Şimdi Ara

OLYMPUSÇULAR (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
0
Favori
43.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mcturco

merhaba herkese bende olympus ailesine katıldım sp560 uz alarak. .

Bu gece yayınlanmıs tüm yazıları okudum. Forum cok güzel giderken, konular degismeye yelken açmıs.
    Oysa isterdim ki, baslangıçta verdiginiz çekim detayları ve örneklerinin dvam etmesi ne hos çalısmalar var ilgiyle baktım tüm resilerinize özellikle makro çekimlerde süpersiniz....

Dilerim forum eski tatlı diliğyle ve örnekleriyle devam eder....

Ben karenin nasıl olması gerektiğini bilen ama denklaşore basan olmadım sadece kreative yönetmenlik yaptım.... ama artık zaman zaman ele aldığım makineyi artık tamamıyla elimde gezdirmek istiyorum....

Resim ve renk konsunda uzmanım photoshop renk ayırımı ve çeşitli baskı çeşitlerini dönüstürme konusunda bilgilerimi paylasabilirim isterseniz

yasım 35, izmir dokuz eylül güzel sanatlar grafik bölümü meznum suanda istanbulda bir kurumda art direktor olarak çalısmaktayım

herkese saygılar

elbette fırsatım oldukca birseyler paylasmaya calısıyorum ama mesajın satine bakarsanız göreceksiniz.
    fırsat bulmak zor oluyor aslında haklısınız ihmal etmemek lazım sonucta bu paylasım ortamından cok bi birlik gibi fazla arayı acmamak lazım ayrıca bu ince uyarınız içinde tesekkür ederim konuya daha fazla katılmaya dikkat edecegim..
    mutlaka resim cekmekte bu kadar ecami iken her turlu bilgiye acız sizden ögrenecegimiz cok olur bundan eminim
    bu arada makro cekim derken benden bahsettiniz sanırım

saglıcakla kalın saygılar....

• Kullanıcıların çoğu benim gibi acemi olunca durum böyle oluyor
  • bizim çözünürlük dpi çok düşük diğerleri 300 bizimkiler 72 bu ne demek
  • arkadaşlar daha önce de yazmıştım..ben olympus mju 820 kullanıcısıyım.bir hevesle aldım makineyi ama fotoğraf çekmeyi pek becerebilen bi insan deilim..baya amatörüm bu konuda..şöyle bir problemim var.flashlı çekimler gayet güzel net ama gerek iç mekanda gerekse dış ortamlarda flashsız çektiğimde resimler net olmuyo.nokta nokta görebiliyorum resmi oluşturan şeyleri :) canlı bir görüntü yok yanii..bunu gidermek için hangi ayarlarda çekmem gerektiğini yazabilrse kullanan arkadaşlarımdan biri çok mutlu olcam. birde boyutu ne seçmem gerektiğini
    şimdiden teşekkür ederim hepinize ;)
  • fotoğraf yükleleyim ama biraz seçici olalım derim,sayfa zor açılıyor,
    beğendiğimiz fotoğrafları en fazla 1-2 adet olarak yükleyelim derim,
    estetik ve teknik hataları çok olan fotoğraflar olympus un kötü reklamı olur,olympus un kötü şöheritini haketmediğini gösterelim
  • benim kontrast-doygunluk ve keskinlik ayarlarım düşük seviyede olduğu için biraz flu oluyor....

OLYMPUSÇULAR
  • olyumpusun su altı modili ile çekilen foto hiç yokmu? ben makinayı aldım fakat birtürlü denize gidip çekmek nasip olmadı kısmetse seneye
  • quote:

Orjinalden alıntı: SezginTezel

Nikon P80 makinem vardı, iade ettim. Sonra önüme Panasonic ve Fuji seçenekleri sunuldu. Ama sunulan seçenekler gerçekten kötüydü. Olympus SP-560UZ aldım. Çok ama çok memnunum. Alışmak gerekiyor alete. Ama alıştıktan sonra sonuçlar mükemmel. Bence alınabilecek en iyi DSLR-Like makinelerden biri. Ben alıştığım için, benim için en iyisi diyebilirim.[RAW çekim olayı da çok işime yaradı.]

Bende evden P80 alacağım diye çıktım ama elimde SP-570UZ eve döndüm ... Çok memnunum resim kalitesi ve 20x zoom özelliği , doğal renkler ve inanılmaz net macrolar ... ISO 400'e kadar kirlenme yok ... Ancak Bu makine bütün forumlarda o kadar çok aşağılanmışki aynen overclock bölümündeki ATI - NVIDIA kavgasına dönüşmüş bir çok yerde ... Bu kişiler internetten edindiği resimlere bakarak kötülemişler bence kullanıpta kötü diyeni görmedim henüz ... İlk denemelerim diye bir başlık açmıştım oradaki fotoğrafları burayada koyacağım ...

• Bunlarda fotolar ...

