Şimdi Ara

Omron C-10 Tansiyon Ölçer ve Sürekli Benzer Sonuç Verme Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
26.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: esman

5-6 senedir tansiyon hastasıyım. Bu arada bir kalp ameliyatı da geçirdim. Tansiyonumu dikkatle takip etmem gerekiyor. Birazda titizlendiğim için evde iki pompalı, iki koldan,bir bilekten ölçen dijital tansiyon aleti var. En son aldığım Braun marka koldan ölçen dijital tansiyon aleti yeni olmasına rağmen diğer aletlerin ölçtüğünden çok daha farklı ölçüm yapıyordu. Servisine götürdüm kalibrasyon hatası olabileceğini söylediler ve değiştirdiler. Şimdi o da diğer aletlerin ölçümlerine yakın değerlerde ölçüm yapıyor.

Ameliyatım sırasında yattığım hastanede Omron marka tansiyon aletleri kullanılıyordu. Sorduğumda hemşire iyi bir cihaz olduğunu söylemişti. Büyük ihtimalle o cihazda bir kalibrasyon hatası olabilir. Servise bir göstermenizde bence fayda var. (Büyük bir elektronik mağazasından aldığım bir malı iade ettiğimde para iadesi yapmadılar çek verdiler. Mağazada Omron olmadığı için mecburen Braun aldım. Yoksa bende Omron almak istiyordum.)

Bir bilgi olarak; tansiyon cihazı almak isteyen arkadaşlar bence bilekten ölçmeli dijital cihaz tercih etmesinler, çok yanlış sonuçlar veriyor zaten klinik garantileride yok. Önce pompalı, kullanması zor geliyorsa koldan ölçmeli cihaz tercih etsinler. Bunların klinik garantileri var. Sağlıkla kalın.

Yukarıda yazdığım gibi değişik cihazlar kullanarak doğru ölçüm yapıp yapmadıklarını denetliyorum. Birbirlerine yakın sonuçlar veriyorlar. Koldan ölçüm yapan cihazlar Sinbo SBP 4602 ve Braun BP4000.
    Aklımda kaldığına göre Sinbo'yu 30 TL ye Braun'u 100 TL ye almıştım
    .Ben, size Sinbo'yu önereceğim. Boş yere yüksek miktarlarda para ödemeyin. İki senedir kullanıyorum Sinbo'nun diğer cihazlardan ölçüm açısından bir farkı yok. Sağlıkla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 21 Nisan 2011; 16:05:21 >

• Omron aslında iyi bir markadır ama dijitallerde çok hassas bir hava tahliye mekanizması var. İyi marka da olsa arıza yaptığı zaman doğruluğu şaşıyor. Ben de braunun pahalı bir modeli olan koldan ölçen elekronik tansiyon aletini almıştım. Ve fazla ölçtüğün farkettim artık kullanmıyorum. Pek pratik değil ama civalı bir alet aldım. bİr de microlife ın bir modelini aldım ikisini karşılaştırıyorum ve aynı ölçüyorlar.
  • çin malı tansiyon aletini ucuz diye aldım 2 senedir kullanıyorum meğerse düşük ölçüyormuş kalbimde çarpıntı başladı doktora gittim holter ile 24 saat tansiyonumu ölçtüler 15-9 ortalama değer tesbit edildi çin malı 2 tane alet var biri de konuşan cinsinden biri devamlı 12-7 ölçer konuşan da 11-7 ölçer şu işe bakın ben de tansiyonum düşük diye ilacımı bırakmıştım 2 sene yüksek tansiyonda gezmişim çok fena ders oldu bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

Omron aslında iyi bir markadır ama dijitallerde çok hassas bir hava tahliye mekanizması var. İyi marka da olsa arıza yaptığı zaman doğruluğu şaşıyor. Ben de braunun pahalı bir modeli olan koldan ölçen elekronik tansiyon aletini almıştım. Ve fazla ölçtüğün farkettim artık kullanmıyorum. Pek pratik değil ama civalı bir alet aldım. bİr de microlife ın bir modelini aldım ikisini karşılaştırıyorum ve aynı ölçüyorlar.

konu hortlamış madem.. vakti zamnında böyle bir mesaj yazmışım. şimdi o braunu çöpe attım iki kere manşeti ek yerinden hava kaçırdı birincisinde değiştirdiler.. ikincisinde uğraşmadım. sadece şekil.
  • arkadaşlar aşağıdaki linkte Türkiye’de satın alınabilecek Koldan Tansiyon Ölçümü yapan
    Valide aletlerin listesi

http://www.turkhipertansiyon.org/pdf/OnayliAletler.pdf
  • alıntı ""Ben, size Sinbo'yu önereceğim. Boş yere yüksek miktarlarda para ödemeyin. İki senedir kullanıyorum Sinbo'nun diğer cihazlardan ölçüm açısından bir farkı yok. Sağlıkla kalın """

çin malını tavsiye eden arkadaşım sorumluluğu da alabilecek misiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdi

alıntı ""Ben, size Sinbo'yu önereceğim. Boş yere yüksek miktarlarda para ödemeyin. İki senedir kullanıyorum Sinbo'nun diğer cihazlardan ölçüm açısından bir farkı yok. Sağlıkla kalın """

çin malını tavsiye eden arkadaşım sorumluluğu da alabilecek misiniz??

sanki sinbo alman malı pehh
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

En iyi ölçümü civalılar yapar ve tehlikelidir.
    Bende var hiç kutusu bile açılmamış bir köşede duruyor öylece.

3 buçuk sene öncesini hortluyorum ama civalı halen duruyorsa satar mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalibrasynu ücrestsiz yapar mı servis? Garantisi var cihazın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.