Şimdi Ara

ÖJENİ VAHŞETİ VE NAZİZMİN DARVİNİST KÖKENİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalinden alıntı: pacman

Evrimci benim tarafımdan da anlından öpüldün.

Şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla tartışmanın esas kilit noktası yararlı mutasyonların olup olamayacağıydı, yani doğal seçilimin var olduğunu tanıdığım tüm dinci insanlar bile kabul ediyorlar ancak evrimin gerçekleşmesi için gereken diğer araç olan mutasyon konusunda bir anlaşmazlık var. Şimdi soruyorum sana Armageddon Hitlerin "hadi arkadaşlar mutasyon yapalım" diye bir iddiası yok, sadece doğal seçilim ile ilgi kurmaya çalışıyorsunuz. Peki sizinde kabul ettiğiniz doğal seçilim bir kaç bilim adamının araştırmaları sonnucu bulunmasa birşey değişecek mi. Aynen şuna benziyor, "ulen Newton bulmasaydın şu yerçekimini şimdi uçuyor olacaktı ne güzel" :). Darwin birşey yaratmadıki doğayı anladı sadece. Yada birileri sapkın düşüncelere dalabilir diye Newton da mi saklasaydı bu keşfini. (örn. "Havaya bıraktığın elma yere düşüyor o zaman rakiplerimizi havaya atalımda öldürelim" diyen birkaç kişi çıkar korkusuyla susmalı mıydı Newton , geyik)

senin tarafından değil yanlış anlama..hem ben seni destekliyorum

• BURDA SORUN DARVİNİN DOGRU SÖYLEYİP SÖYLEMEMESİ DEĞİL..
    DARVİNİN TÜRK MİLLETİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİDİR
    BİZİ AŞAĞI IRK OLARAK GÖRÜYOR..
    YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN YOK EDİLECEĞİMİZİ BELİRTİYOR..
  • quote:

Orijinalinden alıntı: armagedon2001

BURDA SORUN DARVİNİN DOGRU SÖYLEYİP SÖYLEMEMESİ DEĞİL..

çok doğru..bu düşüncedeki insanlardan oluşan ırklar zamanla yok olacaktır..doğal seleksiyon..
  • quote:

Orijinalinden alıntı: almancı

quote:

Orijinalinden alıntı: evrimci

Hala sosyal Darwinizm, sosyal Darwinizm aşamadınız şu konuyu gitti.

Biz burada biyolojik evrim teorisinden bahsediyoruz. Darwin'in sosyolojik fikirleri kendini bağlar, evrim teorisini değil. Evrim teorisi ırkçı değildir, ırkçı olamazda çünkü Evrim teorisine göre zaten ırk diye bir kavram yoktur. Hepimizin aynı tür olduğunu Evrim teorisi göstermiştir, bir tane bile Homo Sapiens Africanus, Asianus, Americanus falan bulunmamıştır. Bize modern biyolojik evrim teorisinde bir tane ırk diye bir kavram bulamazsınız. Irk dediğiniz şey genetik çeşitliliktir. Gene evrim teorisi derki bir türün devamı için en önemli faktörlerden biri genetik çeşitliliği korumak ve arttırmaktır. Soykırım ve ırkçılık yapan insanlar diğer ırkları yokederek genetik çeşitlilği bilakis azaltmıştır yani tamamiyle evrime karşı gelmiştir.

Öjeni konusuna gelince,
    Bir kere öjeni bir mikroevrimdir. Öjeni yararlı kalıtımsal özellikleri seçmek, zararlı olanları da sterilize etmektir. Eğer bir yaratılışçı doğadaki mikroevrimi reddediyorsa, sadece evrimin bioçeşitliliğin kaynağı olduğunu reddediyordur (yani makroevrim ve ortak atayı). Öjenini hiç bir yerinin makroevrimle alakası yoktur, tabi insanında biyolojik olarak bir hayvan olduğununu saymazsak.
    Dolayısıyla öjeni evrim teorisinden kaynaklansa bile, evrimcilerin yanında yaratılışçıları da suçlayıcı anlamda bağlayacaktır, çünkü ikiside mikroevrimi kabul etmektedir.

