|
bu kadar şikayet edeceğinize öğretmen olsanıza. |
|

1 Mobil
|
bu kadar şikayet edeceğinize öğretmen olsanıza. |
|
Ne dereceden ne kademeden haberiniz var. Üzerine bir de 179 gün tatil demiş. Benim neden haberim yok o 6 aylık tatilden acaba Arkadaşlar çok kolay ve rahat bir meslek olarak görüyorsanız buyrun eğitim fakülteleri sizi bekliyor. Dağın başında bile üniversite ve eğitim fakültesi var gidin okuyun, mezun olun, KPSSye girin. Genel yetenekte çıkan 30 Türkçe sorusundan 20 net bile çıkaramayacak insanlar şurada gelip laf ediyor. Eğitim bilimleri de evlere şenlik. Üzerine bir de alan sınavı var. Üzerine bir de mülakatı var ki ne skandallar dönüyor. Sizi tutan yok. Siz de 4 yıl okuyun, kolayca atanın, siz de 6 ay tatil yapın. Özelde 3500tl maaş ile 40 saat sürünmek üzerine de velilerin ve yönetici kadrosunun triplerini çekmek var bir de. Off nasıl keyifli nasıl rahat anlatamam. Daha 10 yaşındaki kuzenine/yeğenine sahip çıkamayanlar, bağırıp çağırarak kontrol etmeye çalışan tipler bir sınıfa tıkılmış 40 tane çocukla başa çıkmayı kolay sanıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 6 Ocak 2022; 21:20:5 > |
Devlette yada Özel sektörde çalışan ve saygıyı sonuna kadar hak eden öğretmenlerin durumu hiçte senin bahsettiğin gibi efso değil. Öğretmenler arasında yeğenimin İngilizce Öğretmenliği mesleğini göz önünde bulundurunca, kariyer sahibi olmak isteyen ve İngilizce öğretmeni olmak, Olduktan sonra da 179 gün tatil yaptığını söylemek bana "Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir." atasözünün yerinde bir söz olacağını gösteriyor. Öncelik ile Öğretmen olmak o kadar da kolay değil dostum. Toplum olarak maalesef az çalışıp çok kazanmak isteyen bir topluluk haline getirildik. İngilizce Öğretmeni maaşı 8400 alabilmesi için meslekteki kademesini arttırması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Maaşları günümüzde kariyerine yeni başlayan, ataması yapılmamış ve özel okullarda çalışmaya mahkum edilmiş bireyler maalesef asgari ücret üzerinden işe alınıyor. Nedeni ise mesleki kariyerlerine bir yerden başlaması gerektiği için özel okul sahipleri tarafından sömürülmesidir. Ayrıca Öğretmenler senin sandığın gibi 179 gün tatil yapamazlar, hiç bir özel okul işe aldığı öğretmeni örneğin yaz aylarında boşa maaş ödemez. Maaşını ödüyorsam müşteri yani öğrencilere yaz okulu gibi dönemsel eğitim verdirip, öğretmenin maaşını ve okulunun kar oranını + geçirmek ister. Sen bu konuyu biraz daha araştır istersen. |
|
Ücretli öğretmen maaşları 5500 TL nasıl oluyor arkadaşlar? Dün kabine toplantısında reiz açıkladı. Ek ders ücreti mi zamlanacak? Ücretli öğretmen maaş hesaplamasında tam olarak ne değişti şimdi bilen var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranx -- 19 Temmuz 2022; 9:9:47 > |
|