Bildirim
OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (24. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: neommy
quote:
Orijinalden alıntı: Lord of the Shadows
Arkadaşlar şu listeleri biri derleyip, mp3 şeklinde bir paket oluşturup bir şekilde paylaşsa 10 numara olur aslında.
Buradaki 1000 civarı şarkının üzerine en az 1000 şarkı daha gelir! ayrıca buradakiler bir listeden seçmiyorlar. Benim koyduklarım çok sayıda listeden elenen şarkıların haricinde kalanlar örneğin. En iyi ve kaliteli listeye ancak şarkı koymalar bitince ulaşılabilir! Yoksa ortalıkta işe yaramaz çok sayıda liste dolaşıyor! Ama bu 8 sayfadaki şarkıları birarada bulabileceğiniz tek yerde YouTube'dır, listeler değil!
Biraz ukalalık ettim ama gerçek böyle!
Biraz daha birikirse şarkılar liste yapabiliriz! Ama mp3 yapmak bizim işimiz değil doğal olarak!
Ünlemler ne arkadaş, havan kime. Sakin sakin konuşsana. -
-
-
quote:
Arkadaşlar şu listeleri biri derleyip, mp3 şeklinde bir paket oluşturup bir şekilde paylaşsa 10 numara olur aslında.
dh çatısı altında sayılmış 2k küsür postun var ve mp3 isteğinde bulunuyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 26 Mayıs 2010; 1:25:46 > -
@Yekialem;
Merhaba, forumdaki en yaşlılardan olduğundan ve başından bu yana Oldies ile ilgilendiğinden biraz danışalım ve bize görüşlerini yaz dedim!Durum şöyle;
Burada 1000 civarı şarkı var şu anda ve sanıyorum üzerine en az 1000-1500 şarkı daha gelir! Dikkat etmişsindir sanıyorum hiçbir şarkı koyan arkadaş şarkılarını belli bir listeden seçmiyor, ve düzenli şarkı koyan 8-10 kişi var. Kaliteli ve tam listeye ancak şarkı koymalar bitince ulaşılabilir! Yoksa internette işe yaramaz çok sayıda liste dolaşıyor! Ama bu 8 sayfadaki şarkıları birarada bulabileceğiniz tek yerde YouTube'dır, hiçbir listede hepsi birarada bulunmazlar.
You Tube Linki olması ellerinde liste olanların listeyi buraya toptan Copy/Paste yapmalarını engelliyor, iyi olduğunu bildkleri şarkıyı seçmek zorunda kalıyorlar!
Biraz ukalalık ettim ama gerçekten çok güzel bir liste oluştu şimdiye kadar, internetin en iyilerinden birisi ve sanıyorum böyle de gider.
Şu anda Listemiz ilk sayfada olduğunda yaklaşık hergün 50-60 hit alıyor, bitince, 2000-2500 civarı şarkı olunca bu miktar 100-150'yi bulur ve sanırım büyük bir kısmı da yeni veya az gelenlerden oluşur DH'e ziyaretçilerin! Ziyaretçisi bol, ama şarkı bulup koyması sıkıntılı olacağından katılanı az olmaya mahkumuz taa baştan!
Durum böyle olunca benim sorularım şunlar;
1) Böyle gidersek sonuçta 20-25 sayfa YouTube linki olacak, forumda bir sıkıntıya neden olur mu acaba bu durum? Yani giren çıkanlar iyice yavaş bir bağlantıyla karşılaşırlar mı vs.?
2) Böyle birşey gerçekleşirse engellemek için biz katılanların yapabileceği birşey var mı? Yani her cevapta 1 YouTube linki gibi birşey isteyelim mi şarkı koyacaklardan?
3) Abincomartinez'in " 70'li yıllar ve anadolu Rock" konusu vardı. O konuda kafamız karışık!Orada şarkıcıların biyografileri ve eski Türkçe şarkılar var, o bölüm çok gerilerde kalıyor ve gelen gidenide yok. Oysa güzel müzik orada da var!
onların buraya taşınmalarının kolay bir yolu var mı, oradaki eski şarkıların? Abincomartinez internete çok az giriyor son zamanlarda, ama örneğin konuyu o açtıysa belki teknik olarak toptan buraya taşıma olanağı olur?
4) İzninle Liste koyduğunda güzel olduğunu bildiğim 1-2 şarkıyı alabiliyorum!
5) Birde bu bölüm yöneticisi kim acaba? Kurallardaki cagrı105'mi?
Görüşlerini söylersen seviniriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Mayıs 2010; 11:19:53 > -
Too Many Tears adındaki şarkıyı söyleyen şarkıcı "Susan Shirley" dir. Bildiğim kadarıyla film müziği değildir. Bu şarkının Türkçe versiyonunu Ajda Pekkan "Durdurun Şu Zamanı" adı altında söylemiştir. -
@Lord Of The Shadows;
Valla billa kötü niyetim yok, ( ! ) kullanınca bağırmak veya hava atmak için kullanmıyorum normalde de sık kullanıyorum yani. Yanlış anlamaya neden olduysam özür dilerim, sildim mesajı. (Not; zaten bir üstteki başkasına mesajımda da sık ünlem kullanmış olduğuma dikkatinizi çekeyim!)...
