Şimdi Ara

OKUL VE DERSANE DESTEK Mİ KÖSTEK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana okul ve dersane 3 şey kazandırıyor sanki.
    Zaman Kaybı + Yorgunluk + Uykusuzluk

Siz ne düşünüyorsunuz? Yoksa sadece bana mı öyle geliyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dershaneye gidiyorum derece sınıfındayım (Lakin meslek lisesi bölümü deneme sınavında Türkçe ve Sosyal den çok iyi yapmıştım matematik 10 net yaparak derece sınıfına girdim en iyi sınıf toplam 900 kişi var sınıflar 15 kişilik.)

Dersin bir şey katması için konuları bilmen lazım ki hocanın anlattığı sana tekrar olsun yoksa matematik ve geometri de tahtaya bakıyorsun hoca 2 kare farkı diyerek direkt sorulara giriyor hocam bilmiyoruz diyoruz anlatıyor ardından soru çözümüne geçiyor dolayısı ile pekişmiyor bende internetten gitmeye karar verdim ki inanılmaz bir nimet bizim dershane hocaları 20 yıllık hocalar alanlarında çok iyiler lakin internetten dinleyerek çok çok daha iyi verim alıyorum öyle ki hocanın yazdığı örneklere bakarken ağlayan ben internetten dinleyerek hocanın sorduğundan daha zor soruları çözmeye başladım.

Rasyonel sayıların zor olanlarını anlatmıştı hoca gram kalem kıpırdatamadım o gün geçen gün youtube dan rasyonel dersini dinledim üstüne tekrar ettim bizim hocanın derste sorduğu zor soruların aynısını adamlar videoda çözüyor üstüne ösym soru tarzları ekliyorlar sonra açtım kitabı zor sorular dahil 42 soru 41 doğru yaptım. Üstlü sayılarda aynı şekilde.

İnternet inanılmaz bir nimet adeta özel ders alıyorsun bunu dershaneye giden biri olarak söylüyorum ki bizim dershane hocaları en azından bizim sınıfa girenler alanında gerçekten çok iyi hocalar lakin 15 kişi ile dinlemek hocayı tutup geri çekememek (Video gibi istediğin zaman durdurup çekemiyorsun ) gibi etkenleri sayarsak internet çok çok verimli oluyor.

Üstüne yol yorgunluğu vb. şeylerde olmuyor. İnternet öyle bir nimet ki bu devirde soramadığın soruyu ücretsiz çözdürebileceğin sürüyle grup var öyle ki etüt için soru bulamıyorum gidene kadar tüm sorularımı çözdürmüş oluyorum.

Tabi dershaneye gitmeden önce böyle olacağını biliyordum biz para ödemedik maddi durumu iyi olan bir tanıdık beni yazdırıp parayı peşin ödedi.(Biraz zorla oldu) Arkadaş ortamı olarak ben en iyi sınıfta olduğum için aklı başında insanlar var lakin bir alt sınıfımızın hayvanat bahçesi olduğunu söylemek abes kaçmaz gelenlerin %90'ı boşa geliyor ucundan arkadaş ortamını kurtardık onun dışında bir katkısı yok.

Türkçe hariç diyorum Yakup hocamız mükemmel ders anlatıyor. Onun dışında Tarih-Felsefe-Coğrafya da koymuşlar size şöyle diyeyim Tarihte Eylül den belli geldiğimiz konuya ben evde 3 günde gelmiştim ki haftada 4 saat tarih var bildiğin zaman kaybı.

Öğretmenler gerçekten istekli iyi sağolsunlar lakin dershane ticarethaneden başka bir şey değil ki derece sınıfına giremezseniz pek bir şey beklemeyin İnternette gerçekten de dershaneden kaliteli eğitim var inanılmaz verim alıyorum internetten.

Bu bilgi çağında dershane gerçekten gereksiz hale gelmiştir ki bence eğitim eşitliğinde çok önemli bir devrimdir internet dersleri.

(Çok çok iyi isteyen arkadaşlar dershaneye gidebilirler durumları da iyi ise verim alacaklardır demek istediğim gitmeyenler üzülmesin kaybettiğiniz bir şey yok eğer interneti verimli kullanırsanız elinizin altında onlarca hoca binlerce size yardım edecek insan var üstelik 7/24.)
  • Köstek

• 2 si birlikte olursa gereksiz ya okulu bırak ya da dershaneyi

• Sorularını,anlamadığın yerleri birebir sorma falan bunlar avantaj bence. Yorucu tabi ama verimli kullandıktan sonra sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scott -- 17 Aralık 2017; 17:40:37 >
  • Okulda sadece mat,fen,dil anlatım ve cografya görüyoruz. Haftada 6civari boş saatimiz var. Hocalarimiz çok iyi,soru sorma imkanimiz var. Meslek liseliler ağlıyor.