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

• quote:

Orjinalden alıntı: Cyberpunk

quote:

Nikon P80 makinem vardı, iade ettim. Sonra önüme Panasonic ve Fuji seçenekleri sunuldu. Ama sunulan seçenekler gerçekten kötüydü. Olympus SP-560UZ aldım. Çok ama çok memnunum. Alışmak gerekiyor alete. Ama alıştıktan sonra sonuçlar mükemmel. Bence alınabilecek en iyi DSLR-Like makinelerden biri. Ben alıştığım için, benim için en iyisi diyebilirim.[RAW çekim olayı da çok işime yaradı.]

Bende evden P80 alacağım diye çıktım ama elimde SP-570UZ eve döndüm ... Çok memnunum resim kalitesi ve 20x zoom özelliği , doğal renkler ve inanılmaz net macrolar ... ISO 400'e kadar kirlenme yok ... Ancak Bu makine bütün forumlarda o kadar çok aşağılanmışki aynen overclock bölümündeki ATI - NVIDIA kavgasına dönüşmüş bir çok yerde ... Bu kişiler internetten edindiği resimlere bakarak kötülemişler bence kullanıpta kötü diyeni görmedim henüz ... İlk denemelerim diye bir başlık açmıştım oradaki fotoğrafları burayada koyacağım ...

o zaman yorumları okumadığın çok açık belli.

• bu makine neden kötüleniyor arkadaşlar ben az evvel baktım sp560 470 lira harika bir fiyat 28 mm geniş açıdan başlayarak 18 kat büyüten başka makine yok ben dslr kullanıyorum ama yeni başlayan arkadaşlar için özellikle 560 süper bir başlangıç en önemli nedeni full manuel ayarlar ve dünyanın en iyi bady kalitesi son bir not bir dslr sahibi olarak bu odak uzakluğında çekim yapmam için objektife vermem gerekn para tam 10 bin dolar 400 liraya pek çok ihtiyacı karşılayan bi makine buluyoruz bulduk da bunduruyoruz
  • kim ne derse desin,makineyi çözdükçe daha çok sevmeye başladım,memnun olmadığım bir şeyi olsa kesinlikle söylerim,
    18* optik zumda bile netlik harika,ekstra hassas zumda olsa değişmiyor çok iyi,
    f/p olarak çok başarılı.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

quote:

o zaman yorumları okumadığın çok açık belli.

çok araştırdım hemde forumdaki bir çok yorumu okudum ama sanırım sende sadece bu forumlardan okuduğun kadarıyla biliyorsun Olympus'u ... aldıktan sonra eve gelene kadar tedirginlik vardı ... ancak bir kaç günlük acemilik süresinden sonra çok güzel fotolar çekebiliyorsunuz ... dedim ya ati-nvidia kavgası yapmaya gerek yok burada ... ki ben nikon fanatiği birisiydim ... bir kaç kez D200 ve D300 kullanma fırsatım oldu o zamandan beride markanın tutkunu olmuştum ancak P80 ve 570UZ'yi karşılaştırdıktan sonra bir marka her modeli iyi yapamaz fikrini doğrulamış oldum ... bugün yine fotoğraf çekmeye çıkacağım eğer vaktim olursa ... çektiğim fotoğraflarıda akşam burada yayınlarım ... bu önceki gönderdiklerim ilk çektiğim fotolar ... bunlarda bile netlik ve renkler harika görünüyor ... birde P80 ile deneyin bakalım ;)

• bende en son aşamada p80 ile 560 uz arasında kalmıştım,tercihimi fiyatıda göz önüne alarak olympustan yana kullandım...
  • Fotolara devam ... Antalya - Kaleiçi'nden kareler ...

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

OLYMPUSÇULAR

• Olympus'çuların hepsi kaybolmuş ... Bende güzel bir başlık yakaladım diye düşünmüştüm ama kimse yok ortalarda ... Çektiğimiz fotoğrafları bu başlık altında devamlı olarak paylaşırsak hoş olabilir ...
  • quote:

Olympus'çuların hepsi kaybolmuş ... Bende güzel bir başlık yakaladım diye düşünmüştüm ama kimse yok ortalarda ... Çektiğimiz fotoğrafları bu başlık altında devamlı olarak paylaşırsak hoş olabilir ...

yok canım topic henüz ısınma aşamasında ondandır
  • quote:

Orjinalden alıntı: soylu

quote:

Olympus'çuların hepsi kaybolmuş ... Bende güzel bir başlık yakaladım diye düşünmüştüm ama kimse yok ortalarda ... Çektiğimiz fotoğrafları bu başlık altında devamlı olarak paylaşırsak hoş olabilir ...

yok canım topic henüz ısınma aşamasında ondandır

ısıtalım o zaman :) ... burayı çektiğimiz fotoğrafların galerisi haline getirip ... birbirimize eleştiriler ve yorumlarla fotoğraf çekim tekniklerimizi geliştirelim ... ben bu işte daha yeniyim ve hevesliyim ... başlığı açan arkadaş ortalıkta yok :) ... bari biz getirelim devamını ...

• ben de aranıza katılıcam inşallah. bugün hepsiburadadan sipariş verdim heyecanla bekliyorum bakalm sp-560 ımı :)
  • Antalya - Konyaaltı Caddesi
    Olypus SP-550
     OLYMPUSÇULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 7 Aralık 2008; 22:53:54 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.