan üniversitenin başarısı.
    siz 7k olsanız hangi üniversiteleri göz önünde bulundurursunu?(tıp)

• sıralamanız çok iyiymiş eskişehir tutma ihtimali var.katip çelebi düşünülebilir.Çukurova da güzel bir üniversite adanayı şehir olarak bilmiyorum ama.Yerinizde olsam önce eskişehiri olmazsa katip çelebiyi düşünürdüm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.