Şimdi Ara

Ölünce hafızamız siliniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her şey beyinde depolanıyor, bazı nörolojik rahatsızlıklarda hafıza kaybı olabiliyor. Yani beyin öldüğünde bütün hafıza resetlenecek hiçbir şey hatırlamayacağız ölümden sonra yaşam varsa dünyada olanları hatta dünyaya geldiğimizi bile bilmeyeceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim tam tersi bir düşüncem var. Bu yaşam depolama, bu hayatta yaptıklarımız yapmak istediklerimiz bilgi olarak depolanıyor.

Bu evren ve evrenin yaratabileceği maksimum form olan insan hep bir devinim ve sonsuzluk içinde tekrar yaşama geliyor.

Öldükten sonra da tekrar bize depolanan bilgi, yeni bir bedenle yapmak istediklerimiz için geliyor.
  • nerden biliyon hocam ölüp tekrar mi dirildin sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

nerden biliyon hocam ölüp tekrar mi dirildin sanki
    Hocam bilincimiz beyin sapında öğrendiğimiz herşey beyin nöronlarında yani bunlar öldüğünde hafıza bilinç hepsi gidecek
    Örneğin beyin hasarlarında hafıza kaybı olabiliyor
    Bütün vücudu beyin kontrol ediyor

• Al iste arkadaş konu dışında felsefe. Ben eğlenmeye geliyorum bilgilenmeye değil. Ölümden sonra yaşam varsa zaten vücuduna değil ruhumla gidiyorsun. Ruh ne bilmiyoruz. Öteki dünya ne hiç bilmiyoruz. Siz de dini bilimle açıklamaya çalışıp mantıksız diyorsunuz. Halbuki bilim materyalisttir ama din maneviyat üzerine kuruludur ve büyük bir kesim manevi duygularla açıklanabilir. Sonuçta annenden kalan son şeyin aslında bir anlamı yoktur biz ona maneviyat katarız da önemli olur. Yoksa "Bu annemin parmak izini taşıyan son eşya. Bu sayede ileride kalıtımsal olarak gelişir ve yeniden diriltme icat edilirse bu genler kullanılarak annemin tıpa tıp kopyasını yeniden oluşturabiliriz" demiyor kimse. Dinde buna benzer. Ölümden sonra yaşam yine dinle alakalı olduğu için bilimle açıklamayın şu dini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Eğer bu hayata mevcut bir bilgi ile başlamadıysak bundan sonra da bir bilgi ile devam edemeyiz.
    Konu sahibinin dediği daha mantıklı geldi.
    Ama bir de şöyle bir durum var,
    Bilinçaltımızda depolanmış bilgiler olabilir.
    Gördüğümüz rüyalar, genel karakterimiz vs. bir önceki enerjimizden kaynaklanıyor olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hafıza maddesel bir şeydir. Ölünce moleküllerin biri hanyaya biri konyaya. Ne dirildikten sonrasından bahsediyorsun. Harddiski parçala yeniden imal et dosyaları kurtarabilirmsin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hesaplar neden siliniyor?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

nerden biliyon hocam ölüp tekrar mi dirildin sanki
    biyoloji sistemleri yeni calısmıs hocam bende ilk calıstıgımda böyle sorguluyordum ama konu açmadım
  • Rüyalar da beyin kaynaklı. Gördüğümü rüyalar beyinde işleniyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.