Şimdi Ara

ÖĞRETMEN LAPTOPLARI:TOSHİBA LAPTOPLAR GELDİ: CENTRİNO İŞLEMCİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • FİYAT TEKLİF USULU ALINACAKTIR. EN YÜKSEK TEKLİFİ VERENLERE SATILACAK. SIFIR ,GARANTİLİ, HİÇ KULLANILMADAN ALICIYA TESLİM EDİLECEKTİR.ÖDEME PEŞİN OLARAK ALINACAKTIR.AZ SAYIDA ÖĞRETMEN ARKADAŞIMLA BEN TEKLİFLERE DEĞERLENDİRECEĞİZ.
    PM OLARAK TEKLİFLERİNİZİ DEĞERLENDİRİP CEVAP VERECEĞİZ. TESLİMAT NORMALDE İSTANBUL VE BURSADIR.TABİİKİ DİĞER İLERE DE KARGOYLA TESLİM EDİLEBİLİR.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• model bilgisi verirmisiniz
  • bu isin ticareti yasalmi?
    meb bu kampanyayi ogretmenlere uygularken onlar satsin diye yapmadi herhalde.
    bence iyi arastirin
  • bana özellikleri lazım, bu bilgiyi bana verebilecek varmı, meb 'dan alınacaktır..
  • Laptoplar verilmiştir. İlgililere teşekkürler.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• yok yaw.. bu ülkeye laptop fazla
  • quote:

Orjinalden alıntı: allroad

yok yaw.. bu ülkeye laptop fazla

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğretmenlere dünya standardında maaş verdin de , taksitle aldıkları laptopları nakite çevirip geçinmek için kullandılar diye kızdın. Heh

aRcH
  • özellikler;

Her Öğretmene Dizüstü Bilgisayar Kampanyasının Ayrıntıları 04.04.2005
    Vakıfbank, “her öğretmene dizüstü bilgisayar kampanyası” çerçevesinde, öğretmenlere düşük faizle dizüstü bilgisayar kredisi verecek. Vakıfbank, MEB ile ortaklaşa düzenlediği kampanya çerçevesinde, MEB’e bağlı öğretmenler, emekli öğretmenler, üniversitelerdeki öğretim görevlileri ve özel öğretim kurumlarındaki tüm öğretmenlere, azami 48 ay vadeli, aylık 1.60 faiz oranıyla dizüstü bilgisayar karşılığı tüketici ihtiyaç kredisi kullandırılacak. Ayrıntılar ve fazi oranları için başlığa tıklayınız.
    MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Vakıfbank ile MEB’in uzun süredir üzerinde çalıştığı “her öğretmene dizüstü bilgisayar” kampanyasının sonucuna gelindiğini, bilgisayar çağının yaşandığı bu dönemde artık her öğretmenin bilgisayar sahibi olabileceğini söyledi.
    Bilgisayarların öğretmelerin bilgiye ulaşmasını hızlandıracağını anlatan Çelik, “Öğretmenlerimiz, uzun süreden beri böyle bir kampanyayı talep ediyorlardı. Gönül isterdi ki hiç para ödemeden öğretmenlerimiz bilgisayar sahibi olsun. Ancak böyle bir şansımız olmadığı için, kendilerini fazla yormayacak bir ortam hazırlamak istedik. Vakıfbank’la yaptığımız kampanya ile öğretmenlerimiz ucuz fiyata bilgisayar sahibi olabilecekler” diye konuştu.
    Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar da, kampanya ile öğretmenlerin piyasadan yüzde 25-30 daha ucuza bilgisayar sahibi olabileceklerini söyledi.
    Kampanyaya öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiğini ve daha kampanya başlamadan telefonların kilitlendiğini anlatan Kacar, kampanya konusunda tüm Vakıfbank şubelerinin talimatlandırıldığını ve bugünden itibaren herhangi bir Vakıfbank şubesine başvuran, Banka kredi kartına sahip her öğretmenin bilgisayar kredisi kullanabileceğini söyledi.
    Türkiye'de yaklaşık 600 bin öğretmenin bulunduğunu belirten Kacar, “Bunların yüzde 20’si bilgisayar kredisi kullansa 120 bin eder. Biz de 120 bin civarında talep bekliyoruz” dedi. Kampanyanın bugünden itibaren Eylül ayına kadar devam edeceğini ifade eden Kacar, ne kadar talep gelirse hepsini karşılayacaklarını bildirdi.
    Vakıfbank veya “öğretmenim” kredi kartı olmayan öğretmenlerin kampanyadan yararlanamayacağını kaydeden Kacar, ancak kredi kartı müracaatında bulunan öğretmenlerin de bu haktan yararlanacağını bildirdi.
    Kampanya çerçevesinde TNB Bilgisayar Sistemleri A.Ş. firmasınca satışı gerçekleştirilecek KDV’li fiyatı 1,062 dolar olan Toshiba Satellite marka ve model dizüstü bilgisayarları ile Data, Carper ve Sentim bilgisayar firmalarında satışı gerçekleştirilecek ve KDV’li fiyatı 866.12 dolar olan Exper Aktive, Casper Prestige ve KRN Mobilus marka ve model 2 grup dizüstü bilgisayarı bulunuyor.
    Azama kredi limiti, dizüstü bilgisayarın KDV dahil dolar fiyatı ile sınırlı olacak ve kredi YTL olarak kullandırılacak. Dolar bazındaki fiyatlar alıcı aleyhine değiştirilmeyecek. Kredi azami 48 ay vadeli, aylık eşit taksitler halinde ödemeli olarak kullandırılacak, tüm vadelerde aylık yüzde 1.60 faiz oranı uygulanacak.
    Kredi talebi için öğretmenler nüfus cüzdanı ve öğretmen kimlik fotokopisi ile Banka şubesine başvuracaklar. Kredi kullanan öğretmenlerden kefil istenmeyecek.
    Kampanya kapsamındaki dizüstü bilgisayarlar talep tarihinden itibaren en geç 45 gün içerisinde öğretmenlerin belirttiği adreslere firmalar tarafından teslim edilecek ve kurulumu sağlanacak.
    Kampanya kapsamında dizüstü bilgisayar satın alacak kişilere Banka'nın iştiraki TR-Net tarafından 3 aylık ücretsiz ve sınırsız internet erişim paketi verilecek.