Bütün bunları geçersek, ırkçılık ve soykırım Darwin'den ve evrim teorisinde çok önceleri zaten var olan şeylerdir. Irkçılık evrimle artmış demek saçmadır, çünkü şu an Dünya 1850'lere göre daha az ırkçıdır.

senin alnından öpüyorum..ama karşındaki adam körcahil..ona laf anlatamazsın

• KİMİN KÖR CAHİL OLDUĞU ORTADA

BAKIYORUM YİNE GEYİĞE DÖKTÜNÜZ..
    KARŞI FİKRE BİLE TAHAMMÜL EDEMEYEN BİRİ ALİM OLSA NE YAZAR..
  • quote:

KİMİN KÖR CAHİL OLDUĞU ORTADA

BAKIYORUM YİNE GEYİĞE DÖKTÜNÜZ..
    KARŞI FİKRE BİLE TAHAMMÜL EDEMEYEN BİRİ ALİM OLSA NE YAZAR..

Tahammül edemediğin için mi yazdın bunları da döktün geyiğe
  • İYİDE BEN KİMSEYE KÖR CAHİL DEMEDİM Kİ?

HAKARETTE ETMEDİM..
    NİYE HEMEN SAVUNMAYA GEÇİYON ANLAMADIM..
  • ojeni kavramı bana kalırsa bastan çökük bir ideolojidir.bir kere hiç bir millet saf degildir.mesela sarısın mavi gözlü bir almanı ele alalım.onun dedesinini dedesi bir bir ispanyolsa.o saf degildir.yani yuzde yuz saf bir ırk mumkun degildir.saf olup olmadıgını bilemessiniz.bence sapık bir ideolojidir.
  • quote:

İYİDE BEN KİMSEYE KÖR CAHİL DEMEDİM Kİ?

HAKARETTE ETMEDİM..
    NİYE HEMEN SAVUNMAYA GEÇİYON ANLAMADIM..

YALAN SÖYLEME
  • quote:

BURDA SORUN DARVİNİN DOGRU SÖYLEYİP SÖYLEMEMESİ DEĞİL..

Adamın bizim hakkımızda ne dediği önemli değil bizim ne olduğumuz önemli. Kafayı kullanan bir millet olma yolunda cumhuriyet ile birlikte bilimde kültürde büyük bir sıçrama yaşadık, eğitildik kültürlendik, şimdi iş ekonomiyi geliştirmeye kaldı.. Eğer bu savaşı veremezsek ne yazıkki daha çok aşağı ırk olarak görüleceğiz...

• Adamın bizim hakkımızda ne dediği önemli değil bizim ne olduğumuz önemli. Kafayı kullanan bir millet olma yolunda cumhuriyet ile birlikte bilimde kültürde büyük bir sıçrama yaşadık, eğitildik kültürlendik, şimdi iş ekonomiyi geliştirmeye kaldı.. Eğer bu savaşı veremezsek ne yazıkki daha çok aşağı ırk olarak görüleceğiz...

• quote:

Orijinalinden alıntı: hermann

ojeni kavramı bana kalırsa bastan çökük bir ideolojidir.bir kere hiç bir millet saf degildir.mesela sarısın mavi gözlü bir almanı ele alalım.onun dedesinini dedesi bir bir ispanyolsa.o saf degildir.yani yuzde yuz saf bir ırk mumkun degildir.saf olup olmadıgını bilemessiniz.bence sapık bir ideolojidir.

• FRANCIS GALTON: ÖJENİ CİNAYETLERİNİN FİKİR BABASI

20. yüzyıl faşizminin temellerini kuran bir diğer önemli 19. yüzyıl ideoloğu, "öjeni" teorisinin kurucusu olarak bilinen Francis Galton'dur.

Charles Darwin'in(sağda) kuzeni olan Francis Galton(solda), Darwin'in yanısıra bir diğer evrimci ideolog olan Fransız fizikçi Paul Broca'dan da etkilenmişti. Galton bazı insan ırklarının diğerlerinden daha üstün olduğu ve üstünlerle zayıfların birbirinden mutlaka ayrıştırılması gerektiğini öne süren "öjeni" teorisini ortaya attı.
    Öjeni kavramından önceki sayfalarda söz etmiştik. İnsanları bir hayvan türü olarak gören, dolayısıyla hayvanlar için geçerli kuralları insanlara uygulayan bir zihniyetin ürünü olan öjeni, insan neslinin de inekler veya köpekler gibi "hayvan yetiştiriciliği" yöntemiyle geliştirilmesini hedefliyordu. Öjeniye göre bir toplumdaki sakatların ve hastaların çoğalması önlenmeli, (gerekirse bunlar öldürülmeli) sağlıklı bireyler ise bolca "çiftleştirilerek" sağlıklı ve güçlü nesiller oluşturulmalıydı. Bu politika, pagan dünyasının savaşçı şehir devleti olan Sparta'da uygulanmış ve Platon tarafından da savunulmuştu.

