Evet, epm1'im geldi. İlk denemeleri ne yazık ki karanlık havada yapmak zorunda kaldım. Yağmur patlamasını fırsat bilip bir iki deneme yaptım. fotonun orjinali aşırı grenli çıktı ama ufakken o kadar da fena değil :)
hayırlı olsun, alıştıkça ayarlara daha temiz fotolar çıkarırsınız...
quote:
Orijinalden alıntı: real pagan
hiçbir müdahale olmadan, çekildiği gibi... 14-42 kit lens ile
Renkler çok canlı ve net, tebrik ederim. Filtre kullanıyor musunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: fanican
uv filtre var, tabii ki bu filtrenin renklere bir katkısı yok
quote:
quote:
hiçbir müdahale olmadan, çekildiği gibi... 14-42 kit lens ile
Alıntıları Göster
bir türlü beğenemediğim manzara fotoğrafları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 23 Mayıs 2012; 12:59:52 >
quote:
bir türlü beğenemediğim manzara fotoğrafları
Beğenemediniz ise daha farklı bir çekim denersiniz. Belki açı olarak belki tümden manzara olarak.
quote:
Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl
quote:
quote:
Evet, epm1'im geldi. İlk denemeleri ne yazık ki karanlık havada yapmak zorunda kaldım. Yağmur patlamasını fırsat bilip bir iki deneme yaptım. fotonun orjinali aşırı grenli çıktı ama ufakken o kadar da fena değil :)
hangi modda ve kaç iso da çektiniz
M modunda iso 200 f 22 shutter 60 sn
tembellik etmeyip shutterı daha kısa tutsam sonuç daha olurdu diye tahmin ediyorum. bir de ben makinede makinenin uyguladığı noise reduction ayarını bulamadım sanırım, bunla oynayamıyor muyuz?
(düzeltme: baya derinlere atmışlar ayarı, buldum)
O aleti olabildigince f8'in altinda tutmaya calis. Gerci yildirim fotografi icin mecburen diyaframi kisacaksin, ama genel bilgi olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
quote:
quote:
quote:
hangi modda ve kaç iso da çektiniz
M modunda iso 200 f 22 shutter 60 sn
tembellik etmeyip shutterı daha kısa tutsam sonuç daha olurdu diye tahmin ediyorum. bir de ben makinede makinenin uyguladığı noise reduction ayarını bulamadım sanırım, bunla oynayamıyor muyuz?
(düzeltme: baya derinlere atmışlar ayarı, buldum)
O aleti olabildigince f8'in altinda tutmaya calis. Gerci yildirim fotografi icin mecburen diyaframi kisacaksin, ama genel bilgi olsun.
mesela benim hiç yıldırım fotografı çekme gibi bir tecrübem olmadı, bunun için püf noktaları nelerdir(internete yazınca bazı bilgiler çıksa da sizin tecrübeniz varsa okumak isterim)
Benim çektiğim fotoğraftaki renlerin başlıca sebeplerinden biri de aslında şehrin ışıkları, her ne kadar hava karanlık olsa da 1 dakikalık bir pozlamada hafif gelen ışıktan dolayı grenler coşuyor.
quote:
Benim çektiğim fotoğraftaki renlerin başlıca sebeplerinden biri de aslında şehrin ışıkları, her ne kadar hava karanlık olsa da 1 dakikalık bir pozlamada hafif gelen ışıktan dolayı grenler coşuyor.