Şimdi Ara

OKUDUGUNUZ EN GUZEL KITAP HANGISIYDI? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
17.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sauron86

    Benim okuduğum en güzel kitap yüzüklerin Efendisi..


    quote:

    Orjinalden alıntı: fibonachi

    quote:


    Tolkien i bir türlü sevemedim... Yüzüklerin efendisini daha orta okulda bitirmiştim, üstüne bi iki kitabını da okudum ama sevemedim... Zaten Tolkien in kitapları senin dediğin gibi "dört dörtlük" değildir... Dikkatli okuyucular yakalıyor bazı "büyük" eksikleri zaten... Onlarca ve onlarca fantastik-edebiyat okudum ve şunu hemen belirteyim kitaptaki hiç bi karakterin adam gibi ne geçmişi ne ailesi ne akrabası vs anlatılmıyor yüzüklerde... Bi tek aragorn ve sam evlendi..Tamam hepsi mutlu olup evlencek diye bişey yok ama aranız da bana en basiti legolas ın geçmişinden tek kelime anlatabilcek biri var mı?? Ya da Elrond un Galadriel in oğlu olduğunu bilen var mı?? Bunları sadece yıllar sonra oğlunun yazdığı ekler, harita kısmında vs bulabiliyorsunuz ve kimsede nerdeyse bilmiyor...Bunlar ufak gözükse de büyük eksikler aslında... Sting nerde yapılmış, kim yapmış, gimli nin o buldukları cüce mezarında yatanla alakası ne? vs...

    Bir başka eksik te bence yazar Tolkien in aslen bir "edebiyatçı" olmasıdır... Kitapları okuyanlar bilir zaten ilk kitabın ilk 150-200 sayfası tasvir... Sayfalar dolusu tasvir... Bu bir fantastik kitap ve hikaye, macera vs olur yoğunlukla...Tamam tasvir de olur elbet ama ilk 200 sayfa da o kadar ağır tasvirler okuyucuyu soğutut kitaptan...


    Benim en sevdiğim kitap - Ejderha mızrağı / İkizler üçlemesi - Weis*Hickman


    ben yüzüklerin efendisini çok severek okudum... ama söylediklerinin de çoğuna katılıyorum... benim de eksik gördüğüm çok nokta vardı... ama ben hobbit ve üçleme dışındaki kitaplarını okumadım... okuyanlar belki daha çok şeye anlam kazandırmıştır...belki de daha çok soru çıkmıştır ortaya... elrond un galadriel in oğlu olduğunu bilmiyordum mesela... ama bu kitaplarında fantastik kitaplara öncülük yaptığını düşünüyorum... Ejderha mızrağı üçlemesini de okudum... güzeldi...

    bu arada mezar daki olay hobbit le alakalıydı sanırım... orda yatan adam hobbit te geçen cücelerden biriydi... gimli nin babası amcası falandı heralde




    Arkadaşlar kitaplarda tasvirlerin çok olması bir eksiklik değildir.O yazarın tarzıdır.örneğin balzac'ın kitaplarında da tasvirler geniş yer tutar.tabi her okuyucu uzun tasvirlerden hoşlanacak diye birşey yok ama bunları çok seven okuyucular da var.adam hikayenin geçtiği tüm mekanları en ince ayrıntısına kadar öğrenmek,gözünde canlandırmak istiyor.

    Kitapta bazı karakterlerin,mekanların geçmişinden pek bahsedilmez doğrudur ama bu yazarın hatası değil bilinçli olarak yaptığı bir şeydir.Kitapta zaman zaman az bir şekilde geçmişe atıfta bulunulur(Aragorn'un hobbitlere Beren ile Luthien'in öyküsünü anlatması veya Gandalf'ın herhangi bir ülkenin tarihiyle ilgili bilgi vermesi gibi..) ama bazı yerlerde yazar bilerek bunu yapmamıştır.Bunun sebebi de yazarın kitaba katmaya çalıştığı 'derinlik' hissidir.Okuyucu bir orta dünya hikayesi olan yüzüklerin efendisini okurken orta dünyanın binlerce yıllık geçmişiyle ilgili bilgi edinebilir ancak merak ettiği bazı noktaları da öğrenemeyebilir.Çünkü kitabın başında bu hikayenin frodo ve bilbo baggins tarafınadan yazıldığı söyleniyor.yani yazar hikayeyi frodo ve bilboya yazdırıyor.onlar da zaten orta dünya öykülerinde bilinen şeyleri kitaplarına tekralamıyorlar.yazar burada büyük bir başarıyla gerçekten öyle bir dünya olsa ve frodo ile bilbo böyle bir kitap yazsa nelerden bahsederlerdi nelerden bahsetmezlerdi bunları çok iyi analiz etmiş.yoksa ortya dünya ile ilgili herşeyi kurgulamıştır.bunlar başka kitaplarında vardır.

