Şimdi Ara

Olaf, Offtank Solotop Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Olaf'ta pek iyi olmadığımı düşünüyorum. Fakat iyi oynuyorum bende kararsızım, yaptığım taktikleri size sunarak nasıl olduğunu bulmaya çalışıyorum yanlış doğru söyleyebilirsiniz. ( sanki yazmasam söylemeyeceksiniz )

Hikaye;
    Valoran’ın açgözlü kontrolünün ötesinde keşfedilmemiş bir kıtada, Olaf adındaki fatih, başkalarının aksine uzun geleneklere sahip bir asker olarak doğmuştur. Kendilerini vahşi savaşçılar olarak tanımlayan, içlerinden gelen derin öfkelerle kendilerini maceraya sevk eden savaşçılar, saf ve vahşi hiddetlerini düşmanlarının üzerine salmaktadırlar. Bu korkunç evrim, tüm yaratıkların, her türlü kaynak için kana kan bir biçimde rekabet ettikleri bir çorak tundra olan vatanları Lokfar’ın bir ürünüdür. Olaf, ejderha-tepeli uzun botlarla erişebildikleri herhangi bir köyü acımasızca yağmalayan bir denizcilik kabilesinin üyesidir. Buzla kaplı evini son kez gördüğü zaman Olaf, yalnızca efsanelerde bilinen uzak bir diyarı yağmalamak ve o diyara öncü bir sefere kalkışmaktadır. Ancak, sefer sırasında, korkunç bir fırtına ortaya çıkar ve Olaf’ı ve tüm ekibini öfkeli ve acımasız bir denizin merhametine fırlatmıştır. Fırtınadan sonra, Olaf’ın gemisi parçalanmış ve ekibi hiçbir yerde bulunamamıştır. Olaf ise mucizevi bir şekilde kendisini Valoran’ın yabancı kıyılarında, Demacia’nın güneyinde bulmuştur. Bu yabancı yer, bu tür güçlü büyücülerin Lokfar için uygun olmaması sebebiyle Olaf’ı ürkütmüş ve sersemleştirmiştir. Büyücülerin gizemli güçlerini kullanarak kendisini halkının yanına geri gönderebileceğini ümit ederek onlara yanaşmıştır. Bir pazarlık yapıldı. Olaf, muhteşem cesaretini bir savaşçı olarak Efsaneler Ligi’nde Valoran’ın sıra dışı savaşlarında kullanacaktır ve karşılığında büyücüler geri dönebilmesi için ona bir yol bulacaktır. Lig’e katılmasına rağmen Olaf, Savaş Akademisi’nden geçebilmek için kendisini farklı bir kişi olarak tanıtmış, kasıtlı olarak yaşamının ve vatanının detaylarını onlardan saklamıştır. Yine de yeterli bilgi sağlandığında, Lokfar’lıları bulacaklar ve yavaşça ve fark edilmeden Valoran’a hakim oldukları gibi oraya da hakim olacaklardır. Olaf’ın savaş çığlığına dikkat edin. Boyun eğmezseniz, aklın zincirlerinden size doğru neyin dalgalanacağını düşünün.

Yetenekler;

Pasif ( Berserker Rage )
    Olaf kaybettiği her %1 health başına %1 attack speed kazanır.

Q ( Undertow )
    Olaf elindeki bir baltayı fırlatır. Balta en sona gidene kadar içinden geçen her üniteye 80/125/170/215/260 + Sahip olduğu bonus attack damagesi kadar vurur ve 2.5 saniye için 24/28/32/36/40% slowlar. Eğer olaf baltayı yerden alırsa cooldown 4.5 saniye düşer.

W ( Vicious Strikes )

6 Saniyeliğine Olaf'ın attack damagesi 7/14/21/28/35 + sahip olunan healthnın %1'i kadar ad ve 9/12/15/18/21% lifesteal kazanır.

E ( Reckless Swing )

Olaf seçtiği bir rakibe 100/160/220/280/340 True Damage vurur. Olaf bu skilli kullandığında 40/64/88/112/136 health kaybeder.

R ( Ragnarok )

Pasif: Olaf +10/20/30 Armor Penetration kazanır.
    6 Saniyeliğine bütün debufflar Olaf'a işlemez ( Stun, taunt, slow, silence vb. ) bu süre içerisinde Olaf +30/45/60 Armor ve Magic Resist kazanır.