-
quote:
Orijinalden alıntı: BoraMT
Too Many Tears adındaki şarkıyı söyleyen şarkıcı "Susan Shirley" dir. Bildiğim kadarıyla film müziği değildir. Bu şarkının Türkçe versiyonunu Ajda Pekkan "Durdurun Şu Zamanı" adı altında söylemiştir.
Çok teşekkürler, birileri YouTube'a da koysa çok mutlu olacağız! O bilgileri az çok bende biliyorum ama belki bilmediğim birşeyler vardırda o yüzden bulamıyor olabilirim endişesiyle biraz geniş yazdım.
Bir ara sizinde burada bulamadığınız Oldies'lere ait bir mesajınız vardı? Belki ilgilenen olabilir hepsini buraya koyarsanız, sonuçta bu forum insanların yardımlaşmasını da sağlıyor! -
-
"A Place Where No One Goes" örneğinde olduğu gibi, kendi ülkesinde çok tanınmayan, listelere girememiş ancak 1966 yılında bizde haftalarca liste başı olmuş çok güzel bir şarkıyı, unutanlara hatırlatmak istedim : "The End Of The World" - Söyleyen şarkıcı Twinkle.
Twinkle - The End of The World
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 20:32:40 > -
quote:
@Lord Of The Shadows;
Valla billa kötü niyetim yok, ( ! ) kullanınca bağırmak veya hava atmak için kullanmıyorum normalde de sık kullanıyorum yani. Yanlış anlamaya neden olduysam özür dilerim, sildim mesajı. (Not; zaten bir üstteki başkasına mesajımda da sık ünlem kullanmış olduğuma dikkatinizi çekeyim!)...
Sorun değil o zaman, yanlış anlaşılmış.
quote:
Orijinalden alıntı: yekialem
quote:
dh çatısı altında sayılmış 2k küsür postun var ve mp3 isteğinde bulunuyorsun
mp3 paylaşımının donanımhaber altında illegal sayılıp sayılmadığı konusunda bir fikrim yok. Bu do donanımhaber'in tutarsız legalite anlayışından kaynaklanıyor. Xbox forumlarında sahte oyundan bahsetmek yasakken iPhone forumlarında ciahzın nasıl kırılacağı, korsan program yüklemeye açık hale getirildiğini anlatan konu üst konu yapılıyor. Tutarlı bir kurallar dizisi olsa neyin ne olduğu anlaşılır. Bu hususta bir kabahatim olmadığını düşünüyorum. -
Şili'li büyük şarkıcı Lucho Gatica'nın ülkemizde en çok tanınan ve sevilen şarkısı "Angustia".
Bu şarkı kendi ülkesinde ve diğer İspanyolca konuşulan ülkelerde pek fazla bilinmez. Bu yüzden YouTube'da mevcut değildi. Bugün ben koydum. Umarım, hatırlayanlar ve arayanlar görür.
Lucho Gatica - Angustia
Bu da, kanımca, en çok bilinen şarkısı:
Lucho Gatica - El Reloj
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 20:34:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BoraMT
Susan Shirley söylüyor : "Too Many Tears..."
End Of The world'ü çok kişiden dinlemiştim ama Twinkle açık ara önde. Too many tears'a da çok teşekkürler!İlk 2 ziyaretçiniz ben oldum!
Adrese "h" koyarsanız çıkıyor susan shirley!
Bunun yasak olduğunu sanmam, bende sıkıntı yok ama forumda zaman zaman problem olabiliyor.
Alttaki adreste şikayetiniz varsa duyurabilirsiniz.Bende değiştir ikonu düzgün çalışıyor. Üyelikten çıkmak ve tekrar girmek belki çözebilir sorunu.
http://forum.donanimhaber.com/forumid_604/tt.htm# -
@BoraMT
Telefon aktivasyonu yapman gerek.. Üyeliğin şu anda 2. sınıf üyelik durumunda gibi bir şey..
quote:
@Yekialem;
Merhaba, forumdaki en yaşlılardan olduğundan ve başından bu yana Oldies ile ilgilendiğinden biraz danışalım ve bize görüşlerini yaz dedim!Durum şöyle;
Burada 1000 civarı şarkı var şu anda ve sanıyorum üzerine en az 1000-1500 şarkı daha gelir! Dikkat etmişsindir sanıyorum hiçbir şarkı koyan arkadaş şarkılarını belli bir listeden seçmiyor, ve düzenli şarkı koyan 8-10 kişi var. Kaliteli ve tam listeye ancak şarkı koymalar bitince ulaşılabilir! Yoksa internette işe yaramaz çok sayıda liste dolaşıyor! Ama bu 8 sayfadaki şarkıları birarada bulabileceğiniz tek yerde YouTube'dır, hiçbir listede hepsi birarada bulunmazlar.
