Şimdi Ara

olasılık diye bir şey yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan okuldayım matematikten çıktım. Olasılık konusunu işliyoruz. Saçma geliyor. Bence olasılık diye bir şey yok, her şey belli. Parayı havaya attığımızda yazı geleceği bellidir ve biz sonucu görürüz. Zamanda geriye gidip parayı bir daha atınca tura gelemez.

Zar atma gibi şeyler de aynı şekilde önceden bellidir 1 mi 6 mı geleceği. Diğer her türlü şey için aynı mesela 10 tane liseden 5 tanesine puanımın tutması. Bu da bellidir kaç tanesini ve hangilerine tutacağı. Hangi üniversiteyi kazanacağım hangi işi yapacağım bunlar belirlidir.

Aynı kader gibi önceden belli ama biz bilmiyoruz. Ve mesela bir günah işledik geri gideyim o zamana belki öyle yapmam demek gibi.ne kadar gidersen git yine aynı şeyi yapacaksın (zamanda geri gidemeyiz o ayrı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 13 Ekim 2014; 12:25:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Determinizm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah çarpar kardes nasıl konuşuyorsun öle töbe de

• Lise 2 konusu dont:99

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twin Turbo -- 13 Ekim 2014; 13:03:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.

Şuan okuldayım matematikten çıktım. Olasılık konusunu işliyoruz. Saçma geliyor. Bence olasılık diye bir şey yok, her şey belli. Parayı havaya attığımızda yazı geleceği bellidir ve biz sonucu görürüz. Zamanda geriye gidip parayı bir daha atınca tura gelemez.

İşim çıktı editleyeceğim

Olasiligi bozuk paradan ibaret sanan atarli ergen modeli.

• Parayı atınca yazı geliceği ne malum turada gelebilir zorda olsada dik gelebilir

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu videoyu izleyen diziye başladı 4 haftada final yaptı.

• Determinizm ile açıklayacak olursak senin attığın paranın yazı geleceği belli olabilir. Peki bendeki paranın tura geleceği de belliyse ve bu paranın senin eline veya benim elime geçme olasılığı %50 ise ne olacak?
  • birisi tavlada babamın üst üste iki defa 4 4 atıp beni mars etmesini veya son anda babamın 6 6 atarak mars olmaktan kurtulmasını veya oyunun en başında 6 3 zar gelmesini olasılık kullanarak anlatabilir mi
    hayır anlatamaz standart sapmalar filan hikaye olay bildiğin bal
  • Lise 2 ye gidiyorum 8 e değil. Ergen olabilirim ama ben de düşünebiliyorum. İlk mesajı editledim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu hocana söylesene delikanlı

• 99lu şaka gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: timeclub

Determinizm ile açıklayacak olursak senin attığın paranın yazı geleceği belli olabilir. Peki bendeki paranın tura geleceği de belliyse ve bu paranın senin eline veya benim elime geçme olasılığı %50 ise ne olacak?

bilader olasılık bilinmeyenlerden sonuç çıkarmadır. x +5 , x yerine ne koyarsan sonuç değişir biz x i bilmiyoruz ve 2 olabilir 3 olabilir falan diyoruz. olasılıkta böyle o atış açısını kuvveti falan bilmediğimiz için olabilecekleri sayıyoruz bilsek sonucada ulaşırız direk
  • Kafan güzelmiş ne içtiysen banada yolla
  • 15 yaşındayım herşeyin farkındayım diyosun yani

• 1 Allahın kulu da ciddiye alsın

• Kafaya bak afrodizyağını kalayladığım sonra bu ülkeden niye bilimadamı çıkmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.

1 Allahın kulu da ciddiye alsın

Neyi?

• Einstein gibi bilim adamlarına da deli deniyordu zaten. Şuan kabul edilen neyse onu ölümüne savunun karşı çıkmayın. İşte bu yüzden bu ülkeden bilim adamı çıkmıyor. Sanıldığının aksine.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.