Eşyalar

Başlangıç;

İlk sefer baseye gittiğinizde eğer rakibiniz AP ise;

İlk sefer baseye gittiğinizde eğer rakibiniz AD ise;

İlk sefer baseye gittiğinizde eğer rakibiniz True Damage sahibi ise;

İkinci sefer baseye gittiğinizde mutlaka alınacaklar;
    ve rakibe göre

İkinci sefer baseye gittiğinizde ek olarak rakibiniz AD ise;

İkinci sefer baseye gittiğinizde ek olarak rakibiniz AP ise;

Ve rakibinize göre belli olarak

İkinci sefer baseye gittiğinizde ek olarak rakibiniz True Damage sahibi ise;

Üçüncü sefer baseye gittiğinizde mutlaka alınacaklar;

Eğer rakibiniz AD ise tamamlanacak eşya;

Üçüncü sefer baseye gittiğinizde düşman tank, offtank veya true damage sahibi olan rakibiniz kastıysa;

Bundan sonrasını düşmana göre oynayabilirsiniz, eşya seçeneklerini sunmuyor ne olsa herkes bilir elbet diye düşünüyorum.

Eğer karşınızdaki rakip AD-AP olsun fazla agresif oynayıp, sürekli kill veriyor, farm yapmıyor ise kısacası noob ise şöyle bir build oluşturabilirsiniz;

veya

Peki bu buildin ne faydası olacaktır?

Karşınızdaki adam tek kelime ile noob ise büyük bir paranız olacak ve direkt olarak health itemleri çıkmanız lanede daha iyi bir üstünlük kurmaya ve junglerin " adamın cana bak vur vur ölmez gidersem double alır " sözü ile rahatlayacaksınız. Ardından Atma çıkarsanız; 58 AD sahibi oluyorsunuz. Buda az bir miktar değil. Daha sonra Team Fight içerisinde AD kişilere karşı daha iyi bir avantaj sağlamak ve takımınızı bir nebze rahatlamak için Omen çıkıyoruz. Ardından Guardian Angel tercihimdir. GA'nın kanatlarını gören zaten direk olarak sizi es geçiyor saldırmıyor, sadece 5 kişi sizi bir yerde yakalarsa, az can olursanız, barondan sonra gibi yerlerde. Böyle olunca rahatça herkesin kafaya 340 True Damage geçiriyoruz, büyük bir heal olduğundan W skillinden gelen AD fazla oluyor ve 4-5 saniyede rakip AD-Carry oyuncusunu kolayca alıyorsunuz. Eğer düşman AP-Carry fazla kastıysa, ve CC dolu ise QSS idealdir. Fazla CC sahibi olmayan veya hiç olmayan bir AP ise başka magic resist itemleri makbule geçer.

Sizi Zorlayacak Herolar ve Ne Yapılmalı

Teemo bir çok AD Heronun counteridir. Fakat fazla squishy olduğundan hamlemize düşüyor. İlk olarak Q geliştirebilir, veya sıkı bir teemo ise Q ve W skilline ortak gidebilirsiniz. Sizi outfarm bırakmak için her şeyi yapacaktır, Q ile bunu engelleyebilir ve 2-3 isabetli atış ile canını yarıya indirebilirsiniz. Aynı şekilde fırsat buldukça W ile can doldurmaya bakın. Exhaust+Ghost iyi bir seçim olacaktır. Teemo W sayesinde az canla kolayca kaçabilir bu 2 speelden herhangi birini kullanarak rahatça öldürebilirsiniz. Flash açarsa 2 speel açarsınız.

Yorick'e karşı basit bir kaç brush taktiğini herkes bilir, ondan ziyade ilk E geliştirip ara sıra W verirseniz gelen Omenler sizi outfarm bırakamaz ve W ile kolayca öldürüp full can aradan çıkabilirsiniz. Manası bitene kadar böyle yapın, last hit ve W ile can doldurma manası bitince zaten kendisi outfarm kalacaktır Q ile isabetli bir atıştan sonra yanına gidip true damage sayesinde iyi bir ezebilirsiniz. Ignite+Ghost veya Ignite+Flash veya Ignite+Exhaust ile rahat edebilirsiniz. Büyük bir sustain kaynağı olduğundan Ignite şart, ayrıca slow yeteneği olduğundan ghost öneririm hem kaçmak hem kovalamak için.

Malphite'nin Olaf'ın counteri olduğunu bir çok yerde gördüm. E skilli ile bloklancağımızı düşünüyorsunuz fakat offtank gidiyoruz ve true damage var -attack speed bir şey fark etmez. Size yaklaştığında E atacağını anlarsınız, büyük ihtimal Q atarak yaklaşacaktır böylece slowunu harcar sizde kasıtlı olarak kaçmayarak onu bekleyebilirsiniz, sizin yanınıza geldiğinde 1-2 vuruş atıp kalkanını düşürüp Q atıp ardından True Damage ile büyük hasar verebilirsiniz. 10 saniye sonra kalkanı yenileceğinden 5-8 saniye kadar sonra Q ile vurmaya çalışıp kalkan oluşumunu engelleyin.

Kayle, Kayle'nin belli başlı bir counteri yok. Sizi baya bir zorlar Teemo ile aynı taktik diyorum, karşıma hiç gelmedi pasif oynayarak jungler ganklarını bekleyin 6 level olana kadar 4-5 gank gelirse zaten karşı rakibin kendisi turret altından daha hiç ayrılmaz.