Öjeni, Hıristiyanlığın hakimiyetiyle birlikte tarihin tozlu raflarına kalkmıştı ki, Charles Darwin Türlerin Kökeni adlı kitabını yayımladı. Darwin kitabının ilk bölümlerini hayvan yetiştiriciliği konusuna ayırmış, verimli inek veya at cinsleri türeten yetiştiricilere dikkat çekmiş, daha sonra da İnsanın Türeyişi adlı kitabında bu yöntemlerin insanlar üzerine uygulanabilir olduğunu ileri sürmüştü. Darwin'in açtığı öjeni yolunu genişleten ve öjeniyi kapsamlı bir program olarak tarif edip dünya gündemine getiren kişi ise, Darwin'in kuzeni Francis Galton oldu.

Galton, tahmin edilebileceği gibi, Darwin'in ateşli bir hayranı ve takipçisiydi. Memories of My life (Hayatımın Anıları) başlıklı otobiyografisinde şöyle yazıyordu:

1859 yılında Türlerin Kökeni'nin Charles Darwin tarafından yayımlanması, insanoğlunun genel düşüncesinde olduğu gibi benim kişisel zihni gelişmemde de çok büyük bir dönüm noktası olmuştu. Bu (kitabın) etkisi, bir sürü dogmatik engelin tek bir darbe ile bir anda yıkılması, tüm eski otoritelere karşı bir isyan ruhunun yükselmesi... anlamına geliyordu.

Francis Galton'un etkilendiği Darwinistler'den biri olan Fransız fizikçi Paul Broca, insan zekasının beyin (ve dolayısıyla kafatası) hacmiyle doğru orantılı olduğunu ileri sürmüş ve bunu sözde "ispatlamak" için de Paris mezarlıklarını delik deşik ederek yüzlerce kafatası ölçmüştü. Her ne kadar Broca'nın bu iddialarının yanlışlığı sonradan kesin olarak ispatlansa da, başta Almanya olmak üzere birçok ülkede kafatası ölçümleri yapıldı. Bu ölçümlere göre sözde "üstün insanlar" belirlendi.

Galton'un kendince "dogmatik engeller" ve "eski otoriteler" gibi kavramlarla kötüleyerek sözünü ettiği kavramlar, dini inançlar ve dini kurumlardı. Yani Darwin, Galton'un "büyük bir dönüm noktası" yaşamasına ve inancını yitirip dinsizleşmesine neden olmuştu.

Galton'un dinsizleşmesi, pagan dünyasının ırkçılığını benimsemesiyle sonuçlandı.

• quote:

Evet her fikirde insan var kimi ırkçılık yaparak kimi dinimi yayıcam diye toplu kıyım yaparak vahşet saçıyor ... Esas ilginç olan şey evrim düşüncesini kabul etmemek ile ona saldırmak arasındaki farkı anlamayan şaibeli zihniyet... Batıda da el kaidenin katliamlarına bakıp "efendim islam bu kadar yanlış bir fikirdir" diyen insanlar var, bu durumda onlar da haklı madem evrim, hitler ile özdeşleştiriliyor.

Aramageddon kopyala yapıştır yaptığın metnin bir paragrafını komple google'da arattım ve 4 sonuç çıktı. Dördüde Adnan Oktar kaynaklı web sitelerinden. Şimdi senin de bir Adnan Hoca ile fikirlerinizin kökeni hakkında bir benzerlik görüyorum umarım onun yaptığı sapıklıklarla senin de ilgin yoktur. Darvinin Hitler ile na kadar bağı olduğunu iddia ediyorsan senin de Adnan Oktarın icraatleri ile o kadar yakınlığın olduğunu iddia etmek bu mantıkla normal geliyor insana...