VADE 1. GRUP BİLGİSAYAR İÇİN 2. GRUP BİLGİSAYAR İÇİN
    (Aylık Taksit) (Aylık Taksit)
    48 47.01 38.34
    36 56.76 46.29
    24 76.79 62.62
    18 97.07 79.17
    12 137.90 112.47

• quote:

Orjinalden alıntı: archaeopteryx

Öğretmenlere dünya standardında maaş verdin de , taksitle aldıkları laptopları nakite çevirip geçinmek için kullandılar diye kızdın. Heh

aRcH

+1
  • Piyasadan daha ucuza alıp değerlendirecek olan arkadaşlar için iyi bir fırsat diye düşünüyorum.
  • Kardeş ÜLKE zaten dünya standartlarında değil ki öğretmenler dünya standartında maaş alsın.Yani ülke de sadece öğretmenler mi az para ile çalışıyor zannediyorsun...Örnek 1:Ben mühendisim öğretmen kadar para alamıyorum... İşin komik tarafı herkes devlet memurlarının mağduriyetlerinde bahsediyor...Size soruyorum mermurlardaki sosyal imkanlar hangi özel sektörde mevcut....

Açıkcası bende mermurlara uygun fiyatla verilen notebook un şatışını dooğru bulmuyorum..

Keşke devlet bize de bu şekilde bir kampanya yapsa da bizde o fiyata notebook alsak..

İyi Günler...
  • Arkadaşlar Sentim konsorsiyumu

laptopların konf. larını arttırmış fiyat farkı olmadan bu haliyle biraz cazip sayılabilir:

Bu çerçevede, şartnamede;

14” olan ekran büyüklüğü 15‘e,
    1.3 Celeron M olan işlemci 1.5‘e,
    20 GB olan HDD 40 GB’a,
    CD-ROM olan optik sürücü DVD-CD-RW Combo’ya
    852 olan chipset 855 GME’ye yükseltildi.
    Ayrıca Memory kart okuyucu (Multimedya card, secure digital card desteği) eklendi.

sanırım 860 dolar fena diil bu alete...
  • quote:

Orjinalden alıntı: musibet

Kardeş ÜLKE zaten dünya standartlarında değil ki öğretmenler dünya standartında maaş alsın.Yani ülke de sadece öğretmenler mi az para ile çalışıyor zannediyorsun...Örnek 1:Ben mühendisim öğretmen kadar para alamıyorum... İşin komik tarafı herkes devlet memurlarının mağduriyetlerinde bahsediyor...Size soruyorum mermurlardaki sosyal imkanlar hangi özel sektörde mevcut....

Açıkcası bende mermurlara uygun fiyatla verilen notebook un şatışını dooğru bulmuyorum..

Keşke devlet bize de bu şekilde bir kampanya yapsa da bizde o fiyata notebook alsak..

