Şimdi Ara

OKUL SİTESİ YAPMA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar görev yaptığım okula site yapmak istiyorum...
    öncelikle şunu söyleyeyim..site yapımı konusunda bilgim sıfır:(((
    Bilgisayar öğretmeni değilim..htp,css,php,...vs hakkında zerre kadar bilgim yok..sadece orta düzeyde Photoshop bilgim var...
    sizlerin yardımıyla okuluma hizmet etmek isityorum..

1.sorum; sıfır bilgiyle bu işi başarabilir miyim? (bu sorunun cevabı benim için çok önemli,özgüven meselesi:))
    2.sorum; eğer birinci sorunun cevabı evet ise nereden başlamam gerekiyor? (okullar açılıncaya kadar başlangıç noktası konusunda araştırma yapacam.)

Yardımlarınızı bekliyorum...
    Burada yapacağınız katkılar; sadece bana değil, bilgisi sıfır olup, okullarına site yapmak isteyen öğretmen arkadaşlara da yardımcı olacaktır..

• Hazır bi web şablonu indip Macromedia Dreamweaver ve Photoshop tarzı programlarla kolayca düzenleye bilirsiniz
  • Yapabilirsiniz neden yapamayasınız. İsteyin ve düzenli zaman ayırın. Bu işi yapanalrında 2 kulağı, 2 gözü, 2 eli var.

Web sitesi işinde uzun vadede uzmanlaşamayı düşünmüyorsanız Benim size tavsiyem joomla içerik yönetim sistemi ile okul sitenizi yapılandırmanız.
    1-Kodlama ve grafik tasarım bilmeden kısa sürede profesyonel denebilecek bir site kurarsınız. 1 hafta ciddi bir çalışam ile sitenizi kurabilirsiniz
    2-Siz mevcut okulunuzda kalıcı değilsiniz.Siz okuldan ayrıldığınızda bu işi devam edttirecek kişi kolayca öğrenebilir ve teknik olarak sürekliliği devam ettirebilir. Aksi takdirde sitede programlama ve grafik tasarım ile ilgili bir güncelleme gerektiğinde size ulaşamaları ve sizin siteyi takip etmeniz mümkün olmayabilir.
  • Arkadaşlar ben bu mesajı yazdıktan sonra forumda parayla şu fyata okul sitesi yaılır gibi ilanlar görmeye başladım...burdaki amacım okulumuza ek bir mali yük oluşturmadan bişeyler yapmak..yoksa okulun parası olsa neden hiç bilmediğim bi işe girişeyim ki:((

bu arada yukarıdaki değerli önerileriniz için tşk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackersezer

Hazır bi web şablonu indip Macromedia Dreamweaver ve Photoshop tarzı programlarla kolayca düzenleye bilirsiniz

en kolay yolu bu mudur peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir101

Yapabilirsiniz neden yapamayasınız. İsteyin ve düzenli zaman ayırın. Bu işi yapanalrında 2 kulağı, 2 gözü, 2 eli var.

Web sitesi işinde uzun vadede uzmanlaşamayı düşünmüyorsanız Benim size tavsiyem joomla içerik yönetim sistemi ile okul sitenizi yapılandırmanız.
    1-Kodlama ve grafik tasarım bilmeden kısa sürede profesyonel denebilecek bir site kurarsınız. 1 hafta ciddi bir çalışam ile sitenizi kurabilirsiniz
    2-Siz mevcut okulunuzda kalıcı değilsiniz.Siz okuldan ayrıldığınızda bu işi devam edttirecek kişi kolayca öğrenebilir ve teknik olarak sürekliliği devam ettirebilir. Aksi takdirde sitede programlama ve grafik tasarım ile ilgili bir güncelleme gerektiğinde size ulaşamaları ve sizin siteyi takip etmeniz mümkün olmayabilir.

dostum önerin için tşk ederim...joomla ile ufak bi deneyimim oldu..biraz daha kurcalarsam daha iyi şeyler öğreneceğimi düşünüyorum..bu işe zaman ayırabilirim o konuda sıkıntı yok...

• peki işe nerden başlayabilirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackersezer

Hazır bi web şablonu indip Macromedia Dreamweaver ve Photoshop tarzı programlarla kolayca düzenleye bilirsiniz

• satis@cngsoft.net ekleyn yardmcı olalm
  • Hocam size ücretsiz yardımcı olacak birinden yardım alın. Kendiniz uğraşmayın derim. Bu işler ciddi işler. Öyle bir kaç aylık bir iki yazılım öğrenmelerle bu işler olmaz. Eğitimi ciddiye almalıyız ki en başta siz bir eğitimcisiniz.

Bunun dışında okullara meb üstünden web desteği var diye biliyorum yani iyi kötü her okulun bir sitesi vardır. Ya da hemen kurulabilir. Tamam pek güzel değiller ama diğer türlü de güzel bir sonuca ulaşmak çok zor.
  • okul sitesi için en uygun script joomla bana göre ayrıca kullanımı zor değil, biraz araştırmayla güzel sonuçlar verebilir. localhost'unuza joomla kurup kurcalaya kurcalaya, kaynak sitelerden okuyarak öğrenebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Arix_44
    1.sorum; sıfır bilgiyle bu işi başarabilir miyim? (bu sorunun cevabı benim için çok önemli,özgüven meselesi:))

e nihayetinde kimse web tasarımı yapmayı anne karnında öğrenmedi, herkes bu yollardan geçti. kendinize güvenirseniz hiç zor değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mistır Henri Şawn -- 7 Eylül 2011; 1:34:13 >

• 1. Sorunun Cevabı:Yapabilirsiniz ama tabi bu iş 1-2 gün içerisinde öğrenilmiyor :) ben nerdeyse 8 senedir bu işle uğraşıyorum.

2. Sorunun Cevabı:Tabi bu iş için ilk başta Photoshop ile Macromedia DreamWeawer işinizi görür,bunun için derslerini almanız gerek + programları indirmeniz tabi :) bunun için dreamweawer ın 30 günlük sürümünü kullanmanız tavsiye edilmez çünkü yapacağınız iş öyle çabuk bitecek bi iş değil bunun için ya parayla lisans alın ayda internetten serial numberlarını bulun şimdi photoshoptan tasarımınızı yapın ve gerekli işlemleri uygulayın düzenleyin photoshoptan kesin kırpın :) orda işiniz bitince dreamweawera geçin linkleri köprüleyin kodlayın ve kodu sitenize yerleştirin.

Haaaaa işte can alıcı nokta öyle basit işler yapamam yapıyosam tam yapıym diyorsanız eğer Fıreworks indirin söyledigim gibi ya lisans alın yada arayın serial number,key vb.. bulun,fıreworks veya ıllusrator vektör çalışmaları için mükemmeldir size photoshoptan çok daha yardımcı olurlar ama kullanımı photoshoptan daha zordur 8 senedir photoshop kullanıyorum photoshopta ustayım ama daha tam oalrak fıreworks veya ıllusrator bilmiyorum :)) yani anlıcağınız zaman lazım zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.