Adnan hoca ve bilim araştırma vakfı (BAV) "Bilimin Yaratılışı ispatladığı ve Evrim Kuramını çökerttiğini" söyleyip halkı kandırdığı için tazminat ödediler. Bunlarda onun sözlerine kananlar işte. Bu copy paste yaptığınız metinlerin kitap hallerini bedava dağıtıyolardı üni öğrencilerine, onlarda sobada yakıyolardı

• NAZİLERİN KİTAP YAKMA TÖRENLERİ

Faşizmin toplumun beynini yıkama çabasının ilginç bir göstergesi, Nazi Almanyası'nda görülen toplu kitap yakma törenleridir.

Toplu kitap yakma törenlerinin kutlaması için Alman Gençlik Dergisi'nde yapılan çağrı.
    Bu törenlerin ilki 10 Mayıs 1933 tarihinde gerçekleşti. Daha önceden dünyanın en iyileri olarak bilinen Alman üniversite öğrencileri Berlin ve Almanya'nın diğer şehirlerinde toplanıp "Alman olmayan" fikirlerle dolu kitapları yaktılar. Binlerce kitabı, çevresinde Nazi selamı vererek, Nazi marş ve şarkıları söyleyerek ateşe attılar.

Nazi propaganda sorumlusu Joseph Goebbels Berlin'de öğrencilere yaptığı konuşmasında şunları söylemişti:

"... Alman devriminin ani saldırısı yine Almanların çizdiği yöndeki yolu aydınlatmıştır. Gelecekteki Alman vatandaşı sadece kitapların adamı olmayacak, fakat karakter adamı olacak. Biz sizi bu sona hazırlamak için eğitmek istiyoruz. Genç bir insan olarak, acımasız bakışla yüzleşmek için gereken cesarete sahip olmak, ölüm korkusunun üstesinden gelmek ve ölüm için saygıyı yeniden kazanmak. İşte bunlar bu genç neslin görevleridir. Ve böylece gecenin bu saatinde geçmişin kötü ruhunu yakmada başarılı olursunuz. Bu güçlü, büyük ve sembolik bir eylemdir. Bu eylem, sayacaklarımı dünyanın önünde herkesin öğrenmesi için belgelenmelidir. Burada Kasım (Demokratik) Cumhuriyeti'nin entelektüel kuruluşu batmaktadır, fakat bu kalıntıdan çıkacak yeni bir ruh zaferle yükselecektir..."

Kitap yakmak faşist yönetimlerin en belirgin özelliklerinin bir göstergesidir: Faşist devlet sadece kendi ideolojisinin öğrenilmesine izin verir. Bunun dışında hiçbir insan herhangi bir başka fikre sahip olmamalıdır. Bu fikrinden dolayı ya cezalandırılır ya kitabı yakılır ya da kendisi bir şekilde susturulur. Her birey sadece devletin ideolojisine hizmet eden bir araç olarak görülür. Bu ideolojiyi benimsemeyenlere ise zor ve baskı yoluyla istenilenler yaptırılmaktadır.

Faşist devlet sadece kendi ideolojisinin okunmasına ve öğretilmesine izin verir. Bu nedenle kitap yakmak faşist yönetimlerin en belirgin özelliklerindendir. Nazi Almanyası'nda kitap yakmak özel "törenlerle" gerçekleştirilmiştir. Faşist propaganda küçük çocukları da hedefliyordu.

Bu nedenle eğitim sistemi de tamamen faşist devletin ideolojisine yönelik olarak kurulmuştur. Nasyonal sosyalizmin temel ilkelerinin 20. maddesinde tüm eğitim sisteminin değiştirilmesi yer alıyordu. Bu değişim elbette faşizm yönündeydi. Daha ilkokul çağlarından itibaren çocuklar her türlü ahlaki değerden, insani duygulardan uzak, sevgi ve merhametten yoksun olarak duygusuz bir biçimde yetiştiriliyorlardı. Güçlü olanın her zaman haklı olduğu prensibiyle eğitiliyor, kaba kuvvetin hedefe ulaşmak için şart olduğuna inandırılıyorlardı. 10-18 yaşındaki Alman çocuklarına hitap eden kurum ise "Hitler Jugend" yani Hitler Gençliği idi. Hitler Jugend'e katılanların hepsinden sosyal hayatlarında çok dikkatli olmaları ve Nazi karşıtlarını ispiyon etmeleri isteniyordu. Aralarından anne-babalarını ihbar edenler bile çıkıyordu. Hitlerjugend (Hitler Gençliği) giderek büyüdü ve 1935'te tüm genç nüfusun %60'ını bünyesinde barındırır hale geldi.

