Şimdi Ara

Olympus VG-120 Şapşallığı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar bu kamerayı satın aldım fakat tam bir hayal kırıklığını uğradım 14 mp olmasına rağmen bendeki ceptelefonu ile aynı yeri çekiyorum (n86 8mp) telefon farkla kazanıyor.video çekerken optik zoom yapmıyor,kesintisiz autofocus yok,en kötüsü ise video çekmek istediğinizde fotoraf modu gibi moda alamıyorsunuz.Kırmızı tuş var ona basınca direk kayda geçiyor.Belki ben video moduna alıp beklemek istiyorum ama böyle yapamıyorsunuz direk kayıt yapıyor.Ne salakça birşey Renkler çok soluk.Neyse belki güncelleme vardır,güncelleme ile bu sorunları düzeltmişleridir diye tahmin ettim ama o da yok.Bunun için campro givi birşeyler varmıdır?

• Forumu biraz araştırın. Yüksek megapiksel VG-120 gibi kompak makineler ve cep telefonları için avantaj değil dezavantajdır. Yani 14mp bir makine 5mp lik bir makineden iyi olacak diye bir kural yok.
  • Yüksek megapikselin daha iyi olduğuna inanan bir kurban daha.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: röyksopp

Arkdaşlar bu kamerayı satın aldım fakat tam bir hayal kırıklığını uğradım 14 mp olmasına rağmen bendeki ceptelefonu ile aynı yeri çekiyorum (n86 8mp) telefon farkla kazanıyor.video çekerken optik zoom yapmıyor,kesintisiz autofocus yok,en kötüsü ise video çekmek istediğinizde fotoraf modu gibi moda alamıyorsunuz.Kırmızı tuş var ona basınca direk kayda geçiyor.Belki ben video moduna alıp beklemek istiyorum ama böyle yapamıyorsunuz direk kayıt yapıyor.Ne salakça birşey Renkler çok soluk.Neyse belki güncelleme vardır,güncelleme ile bu sorunları düzeltmişleridir diye tahmin ettim ama o da yok.Bunun için campro givi birşeyler varmıdır?

@röyksopp
    Sonuçta aldığınız makine 150-180 TL arasında satılan ve tam bir bas-çek-(BUDGED CAMERA)makine. Sizin istekleriniz ise çok fazla. 14-5 mp farkına gelince, örneğin, neden karşılaştırmayı eşit şartlarda yapmıyorsunuz? Kısaca makinenizi 5 mp yani 2560 x 1920 pixele alarak yapmanız gerekir. Üstelik makina 14 mp olunca daha iyi makina mı oluyor?
    Şunu unutmayın. Kötü makina yoktur, sadece parasına göre makina vardır. Bu prensibi, özel kampanyalar gibi olağan dışı durumlar dışında aklınıza gelen herşeye uygulayabilirsiniz. Yani biz Türk' lerin değişiyle,
    "Ne kadar ekmek, o kadar köfte...."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Mayıs 2013; 16:15:29 >

• Dediğin gibi.Fazla abarttım galiba
  • aynısından ben de kullanıyorum. video özelliği oldukça yetersiz tamam ama fotoğraf kalitesi iyi sayılır.yani senin için fotoğraf videdan önemliyse makine sana uygundur. (bu arada mikrofunu kapatırsan optik zoom yapıyor.) o fiyata diğer fotoğraf makinelerine göre daha iyi sonuç veriyor. yani video özelliklerini kesip fotoğraf çekim özelliklerine koymuşlar. hatta ben aldığım zaman satış görevlisi bana fotoğraf makinesiyle video çekip çekmeyeceğimi sordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Curious::

aynısından ben de kullanıyorum. video özelliği oldukça yetersiz tamam ama fotoğraf kalitesi iyi sayılır.yani senin için fotoğraf videdan önemliyse makine sana uygundur. (bu arada mikrofunu kapatırsan optik zoom yapıyor.) o fiyata diğer fotoğraf makinelerine göre daha iyi sonuç veriyor. yani video özelliklerini kesip fotoğraf çekim özelliklerine koymuşlar. hatta ben aldığım zaman satış görevlisi bana fotoğraf makinesiyle video çekip çekmeyeceğimi sordu.

@Curious,
    EEEE... Zaten adıda fotograf makinesi değil mi? Diğer taraftan dahada önemlisi makinanın sensörü CCD. Alırken de bunlara dikkat etmek gerekiyor. CCD sensörlü makinelerde video özellikleri üreticinin eli mahkumdur, kısılır. Kısaca CCD sensör aslında video çekiminede pek uygun değildir.Ancak fotografta diğer CMOS sensörlülere göre çok daha iyi netice verir. Ancak fotograflarda Küçük ebatlı sensörlü makinalar gerçek ölçülerinde (pixelde) adeta sulu boya resim gibidir,detay yoktur fotograflar soluk renkli contrast yoksunudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: Curious::

aynısından ben de kullanıyorum. video özelliği oldukça yetersiz tamam ama fotoğraf kalitesi iyi sayılır.yani senin için fotoğraf videdan önemliyse makine sana uygundur. (bu arada mikrofunu kapatırsan optik zoom yapıyor.) o fiyata diğer fotoğraf makinelerine göre daha iyi sonuç veriyor. yani video özelliklerini kesip fotoğraf çekim özelliklerine koymuşlar. hatta ben aldığım zaman satış görevlisi bana fotoğraf makinesiyle video çekip çekmeyeceğimi sordu.

@Curious,
    EEEE... Zaten adıda fotograf makinesi değil mi? Diğer taraftan dahada önemlisi makinanın sensörü CCD. Alırken de bunlara dikkat etmek gerekiyor. CCD sensörlü makinelerde video özellikleri üreticinin eli mahkumdur, kısılır. Kısaca CCD sensör aslında video çekiminede pek uygun değildir.Ancak fotografta diğer CMOS sensörlülere göre çok daha iyi netice verir. Ancak fotograflarda Küçük ebatlı sensörlü makinalar gerçek ölçülerinde (pixelde) adeta sulu boya resim gibidir,detay yoktur fotograflar soluk renkli contrast yoksunudur.

doğru... fotoğraf makinesi sınuçta. o amaç için üretilmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.