İyi Günler...

evet arkadaşım katılıyorum bende inşaat mühendisliği okuyorum ve neden öğretmenliği tercih etmedim diye kafamı duvarlara vuruyorum
    Arkadaşlar tamam belki bir öğretmenin maaşının bir mühendisin telefon faturası kadar olma ihtimali de var ama bu ülkede çok düşük bir ihtimal ne diyelim hayatın tadını cıkarın valla 3 ay tatil+2 ay diğer tatiller hiçbir meslekte yok

• quote:

Orjinalden alıntı: musibet

Kardeş ÜLKE zaten dünya standartlarında değil ki öğretmenler dünya standartında maaş alsın.Yani ülke de sadece öğretmenler mi az para ile çalışıyor zannediyorsun...Örnek 1:Ben mühendisim öğretmen kadar para alamıyorum... İşin komik tarafı herkes devlet memurlarının mağduriyetlerinde bahsediyor...Size soruyorum mermurlardaki sosyal imkanlar hangi özel sektörde mevcut....

İyi Günler...

ohooo ömğretmenlerin sadece tatili yok ki neredyese ünde yarım gün çalışıyorlar olmadı dershanelerde hocalık yapıyorlar zaten dershane girince öğretmenlikten ticarete döküldü iş

• Valla benim bi arkadaş var dershane de öğretmen,dershaneden aylık 750 ytl maaş alıyor.Ama asıl parayı özel dersten kırıyor aylık ortalama 5 milyar geliri var,kafayı çalıştıran parayı her türlü kazanır.
    Lap top olayında musibet nikli arkadaşa kesinlikle katılıyorum.
  • arkadaşlar bende mühendislik okuyorum ama öğretmenlik hakkında bu şekilde konuşmayı doğru bulmuyorum sonuçta bu ülkenin geleceğini onlar yetiştiriyor (ki buna mühendislerde dahil). Bence kampanyada son derece güzel ve yerinde. Bazıları çıkıp verilen notebooku ticari amaçlı satıyor diye tüm öğretmenleri aynı kefeye koymak yanlış sonuçta mühendislere verilseydi aynı şekilde ticari amaçlı satış yapanlar çıkacaktı.
    Notebook özelliklerine gelince :

quote:

TOSHIBA SATELLITE L10-102 NOTEBOOK:
    * İŞLEMCİ: Intel centrino mobile technology –PENTIUM M Processor 725 1.60 GHz (DOTHAN), 400 MHz FSB –2 MB L2 cache, Intel 855GME chipset
    * HAFIZA: 256 MB DDR RAM
    * HARD DISK: 40 GB S.M.A.R.T. hard disk
    * EKRAN: 15”XGA TFT ekran
    * SÜRÜCÜLER: CD-RW / DVD – ROM
    * SES SİSTEMİ: Toshiba bass enhanced sound system, 16 bit stereo, SRS trusurround ses sistemi, stereo hoparlörler
    * ARA BİRİM: DC-in ,external monitör , RJ –11 ,RJ – 45 ,TV-out (s-video) ,external mikrofon ,kulaklık çıkışı ,3 x USB 2.0
    * KLAVYE: TR klavye / touch pad mouse
    * PCMCIA: 1 x PC card type II
    * İLETİŞİM: Uluslararası 56K V.90 fax/modem, V92 ready, 10/100 BASE – TX ethernet LAN
    * KABLOSUZ İLETİŞİM: Entegre wireless LAN (b/g)
    * PİL: LI-ION
    * BOYUT- AGIRLIK: 2.7 kg
    * İŞLETİM SİSTEMİ: MS Windows XP HE (TR)
    * BERABERINDE VERILEN AKSESUAR Taşıma çantası
    * 3 yıl garanti

2. seçenek
    quote:

KRN MOBILUS:
    * 15” LCD Ekran
    * 1.5 GHz Intel Mobile Celeron İşlemci
    * 40GB HDD
    * 256MB RAM
    * Entegre 10/100 Ethernet
    * Entegre 56Kbps Modem
    * Mini PCI Slot üzerinde Wireless ağ kartı
    * Combo CD(DVD/CD-RW)
    * MS Windows XP Home Türkçe
    * Türkçe Klavye
    * 3 yıl garanti
    * Notebook Çantası

CASPER PRESTIGE:
    * 15” LCD Ekran
    * 40GB HDD
    * 256MB RAM
    * Entegre 56Kbps Modem
    * Combo CD(DVD/CD-RW)
    * Türkçe Klavye
    * 3 yıl garanti
    * Notebook Çantası

EXPER ACTIVE:
    * 15” LCD Ekran
    * 40GB HDD
    * 256MB RAM
    * Entegre 56Kbps Modem
    * Combo CD(DVD/CD-RW)
    * Türkçe Klavye
    * 3 yıl garanti
    * Notebook Çantası

• Devlet memurları krallar gibi artık arkadaşlar.Öğretmen çalışıyor birde özel dersini veriyor.Zaten okulda keyif yapıyorlar genelinde.Dershanelerden öğretmenlere zaten birşey kalmıyor.kendilerini geliştirip de birşeyler öğrenme çabasında da değiller.Benim zamanımda biz öğretmenlerimize birşeyler gösterirdik.ARtık düşünün.Birde süper liseymişiz de felan.Öyle kötü bir okulda değildi.