Bunun yanında dershane bana köstek oluyor, çünkü bazı dersler hiç verimli olmuyor o yüzden haftada 3gun dersin birine gitmemeye başladım. Ama soru çözdürme ve deneme olayı iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• 2.dönem acıga gec obp de artıo kredi sistemı farklı oldugundan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Ders mi Dershane mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • meraklıkuzucuk M kullanıcısına yanıt
    Çok geç,zaten şu an ünideyim.
  • Köstek köstek köstek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para israfı. Para kazanmanın en kolay yolu eğitim sektörüdür.

Bir sınav 60 tl ve katılımcı 10bin kişi.ve bunun eğitim kısmı da var

• K.Dot kullanıcısına yanıt
    Dershaneyi sadece sorularını çözdürmek için kullanıyorsan Kunduz da iş görebilir. Zaman ve para anlamında epey katkısı oldu bana.
  • Dershaneye gidiyorum derece sınıfındayım (Lakin meslek lisesi bölümü deneme sınavında Türkçe ve Sosyal den çok iyi yapmıştım matematik 10 net yaparak derece sınıfına girdim en iyi sınıf toplam 900 kişi var sınıflar 15 kişilik.)

Dersin bir şey katması için konuları bilmen lazım ki hocanın anlattığı sana tekrar olsun yoksa matematik ve geometri de tahtaya bakıyorsun hoca 2 kare farkı diyerek direkt sorulara giriyor hocam bilmiyoruz diyoruz anlatıyor ardından soru çözümüne geçiyor dolayısı ile pekişmiyor bende internetten gitmeye karar verdim ki inanılmaz bir nimet bizim dershane hocaları 20 yıllık hocalar alanlarında çok iyiler lakin internetten dinleyerek çok çok daha iyi verim alıyorum öyle ki hocanın yazdığı örneklere bakarken ağlayan ben internetten dinleyerek hocanın sorduğundan daha zor soruları çözmeye başladım.

Rasyonel sayıların zor olanlarını anlatmıştı hoca gram kalem kıpırdatamadım o gün geçen gün youtube dan rasyonel dersini dinledim üstüne tekrar ettim bizim hocanın derste sorduğu zor soruların aynısını adamlar videoda çözüyor üstüne ösym soru tarzları ekliyorlar sonra açtım kitabı zor sorular dahil 42 soru 41 doğru yaptım. Üstlü sayılarda aynı şekilde.

İnternet inanılmaz bir nimet adeta özel ders alıyorsun bunu dershaneye giden biri olarak söylüyorum ki bizim dershane hocaları en azından bizim sınıfa girenler alanında gerçekten çok iyi hocalar lakin 15 kişi ile dinlemek hocayı tutup geri çekememek (Video gibi istediğin zaman durdurup çekemiyorsun ) gibi etkenleri sayarsak internet çok çok verimli oluyor.

Üstüne yol yorgunluğu vb. şeylerde olmuyor. İnternet öyle bir nimet ki bu devirde soramadığın soruyu ücretsiz çözdürebileceğin sürüyle grup var öyle ki etüt için soru bulamıyorum gidene kadar tüm sorularımı çözdürmüş oluyorum.

Tabi dershaneye gitmeden önce böyle olacağını biliyordum biz para ödemedik maddi durumu iyi olan bir tanıdık beni yazdırıp parayı peşin ödedi.(Biraz zorla oldu) Arkadaş ortamı olarak ben en iyi sınıfta olduğum için aklı başında insanlar var lakin bir alt sınıfımızın hayvanat bahçesi olduğunu söylemek abes kaçmaz gelenlerin %90'ı boşa geliyor ucundan arkadaş ortamını kurtardık onun dışında bir katkısı yok.

Türkçe hariç diyorum Yakup hocamız mükemmel ders anlatıyor. Onun dışında Tarih-Felsefe-Coğrafya da koymuşlar size şöyle diyeyim Tarihte Eylül den belli geldiğimiz konuya ben evde 3 günde gelmiştim ki haftada 4 saat tarih var bildiğin zaman kaybı.

Öğretmenler gerçekten istekli iyi sağolsunlar lakin dershane ticarethaneden başka bir şey değil ki derece sınıfına giremezseniz pek bir şey beklemeyin İnternette gerçekten de dershaneden kaliteli eğitim var inanılmaz verim alıyorum internetten.

Bu bilgi çağında dershane gerçekten gereksiz hale gelmiştir ki bence eğitim eşitliğinde çok önemli bir devrimdir internet dersleri.