Yine faşist rejimlerin uyguladıkları ortak taktiklerden biri de halkı ve de özellikle gençleri eğitimde aldatıcı bir politikayla yönlendirmeleriydi. Toplumdan gerçek tarihi gizliyor, bunun yerine kendileri tarafından düzenlenmiş hayali bir tarih öğretiyorlardı. Bundaki amaç ise halkı faşist idealler etrafında birleştirebilmek ve onları faşist politikalar konusunda şevklendirecek, faşizme daha da bağlanmalarını sağlayacak bir kültür oluşturmaktı. Öğrenim kademelerinde gerek tarih gerekse felsefe tamamen faşist devlet tarafından düzenleniyordu. Beyinler sezdirilmeden faşist ideoloji ile yıkanıyor, bunun dışındaki tüm fikirlere sansür uygulanıyordu.

• hele bir yazı var science'da adamlar resmen türkiyedeki Bav gibi bilim düşmanlarının icraatleri yüzünden türkiyede bilimin sekteye ugratılmaya çalışıldığını ve dünyada bu çeşit propagandanın en yoğun yapıldığı ülke olarak türkiyenin gösterildiğini yazmış. Bav sitesinde de bu science'deki yazıya karşılık "Science Bav'ı başarılarından dolayı bir yazıyla kutlamış yazıyordu." isteyen olursa hem science'deki yazınyı hemde Bav sitesindeki yazıyı gönderebilirim, çok komik. Bav tam anlamıyla faşist bir topluluk, bu çok dindar, vicdan sahibi adamlar nedense yalan söyleme, ahlaksızlık sapıklık yapma konusunda hiç kendilerini sınırlamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 14 Ağustos 2005, 17:49:21 >
  • quote:

hele bir yazı var science'da adamlar resmen türkiyedeki Bav gibi bilim düşmanlarının icraatleri yüzünden türkiyede bilimin sekteye ugratılmaya çalışıldığını ve dünyada bu çeşit propagandanın en yoğun yapıldığı ülke olarak türkiyenin gösterildiğini yazmış. Bav sitesinde de bu science'deki yazıya karşılık "Science Bav'ı başarılarından dolayı bir yazıyla kutlamış yazıyordu." isteyen olursa hem science'deki yazınyı hemde Bav sitesindeki yazıyı gönderebilirim, çok komik. Bav tam anlamıyla faşist bir topluluk, bu çok dindar, vicdan sahibi adamlar nedense yalan söyleme, ahlaksızlık sapıklık yapma konusunda hiç kendilerini sınırlamıyorlar.

kardeş
    biz burda BAV IMI TARTIŞIYORUZ?
    yazdıklarınla öjeni teorisinin ne alakası var.
    o kadar meraklıysan aç bi BAV TOPİÇİ orada belirt düşüncelerini

• ya valla ne alaka olmuş dimi

ama armageddon ben bunu Bav topiği sanmıştım malum alıntı alıntı olmayı da geçti sanki Harun Yahya'nın propoganda sitesinde gibiyiz... E tabi konunun da haliyle Bav'ı ilgilendiren kısmı bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 14 Ağustos 2005, 18:03:02 >
  • quote:

ya valla ne alaka olmuş dimi

ama armageddon ben bunu Bav topiği sanmıştım malum alıntı alıntı olmayı da geçti sanki Harun Yahya'nın propoganda sitesinde gibiyiz... E tabi konunun da haliyle Bav'ı ilgilendiren kısmı bu...

pacman bu topiçte bavı öven bi ifade var mı?
    yok
    ozaman bu bav topiçi değildir..
    propaganda sitesi değil..
    bavı ilgilendiren kısımlar konumuz dışında.
    orayla sen ilgileniyorsun zaten.

• Bav'ın propagandası olması için konunun başına "Şimdi Bav'dan propagandalar" yazmana gerek yok. Aynı araçlarla aynı noktayla virgülle malum amaca yönelik hareketlerde bulunman yeterli... O zaman bu Bav topiğidir. Şimdi ben bilmem ne ün. bilmem kimin bilimsel makalesini getirsem tabiiki kaynağın güvenilirliği sorgulanacaktır ve hiç te konu dışı değildir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.