Şimdi çıkıpta onlara hakikaten böyle bir kampanya yapılmasını bende doğru bulmuyorum.heleki burada satış yapmalarıda çok yanlış.Bende mühendisim devlet memurunun yan gelip yatarak para kazanması bizlerin ise yıllarca okuyup çok cüzi miktarlarda ücretlerle işe başlaması heleki bu işlerden her an çıkarılma korkusundan bir hırs içerisine bir yarış içerisine sokulmamızı kabullenemiyorum.Babam çok demişti olm memur ol diye.Bizde kastık dereceler yaptık şimdi geleceğimizi kara kara düşünüyoruz.Mühendis olduk.Yok bu kurs yok bu sertifika yok master yok görüşme derkene yaş oluyor zaten 30.Sonrada kasıyorsun para kazanmaya.Yaş geliyor 45-50 ye anca hayatın tadına varacak gelirin oluyor.ee iyide bu yaştan sonrada yaşaman gerekenleri çoktan geçmiş oluyorsun.

Bakalım ne olacak halimiz...

• Dereceler yaptıysan işten çıkarılma korkun olmaz, şirketinin seni kaybetme korkusu olabilir ancak... Kendimden ve arkadaşlarımdan biliyorum.

Öğretmenlik mesleğinde herkesin ötesinde eğitim verdiği düşünülen mutlak mükemmel bir üniversite yok. ama mühendislikte ODTÜ gibi üniversiteler mutlak iyiler. Bu yüzden bu okulların Bilg. M, ElkElktrnkM, EndM, İnşM vb. gibi bölümlerinin mezunları boşta kalmayacağını bilir...

Öğretmenlik yaptığı iş dolayısıyla kutsaldır. Bu adamlar 15 yıl sonra da aynı maaşı alacak 3 aşağı 5 yukarı. Yeni öğretmenler teknolojiyi kullanıyorlar arkadaşım, Sen lise yıllarında kalmışsın bence. Yatan memurlar tabii ki var ama devlette yatan mühendis yok mu sence.

Ayrıca siz Toshibaya neden bu fiyata da kar edebilecekken millete 1500 dolardan laptop soktuğunu tartışın. Bu kampanya ile öğretrmnler firmaların karlarından kıstığı 200-300 dolar ucuza alıyorlar yoksa kdv aynı, laptoplar ortalama altı seviyede, teslimat şartları, kredi şartları uygun değil vs. vs.

Bugün bu öğretmenlerin alacağı ve yararlanacakları bu bilgisayarlar. şimdi veya daha sonra Senin ya da başkalarının çocuklarına 5 kuruşluk fayda sağlasa yeterince adil olmuş olmaz mı, kampanya amacına ulaşmış olmaz mı sence, benim eşim mouse kullanmayı bilmeyen çocuklara orta ve ileri derecede bilg. kullanmayı öğretiyor. Hem de ikimiz ayrıyız öğretmen olduğu için. Lay lay lom değil bu meslek; tamam göreceli olarak rahat olabilir(anne babanın illallah dediği veletleri akşama kadar güdmek ne kadar rahat tartışılır tabii ama). ama yapılan iş güzel, o kadar kolaysa çocuğuna okumayı, toplamayı, bilgiasayar kullanmayı öğret; okula göndermeden...

Devlete, "bize de yap bu kampanyadan" diyeceğinize, kimseye yapma diyorsunuz (ki bu kampanya devletin elinden çıkmıştır, vakıfbank kampanyası haline gelmiştir.) yap diyeceğine boz diyorsun, katılıyorum son sözüne Bakalım ne olacak halimiz...

• Ayrıca 3ay tatil+2aydiğer tailler kaç öğretmende var???

Öğretmenler yılda 2 ay yaz tatili yaparlar + şubat tatili vardır. Bence bu miktar yeterince güzel gıpta etmiyor değilim ama 5 ay tatilleri de yok yani.

Ne yapsınlar peki? devlet yazın da okulları açsın o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.