    Son bir not: elrond galadriel'in oğlu değil damadıdır.galadriel'in kızı celebrian ile evlidir.

    sevgiyle kalın


    hangi kitaplar bunlar ben de hastasıyım yüzüklerin efendisine ama soru işaretleri var kafamda başka hangi kitapları okumalıyım??




  • Yüzüklerin efendisi çok iyidir..okumak istiyorsan önce hobbit'le başlayıp sonra yüzüklerin efendisine geçebilirsin...ayrıca çocukça bulmazsan Harry Potter veya Gedik Savaşları serisi de çok iyi.. tabi bunlar benim favorilerim herkesin tavsiyesi farklı olacaktır..
  • 1 Harry potterin serisi
    2 metal fırtına serisi
    3 dan brownun 4 kitabı
    4 yüzüklerin efendisi üçlemesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shotokan

    arkadaşlar bu sayfadaki beğendiğiniz kitaplara dikkatli baktım ama hiçbiriniz ŞU ÇILGIN TÜRKLER (TURGUT ÖZAKMAN) yazmamışsınız bu da beni cidden üzdü.

    öncelikle bu kitabı okumadıysanız bunu okumanızı öneririm.



    ben okudum ama beğenmedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: webaslan

    quote:

    Orjinalden alıntı: shotokan

    arkadaşlar bu sayfadaki beğendiğiniz kitaplara dikkatli baktım ama hiçbiriniz ŞU ÇILGIN TÜRKLER (TURGUT ÖZAKMAN) yazmamışsınız bu da beni cidden üzdü.

    öncelikle bu kitabı okumadıysanız bunu okumanızı öneririm.



    ben okudum ama beğenmedim




    evet ben de beğenmedim
  • Stephen King'in 7 kitaplık Karakule serisinin 3. kitabı Çorak Topraklar.
  • Ahmet Ümit: Kukla
    Adam Fawer: Olasılıksız
    Grange'in tüm kitapları
  • yaptak dökümü Kitabını almıstım okumam kısmet olmadı..

    cünkü dizisi cıktı...
  • ayyy pardon yaprak olacaktı
  • gazap üzümleri
  • Hort...

    Carpe Diem kitapları..
  • Küçük Prens-Antoine de Saint-Exupéry
  • Zifir - Orkun Uçar
  • Kazım Karabekir Gözüyle Yakın Tarihimiz - Mustafa ARMAĞAN
  • Bu forumdan duyup okuduğum ; Murat Menteş-Dublörün Dilemması. Ardından gelen ; Korkma Ben Varım.

    Glenn Meade'in Kar Kurdu.

    Ve Trevanian-Şibumi.
  • Ölüm Yadigarları harikaydı, en güzelini seçemem ama aklıma ilk bu geldi yazdım.
  • Harry Potter serisi en iyisiydi
  • Frank Herbert - Dune (Çöl Gezegeni Dune)
    Stephen King - Tılsım (Talisman)
    Henri Charriere - Kelebek (Papillon)

    Tılsım ve Kelebek'e kefil olmam (okuyalı çok oldu, hafızam beni yanıltıyor olabilir) ama Dune kesinlikle okuduğum en iyi kitaptır, herkese tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos

    kesinlikle YÜZÜKLERİN EFENDİSİ üçlemesi
    böyle bir kitap bir daha yazılamaz
    herşeyi ile dört dörtlük
    eğer okumadıysan ve sadece filmi izlediysen şiddetle tavsiye ediyorum.
    o mükemmel film bile bu kitabın büyüklüğüne ulaşamaz


    kesinlikle o 4buçuk saatlik film bile kitabı karşılayamaz
  • ahmet altan - aldatmak
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.