Kennen bir stun makinesi olduğundan ve manasız olduğundan ilk levellerde baya zorlayacaktır. Minion arkasında durmak yeterlidir. Q ve E skilline ortak verirseniz ve minion arkasında durursanız Q ile vuramayacağından W passive + W atmak isteyecektir. Son patchden sonra basic attack rangesi düşürüldü. Size yaklaştığında Q atıp onun size verdiği hasardan biraz daha fazla verebilirsiniz. Eğer enerjisi kalmadıysa yanına yaklaşıp güzel bir True Damage atabilirsiniz. Exhaust+Flash veya Exhaust+Ghost ile harikalar yaratırsınız.

Swain son patchlar sayesinde artık büyük bir adam oldu. Skilleri çok güçlü karşıma bir kere geldi çok ezildim skill shot olmadığından pek bir şey yapamıyorsunuz. Turret altı oynuyorsunuz ve jungler gankı bekliyorsunuz, bu sırada 2-3 gold per 5 sec itemleri ile late gameye iyi bir hazırlık yapabilirsiniz.

Rune

Greater Mark of Desolation
    +1.66 armor penetration

Greater Glyph of Shielding
    level başı +0.15 magic resist

Greater Seal of Resilience
    +1.41 Armor

Greater Quintessence of Desolation
    +3.33 armor penetration

Mastery olarak klasik 21/9/0 AD kullanılır yani zaten buildimiz tanky.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 18 Temmuz 2012; 21:30:09 >

• Q skilli yanlış sahip olduğunun ad nın yarısı eklenmez sahip olduğun BONUS AD nin TAMAMI eklenir mesela infinity edge aldın (niye aldıysan, gerçi bu aralar popüler
    ) Q+80 olur

Edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NDS -- 18 Temmuz 2012; 19:34:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magic penet?
  • olaf as bot, rune magic pen..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ejderkanat Corki?
    11 yıl önce açıldı
    Kha'Zix Build, Rehber ( Full)
    13 yıl önce açıldı
    Fizz solo guide
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Magic Penet Gereksizce gülüyorum 1 dakikadır ROFL oldum Ayrıca, Olaf sahip olduğu bonus ad'ın yarısı diye biliyorum? 1 ad başına 0.5 artmıyor mu

Gir custom dene Q ya bak sonra doran al, tekrar Q ya bak. PROBLEM SOLVED in 10 SEC.
    />

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NDS

quote:

Magic Penet Gereksizce gülüyorum 1 dakikadır ROFL oldum Ayrıca, Olaf sahip olduğu bonus ad'ın yarısı diye biliyorum? 1 ad başına 0.5 artmıyor mu

Gir custom dene Q ya bak sonra doran al, tekrar Q ya bak. PROBLEM SOLVED in 10 SEC.
    />

/>
    Tamam o zaman problem solveder kardeş

• quote:

içimde kaldı ama ;
    benim 1yılda kasamadığım postu sen 3 ayda kasmışsın
    valla söylemeden edemedim

Orijinalden alıntı: Soul Fire*

quote:

içimde kaldı ama ;

aynen. ayrıca çoğu postu da öyle yardımcı veya aman aman değildi

• momu riot olaf için düşünmüş ve yapmış, rehbere eklememen çok saçma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

içimde kaldı ama ;

Eee, Napalım foruma gelmemin amacı insanlar ile konuşmaktı. Ne olsa oyun formu sürekli güncelleniyor, yeni şeyler geliyor. Her türlü bilgi paylaşımını severim, insanların düşünceleri vb. Forumun amacı budur zaten sadece ne yazdıklarına bakmak ile olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Silkroad Misafiri

Malphite mi olafı counterlıyor sen intihar et

Bence counterlamıyor, fakat onu oraya koymazsam " Malp nerde sen intihar et. " cümleleri mutlaka gelecekti, zaten malp kardeşi eklememin nedeni forumun bir kaç yerinde görmüş olmam Malp Olaf'ı counterler diye falan

• quote:

quote:

içimde kaldı ama ;

Eee, Napalım foruma gelmemin amacı insanlar ile konuşmaktı. Ne olsa oyun formu sürekli güncelleniyor, yeni şeyler geliyor. Her türlü bilgi paylaşımını severim, insanların düşünceleri vb. Forumun amacı budur zaten sadece ne yazdıklarına bakmak ile olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Silkroad Misafiri

Malphite mi olafı counterlıyor sen intihar et

Bence counterlamıyor, fakat onu oraya koymazsam " Malp nerde sen intihar et. " cümleleri mutlaka gelecekti, zaten malp kardeşi eklememin nedeni forumun bir kaç yerinde görmüş olmam Malp Olaf'ı counterler diye falan

malphin olafi counterlayacagini zannetmem malphite mana bagimlisi bir champion fazla harass yapamaz olaf karsisinda zaten olafin true damagei var, ne kadar armor falan filan kassa mid game gelene kadar olaf ustun olur gibime geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.