(Çok çok iyi isteyen arkadaşlar dershaneye gidebilirler durumları da iyi ise verim alacaklardır demek istediğim gitmeyenler üzülmesin kaybettiğiniz bir şey yok eğer interneti verimli kullanırsanız elinizin altında onlarca hoca binlerce size yardım edecek insan var üstelik 7/24.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 19 Aralık 2017; 17:51:33 >

• Telefonuna gelmeyen güncelleme, grip virüsüne gelir, dershanedekilerden hastalık kaparsın, 1 hafta sürünürsün. Unuttuğun konuları tekrar ögrenmek 2 haftanı alır. Ulaşım yorgunluğu, 6 kat merdiven çıkmak, şamatacı soytarıların dersi sabote etmesi, türlü türlü primatın kavga çıkarmak için bahane araması, aşık olmak, hocaların maaşı sömürülen gariban stajerlerden oluşması ve soru çözdürmek istediğinde bunu hatırlayıp vazgeçmen gibi şeyler sıralanabilir.

• Köstek kardeşim NET.

Okulu şahsen köstek olarak görüyorum. oturup kendi evinde veya çalışabileceğini düşündüğün bir yerde 2 saat çalışsan okulun 10 saatine bedel oluyor yemin ederim.

2 yerine 10 saat çalıştığında ise 1 haftalık okulu çıkartıyorsun.

bu kurumların KÖSTEK oluşunun en büyük sebebi içindeki amaçsız ve bilgisiz insanlar olduğunu düşünüyorum..

Yıl olmuş 2017. Her türlü gerekli gereksiz bilgiye önündeki makine ile erişebiliyorsun.

Bilgisayar sistemi, lehim sistemi, robot yapımından tut. bizim sırf şu sınavlar için öğrendiğimiz derslere kadar..

Bir başka dikkatimi çeken husus da şu oldu. okul-dersane nde belki 1 ders için 2 hoca vardır belki 1 anlaşamıyorsundur veya onlardan anlamıyorsundur. bu durumda yapabileceğin hiç bir şey kalmıyor. ama bu işi youtube gibi siteler üzerinden İŞ durumuna dökmüş insanlar var.

çok parça parça yazdığımın farkındayım fakat okul/dershane = köstek.

sebebi: kafa dolduran gereksiz insanlar = yorgunluk ve verimsizlik = başarısızlık.

• HuysuzPanda kullanıcısına yanıt
    okul cok anlamsız ya cok ıyı bır ozel okul olcak yada açığa geçip istikrarlı calısıp sureklı soru sorabıleceğin iyi hocalar olcak cevrende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Dershaneye gidiyorum derece sınıfındayım (Lakin meslek lisesi bölümü deneme sınavında Türkçe ve Sosyal den çok iyi yapmıştım matematik 10 net yaparak derece sınıfına girdim en iyi sınıf toplam 900 kişi var sınıflar 15 kişilik.)

kimden dinliyorsun üstadım ?

• Hocalara Geldikten izliyorum temel bilgileri daha önceden oturtmuştum o yüzden sıkıntı olmuyor soru tarzlarını iyi gösteriyorlar yazarak dinliyorum bu arada zor konularda 4-5 kere yazarak hızlıca tekrar yapıyorum akılda kalıcı oluyor.

Göstermedikleri soru tarzı çıkarsa hemen farklı kanallardan destek alıyorum veya discord grubuna atıyorum çözüyorlar sağolsunlar zor bir konu olursa da daha basit olsun diye şenol hoca ile izliyorum ilk daha sonra hocalara geldik'e geçiyorum daha verimli oluyor.

Yine aynı şekilde izlerken takıldığım yer olursa videoyu durdurup takıldığım yerin konusuna bakıyorum.
  • İnanılmaz bir köstek..
    Özel okulda olduğum halde günümün büyük çoğunluğu boş geçiyor.
    Okul olmasa çok daha rahat çalışırım.Okuldaki bütün derslerde test çözmeye çalışıyorum fakat bütün derslerde muhabbet dönüyor, susmuyorlar.. Cidden acaip bir zaman kaybı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Hocalara Geldikten izliyorum temel bilgileri daha önceden oturtmuştum o yüzden sıkıntı olmuyor soru tarzlarını iyi gösteriyorlar yazarak dinliyorum bu arada zor konularda 4-5 kere yazarak hızlıca tekrar yapıyorum akılda kalıcı oluyor.

Göstermedikleri soru tarzı çıkarsa hemen farklı kanallardan destek alıyorum veya discord grubuna atıyorum çözüyorlar sağolsunlar zor bir konu olursa da daha basit olsun diye şenol hoca ile izliyorum ilk daha sonra hocalara geldik'e geçiyorum daha verimli oluyor.

Yine aynı şekilde izlerken takıldığım yer olursa videoyu durdurup takıldığım yerin konusuna bakıyorum.

Hocam matematik 41e 40 çok iyiymiş aslında onu merak etmıstım.
  • Rasyonel sayılar için 41-40 yaptım hocam konuyu Hocalara Geldikten dinlemiştim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.