You Tube Linki olması ellerinde liste olanların listeyi buraya toptan Copy/Paste yapmalarını engelliyor, iyi olduğunu bildkleri şarkıyı seçmek zorunda kalıyorlar!
Biraz ukalalık ettim ama gerçekten çok güzel bir liste oluştu şimdiye kadar, internetin en iyilerinden birisi ve sanıyorum böyle de gider.
Şu anda Listemiz ilk sayfada olduğunda yaklaşık hergün 50-60 hit alıyor, bitince, 2000-2500 civarı şarkı olunca bu miktar 100-150'yi bulur ve sanırım büyük bir kısmı da yeni veya az gelenlerden oluşur DH'e ziyaretçilerin! Ziyaretçisi bol, ama şarkı bulup koyması sıkıntılı olacağından katılanı az olmaya mahkumuz taa baştan!
Durum böyle olunca benim sorularım şunlar;
1) Böyle gidersek sonuçta 20-25 sayfa YouTube linki olacak, forumda bir sıkıntıya neden olur mu acaba bu durum? Yani giren çıkanlar iyice yavaş bir bağlantıyla karşılaşırlar mı vs.?
2) Böyle birşey gerçekleşirse engellemek için biz katılanların yapabileceği birşey var mı? Yani her cevapta 1 YouTube linki gibi birşey isteyelim mi şarkı koyacaklardan?
3) Abincomartinez'in " 70'li yıllar ve anadolu Rock" konusu vardı. O konuda kafamız karışık!Orada şarkıcıların biyografileri ve eski Türkçe şarkılar var, o bölüm çok gerilerde kalıyor ve gelen gidenide yok. Oysa güzel müzik orada da var!
onların buraya taşınmalarının kolay bir yolu var mı, oradaki eski şarkıların? Abincomartinez internete çok az giriyor son zamanlarda, ama örneğin konuyu o açtıysa belki teknik olarak toptan buraya taşıma olanağı olur?
4) İzninle Liste koyduğunda güzel olduğunu bildiğim 1-2 şarkıyı alabiliyorum!
5) Birde bu bölüm yöneticisi kim acaba? Kurallardaki cagrı105'mi?
Görüşlerini söylersen seviniriz.
1) 8mbit bağlantıya sahip bir firefox kullanıcısı olarak konuşayım; utube stream lerinin buffer edilmesinde hiç bir sorun olmaz ama sayfada 60 mesaj gösterildiğini ve her mesajda 2 utube stream i olduğunu hesap edersek 120 stream eder.. konuya dinleme amacıyla giren birisi 10-15 bağlantıyı açtıktan sonra sayfada elbette yavaşlamalar olacaktır.. Belli aralıklarla web browser ını kapatıp açması gerekir bu yavaşlıktan kurtulması için..
2) 1 er tane koysak bile sayfada 60 utube bağlantısı olur ki(varsayımsal) 60 tanesini web browser ı hiç kapatmadan sırasıyla açmaya çalışsak dahi sayfada/programda ağırlaşma olur.. 1 ere çekmek gereksiz yani ama yandaki çubuğun çok kısalmasını istemiyorsak olabilir..
3) Bölüm yöneticileri olan PHI ve smd ye benim yolladığımı söyle bu konu ile ilgilenirlerMümkün yani böyle bir şey..
4) Buyur tabii.. Koyduğum tl ler son çıkan oldies albümlerinin tl leri oluyor zaten..
5) Üçte cevapladım zaten..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 26 Mayıs 2010; 19:23:25 > -
1967, To Sir With Love, Lulu; Sidney Poiter'in başrolde oynadığı " Sevgili Öğretmenim " müziği ile de ilgi topladı! Şarkısı bir yana iyi öğretmenler ve o zaman ABD'nin problemi olan Irkçılık üzerine güzel filmlerden birisidir!
1969, Lulu, Boom Bang A Bang;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 5 Ağustos 2010; 20:05:58 > -
-
-
-
Oldies türü müziğe olduğu kadar genel olarak güzel müziğe ilgi duyan dostların, Internet üzerinde gezinirken aşağıdaki siteye de uğramalarını öneriyorum.
http://same-melody.com/
Çok değişik bir konsept ile oluşturulmuş küçük ve tertemiz bir site. Bazı ünlü melodilerin çok sayıdaki versiyonunu içeriyor. Örneğin Besame Mucho (244 adet), Historia De Un Amor (51 adet). Aralarında şimdiye kadar hiç duymadığımız, gizli kalmış muhteşem düzenlemeler ve sesler bulacaksınız
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X